PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45232
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Po pierwsze ja przez ostatnie 10 minut płakałam jak bóbr, i ledwo widziałam ekran ;( Szkoda że oddali małą, ale przynajmniej w dobre ręce( rebeha się pojawiła juhu! ;D). Zrozpaczony Elijah na cmentarzu- Daniel pokazał co potrafi jako aktor, wspaniale zagrał. Cieszę się że Hayley żyje, nawet jako hybryda, przynajmniej nie musi się martwić o pełnię, ale strasznie jej współczuje że musiała oddać małą. I oczywiście Troskliwy Klaus- milion punktów za to dla serialu ;D Nie wiem jak wy ale ja nie wytrzymam do października!!!!!

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Też uważam odcinek za świetny a nawet za najlepszy w sezonie . Najlepsza scena to chyba wszystkie z Klausem Hayley i Elijah hahahaahaaaa wszystkie były świetne no i nareszcie wieźmy nie żyją bo były strasznie irytujące szkoda że oddali małą Hope ale jest nareszcie była Rebekah ! i bardzo ciekawi mnie ostatnia scena i jak myślę że to będzie dopiero w październiku do mnie krew zalewa JP a no i jeszcze jak Klaus trzymał Hayley na kolanach *_________* i fajnie Hayley zabiła rudą :D dobrze że jest hybrydą i Klaus w roli tatusia kocham go w takiej postaci :)

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Witaj w klubie siostro :D!! Właśnie obejrzałam i płakałam cały odcinek. Elijah OMG!!! Jego załamanie po śmierci Hayley ..... potem Klaus jako wzorowy ojciec :( ( płacz jak to piszę ) 2 mln punktów za to wszystko :DD.
Wiecie coś czułam, że przemienią Hayley w hybrydę. No moje przeczucie jest niezawodne!!
Dzieciątko takie śliczne! Nic tylko wycałować i przytulić.
Oczywiście najlepsze z całego odcinka : cudne pojednania ( Reb, Marcel, Davine z Marcelem )

Czy mi się wydaje czy Esther powróciła wraz z Finnem ale w innych ciałach??

Powiem tyle : http://www.ohmagif.com/wp-content/uploads/2011/12/epic-cry.gif

anne22

kim była ta Esther i Finn?

ocenił(a) serial na 10
kaziulla17

Esther to matka Klausa itp. a zarazem najpotężniejsza wiedźma na świecie a Finn to ich brat.

Macie gdzieś odcinek z napisami ?

ocenił(a) serial na 7
agatap_2

Esther nie była najpotężniejszą wiedźmą na świecie - potężniejsi od niej byli Silas i Tess (znaczy się Qetsiyah). Zaklęcie nieśmiertleności, które rzuciła na swoje dzieci (Pierwotni) znała najprawdopodobniej właśnie od Tess, która podsunęła je jej przebywając w czyśćcu dla nadnaturalnych istot zwanym drugą stroną.

ocenił(a) serial na 8
anne22

Haha zgadzam się z animacją, siostro XD Też tam miałam, a kiedy usłyszałam że wszyscy się rozdzielili to już w ogóle ;( ;(

ocenił(a) serial na 8
anne22

Chyba tak, rodzinka wróciła, trzeba przyznać że mamusia nieźle się odmłodziła XD

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Najlepsze jak Klaus dał 2 buziaki swojej Hope :D :)

ocenił(a) serial na 8
anne22

To było przesłodkie, i jeszcze ta figurka rycerza która jej dał owww ;D

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Ja chyba nie wytrzymiem do października. A czemu nie było tej sceny Elijah i Hayley jak było promotional photos?? To wycięte sceny?? Znaczy jak już Klaus oddał Hope Reb.

ocenił(a) serial na 7
Katyka

A czy Kol wróci? Wiadomo coś?

ocenił(a) serial na 8
Aredhel125

Myślę że nie wróci, w sumie co on ma tam do roboty XD

Katyka

Niejedno by się pewnie znalazło, uwierz mi ;P

anne22

Też myślę że to była Esther i Finn

ocenił(a) serial na 10
Dominique_91

To na bank byli oni i jak się zgrali :D. Ale to znaczy, że Finn jest tym no warlockiem?? Czy jak to się wymawia..

ocenił(a) serial na 10
anne22

Zdecydowanie, Finn to był właśnie z tego co pamiętam taki synek mamusi, więc to pewnie oni. Fajnie jeszcze jakby Kol wrócił.

