PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655968}

The Following

2013 - 2015
7,1 17 tys. ocen
7,1 10 1 17131
5,3 6 krytyków
The Following
powrót do forum serialu The Following

Jak dla mnie dobry odcinek i czekam jak następny :)

ocenił(a) serial na 5
saimon13

dla mnie odcinek świetny, według mnie utrzymał poziom pilota

ocenił(a) serial na 5
saimon13

Odcinek był całkiem niezły ale bez rewelacji. Trochę zbyt przewidywalny jak dla mnie. Podobało mi się to, że pomimo iż mamy nowego mordercę w każdym odcinku, to jednak fabuła obraca się wokół spójnego wątku. Czyli Fox jednak wyciągnął wnioski po Alcatraz i nie zafundował widzom kolejnego proceduralu i za to duży plus. Oby potwierdzali to systematycznie w kolejnych odcinkach ;)

Scena z agentką Parker w końcówce odcinka i już mam pewne podejrzenia co do jej osoby.

gagarin77

To co napisałeś bardzo mi się spodobało: "Czyli Fox jednak wyciągnął wnioski po Alcatraz i nie zafundował widzom kolejnego proceduralu i za to duży plus"

Właśnie o to się bałem, ale jak piszesz, Fox wyciągnął wnioski i dlatego już spokojniej podchodzę do kolejnych odcinków.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 5
gagarin77

Co do Pani Parker to już można było wywnioskować, że cosik z nią nie tak w połowie odcinka. Za bardzo podniecała się w domu niani jak patrzyła się na zdjęcie Joea. :), a scena końcowa tylko to potwierdziła.

ocenił(a) serial na 5
aria

Już na początku myślałem, że ona będzie także jego fanką. Po pierwszym odcinku założyłem sobie, że każda nowa postać, która się pojawi w serialu, będzie zwolenniczką Carolla i chyba się sprawdziło w tym przypadku. Boje się, że przez to serial przestanie być zaskakujący.

ocenił(a) serial na 9
gagarin77

Aaaaa! Cicho, cicho, cicho! :D :D :D
Idę oglądać.

ocenił(a) serial na 5
boskapienkowska

Ups, sorrki. Miłego oglądania :D

ocenił(a) serial na 10
aria

Byłoby to zbyt oczywiste gdyby agentka okazała się "fanką" Carolla.

ocenił(a) serial na 6
Robert831231

Właśnie, szkody by było, zbyt oczywiste. Powiedziała, że jest ekspertem od kultu, dlatego się fascynuje nim, ale z drugiej strony to może oznaczać, że należy do kultu. Niewiadome na razie. Ponadto, trzecia opcja, że po prostu go zna z przeszłości. Obejrzymy , zobaczymy, ale od razu to z pewnością na jaw nie wyjdzie.

ocenił(a) serial na 10
Askol

Ja podejrzewam murzynka :0

ocenił(a) serial na 8
Robert831231

Ashmore byłby najlepszy :), ale mam nadzieję, że nie pójdą w kierunku tej pani agent...

Oby nas zaskakiwali... Ależ się wystraszyłam :D no nie spodziewałam się :D

ocenił(a) serial na 10
Aintha

Ashmore to póki co taki "szczeniaczek", który chcę się uczyć od starego doświadczonego psa. Ale faktycznie gdyby okazało się, że jest "fan clubie" pisarza bym się zdziwił. Chociaż zastanawia mnie czemu nie wszedł za Baconem, do tego domu.

ocenił(a) serial na 8
Robert831231

ani nie zauważył, że ktoś z niego wyszedł... Już o tym, że przyjechali w kilka samochodów, a do drzwi podeszły 2 osoby ein wspominając...

Ale jak będą CIĄGLE zostawiać same te osoby, które mają niby chronić, to się lekko wkurzę :D

ocenił(a) serial na 10
Aintha

Tyłem uciekł przez płotki sąsiadów, to i go nie zauważyli :0

ocenił(a) serial na 5
Robert831231

Eh, po pierwszym odcinku zaczęłam obstawiać agenta Wetsona jako "followingowca", ponieważ też jest trochę za bardzo nakręcony, a poza tym (nie będąc powierzchownym) jego wygląd pasuje do psycholka :) :).
Jeśli Parker nie należy do kultu to czemu dała mu książkę? Może tylko po to żeby go wkręcić, że chce się przyłączyć? Caroll wyglądał na lekko zdziwionego jak dostał prezent. Może to jednak jest ustawione.... zobaczymy :)

ocenił(a) serial na 9
aria

Dokładnie to samo pomyślałam, że pani agent chce w jakiś sposób zagrać na jego ego, żeby pomyślał, że podziwia go, jak pozostali.
W końcu to specjalistka FBI do spraw sekt i kultów. Wie mniej więcej, jak funkcjonują umysły ich guru.
Dla mnie też wyglądał na zaskoczonego.

