PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

http://www.youtube.com/watch?v=Z_EgW9EdUM0&feature=player_embedded

http://images.tinypic.pl/i/00285/earykfbp4h17.jpg

http://imageshack.us/scaled/landing/72/vlcsnap2013020211h36m16.jpg

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Ale niektórzy tego nie rozumieją i uparcie twierdzą, że nie zostaliby w Woodbury i że Andrea jest naiwna. No właśnie któż by się oparł :D. Jeszcze taka pikowana z tyłu ta kamizelka :D.

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

Nic dziwnego, że Andrea wolała miasteczko, tam było jak w raju, a po tylu miesiącach tułaczki nie jedna osoba by się skusiła. To było lepsze od poczucia ciągłego niebezpieczeństwa i głodu. A Michonne mógłby w końcu się język trochę rozplątać, za wielką jest niemową. Byłoby inaczej gdyby pogadała z Andreą, chociażby po tej walce z Philipem.
Chyba żadna kobieta :D Ta kamizelka jest boska :D

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

No otóż to, gdyby Michonne powiedziała o tym co widziała to Andrea by ją wtedy posłuchała, a tak to ona robiła tylko nadąsaną minę albo coś tam mówiła półgębkiem.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

I taką ma łatkę skórzaną na ramieniu po lewej stronie :D

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Hhahaha tak :D. To taki znak rozpoznawczy jak dziura w spodniach w lewej nogawce u Daryla ;).

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

A wiesz że nie zauważyłam że Daryl ma jakąś dziurę? :D Za to tylko zauważyłam zmieniające się często koszulki Merle'a. W ogóle to ma stylówe a'la Ślepak - podkoszulek na ramiączkach a na to koszula z podwiniętym/krótkim rękawkiem. Jeszcze tylko mu kapelusika i lornetki mu brakuje ;D

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

I jeszcze żeby te koszulki w hawajskim stylu były :D.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Hahaha i jeszcze fifka z papieroskiem i mamy Las Vegas Parano.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

I Dixonowie w rolach głównych :D. Jeszcze takie okularki do tego.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Już sobie ich wyobrażam w takich stylówach -

http://i2.listal.com/image/1958143/936full-fear-and-loathing-in-las-vegas-screen shot.jpg

Merle już się prawie wczuł w klimat :

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/p206x206/21040_304988548459_806946 6_n.jpg

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Hhahaha Merlin za kierownicą :D. On nie powinien mieć większych problemów ze znalezieniem odpowiedniej koszuli, wiesz jakie On ma stylówy czasem :
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151104248123460&set=pb.189514818459.-22 07520000.1360246059&type=3&theater

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

No tak koszulka z płomieniami, plastikowa klamra i słomkowy kapelusz - welcome to Alabama.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=405177499575301&set=a.337702662989452.810 30.337642872995431&type=1&theater

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Oł noł, co ten Daryl robi..mam nadzieje że nie zaciuka Merlina, bo to by dopiero tragedia była.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Może w ten sposób Mu tłumaczy, że ma być grzeczny.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Pewnie tak.
Jeszcze jedno foto, tym razem bez Merlina, ale sądząc po minie Daryla braciszek już idzie :D :

http://l2.yimg.com/bt/api/res/1.2/xHVGhaaD2FQCtkkcDF4n6A--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04N Tt3PTYzMA--/http://l.yimg.com/os/423/2013/02/06/TWD-3-jpg-jpeg_161151.jpg

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Na pewno widzi jak Merlin kroczy dumnie ku Nim ;D.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Chyba raczej się zatacza.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Haha no tak, powiewa Nim jak zawsze.

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

Czy ja dobrze widzę? Wasz temat został zablokowany?
Szkoda:(

ocenił(a) serial na 5
anita23_fw

Prawdopodobnie ktoś "uprzejmy" Nas zgłosił. Kontynuujemy na priv, bo jak inaczej.

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

No niestety. Chętnie bym podziękowała tej mendzie, która zgłosiła nasz temat, ale za pewne i tak się nie przyzna. Cóż...teraz to Moda na Woodbury będzie mieć przerwę w transmisji.

Tortuga033

Ok, od dzisiaj zaczynam myśleć :)))

Mnie by nikt nie przykuł bo ja grzeczna jestem.

