PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177813
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Final s7

ocenił(a) serial na 8

Jednym slowem gowno. Serial dla mnie sie skonczyl i juz do niego nie wroce. Obiecujacy pierwszy odcinek, potem coraz gorzej z tragicznym, nudnym i slabym finalem przelozonym w dodatku na 8 sezon. Pomysly sie juz wyczerpaly na prowadzenie serialu. Dziekuje, dobranoc.

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 8
alessandro86

Poczekaj chociaż do momentu aż wprowadzą szeptaczy w serial. Albo i nie może będzie jeszcze gorzej

ocenił(a) serial na 3
ghost21

jakich szeptaczy ?

ocenił(a) serial na 8
blysk_2

To kolejna grupa która będzie zagrażać naszym bohaterom

ocenił(a) serial na 3
ghost21

Maja pojawić sie w finale 8 sezonu,

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

słyszałem że w finale też ma zginąć Negan

ocenił(a) serial na 6
ghost21

xDDDDDD

ocenił(a) serial na 8
Daroo_3

XDDDD

mateuszz27

ja p i e r d o l e w finale to ile jeszcze te gówno będą kręcic

ocenił(a) serial na 3
fanzlalka

Negan zostanie pojmany w finale 8. Szeptacze to materiał na 2 sezony i mysle ze na 10 bedzie koniec sierialu.

ocenił(a) serial na 5
mateuszz27

Albo nadal będą trzymać się fabuł z komiksów. Choć moim zdaniem skoro i tak TWD przed byciem totalnym gównem ratuje Negan, zbawcy i Eugenie powinni zakończyć ten serial na 10-11 sezonie i tyle

Przemo2323

To właśnie przez Negana ten serial stał się totalnym gównem xD Od momentu jego wprowadzenia, TWD nie da się zwyczajnie oglądać.

ocenił(a) serial na 7
kamil10025

No właśnie nie, serial ssie już od 5 sezonu, więc Negan tylko ratuje ten serial, a nawet jeśli to czym on miałby zawinić jeśli akurat gdy on "wchodzi na scenę" inni aktorzy przestają się starać?

xVolR_

Serial ssie od połowy sezonu 3. Od wejścia Negana ssie natomiast tak, że zraził do siebie nawet największych fanatyków i fanboyów.

A czym zawinił? Tym, że kreacja tej postaci jest zwyczajnie do dupy i nie trzyma się kupy. Wejdzie na scenę, wygłosi po raz kolejny ten sam nudny i utarty frazes o wielkości przyrodzenia i na tym kończy się jego rola. Niby wielki tyran, który trzyma w garści 3/4 okolicy, a każdy dmucha go jak chce, na wszystkie możliwe sposoby. Jest absurdalnie nierealistyczny w swoich założeniach, co poskutkowało przekształceniem TWD w cyrk na kółkach. Do momentu wejścia Negana na scenę fabularną, istniała jeszcze cienka granica która nadawała serialowi choć cienia realizmu. Od kiedy tą granicę przekroczyli, wszystko się posypało.

xVolR_

Od 5 sezonu ?
Przecież zarówno 4 i 5 sezon były słabiutkie.
Max 2-3 epizody dobre miały na 16.
6 sezon trochę lepszy od nich.
7 sezon znów równina jak 4/5 i miał najgorszy finał z wszystkich sezonów jakie były.
A 8 sezon o dziwo jest jeszcze gorszy od najsłabszych sezonów.
Widocznie twórcy stwierdzili, że nie ma sensu się wysilać skoro oglądalność była dobra w takich sezonach jak 4,5,6,7.
Fakty są takie, że 16 epizodów na sezon to stanowczo za dużo.
Przy 6-8 i tym samym czasie i budżecie serial mógłby być bardziej konkretny, spójny i dopracowany.
Ilość kosztem jakości.

ocenił(a) serial na 3
ghost21

a już myślałem że jakiś nowy gatunek zombiaka .
jestem zawiedziony :(

cały czas muszą z kimś wojować to mnie już męczy ogólnie serial jest już za długi powinni go już zakończyć

ocenił(a) serial na 7
blysk_2

Właśnie

ocenił(a) serial na 10
alessandro86

No i fajnie. Tęsknić nie będziemy.

ocenił(a) serial na 8
alessandro86

Pomysły już daawno temu się wyczerpały, a utrzymywana nadal niekonsekwencja w działaniach bohaterów jest już rażąca w oczy. Mam tu na myśli, że raz na spokojnie zabiją 20 szwendaczy wokół siebie nie pocąc się, a raz kogoś potrafi pokonać 1 szwendacz idący z prędkością 0,0000000001 m/s bo oczywiście bohater nie potrafi zrobić kilku kroków w tył żeby przeładować broń. Musi stać w miejscu, bo przecież idąc broni nie przeładujesz...

