PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177831
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zacznę może od tego, że AMC znowu dało ciała. Żadnego konkretnego materiału. Dostaliśmy wszystko to co już było więc znowu mam małą bazę wyjściową, ale oczywiście dzięki mojej niesamowitej umiejętności łączenia faktów (tak wiem, że brzmi to narcystycznie :D) oraz dedukcji spróbuję jakoś ładnie i zgrabnie połączyć ze sobą wszelkie materiały sprzed premiery serialu jak i te po premierze. Tutaj jeszcze wspomnę o tym, że faktycznie wszystkie video było zmontowane z pierwszych 3 odcinków, więc BeeBee61 zwracam honor.

Na wstępie napiszę o tym, że tak na 99% "Walk with me" będzie koncentrowało się w końcu na Andrei, Michonne oraz sławetnym Woodbury. Ten 1%, którego brakuje do pełnej setki, może skupiać się na więzieniu, ale pewnie będzie to coś w postaci migawek, by pokazać, że sytuacja się tam w miarę uspokoiła. Trochę Hershela, trochę Lori z Rickiem, trochę Maggie i Glenna itd, jednak prawdopodobieństwo takiego rozwiązania jest bardzo małe, zważywszy na to, że w głównej mierze twórcy chcą pokazać dwie strony socjopatycznej postawy Blake'a.

A teraz przechodząc do konkretów. Odcinek może rozpocząć się na trzy sposoby. Pierwsze rozwiązanie to rzut na ostatnią scenę drugiego odcinka, czyli ujawnienie kto tak naprawdę spoglądał na Carol zza tych krzaków, jednakże jest to pomysł grubymi nićmi szyty. Jestem pewien, że AMC będzie chciało zachować tajemnicę jak najdłużej, możliwe, że nawet do końca "Walk with me". Drugi sposób to od razu rzut na dwójkę naszych heroin . Trzeci sposób, to ukazanie nam sytuacji z helikopterem. Zastanawia mnie jedno, a mianowicie czy jest to maszyna, którą dane nam było ujrzeć w odcinku pierwszym pierwszego sezonu oraz trzynastym drugiego, czy jakaś kompletnie nowa. O ile mnie pamięć nie myli, Rick wspominał, iż widział wojskowe siły powietrzne. Jeżeli jest to nowy oddział lotniczy to oznacza to, iż gdzieś w okolicy znajduje się baza wojskowa. Dlaczego tak myślę? Powiem później. Jednakże to nie jest ważne. Ważne jest co nam tutaj przedstawią. Dostaniemy zapewne obrazy z wnętrza helikoptera. Jakiś dialog dwóch czy trzech pilotów na temat sytuacji na okolicznych terenach, po czym szybki zwrot akcji w postaci utrat kontroli nad sterami. Z tego co widać, po zapowiedziach, uszkodzeniu uległ wirnik, więc teraz nasuwają się dwie opcje, albo wszystkiemu winien jest Gubernator (może posiada jakiś sprzęt do zakłócania pracy tychże maszyn, lub po prostu coś tam w stronę helikoptera wystrzelił) albo po prostu wyeksploatowanie sprzętu. Później oczywiście dochodzi do katastrofy, samolot traci wysokość, rozbija się o drzewa, następnie wielkie BUM, a to wszystko ogląda nasz żeński dublet.

