PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177528
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Od pierwszego sezonu nie było tak dobrego odcinka. Kiedy zobaczyłem Stevena Ogga (dla niewtajemniczonych - głos Trevora z GTA V) pomyślałem, że to idealne obsadzenie w roli Negana. Dziwiło mnie tylko, że zamiast się szybko rozprawić z grupą Ricka, ciągle tylko zagradzali im drogę. Nocna scena bardzo dobra, ale posiada jedną znaczącą (dla mnie) wadę. Okazuje się, że koleś, w którego wcielił się Steven Ogg wcale nie był Neganem, a okazał się nim Jeffrey Dean Morgan. Tak czy siak koleś robi wrażenie, ale nie tak mocne jak wspomniany wyżej aktor. Wracając do sceny. Bardzo podobało mi się, że Rick przez dłuższą chwilę nie chciał klęknąć. Nie wyczaiłem niestety kogo zatłukł kijem bejzbolowym, nie wspominając już o tym, że prawie tego nie było widać, ale coś mi się widzi, że Daryla, bo Glenn znajdował się w innym miejscu utworzonego kręgu.
Carol (nie żebym jej źle życzył) Mogła mieć całkiem niezłą (pod względem wizualnym) śmierć, ale nie zginęła. To że Morgan strzelił do tamtego kolesia (który jakimś cudem żył wyjątkowo długo po postrzale, już dawno powinien umrzeć i się przemienić) absolutnie mnie nie przekonuje, a jeszcze ten tekst, że to nie musi się tak skończyć i znowu gadka o wartości każdego ludzkiego życia w rozmowie z Carol. I jeszcze Ci dwaj faceci, co pojawili się znikąd tak po prostu mu zaufali, bez żadnych dodatkowych pytań nic. To naprawdę mało wiarygodne. Mimo wszystko odcinek naprawdę udany.

ocenił(a) serial na 6
Shiloh

To najniżej oceniany odcinek całego serialu na imdb :)
Z wszystkich 83 epizodów najniżej oceniają ten -zaledwie 5,9.
Epizod nie był najgorszy, Negan nieźle wypadł, ale chamskie ucięcie tak ważnej akcji jest
zagraniem żałosnym. Takie tanie zabiegi mają efekt odwrotny od pożądanego,
bo zamiast epickiej sceny jest WTF.

Ludzie, którzy spotkali Morgana są z osady Królestwo, którą też nawiedza Negan.
W 7 sezonie sprzymierzą sie Alexandria, Królestwo i Hilltop, by mieć jakiekolwiek szansę z grupą Negana.

ocenił(a) serial na 4
returner

Dzięki, ale zdążyłem to wszystko już wyczytać w innych wątkach.

ocenił(a) serial na 6
returner

Czy gdzieś twórcy serialu nie wspomnieli, że na dobre rozwodzą się z komiksem i prowadzą akcję swojej opowieści w swoją stronę? Dowodzi tego istnienie kilku postaci, którym w komiksie się umarło albo które odgrywały tam zupełnie inne role.

Być może pewne wątki pozostały i pozostaną wspólne, ale myślę, że dla dobra serialu warto byłoby i te więź z komiksem przeciąć.

ocenił(a) serial na 10
Shiloh

Ej ja też myślałem że Trevor będzie Neganem, od pierwszej chwili jak na ekranie pojawiły się jego wieśniackie wąsy! :D Nawet wydawał by mi się bardziej wiarygodny od tego obecnego Negana, bo on wypadł powiedzmy sobie szczerze dość średnio przez totalna cenzurę jego oryginalnych dialogów. A Ogga przynajmniej znam z GTA V i wiem do czego "jest zdolny" :P