PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177126
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Epizod bez "naszych" bohaterów i od razu lepiej. Szeptacze powinni wybić całą Rickową zgraję i serial powinien dalej opierać się na historii Alphy i Bety.
Daryl może do nich jedynie dołączyć , bo pewnie higieną osobistą do nich pasuje :). Mógłby być Omegą.

ocenił(a) serial na 10
Mikael82

Daryll od środka by grupę rozwalił xD. Odcinek bardzo dobry, na pewno wyróżniający się na tle dotychczasowych odcinków. Chyba żaden inny przeciwnik w TWD nie miał takich backstory robionych. Ten plus, że u Szeptaczy dostajemy coś takiego. Może całej grupy nie wybiją, ale nie obraził bym się jakby paru "dobrych" odstrzelili ;). A Samantha Morton i Ryan Hurst udowadniają, że aktorsko są prawdopodobnie najlepsi z całej obsady (moim skromnym zdaniem).

ocenił(a) serial na 9
telcontar_2929

To świeża historia, nowe twarze. Punkt widzenia z innej perspektywy.Popieram myśl , że to jeden z lepszych epizodów od czasów 5 sezonu.
Zgadzam się - Guberantor, Terminusy, Wilki, Negany - żadna grupa nie miała tak dobrego backostory'ingu.

Martwi mnie tylko,że w kolejnym epizodzie wrócimy pewnie do melodramatu w grupie ,,Rickowej" ...

ocenił(a) serial na 10
Mikael82

Co do historii przeciwników w TWD to nawet aktor grający Negana chciał zagrać w jego backstory.
A co do obaw odnośnie melodramatu to prawdopodobnie tak będzie.
Showrunnerka zapowiadała, że to nie będzie sezon tylko o Wojnie z Szeptaczami, ale też o traumie i radzeniu sobie z nią. Siddiq już ma zaczątki stresu pourazowego (nie znam się na tym, mam nadzieję, że ktoś mądrzejszy mi to wytłumaczy), więc taką następną postacią będzie prawdopodobnie Carol, albo Lydia. Obie mają dobre predyspozycje do tego, aby twórcy zaczęli rozpracowywać ich traumy.

ocenił(a) serial na 9
telcontar_2929

O nie ... niech tylko nie Morgan 'lizuje naszych bohaterów ... :)

ocenił(a) serial na 10
Mikael82

Może w FTWD już nie żyje xD. Nie zapominajmy, że tam akcja dzieje się wcześniej. Tak mi się wydaje, bo spin off'u nie oglądam. Jestem wierny tylko oryginalnemu TWD.

ocenił(a) serial na 9
telcontar_2929

Ja oglądam. Akcja tam dogania czas TWD, ale nadal są z tyłu i dość daleko od Aleksandrii.

Mikael82

Witam.

Mam pytanie. Skończyłem serial oglądać po 7 sezonie, czy warto jest zacząć kontynuować serial, czy raczej sobie odpuścić?

ocenił(a) serial na 8
Torres1993

8 jest moim zdaniem najgorszy bo showrunnerem jest Scott Gimple. Po przejęciu sterów przez Angelę Kang od 9 sezonu wygląda to znacznie lepiej.

ocenił(a) serial na 9
Torres1993

Są słabe momenty ale są też i dobre epizody. Jestem nieco rozczarowany jak zostało to w pewnym momencie poprowadzone, ale nie żałuje, że zostałem z serialem. Jestem wiernym fanem od pierwszego epizodu.Wydaje się też, że zmierzamy ku końcowi, jeszcze może ze dwa, trzy sezony...

ocenił(a) serial na 8
Mikael82

XD co ci się podoba w szeptaczach? jakas stara baba po nowotworze, która bije córe? kręci cię to? bo nie widzę nic fajnego co by ich reprezentowało, oprócz nazwy, która pasuje do ich stylu.

kiedyś.... gdy wychodził 7-8 sezon były jakieś słuchy na forach, że jest jakaś inna ekipa "szeptacze" wtedy budziło to podziw zwłaszcza jak w sporej ilości momentach ktoś pomagał rickowi i reszcie gdy byli w sytuacjach, w których zaraz zginą, ktoś z daleka strzelał do wroga i oni wychodzili cało, do teraz nie wiem kto to wtedy im pomagał teraz jestem na s10e02 i nie wydaje mi się żeby to te głupie szeptacze im pomagały, to ktoś pewnie od tego helikoptera?

i btw najwięcej do serialu włożył NEGAN i jego sposób na utrzymanie porządku, widać z daleka że negan jest dobry w przeciwieństwie do tej łysej alfy