Jak wiadomo ostatnim miejscem pobytu Michonne oraz Andrei była jakaś masarnia. Spędziły tam znaczną część czasu zważywszy na stan zdrowia naszej blondynki, jednakże z tego względu, iż choroba dokonała znacznego postępu, największa bad ass uniwersum zarządziła ponowne wyruszenie w trasę. Dla bezpieczeństwa skierowały się w stronę lasów, co moim zdaniem było bardzo dobrym posunięciem. Odcinek zapewne nie będzie pokazywał ich podróży przez gęstwinę, od razu rzuci nas w wydarzenia powiązane z katastrofą. One idąc drogą biegnącą koło lasu prowadzą ze sobą jakiś dialog, stawiam, że będzie dotyczył tego co teraz mają zrobić, gdzie iść itd. Po tym w około rozlega się wielki huk. One rozglądają się po niebie widzą na horyzoncie spadająca maszynę, rozbijającą się o drzewa. Oczywiście zaciekawione idą w tamą stronę. Następna scena przenosi nas już do miejsca zderzenie. Michonne robi pośpieszne oględziny po czym każe zostać Andrei za krzakami, patrząc przez pryzmat jej stanu zdrowia. Nasza bad ass wychodzi zza drzew robi szybkie obejście wraku po czym nasłuchuje nadjeżdżających pojazdów. Oczywiście sprawny powrót do swojej partnerki gdzie mówi "Someone is coming". Teraz na tapecie pojawia się Gubernator. Jak pisałem w poście na filmwebie, wysiada on pełen poczucia władzy, respektu, a to wszystko przyprószone aurą zła i wrogości. Przyjedzie oczywiście z większą świtą, której rozkaże zrobić oględziny lasu. Na razie brak Merla. Tutaj czas na kilka "zombie kill of the week" wykonanych przez popleczników. W międzyczasie powrót do postaci Gubernatora. On swoim pewnym krokiem obchodzi wrak, zagląda tu i tam (lub nie) po czym sam dobija nieżywych już pilotów. Michonne oczywiście w tym czasie szykuje broń i szuka odpowiedniego miejsca do możliwego ataku. I tutaj wielkie wejście Merla. Jak mówiłem, na jego twarzy zagości parszywy uśmieszek podszywany żądzą zemsty, po czym padnie stwierdzenie "What about a big hug for your old pal Merle?" i bum, ogłuszenie Andrei. Michonne racjonalnie oceniając sytuację poddaje się bez walki. Wniesienie jeńców do aut i odjazd. A zapomniałbym jeszcze o fenomenalnym ścięciu dwóch zombie Michonne. Ta scena na 100% się pojawi, albo przed Gubernatorem, albo po. Ja osobiście stawiam na "przed"

W tym miejscu mógłby być powrót do więzienia, z wiadomo jakich względów (zaznaczam, że bardzo mało prawdopodobne)

Teraz powrót do scen w samochodach. Andrea zaczyna się powoli cucić. W tym czasie pada zwrot "In gates in five minutes". Blond bad ass nie wiedząc co się dzieje zaczyna rozglądać się w około zamglonym wzrokiem. Sceny ukazywane są oczywiście z jej perspektywy. Pokażą nam jakiegoś wisielca, kilka rozbitych aut, zrujnowane miasto, mury obronne Woodbury. W międzyczasie Andrea zapyta o Michonne, która to odpowie jej, że jest w pobliżu, po czym odwracając głowę And zobaczy Merla, który palcem przystawionym do ust zrobi "ciiii" i sekwencja się urywa, gdyż And zasypia.

Następnie przenosimy się do lecznicy w Woodbury. Andrea ze względu na stan zdrowia poddana została rutynowej kontroli w celu sprawdzenia co się z nią dzieje. Ponadto zapodadzą jej jakieś antybiotyki i coś trzeźwiącego. W tym czasie Michonne może chodzić po pomieszczeniu robiąc złowrogą minę :D W trailerze widać było lekarkę. Zastanawiam się czy to była Alice, ale raczej w to wątpię. Następnie Andrea wybudza się, Michonne podbiega do łóżka, a chora będą lekko zdezorientowana pyta się co się dzieje, kto to i że muszę uciekać. Obecnie w pokoju znajdują się lekarze i jacyś poplecznicy Gubernatora (jego póki co brak, Merla również). Dwójka naszych heroin podejmą próby wydostania się w rąk oprawcy. Rzucą się z pretensjami do osób obecnych, panie fraza "We haven't done anything" po czym ponownie widzimy Gubernatora wraz z Merlem (on na razie będzie siedział cicho). Michonne zapyta się gdzie jest broń, znowu stwierdzenie, że obydwie chcą wyjść itd. Gubernator odpowie, że broń znajduje się albo w przydzielonym dla nich lokum bądź przed drzwiami (nie wiem czy dobrze wyłapałem tekst) oraz pobieżnie zapyta czy miały kogoś ze sobą. And powie jedynie, iż została odseparowana od reszty grupy kilka miesięcy temu. Następnie Blake powie, iż nie są one więźniami po czym akcja przenosi się już na ulice Woodbury. Andrea zaciekawiona, Michonne lekko zdziwiona ale zaraz podejrzliwa, wychodzą na ulicę wolną od wszelkich problemu świata zewnętrznego. Oczywiście krótki rekonesans, podejście pod ściany, kilka pytań i koniec.

