PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177362
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

S08E15 - ŁORTCH

ocenił(a) serial na 10

SANCTUARY FOR ALL. COMMENTARY & PIESELE SUCHARY FOR ALL. THOSE WHO ARRIVE - WILL CRINGE SUCH MUCH!

Cotygodniowy wątek służący wyrażeniu opinii o nowym epizodzie TWD. Korzystanie, jak zwykle, dobrowolne :)

Zaznaczam, że tytuł odcinka zaczerpnąłem z internetów, może nie być zbieżny z rzeczywistym... ale kogo to w ogóle powinno obchodzić?! :D

Previously on AMC's The Walking Dead:

- GET TU DE CZOPPA!!!
- Pokoik Dżadis będący ucieleśnieniem mokrych snów Perfekcyjnej Pani Domu
- GET TU DE CZOPA!!!!!11!
- RYYYK! szlochający, list syna czytający
- GET - TU - DE - FAKEN - CZOPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

Powiem tak, po obejrzeniu dwóch scen (zabójstwo Simona od mazaków oraz zwiastun "faaaascynującego" finału) stwierdzam, że obecny sezon może być ostatnim, który będę oglądał. Przykre, ale kiedyś musiał do tego dojść :D

Einshaew

https://tenor.com/view/kid-baby-cry-crying-sad-gif-4762730

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

Take jest życie :)

Einshaew

Smutno mi:(
Ale dam radę:)
Czyli za tydzień koniec...? Ciekawe, kto jeszcze zostanie zombie? Dwajt?

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

Gofer wiecznie żywy :) A tak btw. wyjaśni mi ktoś, co się odjaniepawla z Judżine?

Ja mam wrażenie, że uciekł Rosicie i Daryle, bo odciągali go oni od realizacji jego uber-ważnego-planu sabotowania Negana oraz od wpierdzielania surówki, która wygląda tak, że niedobrze się robi na sam jej widok.

Einshaew

To przez sardynki:)
Nie byłeś studentem?:P

Przy Judzinie komando foki to betka- albo gryzie przeciwnika w dżądra albo na niego womituje a potem zagrzebuje się w popiele:D
Miszcz!!!

A tak na serio- to Niiganowi musi być gorąco, bo się okazuje, że inne Niigany potrafią mu robić koło pióra...Jak zaczyna zdradzać jeden, będą następni...

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

Dlatego zabił Markerowego Stiwena, by dać przykład innym zdrajcom :)

To rzyganie na Rositę będzie memowe. I to bardzo :) Już widzę to podpisy "gdy obejrzałeś epizody ze swoim udziałem" itp :)

Einshaew

A mi się wydaje, że koniec Niiganowa jest coraz bliżej...:)

Albo "Gdy babcia kazała ci iść na odsłonięcie pomnika ...";)

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

Ucieczka Eugena to jedyny względny moment tego odcinka ;) Reszta mocno przewidywalna.

Wydaje mi się, że Dwight jednak przeżyje.

DBM

Negan obiecał że przeżyje ale co to za życie. Będzie miał przypalaną drugą stronę paszczy, a może i nie tylko.

DBM

Też mi się tak wydaje, ale równie dobrze Niigan może go zlikwidować w jakiś spektakularny sposób na oczach Hilltopowców...

Kasss1711

Myślę, że niewiele by to obeszło Wzgórze.
Chociaż wszystko jest możliwe ;) ale bardziej bym obstawiała, że Dwight się ostanie i przejmie schedę po Neganie.

DBM

Myślisz, że to Niigana pożegnamy?

Kasss1711

Dosłownie być może nie ale jeśli zaszczyci celę u Ricków to ktoś będzie musiał Zbawcami pokierować.

DBM

jeżeli przeżyją starcie z Rickami...

Kasss1711

"żołnierze" mają faktycznie niepewną przyszłość ale w Sanktuarium jest sporo robotników...

DBM

Którym będzie wszystko jedno, pod czyim butem są...

Kasss1711

Im zapewne tak ale pozostałe grupy pewnie wolałyby aby Zbawcami kierował ktoś im znany i chętny do współpracy ;)

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Dwight będzie miał powtórkę z EASY STREET !

Moren_2

tylko, że będzie po drugiej stronie drzwi:D

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Easy street... and it feels so sweet

użytkownik usunięty
Einshaew

No ja tam czekam na 9 sezon bo napewno będzie lepszy niż Korona Królów .A może w 9 seoznie zatrudnią Kenan İmirzalıoğlu co by był bratem Negan ze snów Carla. https://78.media.tumblr.com/2774ccbf631009324bcc6376b8743f77/tumblr_nwguuoxNlr1s ow507o6_500.gif