Mimo wszystko to jedyny serial produkowany na taką skalę w takim uniwersum, także zarówno ja jak i inni pewnie nadal będą oglądać, ale niestety ocena z każdym sezonem dla serialu będzie się zmniejszać ;((

ocenił(a) serial na 4
bambus002

Powiem Wam , że osobiście dziś chciałem obejrzeć kolejny odcinek 7 sezonu the walking dead , a tu się okazuję że odcinek 16 był zakończeniem sezonu.
Mogę to podsumować tylko jednym wyrazem - porażka.
Serial upadł bardzo nisko w stosunku do tego co prezentował od 1 sezonu

ocenił(a) serial na 8
lolek2417

Zgadzam się, pierwsze sezony były po prostu świetne, ale to normalne. Dlatego kreci się zazwyczaj 4-5 sezony jeśli chce się utrzymać poziom. Wtedy wszyscy żałują, że serial dobiegł końca, no ale cóż...Lepiej mieć niedosyt i zapamiętać serial jako dobry, bardzo dobry niż z każdym kolejnym sezonem się coraz bardziej rozczarowywać i tylko obniżać ocenę dla całego serialu :( Ale hajs się musi zgadzać, więc kręcić będą tak długo jak oglądalność i złe opinie będą na poziomie akceptowalnym dla producentów.

ocenił(a) serial na 6
alessandro86

Będzie 8 sezon?! :( Myślałem, że 7 jest ostatnim, ale zauważyłem dzisiaj, że zamiast kolejnego odcinka 7 sezonu, dawają go od początku. A tak bardzo liczyłem, że się w końcu skończy. Nudny, przewidywalny(może nie licząc tego gdy młody dostał kulkę w łeb i nadal żyje), za długie przestoje na jednej scenie(krótki monolog i długo, długo nic) powodujące wrażenie oglądania telenoweli,.. Minusów od groma, gdyby tylko nie to, że oglądam od początku, a lubię kończyć co zacząłem.. :(. Fatalna telenowela.

Kabat543

8 sezon był zamówiony już przy starcie 7 sezonu. Wiadomo, że zatrudnili aktorkę, która zagra wodza Szeptaczy,
nowej złej grupy, która będzie zagrażała Rickom od 9 sezonu więc pewnie pojawi się dopiero pod koniec 8 sezonu.

SPOILER
Cały 8 sezon będzie skupiony na wojnie ze Zbawcami - atak na Sanktuarium, na ich posterunki,
zniszczenie Alexandrii granatami i ostateczne starcie pod Hilltop. Zdrada Dwighta. Uwięzienie Negana.
Dwight szefem Santuarium, które będzie w zgodzie z Alexandrią, Hilltop i Królestwem.
2 lata przerwy i pojawienie się Szeptaczy.

Kiedyś była mowa o 12 sezonach. Wielce prawdopodobne skoro mają dobrą oglądalność.
Mimo niskiego poziomu masa ludzi ogląda więc po co mają się wysilać jak widzą, że ludzie łykają każde gówno.
Właściwie cały 4, 5 i 7 sezon były żenująco słabe.

ocenił(a) serial na 5
returner

Szeptacze mają się już pojawić w finale 8 sezonu. Nie liczył bym na cały sezon wojny ze Zbawcami

ocenił(a) serial na 10
callofdutyblackops

Nie możemy również pominąć Złomiarzy, na której czele stoi Jadis i która ze swoją grupą również może wnieść coś do wojny z Neganem.

callofdutyblackops

Wszystko zmierza ku temu, że midseason 8x8 Alexandria zostanie obrzucana granatami,
a w finale sezonu 8x16 na wiosnę wygrają ze Zbawcami, Negana zamkną w klatce,
będzie przeskok 2 letni po zakończonej bitwie
(pewne sceny z Rickiem z siwą brodą, które już były na to wskazują) i
pojawi się - nowe zagrożenie Szeptacze.
W końcu aktorka mająca zagrać Alphę została zatrudniona do 8 sezonu.

ocenił(a) serial na 5
returner

W Midseason Finale według plotek ma zginąć pewna postać, chodzi o Carla oczywiście ze względu na to że aktor poszedł na studia.

callofdutyblackops

To byłaby duża zmiana względem komiksu.