Teraz czas na więzienie (tak jak w poprzednim przypadku)

Dzień następny w Woodbury. Oczywiście sekwencja rozpoczyna się domowym obiadkiem u przedstawiciela handlowego, krótki dialog między Andreą i głównodowodzącym, po czym dostajemy ponowne oprowadzenie po Woodbry ale na większą skalę. Póki co bez problemów, wszystko wygląda pięknie i cacy, ale Michonne coś nie daje spokoju. Ciągle jest podejrzliwa w stosunku do, z pozoru spokojnego miasteczka. Pewną chwilę idą same i tutaj jest czas na "I don't trust them". Po chwili dołącza Gubernator, który opowiada później ciekawe historyjki o niesamowicie bezpiecznym Woodbury. Kilka poznanych w postaci w tym na pewno Milton. I tutaj następuje rozdzielenie się naszych heroin, za pewne z powodu planu Gubernatora. Od Andrei dowie się znacznie więcej, więc to ją zabiera na pogawędkę. Michonne dostaje wolną rękę i tutaj działa już na swój interes. Oczywiście rozpoczyna dogłębnie wgryzać się w strukturę grupy ocalałych. Może przepyta kilka osób, może uda się na zwiady do jakiś instytucji by wyciągnąć więcej. Niemniej jednak na pewno trafi do arsenału Woodbury, gdzie składowane będą wszelkie bronie masowego rażenia czyli karabiny, granaty itd, dużo aut bojowych oraz sam czołg. To spowoduje iż bardziej utwierdzi się w swoich przekonaniach. W tym czasie oczywiście Gubernator prowadzi maglowanie Andrei. Ta nieświadoma prawdziwych intencji opowiada mu wszystko co wie, czyli kiedy się rozdzielili, gdzie to nastąpiło, ile osób było w tej grupie z podziałem na mężczyźni, kobiety, dzieci (może), ich siła rażenia, doświadczenie w walce (oczywiście pobieżnie) po czym stwierdzi, żeby powiedziała mu gdzie są, a sprowadzi ich z powrotem. To wszystko zapewne będzie spowodowane tym, iż ktoś z jego ludzi znalazł nową grupę ocalałych, a dzięki wyznaniom Andrei, Gubernator utwierdzi się w przekonaniu, iż to właśnie o nich ona mówi . W międzyczasie krótki dialog o tym jak udało im się stworzyć takie społeczeństwo, jak wygląda zarządzanie, walka o terytorium, obrona itd. Gubernator walnie tekst w stylu, "nie pozwolę być coś tym ludziom się stało itd", a Andrea podsumuję, iż bardzo dobrze urządził się praktycznie na "końcu świata". Cały ta zagrywka oczywiście będzie służyła do pokazania tej pozytywnej strony socjopatycznej natury, jednakże będą to tylko pozory. Tyle jeżeli chodzi o Andreę i Michonne w mieście.

Teraz czas na pokazanie tej bezwzględnej, okrutnej, skrytej pod warstwą pozorów natury Gubernatora. Niestety nie wiem czy będą jakieś bardziej okrutne zagrywki. Wiem jedynie, iż wpleciono tutaj wątek ocalałej armii i żołnierzy. Postaram się teraz to rozwinąć. Gubernator podczas spotkania z Andreą dostaje zawiadomienie od swoich popleczników, iż niedaleko stąd zlokalizowany jest jakiś obóz ocalałych. Pewnie padnie stwierdzenie iż to żołnierze. Blake oczywiście walnie bajeczkę, iż osobiście jedzie na spotkanie by dowiedzieć się kto to za jedni i ewentualnie po to by wcielić ich w strukturę społeczności Woodbury. Jednak jak wiadomo są to tylko pozory. Gubernator po dotarciu na miejsce zobaczy zapasy broni i amunicji po czym przeprowadzi jakiś krótszy bądź dłuższy dialog, zakończony dość niezrozumiałym wytłumaczeniem bądź stwierdzeniem. Oczywiście skończy się to wiadomo jak. Gubernator bez zastanowienia dokona egzekucji. Brak wzruszenia, empatii, żadnych dosłownie emocji. Czyste opanowanie, ale oczywiście mimo wszystko jego obliczę będzie potęgować wrażenie otaczającego go zła. Tutaj może wkraść się wątek zabierania ciał do miasta. Podejrzewam, że to dla Penny. Moje przypuszczenia bazuję na tym, iż na premierze trzeciego sezonu pojawiła się taka niepozorna blondyneczka. Wszakże w wieku około 10/11 lat ale na Penny by się nadawała. Przecież zawsze można ją postarzyć.