ocenił(a) serial na 5
Einshaew

Za tydzień finał, więc teraz powinniśmy mieć wstęp, coś co podnosi temperaturę, sprawia, że atmosfera gęstnieje, ale nic takiego nie miało miejsca.
1. Rosita i Daryl dali się wydymać Eugenowi? To jakiś żart? Ciekawe tylko, czy Eugene przejął się słowami Rosity i będzie sabotował, czy może jednak jej słowa umocniły go to w przekonaniu, że Ricka i spółkę trzeba zwalczyć?
2. Było do przewidzenia, że Negan napotkał tę laskę gdy jechał samochodem i Dwight został zdemaskowany. Ciekawe czy Rick wpadnie w pułapkę, czy może jednak na wszelki wypadek podejmie jakieś kroki zabezpieczające? Koniec końców wg. Ricków status Dwighta był dosyć niejasny.
3. Po płomiennej przemowie tego gościa w lesie, którego imienia już nie pamiętam, najpewniej grupa kobiet przyłączy się do walki. Tylko czym będą walczyły, skoro Rick zakosił im cała broń? Jakiś tajny magazyn mają?
4. Fajnie wyszła charakteryzacja Simona :D Szkoda tej postaci, bo bardzo barwna była.
5. Przez 2 czy 3 sezony postać księdza fajnie ewoluowała i wszystko po to, by teraz cofnąć się do punktu wyjścia? Rozumiem, że jest chory, ale ta zmiana przekonań, była zdecydowanie zbyt szybka.
6. Treść listu to była żenada, wręcz ośmieszanie osoby Carla. Nigdy jeszcze nie czułem się tak zażenowany, jak w momencie, gdy Michone go czytała. Czy Michone liczyła, że Negan raptem powie "tak, Carl jak każdy nastoletni mesjasz ma rację, zwijamy zabawki i zamieszkajmy razem jak gdyby nigdy nic"? A na co liczył Carl?

Może to zbyt wcześnie na podsumowanie, ale naprawdę nie wiem, jak oni mogli zrobić tak słaby sezon? Chyba lepiej byłoby wrócić do dawnego schematu, kiedy to trzonem było poszukiwanie bezpiecznej przystani, zoombie były największym zagrożeniem, zdobywanie pożywienia i zasobów największym problemem, a walki z innymi grupami były niejako przy okazji.

ocenił(a) serial na 7
acidity

"Rosita i Daryl dali się wydymać Eugenowi?"

Rosita nie posiada tego co dr. Eugene Porter, a mianowicie niesamowity intelekt i nadludzką wolę przetrwania. Nie rozumiem, jak można tak ignorować Eugene'a. Udowodnił, że jest wart więcej niż cała ta banda Ricka. To dzięki niemu Zbawcy ciągle oddychają. To że jest introwertykiem i dziwakiem przesłania jego niewyobrażalny potencjał. Tylko dzięki takim wybitnym jednostkom ludzkość może podnieść się z kolan, Rosita to tylko mięso armatnie, plebs i wyrobnik.

ocenił(a) serial na 6
killer83_2

Chyba nikt nie ma wątpliwości, że tacy jak Daryl czy Rosita nadal, by żyli w jaskiniach,
gdyby nie takie rzadkie jednostki jak Eugene, które pchały do postępu.
Poza tym gość trolował Rositę i Abrahama przez większość czasu i był w tym tak skuteczny,
że gdyby się nie przyznał do dziś, by wszyscy łykali jego historyjkę.

ocenił(a) serial na 9
killer83_2

Dokładnie tak, Eugenne ma koszmarny charakter, ale ja to kupuje. Do tego jest chyba najcenniejszym ze znanych nam w tym świecie ludzi.

ocenił(a) serial na 5
killer83_2

Serio uważasz, że plan Eugene był wybitny i tylko tak światły umysł mógł go zrodzić? Ja tego nie kupuję. Plan wymagał pewnych cech takich jak: spryt, duża sprawność fizyczna i skłonność do ryzyka. Gdyby to Jezus albo Glen zrobił, to bym pewnie przymknął oko, ale nie, gdy takie popisy wychodzą od największego flegmatyka serialu, który ledwie się porusza. Pomijam tu już największą głupotę tej akcji, czyli zasypywanie się w popiele, gdy za tobą w środku dnia idzie największy tropiciel tej serii i nic nie zauważa.

acidity

Zważywszy, że na całą akcję - zmylenie pościgu i staranne zakopanie się w popiele miał raczej niedużo czasu....

ocenił(a) serial na 10
DBM

Jeszcze jest inna kwestia - popiół z reguły długo trzyma ciepło, zwłaszcza gdy jest rzucony na taką kupę, w której można się skryć. Jaki cudem Judżin wytrzymał w takim miejscu? :)

Ech, nie ma to jak pomysłowość scenarzystów! :)

ocenił(a) serial na 9
Einshaew

ludzie weszli już na taki etap hejtu TWD, że niedługo będą tematy w stylu, ej bo w 14 minucie Rick miał rozwiązane sznurówki! brak logiki scenarzystów, słaby serial 2/10 nie polecam...
litości, ludzie...

ocenił(a) serial na 10
shabi

Bo o serialu można mówić wyłącznie pozytywnie :)?

