Po pierwsze ja przez ostatnie 10 minut płakałam jak bóbr, i ledwo widziałam ekran ;( Szkoda że oddali małą, ale przynajmniej w dobre ręce( rebeha się pojawiła juhu! ;D). Zrozpaczony Elijah na cmentarzu- Daniel pokazał co potrafi jako aktor, wspaniale zagrał. Cieszę się że Hayley żyje, nawet jako hybryda, przynajmniej nie musi się martwić o pełnię, ale strasznie jej współczuje że musiała oddać małą. I oczywiście Troskliwy Klaus- milion punktów za to dla serialu ;D Nie wiem jak wy ale ja nie wytrzymam do października!!!!!
Też uważam odcinek za świetny a nawet za najlepszy w sezonie . Najlepsza scena to chyba wszystkie z Klausem Hayley i Elijah hahahaahaaaa wszystkie były świetne no i nareszcie wieźmy nie żyją bo były strasznie irytujące szkoda że oddali małą Hope ale jest nareszcie była Rebekah ! i bardzo ciekawi mnie ostatnia scena i jak myślę że to będzie dopiero w październiku do mnie krew zalewa JP a no i jeszcze jak Klaus trzymał Hayley na kolanach *_________* i fajnie Hayley zabiła rudą :D dobrze że jest hybrydą i Klaus w roli tatusia kocham go w takiej postaci :)
Witaj w klubie siostro :D!! Właśnie obejrzałam i płakałam cały odcinek. Elijah OMG!!! Jego załamanie po śmierci Hayley ..... potem Klaus jako wzorowy ojciec :( ( płacz jak to piszę ) 2 mln punktów za to wszystko :DD.
Wiecie coś czułam, że przemienią Hayley w hybrydę. No moje przeczucie jest niezawodne!!
Dzieciątko takie śliczne! Nic tylko wycałować i przytulić.
Oczywiście najlepsze z całego odcinka : cudne pojednania ( Reb, Marcel, Davine z Marcelem )
Czy mi się wydaje czy Esther powróciła wraz z Finnem ale w innych ciałach??
Powiem tyle : http://www.ohmagif.com/wp-content/uploads/2011/12/epic-cry.gif
Esther to matka Klausa itp. a zarazem najpotężniejsza wiedźma na świecie a Finn to ich brat.
Macie gdzieś odcinek z napisami ?
Esther nie była najpotężniejszą wiedźmą na świecie - potężniejsi od niej byli Silas i Tess (znaczy się Qetsiyah). Zaklęcie nieśmiertleności, które rzuciła na swoje dzieci (Pierwotni) znała najprawdopodobniej właśnie od Tess, która podsunęła je jej przebywając w czyśćcu dla nadnaturalnych istot zwanym drugą stroną.
Haha zgadzam się z animacją, siostro XD Też tam miałam, a kiedy usłyszałam że wszyscy się rozdzielili to już w ogóle ;( ;(
Chyba tak, rodzinka wróciła, trzeba przyznać że mamusia nieźle się odmłodziła XD
Ja chyba nie wytrzymiem do października. A czemu nie było tej sceny Elijah i Hayley jak było promotional photos?? To wycięte sceny?? Znaczy jak już Klaus oddał Hope Reb.
To na bank byli oni i jak się zgrali :D. Ale to znaczy, że Finn jest tym no warlockiem?? Czy jak to się wymawia..
Zdecydowanie, Finn to był właśnie z tego co pamiętam taki synek mamusi, więc to pewnie oni. Fajnie jeszcze jakby Kol wrócił.
Jeżeli to było w Pamiętnikach to musiałem zapomnieć, no jednak postać mało ważna bo nic nie wniosła.
Ale szkoda, mimo tego, że nic nie wnosił do serialu to i tak byłoby to niezłe zaskoczenie w 2 sezonie.
Wrócił Mikael, wróciła Rebeka, wróciła Esther, Finn wrócił, to ja się pytam gdzie jest Kol? ;D
Lepsze niż botoks XD ,,Wstąp w ciało nastoletniej czarownicy i odejmij sobie 3 tysiące lat XD''
Trochę dziwnie to wykombinowali, ale zobaczymy jak pokażą Esther i Finna w tych ciałach. Żeby tylko wśród tłumów czasem Finn nie odezwał się " matko ' HAHAHA. :D
Hahahaa nie mogę się doczekać tych dialogów między nimi :D. Będzie bardzo humorystycznie w 2 sezonie :DD
Ciekawe też jak szybko Klaus i Elijah i Hayley skapną się, że to ona? I jak zareagują, że jeden z braci powrócił... Coś czuję, że Esther wykorzysta tego całego Kaleba.
Na pewno, myślę że po to pojawi się ta postać- taki męski odpowiednik naszej ,,kochanej'' rudej wiedźmy XD
Właśnie Kol gra w innym serialu na razie... ;DDDD I nie ma co się go spodziewać, w ogóle chyba był najmniej kochany ze wszystkich dzieci. Rebekę kochali bo była jedyną dziewczyną, Elijaha bo był jej obrońcą, Finn nie sprawiał kłopotów a Klaus wzbudzał nienawiść dla Kola zabrakło emocji!! ;) Nie no lubiłam go i nawet muszę przyznać, że jak w TVD kazał Mattowi wracać i powiedzieć co się dzieje po drugiej stronie i ten jego strach - to było coś.
