PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655968}

The Following

2013 - 2015
7,1 17 tys. ocen
7,1 10 1 17132
5,3 6 krytyków
The Following
powrót do forum serialu The Following

Na taki serial czekałam od bardzo dawna.. Ostatnio takie napięcie czułam oglądając Skazanego na śmierć. Oby tak dalej, trzymam kciuki za kolejne sezony ;)

black_angel17

Skazany na śmierć to w gruncie rzeczy naprawdę dobre porównanie - intrygujący pomysł, kilka odcinków dających nadzieję na coś naprawdę interesującego i potoki nielogiczności i niczym nieumotywowanych fabularnych dziwactw w kolejnych epizodach ;)

ocenił(a) serial na 7
Reimar

Ja nie wgłębiam się w to, że w rzeczywistości coś takiego nigdy by się nie zdarzyło. Mnie interesuję serial i skupiam się na tym co tam się dzieję. Nie porównuje go z życiem realnym, wiadomo, że to bzdura...

black_angel17

W gruncie rzeczy podchodzę do tego podobnie - przy takim wyjściowym nastawieniu klimat kilku pierwszych odcinków dosłownie rozwalał! Jednak im dalej, tym coś zaczynało się psuć - ponieważ mimo wszystko byłoby miło, gdyby u widza w pewnym momencie nie pojawiało się niemiłe w gruncie rzeczy odczucie, że scenarzysta serialu traktuje go jak kompletnego idiotę, któremu da się wcisnąć każdy kit :)

ocenił(a) serial na 7
Reimar

Z drugiej strony gdyby wszystko było takie realistyczne to wiałoby nudą przynajmniej dla mnie. Ja nie jestem wymagająca, ponieważ wystarczy dla mnie dobra gra aktorska i klimat., a reszta mnie nie interesuję. Czekałam na taki serial od lat w między czasie szukałam, oglądałam sporo seriali, które nie zrobiły na mnie takiego wrażenia.

black_angel17

Nie można oczekiwać od serialu 100% realizmu no ale daj spokój - jakieś pozory muszą być zachowane. Nie może się coś dobrze oglądać jeśli jedna bzdura pogania drugą...

ocenił(a) serial na 2
Brat_Dextera

Jeśli ktoś oczekuje od serialu "dla mnie dobra gra aktorska i klimat., a reszta mnie nie interesuję" to nie ma co się dziwić że się podoba;)Dla takich osób mogę jeszcze polecić np. "Prison Break","Zmierzch ","Lost","Zbaw mnie od złego","Room","Freddy kontra Jason "

ocenił(a) serial na 7
pokemon227

Jesteś wredny. Nie wiesz, że każdy ma inny gust? Przepraszam, ze podoba mi się coś innego, ale chyba każdy ma prawo do oglądania tego co sprawia mu przyjemność.

PS; skazanego na śmierć już oglądałam i bardzo mi się podobał ;-)

ocenił(a) serial na 3
black_angel17

Jeżeli to ma być w stylu "skazany na smierć" to ja z góry dziękuję. Głupszego serialu jeszcze nie było w historii tv

ocenił(a) serial na 1
black_angel17

Luki i niedorzeczności w scenariuszu to nie kwestia gustu tylko racjonalnego myślenia.
Można zazdrościć niektórym widzom umiejętności oglądania bez analizy treści ,śledzenia wątków i ich wzajemnych interakcji oraz oceny prawdopodobieństwa wydarzeń))))))

pokemon227

Pierwsze sezony Lost były naprawdę świetne - to się oglądało z wypiekami na twarzy :) Room też w zasadzie nie można nic zarzucić oprócz tego, że za krótkie toto było.

ocenił(a) serial na 2
Reimar

Rozmawiamy o tym samym Room?Bo mi chodzi o ten z Tommy Wiseau;)

ocenił(a) serial na 2
pokemon227

Hahah, też uważam , ze The Room o wiele za krótkie! Tommy powinien otrzymac dodatkowe 12 milionów na realizacje kolejnych losów Johnnego (nie ważne, że umarł to by się jakoś obeszło). Natomaist wywiady z rezyserem/producentem/scenarzystą/głw. aktorem uzupełniają ten film w fantastyczny sposób. Ależ owszem, serial "The Room" (jak mówił Tommy- "It's not A room it's THE room") to byłoby naprawde coś :D

pokemon227

Moja pomyłka:) W temacie o serialu "Following", odnosząc się do innych serialów ("Prison Break", "Lost"), jakimś dziwnym trafem skojarzyłem wspomniany przez Ciebie "Room" z "Last Room" - także serialem (kilkuodcinkowym i naprawdę udanym).