Ale tych zmian już było sporo wcześniej np:
W komisie nie uśmiercono Andrei tak szybko, Rick stracił rękę oraz
umarła mu mała córeczka.

ocenił(a) serial na 5
returner

Nie jest to potwierdzone czy zginie, jednak główna obsada jest już zmęczona tym graniem co widać co poniektórych aktorach, sam Carl w ostatnich sezonach pojawiał się coraz mniej, a w tym jego rola ograniczała się do zaledwie dwóch odcinków. Samo rozciągnięcie wojny na sezon był dosyć głupim pomysłem, skoro dwuosobowa armia ma uderzyć na Sanktuarium Zbawców w 14 odcinku. Carl ma zginąć w taki sposób że dopiero w 9 odcinku by zostało to potwierdzone. Komiks po wojnie z Szeptaczami nieco zaczął przynudzać, chociaż szykuje się coś nawet interesującego wątek z rządem.

callofdutyblackops

Chyba nikt nie jest zmęczony graniem tak bardzo jak aktor,
który wciela się w Daryla (ten w nieumytych długich włosach)

ocenił(a) serial na 10
returner

Ten aktor nazywa się Norman Reedus widać że jest zmęczony tym serialem najlepiej by zagrał jakiegoś głównego bohatera w jakimś fajnym serialu

Pawelczak123

Wiem jak nazywa się aktor. Wypowiedź była lekko szydercza :)
Znam tego aktora z roli w filmie "Święci z Bostonu" z 1999.
Film widziałem w 2001 roku czyli wiele lat przed TWD,
które zacząłem w połowie 2014 oglądać dopiero.
Miał też niewielką rolę w "Blade 2" 2002.

ocenił(a) serial na 10
returner

Murphy McMannus i Scude <3

ocenił(a) serial na 6
returner

12? :O A Bóg widzi i nie grzmi.

Kabat543

Moda na Sukces... tfu, Moda na Zombie.

ocenił(a) serial na 9
Kabat543

Dla mnie może być i jeszcze z 15 nowych sezonów byle by było dużo Negana i bez zbędnej gadaniny.

returner

hehe a to jest jeszcze the walking dead czy atak na 13 posterunek??

ocenił(a) serial na 4
fanzlalka

Jak śmiesz w ten sposób nawiązywać do klasyka?

ocenił(a) serial na 10
alessandro86

HAHAH Ja sie dziwe że nadal to tak wiele osób sumiennie to ogląda ja skończyłem gdzieś po 8 odcinku 4 sezonu dalej sie tego oglądać nie dało takie potwornie nudne. Marnujecie czas na to gówno lepiej se znajdźcie jakiś inny serial bo jest też wiele innych fajnych

ocenił(a) serial na 7
TyrionLanister

to dlatego oceniłeś serial na 10?

ocenił(a) serial na 10
Vegonator

za pierwsze sezony XD

ocenił(a) serial na 6
Vegonator

Bo pierwsze sezony były całkiem dobre jak na klimat zoombie. Ja też dałem na początku 10 bo byłem głupi. Potem zmieniłem na 9 bo się opamiętałem. Po kolejnych sezonach dałem 8 bo kocham klimat zoombie więc próbowałem ukrywać w sobie jaki ten serial jest denny. Po 5/6 sezonach dałem 7 no bo już się tego prawie nie da oglądać. Po finale sezonu mogę wreszcie dać 6. Raz ze cały sezon już był szczytem arcydzieła w rozwlekaniu nudnej fabuły(myślałem że po 6 sezonie bardziej się nie da a jednak!) to w finale dostajemy 15min ciekawej akcji vs 15 nudnego dialogu osoby która zginie... Polecam, niech ten serial trwa jeszcze ze 2 sezony to zejdę poniżej 5 bo serial obejrzę ale tylko dla walkers'ów. Inni mogą zginąć żeby czasu antenowego mieli mniej.

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

Serial nie jest nudny, tylko fabuła wam się znudziła :)

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

Każdy ma wolną wolę i może oglądać co sobie zechce. Mi się serial podoba nawet wtedy gdy nie ma akcji.

TyrionLanister

To masz szczęście, że odpuściłeś, bo serial od 4 sezonu stał się kaszaną.
Pierwsze trzy sezony były strawne.

alessandro86

W kolejnym sezonie skończy im się papier toaletowy i będziemy oglądali odważną walkę z mchem i paprociami, którymi sobie próbują podetrzeć tyłki.

A dlaczego ludzie wciąż to oglądają, w tym i ja? Bo to działa jak uzależnienie - człowiek chce poznać zakończenie historii. Producenci to wykorzystują wplatając wypełniacz do poziomu, w którym osiągają maksymalne zyski (tj. zysk z tanio dołożonych minut jest większy, niż strata ze spadającej widowni), dlatego właśnie znacznie wyższy poziom reprezentują seriale nie-masowe, tylko takie z wymagającą publiką. Z drugiej strony takie seriale często się urywają w połowie historii z powodu zbyt niskiej oglądalności, mimo ciekawej fabuły.
Przyszłe pokolenia będą miały lepiej - nie tylko będą mogli przewinąć opóźniacze, ale także poznać opinie i długość telenoweli zanim zaczną ją oglądać.

ocenił(a) serial na 7
alessandro86

Szacun, ja odpadłem po 4 sezonie...