Serial zrobił się coś na styl sportu uprawianego przez naszych dwóch wielkich sportowców. Przypomina zjazd ze skoczni, a po ostatnim 8 sezonie, wydaje mi się że skok nie zostanie zakończony telemarkiem, a brzydkim upadkiem. Mam do obejrzenia jeszcze 2 odcinki ale jakoś mi się z tym nie spieszy, szkoda że zrypali tak fajny serial.
Nie oczekuję nawet kontynuacji ...
Przerabiałem niedawno "Grę o Tron", cały czas serial trzyma poziom, oglądam teraz "Dexter'a" jest to samo, a "The Walking Dead" w porównaniu do pierwszych sezonów staje się coraz bardziej nudny i nie jest to tylko moja opinia, wystarczy popatrzeć na komentarze "filmłebowiczów".
Chcesz się pośmiać to polecam "Świat według Bundych" albo "Trzecia planeta od Słońca".
Pozdrawiam ;-)
Kłamstwo prawisz.
Dexter ma świetne sezony 1,2,4. 3 też ok.
Od 5 sezonu równia pochyła w dół i co raz większe bzdury.
A 8 sezon to popłuczyny. Przecież 8 sezon to był wręcz troll dla serialu.
Dexter, gdyby się zakończyl po 4 sezonach z tym mocnym cliffhangerem miałby teraz status kultowego
niczym Twin Peaks, Sopranos, Prawo ulicy, Breaking bad. A tak popsuli co się dało i pozostał niesmak.
Gra o tron ma kapitalne sezony 1-4. A sezony 5-7 bardzo popsuły wiele wątków i postaci.
Póki mieli i korzystali z materiału książkowego dawali radę. Później wyszło szydło z worka i
brak talentu dedeków. Watek Martellów w 5 sezonie to był żart i kpina z widzów.
Wystarczy porównać z materiałem książkowym. A to co zrobili w serialu ze
Stannisem i Littlefingerem w 5 sezonie wołało o pomstę do nieba.
Od 5 sezonu Tyrion, Varys i Littlefinger są cieniami siebie i właściwie nie mieli co grać nawet.
Najlepsze były suchary Tyriona z eunuchem w 6 sezonie.
Surowo oceniając bez sentymentów:
Dexter 1 sezon - 9
Dexter 2 sezon - 9
Dexter 3 sezon - 8
Dexter 4 sezon - 9
Dexter 5 sezon - 7
Dexter 6 sezon - 6
Dexter 7 sezon - 7
Dexter 8 sezon - 4
Gra o tron 1 sezon - 10
Gra o tron 1 sezon - 9,5
Gra o tron 3 sezon - 10
Gra o tron 4 sezon - 10
Gra o tron 5 sezon - 7,5
Gra o tron 6 sezon - 8,5
Gra o tron 7 sezon - 8
Gdyby nie bardzo dobry poziom techniczny sezonów 5,6,7 miałyby oceny niższe o 1-2 oczka.
TWD 1 sezon - 8
TWD 2 sezon - 7
TWD 3 sezon - 7
TWD 4 sezon - 6
TWD 5 sezon - 6
TWD 6 sezon - 7
TWD 7 sezon - 6
TWD 8 sezon - 4
TWD sezony 4-8 też mam zawyżone oceny z sentymentu do pierwszych 3 sezonów.
Ocena całości tych seriali.
GOT - 9/10
Dexter - 9/10
TWD - 6/10
W przypadku Dextera i GOT naciągnięte przez bardzo wysoki poziom pierwszych 4 sezonów.