PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177126
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Aż się łezka w oku zakręciła. Kogo żałujecie najbardziej?

DBM

Psa teraz,cnotę później

Kasss1711

A co do Negana.... jakby Judith ładnie poprosiła wujka Negana to kto wie, kto wie.... ;)

ocenił(a) serial na 10
John__88

W tym odcinku aż mi się rzucała ksywka jednego z bohaterów Johna Wicka 2. Parafrazując " Please somebody give this woman... an Emmy". Negan też był postacią z grupy love to hate, ale do niego zawsze czuło się sympatię mimo iż też dobry nie był. A samą aktorkę to ubustwiam. Te wszystkie nagrody które wcześniej zdobyła nie wzięły się znikąd. A sam odcinek idealnie mieszał proporcje relaksu, rozrywki, napięcia, strachu i na końcu takie Pie*dolnięcie. Angela Kang you're my hero!!!
Ok już poziom ekscytacji nieco zmalał ufff.

telcontar_2929

Świetnie napisane! nic dodać nic ująć! ;)

ocenił(a) serial na 9
John__88

Czas spuścić Negana z łańcucha, żeby zmierzył się z Alphą ;) Tylko najpierw trzeba znaleźć Lucille, bo bez niej Negan nie ma jaj :)

użytkownik usunięty
Dadelog

Popieram:)

ocenił(a) serial na 6
blackfield1

Dobry odcinek, serial wraca na właściwe tory

blackfield1

Nie rozpoznałem Tary kurcze... dzięki za wpisy, bo bym żył nieświadomy do następnego odcinka. A tak na marginesie, to jest ostatni sezon TWD?

perun_6

we wrześniu ceo AMC stwierdził, że planują kontynuować przez najbliższe 10 lat. Mogą to ciągnąć w nieskończoność tylko będzie potrzebna częstsza wymiana postaci.

siweq

Kijków można sporo zaostrzyć;)

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

przypomniała mi się jedna zabawna sprawa tego odcinka, może jestem przewrażliwiony ale...

zginęła Tara (lesbijka) jednocześnie w dość niespodziewanych okolicznościach okazało się że dwie z nowej grupy mają się ku sobie, dla mnie to mega dziwne, bo byłem przekonany że Magna woli tego muzyka, a Yumiko wcześniej jakoś nie wydawała się zainteresowana

w każdym razie zabawne dla mnie jest to że szybko wyrównali straty w mniejszościach, ale jestem na tak, 2 ładne babki, w tym jedna Azjatka, męska część widowni nie będzie oponować ;-D

mitrus80

Ale one były już chyba parą, jak dołączyły do "starych".

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

One już były parą od pierwszego pojawienia się xd..

ocenił(a) serial na 9
nerciu11

ja tego jakoś nie spostrzegłem

mitrus80

A podobno faceci lubią kobiece pary:P:P:P:P

mitrus80

Czemu męska tylko? Ja też nie będę oponować, szkoda tylko,że zrobili to kosztem Tary. Na tarze oko można było zawiesić - a na tej łuczniczce niekoniecznie ;-PP

ocenił(a) serial na 9
Sanneya

nie no, oczywiście, mój błąd ;-)

ja na razie nie wiem czy ona mi się podoba czy nie, lubiłem ją w The 100 to chyba jednak na plus (u mnie) ale tam prawie wszystkie mi się podobały ;-D

na Tarę jakoś nie było ostatnio miejsca i pomysłu, poszli na łatwiznę, bo mogli ubić Gabe'a albo Judzina

mitrus80

Ale jakby Gabe'a ubili, to kto by im wymyślał rzeczy, poza tym polubiłam go, zrobił się taki bardziej odważny ;-P Tara - niezła laska, ale chyba znudziło jej się granie tzn.aktorce ;-P Tak myślę;P The 100 też tam grała ta z lokami ostrą laskę, ciekawe ile pogra w tym serialu, mogliby zostawić ją na dłużej, to by sobie człowiek miał na co popatrzeć chociaż;pp Btw Jestem naprawdę ciekawa jak się to potoczy, jak miło,że nie rzuciłam tego serialu pięc serii temu:-DD

ocenił(a) serial na 9
Sanneya

aj sorki, troche zamieszałem, (i pisałem o Magnie) myślałem że Magna ci się nie podoba, a ty o Yumiko, wszystko gra, Yumiko jest na razie słabo zarysowana...

"Ale jakby Gabe'a ubili, to kto by im wymyślał rzeczy" - chyba Judzina?