Oczywistą oczywistością jest również, to że odcinek musi zakończyć się w niespodziewany, oraz nieoczekiwany sposób. Ja tutaj typuję spotkanie Gubernatora z Rickiem. Zaraz wytłumaczę dlaczego. Po pierwsze ma niezbędne informację o grupie, a po drugie wie gdzie to jest. Nic nie stoi na przeszkodzie aby osobiście złożyć wizytę. Następuje wielka konfrontacja dwóch bossów. Wymiana zdań oczywiście póki co należy do tych z gatunku "lekkich", co nie oznacza, iż Rick nie określi swojego stanowiska. Wręcz przeciwnie. Tak samo jak w przypadku więźniów, dobitnie odpowie, iż jest to jego, znaczy się ich więzienie, ciężko o nie walczyli i tak łatwo go nie oddadzą. Gubernator zapewne pomyślał sobie iż każdy jest taki ufny i wpuszczą go do środka. Tak się niestety dla niego, ale stety dla grupy nie stało. Rozwścieczony wewnątrz odchodzi planując sobie kolejne posunięcia. Jak widać idealny pretekst do późniejszych podchodów wykonywanych w celu zniszczenia więzienia czyli np. sforsowanie bram i wpuszczenie zombie do kompleksu. To samo np. z zamordowaniem jednego z grupy Ricka po cichu. Ten nie wiedząc jak to się stało będzie prowadził bezowocne dochodzenie, choć jest to grubymi nićmi szyte. Wiadomo, że może być to również któryś z więźniów. Niemniej jednak efekt jest, gdyż na horyzoncie pojawił się kolejny konflikt. Później też, te podchody mogą być powodem wypadku Ricka, Daryla i T-doga do Woodbury. Tutaj chcę powiedzieć, że swoją tezę opieram też na ubiorze bohaterów, z wyszczególnieniem na Ricka. Wiem, że jest to trochę płytki przykład, ale jednak dość ważny przy kojarzeniu faktów. Jak wiadomo podczas dochodzenia w sprawie zamordowania jak i samej obławy więzienia Rick nosi taki białawy podkoszulek, który to w późniejszych segmentach cały ubabrany jest już krwią zombie. Podczas spotkania z Gubernatorem, rzeczony podkoszulek jest w pełni czysty. To samo z T-dogiem. Jasno brązowy T-shirt podczas spotkania czyściutki, a po obławie cały upaprany. Daryl identycznie. Ta sama koszula i ta sama sytuacja.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
genalupi

Typowe dla agresywnego przygłupa grożeniem pobiciem, kiedy napiszę się prawdę o jego idolu.

ocenił(a) serial na 9
jukatos

Wyzwiska to forma agresjii, na takich ludzi jak wy najlepiej sprawdza się w realu "dać w mordę" zazwyczaj po kilku takich incydentach delikwent się ogarnia i wie , że są pewne granice.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Agresja to forma działania kiedy kończą się argumenty dla prymitywnych osobników.

ocenił(a) serial na 9
jukatos

ale ja niechce Ci nic tłumaczyć, poprostu uważam , że w takim wypadku najlepiej wypłacić Ci liścia, pójdziesz w.urwiony do domu i przemyślisz sprawę, a tak podczas rozmowy będziesz cały czas uparcie na NIE.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

A jak ci oddam, nie jestem tak jak Pana Pani Mama, że nie oddam gówniarzowi.

ocenił(a) serial na 5
genalupi

haha tak tak na ulicy... w ryj itp itd. kozaki uliczne debatujace o serialu hahaha żenujące chłopaki. Weźcie lepiej kredki do szkoły zastrugajcie.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

O to w końcu w tym chodzi. Żeby pociągnąć człowieka do swojego rynsztokowego poziomu. Możecie być z siebie dumni, udało wam się. Szkoda tylko że jeden z drugim nie ustosunkowali się do mojego postu po wyżej, tylko do tego drugiego, niezbyt wybrednego.No ale odpowiadać na na takie posty to każdy jeden głupi umie, a odpowiedzieć na rzeczowego i grzecznego posta to już nie ma komu.
Dla mnie to jakaś ponura komedia. Człowiek zwróci uwagę takiemu co przyjdzie i gnój robi, to jeszcze polecą inwektywy o byciu czyimś "pieskiem" i innym zwierzątkiem. Na prawdę pierwszy raz widzę żeby ludzie mieli pretensje o to że fani danego filmu czy serialu rozmawiają sobie o takowych. Dlaczego nie przyczepiają się do postów gdzie po raz 5000 wałkuję się jedne i te same tematy o "głupiej Lori", błedąch i nielogicznościach które już były wyliczane do znudzenia, pytań o kolejny odcinek i napisy itd. Takie powtarzające się posty tylko zaśmiecają forum. Dlaczego do nich się nie przyczepią? Tylko do tematu który jest rzeczowy, sensowny i na poziomie? Czy na prawdę co poniektórzy nie potrafią rozmawiać jak normalni ludzie, bez niepotrzebnego ujadania i prowokowania? No ale tak to jest jak nie ma żadnej organizacji. Tutaj na każdym forum powinien być przynajmniej 1 moderator. Na szanujących się forach tak jest i tacy osobnicy gdyby się tam przyplątali od razu by wylecieli na "zbity ryj". Na prawdę na filmwebie jest co raz gorzej. Nie mówię że wszędzie, bo są jeszcze fora jest względnie spokojnie, ale na większości w tym na forum TWD to jest jakaś paranoja.