ocenił(a) serial na 10
Gaddar93

Wiesz w sumie Henrik też by mógł :D. Choć był człowiekiem.

ocenił(a) serial na 10
anne22

Kto taki?

ocenił(a) serial na 10
Gaddar93

Najmłodszy z braci pierwotnych umarł jako człowiek zabity przez wilkołaka.

ocenił(a) serial na 10
anne22

Jeżeli to było w Pamiętnikach to musiałem zapomnieć, no jednak postać mało ważna bo nic nie wniosła.

ocenił(a) serial na 10
Gaddar93

Ale szkoda, mimo tego, że nic nie wnosił do serialu to i tak byłoby to niezłe zaskoczenie w 2 sezonie.

ocenił(a) serial na 9
Katyka

Wrócił Mikael, wróciła Rebeka, wróciła Esther, Finn wrócił, to ja się pytam gdzie jest Kol? ;D

ocenił(a) serial na 8
Psia_Jucha

Zabrakło dla niego ciała XD

ocenił(a) serial na 9
Katyka

Finn z pirata stał się czarny, a Esther nastolatką ;D

ocenił(a) serial na 8
Psia_Jucha

Lepsze niż botoks XD ,,Wstąp w ciało nastoletniej czarownicy i odejmij sobie 3 tysiące lat XD''

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Trochę dziwnie to wykombinowali, ale zobaczymy jak pokażą Esther i Finna w tych ciałach. Żeby tylko wśród tłumów czasem Finn nie odezwał się " matko ' HAHAHA. :D

ocenił(a) serial na 8
anne22

Młodo urodziła XD

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Taka 16-latka i taki byk po 20 :D hahaha

ocenił(a) serial na 8
anne22

I do tego ona biała, a on czarnoskóry xD A co tam!!! XD

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Hahahaa nie mogę się doczekać tych dialogów między nimi :D. Będzie bardzo humorystycznie w 2 sezonie :DD

ocenił(a) serial na 8
anne22

No mam nadzieję ;)

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Ciekawe też jak szybko Klaus i Elijah i Hayley skapną się, że to ona? I jak zareagują, że jeden z braci powrócił... Coś czuję, że Esther wykorzysta tego całego Kaleba.

ocenił(a) serial na 8
anne22

Na pewno, myślę że po to pojawi się ta postać- taki męski odpowiednik naszej ,,kochanej'' rudej wiedźmy XD

Psia_Jucha

a Kol jest w TVD i może go już wessało jak innych po tamtej stronie.

ocenił(a) serial na 9
Dominique_91

Właśnie Kol gra w innym serialu na razie... ;DDDD I nie ma co się go spodziewać, w ogóle chyba był najmniej kochany ze wszystkich dzieci. Rebekę kochali bo była jedyną dziewczyną, Elijaha bo był jej obrońcą, Finn nie sprawiał kłopotów a Klaus wzbudzał nienawiść dla Kola zabrakło emocji!! ;) Nie no lubiłam go i nawet muszę przyznać, że jak w TVD kazał Mattowi wracać i powiedzieć co się dzieje po drugiej stronie i ten jego strach - to było coś.

ocenił(a) serial na 8
aneant89

Tez za nim nie przepadałam ;) Mam nadzieje że będzie 3 sezon le modlę się aby nie zepsuli naszej małej serialowej perełki tak jak tvd ;)

ocenił(a) serial na 9
Katyka

Ja też się o to modlę, bo spieprzyć jest bardzo łatwo..

ocenił(a) serial na 7
aneant89

a w którym odcinku tVD on był, to obejrzę? Długo tam był?

ocenił(a) serial na 9
Aredhel125

Musiałabym poszukać... Jak znajdę to napiszę ;)

ocenił(a) serial na 7
aneant89

Będę wdzięczna, dzięki ;)

użytkownik usunięty
aneant89

Kol miał grać w spin offie Supernaturala - Bloodlines, ale wycofali to więc może się pojawi w Originalsach. Myślę, że skoro Ester wróciła to jakoś pomoze synkowi wrócić na ziemię :D

Tylko że ona chyba nie chcę żeby ktokolwiek wracała, ona raczej chce cała reszte rodzinki unicestwić. Przynajmniej tego chciała w Pamiętnikach żeby wszyscy umarli.