Dobra zmiatam, bo mnie tu zakrzyczycie ;)

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
adrastea

Nie krzyczymy tylko prowadzimy konwersację :D

ocenił(a) serial na 7
adrastea

Nie bądź taka, nie uciekaj, przecież jesteśmy grzeczni i nie krzyczymy.

ocenił(a) serial na 7
adrastea

Owszem zdarza się tak, ale tu myślę, że nie pojawi się takie zachowanie. A modlitwa i krzyki w niebogłosy to było po prostu zwykłe wołanie o pomoc, cud, jakiś pomysł. Tak jak to mówi Kassandra, to nie tchórzostwo, bo proszenie o pomoc nie jest tym, tylko zwykłym ludzkim odruchem.

Vangelis7

No ok, ok, ok ;)

Nie bierzcie tak bardzo poważnie moich postów i wiem, że nie krzyczycie tak się tylko mówi jak oponentów jest więcej i ma się małe szanse na przebicie ze swoimi dyrdymałami, czy jakimś tam moim gdybaniem :)

Jeszcze raz pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
adrastea

I my pozdrawiamy ciebie :D Chyba... Nie wiem jak pozostali :D

ocenił(a) serial na 5
Lexa17

Też ;).

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

i JA :D

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Kolejna foteczka Merlina:

http://www.blastr.com/sites/blastr/files/styles/media_gallery_image/public/walki ngdead3.jpg

Ciekawe co on się tak nad tym zombiakiem pochyla i tak duma...i ten rozwalony nochal..

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Może sprawdza czy wszyscy widzieli jak go rozgromił ;). Haha jak zwykle poobijany.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Jak go widzę z tym nosem to mi się przypomina jak mój dziadek wyrył ze schodów niczym Ślepak i też takie nochala miał rozbitego...
Hahaha pewnie chcę się pochwalić przed Darylem jak załatwia zombiaki swoją nową rączką.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Hhahahhaha dziadek Ślepak :D. Mi się kojarzy z moim tatą jak palił ognisko i coś z tego wystrzeliło Mu prosto w nos i też tak wyglądał.

Pokazać, że jest jeszcze silniejszy bez dłoni.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Haha biedny tata :D

Dokładnie. Obczaj tą fotę Merle'a od Tomba. Jak patrzę na to co mu się przykleiło do rączki, to mi jest nie dobrze...

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

A później miał na całym nosie ślad w kształcie litery "C" :D.

Widziałam właśnie. Merlin jakoś niemrawo wygląda, a co do rączki, to ja akurat lubię takie "bardziej krwawe" sprawy ;D.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Ja też, ale to jakoś wyjątkowo obrzydliwie wygląda..ta mina Ricka obok - dokładnie tak zrobiłam jak to zobaczyłam. Co to jest w ogóle? Zakażenie się wdało, czy co? :D
Ta mina, jak zbity pies.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Mina Ricka adekwatna :D. A może to krew i resztki trzewi jakiegoś zombiaka?

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Może, kurde zaintrygowało mnie to do tego stopnia że siedzie i się na to patrzę, ale co po chwila wyłączam, bo coś jest w tym takiego obrzydliwego, ale ze mnie psychol :D Widać że mu się nożyk urwał...
No i ta dziwna mina Merlina jest co najmniej niepokojąca. Wygląda jakby się czegoś bał albo patrzył na coś z tęsknotą, a to do niego nie pasuje.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Ja też się przyglądam i szukam śladów czegokolwiek. Ta mina jest za spokojna jak na Niego.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Nostalgiczny Merle mnie przeraża :D To takie nienaturalne.