Tez za nim nie przepadałam ;) Mam nadzieje że będzie 3 sezon le modlę się aby nie zepsuli naszej małej serialowej perełki tak jak tvd ;)
Kol miał grać w spin offie Supernaturala - Bloodlines, ale wycofali to więc może się pojawi w Originalsach. Myślę, że skoro Ester wróciła to jakoś pomoze synkowi wrócić na ziemię :D
Tylko że ona chyba nie chcę żeby ktokolwiek wracała, ona raczej chce cała reszte rodzinki unicestwić. Przynajmniej tego chciała w Pamiętnikach żeby wszyscy umarli.
Dokładnie. Ze strony Original Witch nie ma co się spodziewać wskrzeszenia Kola. Wskrzesiła Finna tylko dlatego że on chce jej pomóc i Finn nie chciał nigdy być wampirem dlatego wie że nie będzie chciał zostać. Kol lubił być wampirem, lubił życie i Esther chciała go zniszczyć jak całą resztę rodzeństwa.
może jednak zrobią jakiś transfer umarłych czy coś, Głupio by było gdyby wszyscy wrócili oprócz Kola.
Teraz to rodzina Pierwotnych jak zrobią zaje**ście teraz 2 sezon , to spodziewajmy się 3 sezonu :D. Skoro już prawie wszyscy wrócili.
dawno nie oglądałam tak trzymającego w napięciu finału.
ba.... cały sezon taki był! historie ciekawe, bohaterowie wyraziści, fabuŁa pogmatwana ale spójna.
obecnie TVD mimo Damona chowa się do TO. na początku byłam zła na powstanie TO. a teraz się mega cieszę. mega serial, nowa jakość i powiew czegoś nowego i nieoklepanego.
także sezon UDANY :D
team Klaus - łzy wzruszenia w finale, warto było czekać :)
Szkoda, że oddali małą, ale pewnie szybko wróci - może jak podrośnie, czy coś i będzie umiała sama o siebie zadbać, albo jak pierwotni oczyszczą miasto ze swoich wrogów (czyt. zmasakrują ich wszystkich poczynając od wilkołaków, a skończywszy na wiedźmach). Mam też nadzieję, że druga strona rozpadnie się na dobre i skończy się wracanie z martwych i chodzenie duchów po ziemi - wreszcie zabicie swojego wroga będzie oznaczało definitywne pozbycie się zagrożenia. Bo teraz to przesrane i wszyscy mszczą się zza grobu.
No i wiedźmy szybko się skumają że mała żyje, bo przecież wiedzą że Hayley zginęła i wróciła jako hybryda... ergo są podobnie związane, co pierwotni i ci których przemienili... skoro Hayley wciąż żyje to jest chodzącym dowodem na to, że mała też :P
Czekam na drugi sezon i masową masakrę wiedźm.
Mikael... dobrze mu Davina zrobiła, ale szkoda że wrócił.
Mikael skończy jako zabawka Daviny, narzędziem. A druga strona na pewno się rozpadnie bo skoro sama Esther się pofatygowała by powrócić, na pewno wyczaiła, że the other side już nie ma szans i w dodatku dała Finnowi ciało.2 Sezon okaże się epicki, będzie fajnie i czekanie do października nie jest fajne.. ;)
Ja wolę Guerrera wolfs jako czarne charaktery:)
Esther uosabia wszystko co najgorsze w czarownicach - fanatyczka oddana naturze, której jedynym celem jest zabicie własnych dzieci. Mikael chociaż ściga tylko Klausa, bo ten przypomina mu o zdradzie jakiej dopuściła się żona... Nie wiem czemu ale rozumiem okrucieństwo wyrządzane dla własnej korzyści, z powodów osobistych, natomiast zabijanie dla wyższej idei jest dla mnie totalnie bezsensowne.
Prędzej pomógłbym Klausowi zdobyć władzę nad światem niż Esther przywrócić w nim równowagę... No ale ja jestem materialistą, który uważa, że nasza planeta i wszystko co na niej żyje jest naszą własnością, z którą możemy zrobić, co nam się żywnie podoba:)
A Finn? Szkoda gadać... O ile pierwotni rodzice są jak Lannisterowie z Gry o Tron - kochamy ich nienawidzić, to Finn to po prostu zwykła piz.deczka (powinien nosić rurki xD). Skoro nienawidzi być wampirem i chce się zabić to niech ginie, ale czemu musi pociągnąć za sobą całą resztę? Kolejny zbolały idealista na podobieństwo wiecznie cierpiących emo... i hipokryta, bo skoro życie wampira jest takie złe, to czemu przemienił swoją ukochaną, żeby mogli być razem przez wieczność?
Ergo Finn to po prostu kiepska postać, coś jak Elena w TVD - mam nadzieję że Klaus szybko wyśle go do domu swoim kołkiem.