Ja w ogóle jak kiedyś zacząłem TWD to skończyłem po 4 odcinkach, a potem po kilku latach jak się już sporo sezonów nazbierało to wsiąkłem jak w książkę, w ogóle seriale (te długie) które śledzę, to traktuję trochę jak książki kiedyś

mitrus80

A sorki, myślałam o Gabie a chodziło mi o Judzina:-PPNo ta z kreconymi włosami z the 100, faktycznie słabo zarysowana, bo ciągle zapominam jak jej tam na imię było

ocenił(a) serial na 10
perun_6

Nie. 10 dopiero w październiku

ocenił(a) serial na 7
blackfield1

Release the NEGAN! Uwierzcie mi chłop ma gadane problem szeptaczy rozwiąże w trymiga nie to co BETA orbitery otaczające alfe! :D

ocenił(a) serial na 6
Raz3e

I to będzie pierwsza ciekawa konfrontacja od dawna.

ocenił(a) serial na 8
blackfield1

W końcu odcinek na poziomie tego ze śmiercią Glenna i Abrahama oraz pierwszych sezonów. O takie TWD męczyłem 3 ostatnie sezony :D

ocenił(a) serial na 8
trelka

Jeszcze ta muzyka jak pokazywali kto jest ponabijany na pal. Ciary!

ocenił(a) serial na 6
trelka

Dlaczego nie zabili kogoś ważnego? Same płotki, miałem umrzeć Ezekiel, a nie jakieś no name'y. Oprócz Tary to tam nikogo ważnego nie było

ocenił(a) serial na 7
1253_1642

nie chwal siusiaka przed wystryskiem! Zostal im wciaz jeden odcinek!

ocenił(a) serial na 9
1253_1642

akurat dobrze że zabili Henrego i Tarę, która już praktycznie nie istniała w tym serialu (podobnie Enid) ale fakt, mogli ubić chociaż Gabriela albo Judzina, lekarz wydaje się być zbyt istotny

mitrus80

Mi tam szkoda Tary i Enid. Liczyłem że będzie też głowa Króla.
W pierwszej chwili myślałem że polecą głowy Deryla, Karol itd.

ocenił(a) serial na 9
jarekao

Daryl ma kontrakt na zawsze, więc jest nie do zabicia, Carol gdyby miała zginąć to już dawno

mitrus80

Chwała niech będzie scenarzyście:)))

ocenił(a) serial na 7
mitrus80

Liczę, że w finale zobaczę Negana, on musi teraz wkroczyć. Odcinek naprawdę bardzo dobry. Od dawna nie było tylu emocji co tutaj. Osobiście szkoda mi Henrego i Enid, bo polubiłem ich, ale liczę na krwawą zemstę i początek wielkiej wojny w finale. Oby ostatni odcinek sezonu przekroczył oczekiwania.

suineg

Myślę, że Niigan po "przemianie duchowej w kozie" wkroczy teraz do akcji i poprowadzi wojnę z Szeptaczami razem z Michonne i Darylem.

Kasss1711

I Carol! Raczej nie odpuści śmierci syna.

DBM

A wszyscy wiemy, że Carol potrafi się mścić spektakularnie....

Kasss1711

Na to liczę!

DBM

Oł jes!

ocenił(a) serial na 7
Kasss1711

Carambo znowu w akcji. Pepesza w każdym rękawie, a teraz jeszcze panzerfaust we włosach można ukryć...Szeptacze maja przerąbane.

bombacy

A w trzewiczkach sztylety...

Kasss1711

Może przy okazji tych włosów się pozbędzie bo są fatalne ;)

DBM

Nie fatalne, tylko ŹLE WYSTYLIZOWANE:p

Kasss1711

stylizowane na stracha na wróble ;)

DBM

Mowi się WIATREM CZESANE:p

https://tenor.com/view/ugly-morning-style-hair-badhairday-gif-7986555

Kasss1711

Faktycznie COŚ w tym jest ;P

DBM

Alpha na jarmarku:D

https://tenor.com/view/hatchet-face-scary-weird-ugly-gif-4855306

ocenił(a) serial na 5
suineg

Tak się zastanawiam, jak ta wojna się zacznie. Bo zemsta zemstą, ale mamy całą masę niewiadomych:
1. Nie wiemy co robili mieszkańcy przez te lata pokoju? Mieli Eugene i masę czasu, ale czy zbudowali poważny arsenał militarny, czy olali sprawę?
2. Nie zauważyłem, aby przez te lata zbudowali system łączności. A bez niego ciężko będzie im koordynować działania.
3. Nie wiemy ilu żołnierzy wyszkoli przez te lata? Widząc jednak z jaką łatwością szeptacze przeniknęli do Królestwa i na dodatek uprowadzili kilka osób, to chyba mają niedobory kadrowe...
4. Przed podjęciem działań, muszą rozwiązać problem hordy będącej na usługach szeptaczy.

acidity

Czyli jest na co czekać- sezon 10:)))

Ad. 2. System leży i kwiczy. Przecież dopiero teraz Judżin zamienił LUDZIKI Z ORZECHÓW NA KABLE...
Ad. 3. Tara dopiero wspominała o zorganizowaniu szkoleń wojskowych na poligonach....

ocenił(a) serial na 5
Kasss1711

Czyli tempo działania podobne do polskich urzędników :D

acidity

Może Judżin ma polskich przodków emigrantów...;)