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

Na szanujących się forach gdzie wszyscy wchodzą sobie w dupę.

ocenił(a) serial na 6
jukatos

Jeżeli dla Ciebie rozmowy ludzi przyjaźnie do siebie nastawionych i szanujących się nawzajem, jest włażeniem sobie w dupę, to ja nie chcę wiedzieć jak wg Ciebie powinna wyglądać dyskusja.

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

Ktoś skrytykował tomba za pisanie bzdur i że jego przewidywania się nie sprawdzają to jego pieski zaraz spinają pośladki. Jest krytyka i pochwały, to raczej normalne.

ocenił(a) serial na 6
jukatos

Ale zrozum że nikt nie naskoczył na gościa o to że skrytykował Tomba, tylko o sposób w jaki to zrobił. Tłumaczyłam Ci to już, ale widzę że Ty i tak dalej się upierasz żeby tylko pluć jadem i doprowadzać do kłótni. I znowu piszesz coś o jakiś zwierzątkach. To samo można napisać o Tobie i Twoim koledze - przyszły dwa pieski i ujadają.

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

Ja tylko broniłem Pana Satyra przez stadem dzikich psów, które się rzuciły na niego za napisanie prawdy.

ocenił(a) serial na 6
jukatos

Lol, wywieszam biała flagę. Doskonale wiem dlaczego broniłeś "pana" (na pana to trzeba mieć wygląd i zachowanie, on tego drugiego jak widać nie ma) Satyra w końcu oboje jesteście takimi samymi prowokatorami. Zaprosiłeś go już do swojej trollowej pieczary na oddawanie czci przed ołtarzykiem twojego idola, "szanownego pana" Shane'a?

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

Jesteś bardzo zabawna, serio. Co ma do tego Pan Shane?

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Rozumiem , że każdy film na własne forum tak? No to przynajmniej dla tych najbardziej uczęszczanych powinien zrobiiony zostać nabór na modów :P

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Masz takie coś jak zgłoś post, twój powinien być moderowany za wyzwiska i prowokacje.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Wiem że trochę ciężko z tym żeby na każdym forum siedział mod, ale żeby właśnie chociaż na tych najpopularniejszych ktoś sprawował jakiś nadzór. Chodzi o to że powinna być jakaś kontrola, bo tak to właśnie dzieje się tak, a nie inaczej.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Teraz ja jestem chamem, bo napisałam o "fiutku". Szkoda tylko że to nie ja zaczęłam popis jakiegoś nieuzasadnionego chamstwa. No ale to typowe dla trolli odwracanie kota ogonem.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

No to ja uprzedze fakty . TAK JESTEM CHAMEM! Jak również potrafię być kochającym mężem, ojcem lub poprostu dobrym i kulturalnym kolegą. Dostosowuję się do danej sytuacji... tyle.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Syna i żonę też pewnie bijesz członkiem. Wesoła rodzina.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Ciekawe hobby. To córeczkę też tak karcisz.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Oj chłopcy, chłopcy spinajcie się dalej ;) usprawiedliwiajcie, wybielajcie, ubliżajcie, itd. etc. :). Przepowiadajcie pogodę i powodzenia w egzystencji. I nie zapomnijcie za tydzień następny odcinek wiec gacie do prania ;) Szkoda mi czasu na śledzenie waszej piany. Wiec Poozdroo.

