Obejrzałem całość, na prawdę nie wiem czemu ludzie narzekają na 6-8 sezon moim zdaniem to były najlepsze sezony ze wszystkich, śmierć Carla gdzie prosił Negana aby w końcu nastał pokój aby zaczęli się szanować, gdzie napisał do niego list... mnie akurat ten moment bardzo ruszył, oczywiście śmierć Glenna też bardzo mocna jak go Negan pałką skatował, jak mu to oko wylazło, ogólnie to jak grał Negan jedna z najlepszych ról jaką kiedykolwiek widziałem... Dla mnie 6-8 Sezon mega sztos, późniejsze sezony też mega spoko i cały proces przemiany Negana który i może się zmienił ale dalej był zimnym skur*** ...
Nie wiem czemu ktoś myślał że Rick Grimes zginął? Przecież przeżył ale usunęli go ze serialu aby bardziej rozwinąć wątek Negana i jego przemiany i ogólnie po to aby rozpisać jeszcze inne postacie, reżyser dobrze to przemyślał, Rick to filar nie miał prawa zginąć, teraz będzie o nim spin off którego nie mogę się doczekać , zapowiada się że Rick Grimes zwariował z tego co widziałem po zwiastunie spin offa który ma wyjść w 2024 roku, ogólnie końcówka serialu sugeruje że będą też plany dla małej Judith! Która za pewnie też wróci jako już nastolatka w jakimś spin-offie... Albo w całkowicie oddzielnej części która będzie opisywać jej losy dlatego dali nam taką końcówkę... Daryl nii z tyłka nii z pindla znalazł się we Francji i to jest największa zagadka jak... Ogólnie uważam że reżyser zostawił sobie pełno furtek :) z tego szybko nie zrezygnują zbyt duże dolary są w tym.