Prosiłbym o wytłumaczenie beż żadnego wyzywania co może być fajnego w filmach o zombie?Bo
mnie zawsze zombie jednocześnie i denerwowały i zarazem śmieszyły.Dodam,że bardzo lubię
horrory, ale tylko takie o duchach,opętaniach i egzorcyzmach.Jak dla mnie seriale tego typu nigdy nie
powinny powstać.
Obejrzałem jeden odcinek i dałem sobie spokój.Po prostu horrory o zombie są dla mnie synonimem kiczu i żenady i jeszcze mnie denerwują.
"Serial opowiada o czasie następującym po pandemicznej apokalipsie, po której świat opanowały zombie. " Jeden odcinek to trochę zbyt mało, żeby zrozumieć i oceniać.
Przez przypadek obejrzałem kiedyś w tv nie wiedząc,że to serial o zombie.Gdybym wiedział to bym nie oglądał bo dla mnie wszystkie filmy o zombie to kicz i żenada.Chciałem się tylko dowiedzieć co ludzie w tym widzą.
Więc jeśli nastawiasz się, że każdy film o zombie jest kiczowaty to nie zrozumiesz punktu widzenia osoby lubiących tego typu filmy. Ten serial wyróżnia się od innych tego typu produkcji, że porusza tematy psychologiczne ludzi znajdujących się w sytuacji, gdy śmierć czeka na nich na każdym kroku. Zombie to tylko na prawdę tło całokształtu ukazanej historii, akcja skupia się w większej mierze na przeżyciach wewnętrznych bohaterów, którzy zmuszeni są do podejmowania trudnych wyborów; przykładem jest Rick - lider grupy, musi wybierać między dobrem grupy a swoim sumieniem (co niekiedy drażni ukazując na siłę dramatyzm wyboru bohatera). W przeciwieństwie do horrorów o tematyce "zombie", TWD nie należy do kina klasy B, w którym to głównym zadaniem jest mordowanie hord trupów w większości w prześmiewczy sposób z mało ambitnym i nierozwiniętym scenariuszem. Tutaj scenariusz (w myśli pierwotnego reżysera) miał ukazywać po kolei historię każdego bohatera z grupy, niestety wyszło jak wyszło. Serial posiada masę absurdów, ale czego my chcemy wymagać o tego typu produkcji?
Nie marnuj czasu.
Masz osobę, która daje 1 bo zombie. Nie dlatego, że seria taka a taka, tylko dlatego, że są zombie.
Oczywiście pominę już fakt, że ta seria nie jest i nigdy nie była o zombie.
"Serial opowiada o czasie następującym po pandemicznej apokalipsie, po której świat opanowały zombie".Jakoś ja obejrzałem jeden odcinek i cały był o zombie.Sam opis to sugeruje.Ja tylko żałuję,że wcześniej nie przeczytałem opisu :(
Bo gówno z niego wyciągnąłeś. Jak i z wszystkiego innego.
Serial nie jest o zombie.
Odcinek,który oglądałem był o zombie.A jeżeli jest napisane w opisie serialu,że świat opanowały zombie,to niby o czym on jest?
Nie dawno czytałem na FW dyskusję z użytkownikiem, który na poważnie tłumaczył, że czyta wszystkie opisy filmów i jeśli któryś jest o zombie czy czymś tam jeszcze, to daje 1 gwiazdkę. Andrzejek to przynajmniej jeden odcinek obejrzał.
NIgdy nie oceniam bez oglądania.A przeważnie jak obejrzę jakieś straszliwe dziadostwo to wystawiam jeden.
A dla mnie to niemożliwe jest żeby po pierwszym odcinku nie wiedzieć czy serial jest dobry czy nie.Oglądam pierwszy odcinek,wiem o czym serial będzie opowiadał i czy mnie zainteresuje czy nie.
Ocenę wystawia się po oglądnięciu całości filmu czy serialu. Ocena jest za całokształt.
Tak, za całokształt. A. w przypadku serialu ocenia się poszczególne sezony i odcinki. ale czym innym jest wiedzieć, oglądam czy nie.
Dlatego jest wprowadzona opcja oceny każdych odcinków :) Serial ma prawie 70 odcinków i na całokształt oceny zalicza się ocena jednego odcinka w dodatku trollowska :D litości
Ja z kolei nie rozumiem jak można nie wiedzieć po pierwszym odcinku jakiegokolwiek serialu czy będzie on dobry czy nie.Zawsze pierwszy odcinek jest najważniejszy,od razu wiadomo o czym dany serial będzie opowiadał i czy może zainteresować widza czy nie.
o ja głupia, obejrzałam 5 sezonów a powinnam skończyć na pierwszym odcinku pierwszego sezonu bo on jest najważniejszy a te 50 późniejszych nagrali sobie z nudów
Mi się serial podoba, ale zgadzam się z Tobą całkowicie. Można tak to ocenić. Jeśli pierwszy odcinek się nie podoba, to po co marnować czas oglądając inne odcinki?
Dokładnie, ale nie uważasz, że serial nie zasługuje na taką ocenę po 1 odc ? Po to jest opcja oceniania poszczególnych odcinków.
Mnie na początku też nie ruszał i oglądałam pierwszy sezon na zasadzie "zapchajdziury". Ale później faktycznie okazał się być ciekawy. Mało tego, mogę śmiało przyznać, że to jeden z lepszych seriali, bo jest w nim jakaś logika.
Ten 1 odcinek to był pierwszy odcinek?
Jak to był np. 3 sezon to oczywiste, że może się wydawać nudny. Seriale się ogląda od początku ;)
Nie wiem,który to był odcinek i który sezon.Nic innego się w nim nie działo po za tym,że jacyś goście zabijali zombie.Teraz czasami na tvp1 jak przerzucam kanały to widzę ten serial pare razy zostawiłem na jakieś 10 minut i nic innego się nie działo poza zabijaniem zombie i tak co każdy odcinek.
Zabijanie zombie przez cały odcinek? To ja nie wiem co ty oglądasz. W Z Nation przez cały odcinek jest zombie. W TWD pojawia się też Gubernator, teraz Gareth. Tutaj się coś dzieje, a nie jak w egzorcyzmach.
Nie wiem,ale co nie przełącze na jedynkę na moment i leci ten serial to zawsze zabijają jakiś zombie.
Takie "Na dobre i na złe", które oceniłeś 7/10 jest lepsze od zabijania zombie? Wiem, że każdy ma inny gust i może Ci się to podobać, ale czy można uważać, że tam się coś dzieje? :D
ja bym powiedziała że na dobre i na złe jest bardziej o zombie niż walking dead :D
i dwie gwiazdki dla twin peaks i nothern exposure, chyba można powiedzieć że o gustach się nie dyskutuje, szczególnie gdy ktoś ich nie ma
No tak, w każdym odcinku więcej trupów niż w TWD ;d
Lost też 2/10 - dla mnie to najlepszy serial ;)