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

No dosłownie zaczynam odzyskiwać wiarę w tego gościa :D A tak na marginesie to skąd Wy bierzecie te wszystkie zdjęcia. Miałem zastój ostatnimi czasy i lekko wypadłem z obiegu :) A tak jeszcze odnosząc się do tych zdjęć, to widać, że czeka nas ogromne zagęszczenie akcji (Boże!) zważywszy na to, że nawet nie mieli się jak przebrać xD Poza tym chyba dzięki tym lekkim spoilerom można wywnioskować, że Rick może trafić do niewoli.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Jedno znalazłam w google grafice przypadkiem, a to ostatnie na twitterze Rookera. Te co Kassandra podała to jakieś z facebooka z fanowskiego konta Reedusa.
Hehe dokładnie, Merlin przecież co chwila w innej koszulinie chodzi, a tu ciągle ta sama :D
Mówiłam że pewnie nie pokazują Merle'a, żeby potrzymać nas w niepewności, a teraz co chwila nas zasypują jakimiś zdjęciami z nim. Na razie pewne jest to że wróci do więzienia. Pytanie co dalej?
Rick w niewoli? Po czym to wywnioskowałeś?

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Może z tą niewolą to mnie odrobinę poniosło (zapomniałem o tym,że te zdjęcia mogą być z ratunku Dixonów :P), niemniej jednak Rick musi jakoś z tym Martinezem wrócić do więzienia to raz, dwa przesłuchanie w sprawie Andrei.

A tak na marginesie to tutaj mam jeszcze jedną fotkę Merla, tym razem w wersji "full opcja".
http://the-walking-dead-amc.tumblr.com/post/42507546373

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Nie, no zdjęcia raczej są z ratunku Dixonów. Możliwe że Martineza jakoś po drodze zwiną tak jak pisałeś i to o niego się rozchodzi Glennowi kiedy pyta "What is he doing here?", bo na bank nie jest to stary Dixon. Widać kawałek szarego podkoszulka, więc to nie może być on. No chyba że Martinez dopiero się pojawi po kolejnej wizycie Ricka w Woodbury kiedy to też będzie się odbywać jego pogadanka z Phlipem.

Eeee..co to jest po lewej? To chyba nie kikut Merle'a? W ogóle ten wzrok...taki "nie merlowski". Mam nadzieje że mina nie jest spowodowana tym że ktoś właśnie mierzy do niego z pukawki...mina Ricka obok, idealna do sytuacji :D

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

No właśnie cały czas się zastanawiam kto to może być. Ubrania Ricka i Maggie wskazują na to, iż jest to akcja strict po odbiciu Dixonów, więc teoretycznie to może być Merle, jednakże jak już sama zauważyłaś kolor tego rękawa co tam miga w ułamku sekundy się nie zgadza. Z drugiej jednak strony Martinez również odpada ponieważ po pierwsze nie nosi bluzki z rękawami, a po drugie, jak wynika ze zdjęć, które zamieściłem poniżej będzie on miał akcję w Woodbury. Teraz pytanie o kogo chodzi?

(Matko, swoje teorie opieram na ubraniach bohaterów, do czego to doszło :D)

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Nurtuje mnie to teraz - no bo kto to może być? Jeżeli Merle na bank nie, Martinez też trochę wątpiące, to kto? Na czyj widok Glenn mógłby się tak zdenerwować?

Każdy materiał/poszlaka jest dobra :D

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Tortuga nie uwierzysz, ale to jednak chodzi o Merla :D Ten cały "zielony rękaw" o którym tak deliberujemy to tak naprawdę nie rękaw, a ramię Daryla. Dla dokładności sprawdziłem sobie na większej rozdzielczości i w lepszej jakości. Dodatkowo ułamek sekundy później widać fragment kuszy.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Czyli jednak..no to wszystko jasne. Zresztą Glenn mógłby tak zareagować, tylko na widok starszego Dixona. Michonne tak samo. Już widać jak dobywa katany ze swoją naburmuszoną miną.

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Poza tym nie zwróciliśmy uwagi na jedną rzecz. Przypatrz się jednemu ze zdjęć, które wrzuciłem poniżej. Widać na nim jak Maggie wjeżdża do wiezienia, obok Carol, Carl i Rick jednakże teraz pytanie, gdzie Michoone, Glenn, Daryl i właśnie Merle? Teoretycznie możemy przyjąć, że gdzieś tam się błąkają poza kadrem, jednakże nie wiem czy stan Glena pozwoliłby mu na własną walkę, gdyby wysiadł z auta. Już nawet nie chcę wspominać o tym, że po co mieliby z tego auta wychodzić, skoro i tak jadą prosto pod blok? Rozumiem Ricka, ale reszta?