Jakoś przygody homoseksualnego ziemniaka nie są tak ekscytujące jak myślą twórcy serialu ;---- (
Z tym ziemniakiem to sam wymyśliłeś czy zgapiłeś od tych, którzy monetyzują frustrację widzów i napędzają spiralę nienawiści na aktorkę na swoich "recenzjach" wstawiając z nią obraźliwe memy? Widzę, że dałeś serialowi ocenę 9, pewnie po pierwszym sezonie, gdzie "homoseksualny ziemniak" był już pokazany i jakoś Ci to nie przeszkadzało w wysokiej ocenie natomiast teraz przy drugim sezonie gdy masy ludzi bombardują serial negatywnymi ocenami i hejtem to nagle zmieniłeś strony małpując obraźliwe stwierdzenia. To tylko pokazuje jak Ty, ale również twojego pokroju osoby łatwo jest zmanipulować: najpierw słuchają zachwytów i dają same 9 i 10, a potem jak już sytuacja wokół serialu się zmienia to ciągną serial do samego spodu. I tak ze skrajności w skrajność.
Sam nie uważam, że ten sezon jest do końca dobry i ma swoje problemy, ale nadal śledzę z zaciekawieniem, bez zbędnych uprzedzeń i tego jak dany youtuber powie mi co mam sądzić i co mówić na daną aktorkę.
ziemniak nie był główną postacią 1 sezonu, ziemniak w 1 sezonie był dzieckiem, w 2 nadal nim jest (mimo, że nie powinien), w 2 sezonie wiecej jest scen, które wymagają od ziemniaka czegoś czego ziemniak nie posiada - umiejętności aktorskich - dodaj do tego bezsensowne zmiany w scenariuszu, słabe tempo i masz sezon 2 w pełnej krasie - na szczęście w 3 sezonie, główna bohaterka będzie Abby
Ogólnie to osoba odpowiadająca za casting i zatrudniająca aktorkę która gra ellie powinna wylecieć z roboty. To już bardziej aktorka grająca Dine jest podobna do Ellie z gry.źle według mnie jest przedstawiona ta postac Ellie. W grze pomimo że młoda była irytująca to chciało się ją bronic i ogólnie człowiek miał jakąś sympatię do niej a w serialu człowiek po cichu liczy że coś ja zezre albo chociaż zastrzelą bo nie da się jej oglądać. Nie wiem ile w tym jest gry aktorskiej a ile wkladu scenarzystów ale nie jest to postać z którą człowiek ma ochotę sympatyzować. Na dodatek przesadzony wątek LGBT który jest podkreślany na każdym kroku.
Uspokój się i oddychaj to po pierwsze. Pierwszy sezon był fenomenalny z uwagi na grę aktorską Pedro Pascala. Przykrywał on ziemniaka, który był drugoplanową postacią. Nie grając w grę nie znałem scenariusza i tego, że w drugim sezonie głównym bohaterem zostanie homoseksualny ziemniak, który powoduje, że 5 odcinek nawet nie byłem w stanie obejrzeć do końca, bo jej los i jej gej koleżanki jest mi zupełnie obcy.