Askol

a może będzie podwójnym agentem...

saimon13

FOX wygrał noc z Bones i The Following. Following miał 3.3 w 18-49 i jako jedyny z nowych seriali w ramówce ogólnie miał wzrost po pilocie z 3.2 do 3.3. Co prawda z ogólnej trochę spadli na 9.96 mln, ale jest na dobre drodze na drugi sezon.

ocenił(a) serial na 8
adamo001

Zna ktoś może tytuł piosenki co leci w tle w ostatniej minucie odcinka???

wojtas110

Sepultura- Angel.

ocenił(a) serial na 5
ailimenna

Świetny odc. trzyma poziom pilota. oby tak dalej :-)

saimon13

Odcinek według mnie lepszy niż pilot ,bardziej trzymał a napięciu i pozostawił więcej pytań.Też mi się wydaje że agentka Parker jako wyznawczyni kultu Carolla było by to zbyt oczywiste i myślę ze to jest celowy zabieg scenarzystów.Tą książkę mogła dać po prostu ze względu na lekką fascynacje i szacunek do Joe , to nie musi od razu oznaczać że z nim współpracuje.Muszę też przyznać ze świetnie dobrana muzyka , szczególnie Deftones.

ocenił(a) serial na 2
saimon13

Według mnie dużo słabszy od pilota którego oceniłem 8/10 ten u mnie ma tylko 4/10

Dużo idiotycznych scen - policjant który omija wszystkich, mimo, że każdy wie jak on wygląda i jest poszukiwanym numerem 1 i którego facjata nie znika z wiadomości. Ogólnie epizod pozbawiony emocji, siłowo pociągnięte wątki, spodziewałem się czegoś lepszego. Do tego kilka scen wyszło komicznie, za szybko bez chwili namysłu - przystawienie pistoletu do głowy Bacona podczas włamania cięcie i agenci FBI przeszukają owy dom. Co w tej chwili robił drugi agent FBI? Nie widział jak koleś w masce wybiega? Przeraża mnie brak realizmu, momentami nieźle zachwiany ciąg przyczynowo skutkowy. Do tego sama scena jak nasz policjant, (który jest niezłym grubaskiem, zrobi kilka kroków i już mu krople potu lecą po twarzy) zaskakuje młodego i wysportowanego policjanta który ochraniał żonę i to w jaki sposób...skacze z sufitu. Do tego to nie był policjant tylko facet od więziennej biblioteki...

To co mi się podobało to manipulacją laska w krótkich włosach (jestem na tym etapie, że nie pamiętam imion bohaterów serialu, nawet nie wiem czy warto je zapamiętać), szukała tak naprawdę miłość i dostała to czego chciała.

W każdym razie oglądam dalej ale zapał spadł przynajmniej z 80% do 35% procent. Nie będę piał jak wszyscy. Pilot wywindował moje oczekiwania a 1x02 to ogromny zawód.

użytkownik usunięty
Finalny_Odbiorca

mm -sweet dreams
deftones -change
angel (przyznam, że z wykonaniem sepultury spotkałem się pierwszy raz)

2 odcinki na wysokim poziomie, dobrze się ogląda i jak dalej będą takimi kawałkami wypełniać tło to powinno być ciekawie ;)

Finalny_Odbiorca

bo może ten agent FBI też jest wielbicielem?? dużo na to wskazuje, najbardziej w 3 odcinku którego jeszcze nie widziałeś.
a strażnik się przebrał za policjanta to chyba oczywiste, tylko nie wyskakuj z pytaniem, Jak?. normalnie założył gacie i bluzę

ocenił(a) serial na 2
ramzesik

@ Finalny_Odbiorca nie pytał jak facet przebrał sie za policjanta.Tylko ja to możliwe że, poszukiwanym numer 1 przebiera się za policjanta i mija kordon FBI i policji, by zabić osobę którą oni chronią??Podobna scena była w 1 odcinku z ta niania.Nikt nie zainteresował sie że niania od tak sobie bierze dzieciaka i gdzieś z nim jedzie bez ochrony(na zakupy?).Albo scena z gościem w masce podczas przeszukania domu, co to było?Wchodzi se nieuzbrojony agent do mieszkania zabójcy, a reszta czeka na dole:):)?Niestety ale za wiele jak na razie niedorzeczności w tym serialu.