ocenił(a) serial na 6
Satyr1986

Przyszedł, nagnoił i idzie. No jak zwierze jakieś.
Bardzo mnie to cieszy. Nie zapomnij podziękować swojemu drogiemu druhowi, Jukatosowi że tak dzielnie cie bronił przed takim łotrami jak my. To takie wzruszające.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Sami na swoim wątku zrobiliście bagno :) to jest właśnie zabawne. Jak jedno krytyczne zdanie spowodowało, że nasra..e pod siebie. Ale nie przeciągajmy i kończmy bo mi się już nie chce chłopaki czytać tego ;)

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Oj dobra, olej trolli i chodź na nasze forum, bo musisz mi pomóc ; 3

ocenił(a) serial na 6
BeeBee61

Nie preferuje bukake, z całym szacunkiem do Pani parafilii.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Tak cię Pan Tata karał za niesubordynacje, teraz widzimy jak cię wychował.

ocenił(a) serial na 9
jukatos

Riposty na rodziców straciły popularność jakieś 15lat temu. Jukatos daj mi swój adres , za jakieś pół roku będę w polsce ku.wa zajadę specjalnie do ciebie, zobaczymy jaki twardy jesteś w te klocki...

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Robisz za murzyna na zachodzie i tu wylewasz swoją frustracje.

ocenił(a) serial na 9
jukatos

Mam trochę wolnego czasu, więc jak tak czytałem twoje cwaniackie uwagi i Satyra to stwierdziłem , a co mi tam w końcu robią gnój na forum serialu który lubię, a że mam po dziurki w nosie ludzi jak wy, z czasów jak byłem adminem, poźniej modem na kilku forach to stwierdziłem, że powiem wam kilka słów prawdy. Choć przedewszystkim zajebiście się bawię czytając jak usilnie staracie się udowodnić , że nie jesteście poje.ani xD

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Stwierdziłem skoro pachołki Tomba robią gnój w swoim temacie to dlaczego ja się nie przyłącze przecież pracuje na farmie jako świniopas.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Ponieważ sam możesz zobaczyć jak atakują Pana Satyra z pianą w pysku.

ocenił(a) serial na 9
jukatos

Co to miałoby do rzeczy? To była ich opinia, a tekst, że działają z "polecenia" Tomba to była zwykła prowokacja i choć za wszelką cenę starasz się usprawiedliwić swoje działanie to siebie nie oszukasz i wiesz jak było...

ocenił(a) serial na 6
genalupi

W ich postach nie widzę żadnej opinii tylko nagonkę na słowa krytyki Pana Satyra i jego tym samym obrażania. Psa działają instynktownie bo to są zwierzęta.

ocenił(a) serial na 9
jukatos

Wiesz z boku to właśnie bardziej wyglądało jako , że ty jesteś "pieskiem" Satyra, więc...

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Ja pierwszy raz widzę tego Inteligentnego i Sympatycznego Pana.

ocenił(a) serial na 9
jukatos

A ja jako osoba trzecia która pierwsz raz cię zobaczyła na tym forum odniosłem wrażenie , że wy dobrzy kumple jesteści, tak więc masz dowód. Zresztą, jak za tydzień wejdziesz w temat i go przeczytasz do podobnych wniosków dojdziesz.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Gdybyś był obiektywny, to napisałbyś że jesteś deb**ilem, a że nie napisałeś to nie jesteś. Bo wiadomo po jakiej stronie stoisz grozisz pobiciem, obrażasz itp. Jak przydupasy tomba.

ocenił(a) serial na 9
jukatos

Ale ja nie jestem obiektywny, jestem za Tombem, co nie czyni mnie jego przydupasem lol, według twojej logiki jesteś przydupasem Satyra lol Kur.a kończe temat...

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Ja go bronie przed dzikimi psami, które by go zagryzły za napisanie prawdy.

ocenił(a) serial na 9
jukatos

Prawda wzlędną jest

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Tylko w Pańskim tombowym miocie.

ocenił(a) serial na 5
genalupi

Mam prośbę: nie odpisuj mu już ;-) On karmi się tymi postami i tak długo jak będziesz zwracał na niego uwagę, tak długo on będzie przychodził i robił burdel. W tym temacie mamy 144 postów, a pewnie tylko jakieś 20 nie jest zwykłym spamem.

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

Zwykle olewam tego typu dyskusje, sam nie wiem, czemu z nim piszę, może dostrzegam pod tą maską błazna człowieka myślącego racjonalnie? Tylko co ja staram się uzyskać.... masz rację.

ocenił(a) serial na 6
genalupi

Samiec beta się dostosował.

ocenił(a) serial na 6
BeeBee61

Ktoś próbuje dominować, słuchaj samicy alfa.