No tak autyzm i Zespół Aspergera jest ostatnio "modny", więc cudni amerykańscy scenarzyści wpadli na pomysł, żeby połączyć to razem z ukochanym motywem lekarzy! Przecież to się zawsze dobrze sprzedaję!
Tylko ja się pytam, czy oni kiedykolwiek mieli doczynienia z autystykiem? Chyba nie! Na co dzień pracuję z takimi osobami i naprawdę wysoko funkcjonujący autystyk, przy dobrze prowadzonej terapii jako sukces może uznać samodzielne wyjście do sklepu!
A później ludzie mają idiotyczny obraz osób z autyzmem...
Rozumiem że jeśli pracujesz z osobami autystycznymi to znasz całą światową populację osób z autyzmem... szkoda tylko że nie słyszałaś o różnych stopniach zaburzeń autystycznych ba o różnych zaburzeniach mieszczących się w spektrum zaburzeń autystycznych np zespole Aspergera na który cierpiał Ś.P DOKTOR ekonomii POSEŁ NA SEJM RP Rafał Wójcikowski. Spłyń.
Bohater serialu ma równocześnie zespół Sawanta, poza tym autystyk autystykowi nierówny, o czym zapewne wiesz, skoro z takimi ludźmi pracujesz.
Dziwne, że pracuje Pan z takimi osobami i tak niewiele wie.Mam syna z autyzmem zachowuje się całkiem poprawnie.Prosze nie komentować jak pojęcie jest nieznaczne
Najwidoczniej to Pan nie miał do czynienia z autystami. Sama jestem "wysokofunkcjonujaca", od jakichś 7 lat utrzymuje bez problemu pracę na etat, od 8 w tym samym udanym związku. Udane relacje z ludźmi w pracy i poza nią.. więc to Pan pisze krzywdzące bzdury.