The Last of Us (2023)
The Last of Us: Sezon 1 The Last of Us sezon 1, odcinek 4
odcinek The Last of Us (2023)

The Last of Us | Weź mnie za rękę

Please Hold to My Hand 46m
7,4 6,6 tys. ocen
7,4 10 1 6625
The Last of Us
powrót do forum s1e4

To jakaś grzybnia? Proszę o wytłumaczenie do tej pory nie miałem żadnej styczności z grą.

SQT88

Grzyba właśnie nie było widać nigdzie. W opisie wydarzeń z odc. 4 jest napisane, że siwy pokazał przywódczyni dowód na to, że zarażeni dosali się do miasta. Jak to zrobili i skąd się tam wzieli? może jest jakiś typ zarażonego, co umie kopać tunele?

mario84pl_2

Nie musi kopać tuneli. Kansas City jest na terenach gdzie wydobywano wapień, więc tuneli jest tam wystarczająco.

kamyk60

No dobra. Tunele są. A jak wytłumaczyć ta ruszającą się ziemie. W dodatku skruszony beton. Chyba ze faktycznie przedstawia purchlaka jako zarażonego, który za wszelka cenę chce się wydostać, w jakiś sposób narusza ziemie i się wykopuje.

ocenił(a) serial na 7
mario84pl_2

W grze pamiętam, że purchlaki były w podziemnych kanałach i tam trzeba było z nimi walczyć, więc ten z 5 odcinka zapewne stamtąd jakoś wylezie ;)

K0rczvs

Purchlaki były nie tyle w podziemiach, co bardzo długo zamknięte w miejscach z zarodnikami, których w filmie nie ma, wiec coś twórcy musza nam wymyślić. Mnie mimo wszystko ciekawi ta ruszającą się ziemia.

K0rczvs

Tak sobie teraz pomyślałem, ze Purchlak będzie mózgiem całej grzybni na danym terenie. Dlatego mądrzejszy i będzie potrafił się podkopywać.

ocenił(a) serial na 7
SQT88

Najpewniej będzie to wielki Purchlak, zresztą pokazany w jednym ze zwiastunów zapowiadających serial.

ocenił(a) serial na 3
mike__25

Dzięki za nazwę, sprawdzę.