ocenił(a) serial na 5
shabi

W pierwszych latach TWD dobrze zapracowało na swoją markę. Serial mimo iż o zoombie, to zdawał się jednak być wiarygodnym. Twórcy chętnie podkreślali to w wywiadach szczycąc się, że jest to serial o ludziach postawionych w ekstremalnej sytuacji. Ewolucja postaci jak i akcja była rozciągnięta w czasie i prowadzona bardzo starannie. I twórcy chętnie odcinali od tego kupony.
Niestety, pewnego dnia na drodze pewnego Glena pojawił się śmietnik... do którego poza nim samym, twórcy postanowili też wyrzucić koncepcję za którą ludzie serial pokochali.
A poza tym, to gdy coś jest merytorycznie uzasadnione, to nie można tego nazywać hejtem.

ocenił(a) serial na 5
Einshaew

Robił się na skwarkę, a oddychał pewnie przez słomkę :D

ocenił(a) serial na 9
acidity

Listy rzeczywiście były na niskim poziomie, nie wniosły niczego przełomowego. Jednakże przeczytanie listu Neganowi, mimo iż ten go w gniewie odrzucił , może mieć wpływ na jego przyszłe zachowanie.

Pułapka Negana mimo, iż wydaje się być świetnym ruchem zapewne nie przyniesie oczekiwanego rezultatu i Rickowie się wywiną. Chociaż może nawiążą do scen z początku drugiej części ósmego sezonu, płaczący, ranny Rick pod drzewem? Może solidnie oberwą?.

ocenił(a) serial na 10
Mikael82

Na samym początku obecnego sezonu był płaczący RYYK!. Mówił coś, czego już nie pamiętam ale już wtedy widownia przewidywała śmierć kogoś istotnego z jego otoczenia.

ocenił(a) serial na 9
Einshaew

No i tera zrobimy sprawdzam twórcom, czy oni do tego wrócą i połączą to w klamrę ,czy zostało to zapomniane.

ocenił(a) serial na 10
Mikael82

Obejrzałem niedawno odcinek otwierający 5. sezon. Akcja z rozwalaniem Terminusa, odcinek nakręcony ze scenami w których pierwotni lokatorzy tej placówki są zamknięci w wagonach, gwałceni i torturowani przez obcych, przez których zamienili się w kanibali.

W ostatniej scenie odcinka pojawia się typ, który mówi że "nie jest dobrze" do Garetha, który starał się uspokoić swoją matkę. Nie mogę pozbyć się wrażenia, że ta postać to Negan himself :) Głos się zgadza, postura również. Jedyny szczegół to brak Lucynki w ręku a wiadomo, że Negan się z nią nie rozstaje.

ocenił(a) serial na 9
Einshaew

Oglądałem jakiś czas temu ten epizod, wiem o jaką scenę chodzi, nie pamiętam tego gościa jak wygląda, ale raczej to nie możliwe, że Jefrey zagrał wtedy taki epizod. Zwrócę uwagę przy najbliższej sposobności. On należał do Terminusa czy do tej grupy atakującej Terminus?

ocenił(a) serial na 10
Mikael82

Do grupy, która zaatakowała Terminus. W sumie logiczne, że to nie mógł być on bo Termity powiedziały, że odbiły swoje miejsce, także ten. :)

ocenił(a) serial na 9
Einshaew

No raczej po temacie. To by było zbyt głębokie jakby twórcy chcieli nam zaserwować Negana , który błąkał się po świecie zanim trafił do Azylu.Bo przecież nawet mimo tego , że Termity odbiły swój dom, potencjalny Negan mógł im uciec :) Po za tym Negan i gwałty? Nie spina się to z jego filozofią.

Mikael82

Też nie sądzę, aby w Terminusie to mógłby być Niigan...w piątym sezonie to pewnie jeszcze nawet nie wiedzieli, kto go zagra:)

Mikael82

Jeśli mają się wywinąć (co też zakładam) to mógłby tu wchodzić w grę Eugene i jego sabotaż.

Co do śmierci kogoś istotnego to już w sumie niewiele takich postaci zostało - dla Ricka to chyba jedynie Michonne i Daryl.

ocenił(a) serial na 9
DBM

Stawiam na Rositę i Tare.
A może Megi - jest w ciąży, było by grubo ,a przy okazji ludzie od efektów specjalnych zaoszczędzili by na poduszce pod brzuch :)

Mikael82

Po Rosicie i Tarze by chyba tak nie szlochał? Chociaż na potrzeby scenariusza kto wie .... ;)
Ciężarnej nie ubiją, wg mnie nie ma szans ;)

ocenił(a) serial na 10
DBM

Pogubiłem się już w tym jaki jest upływ czasu w TWD. Jedna z teorii mówi, że od śmierci "He's Corean'a!" nie minęło tak wiele czasu, stąd brak brzuszka u Meggi.

Einshaew

Najbardziej widać po córce Ricka. Brzuch "Margaret" powinien być już dawno widoczny. To największa porażka jak dla mnie- ciąża, której nie ma.

ocenił(a) serial na 5
Einshaew

kilka tygodni

Einshaew

W serialu niby nie minęło dużo czasu jednak nijak to się ma do tego w jakim tempie rośnie Judith ;)

ocenił(a) serial na 7
DBM

szczególnie dodając do tego jak urósł Carl :D albo jak się zestarzał Rick :p