ocenił(a) serial na 8
Kamila9191

Dokładnie. Ze strony Original Witch nie ma co się spodziewać wskrzeszenia Kola. Wskrzesiła Finna tylko dlatego że on chce jej pomóc i Finn nie chciał nigdy być wampirem dlatego wie że nie będzie chciał zostać. Kol lubił być wampirem, lubił życie i Esther chciała go zniszczyć jak całą resztę rodzeństwa.

ocenił(a) serial na 7
Dominique_91

może jednak zrobią jakiś transfer umarłych czy coś, Głupio by było gdyby wszyscy wrócili oprócz Kola.

ocenił(a) serial na 10
Psia_Jucha

Teraz to rodzina Pierwotnych jak zrobią zaje**ście teraz 2 sezon , to spodziewajmy się 3 sezonu :D. Skoro już prawie wszyscy wrócili.

ocenił(a) serial na 9
Katyka

dawno nie oglądałam tak trzymającego w napięciu finału.

ba.... cały sezon taki był! historie ciekawe, bohaterowie wyraziści, fabuŁa pogmatwana ale spójna.

obecnie TVD mimo Damona chowa się do TO. na początku byłam zła na powstanie TO. a teraz się mega cieszę. mega serial, nowa jakość i powiew czegoś nowego i nieoklepanego.
także sezon UDANY :D

team Klaus - łzy wzruszenia w finale, warto było czekać :)

ocenił(a) serial na 8
kateleto

Masz rację płaczący Klaus- i serce od razu jakoś inaczej biję ;)

Katyka

Szkoda, że oddali małą, ale pewnie szybko wróci - może jak podrośnie, czy coś i będzie umiała sama o siebie zadbać, albo jak pierwotni oczyszczą miasto ze swoich wrogów (czyt. zmasakrują ich wszystkich poczynając od wilkołaków, a skończywszy na wiedźmach). Mam też nadzieję, że druga strona rozpadnie się na dobre i skończy się wracanie z martwych i chodzenie duchów po ziemi - wreszcie zabicie swojego wroga będzie oznaczało definitywne pozbycie się zagrożenia. Bo teraz to przesrane i wszyscy mszczą się zza grobu.

No i wiedźmy szybko się skumają że mała żyje, bo przecież wiedzą że Hayley zginęła i wróciła jako hybryda... ergo są podobnie związane, co pierwotni i ci których przemienili... skoro Hayley wciąż żyje to jest chodzącym dowodem na to, że mała też :P

Czekam na drugi sezon i masową masakrę wiedźm.

Mikael... dobrze mu Davina zrobiła, ale szkoda że wrócił.

ocenił(a) serial na 10
Cry_Wolf_

Mikael skończy jako zabawka Daviny, narzędziem. A druga strona na pewno się rozpadnie bo skoro sama Esther się pofatygowała by powrócić, na pewno wyczaiła, że the other side już nie ma szans i w dodatku dała Finnowi ciało.2 Sezon okaże się epicki, będzie fajnie i czekanie do października nie jest fajne.. ;)

anne22

Ja wolę Guerrera wolfs jako czarne charaktery:)

Esther uosabia wszystko co najgorsze w czarownicach - fanatyczka oddana naturze, której jedynym celem jest zabicie własnych dzieci. Mikael chociaż ściga tylko Klausa, bo ten przypomina mu o zdradzie jakiej dopuściła się żona... Nie wiem czemu ale rozumiem okrucieństwo wyrządzane dla własnej korzyści, z powodów osobistych, natomiast zabijanie dla wyższej idei jest dla mnie totalnie bezsensowne.

Prędzej pomógłbym Klausowi zdobyć władzę nad światem niż Esther przywrócić w nim równowagę... No ale ja jestem materialistą, który uważa, że nasza planeta i wszystko co na niej żyje jest naszą własnością, z którą możemy zrobić, co nam się żywnie podoba:)

A Finn? Szkoda gadać... O ile pierwotni rodzice są jak Lannisterowie z Gry o Tron - kochamy ich nienawidzić, to Finn to po prostu zwykła piz.deczka (powinien nosić rurki xD). Skoro nienawidzi być wampirem i chce się zabić to niech ginie, ale czemu musi pociągnąć za sobą całą resztę? Kolejny zbolały idealista na podobieństwo wiecznie cierpiących emo... i hipokryta, bo skoro życie wampira jest takie złe, to czemu przemienił swoją ukochaną, żeby mogli być razem przez wieczność?
Ergo Finn to po prostu kiepska postać, coś jak Elena w TVD - mam nadzieję że Klaus szybko wyśle go do domu swoim kołkiem.