PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177538
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Z odcinka na odcinek widz otrzymuje coraz większe absurdy w tym serialu. Zombie fikcja ok, w tym tonie idzie jeszcze to w miarę oglądać, ale jak już robią komandosa z Carol a z reszty grupy nieudaczników, którzy jak kaczki wpadają w sidła kolejnych komandosów do tego dorzucić mdłe dialogi w sumie o dupie Maryny to po tylu sezonach marnie wypada WD.
Ciągną to jak flaki z olejem a można by było zrobić na maksa 3 sezony w bardzo dobrym klimacie. Serial przesiąknięty amerykańskim odbiorcą, głupim na maksa.

ocenił(a) serial na 6
Ybor

Gwoli ścisłości na imdb TWD użytkownicy ze Stanów oceniają średnio 8.7,
a użytkownicy z innych krajów 8.4. Niewielka różnica w krytyce :)

returner

imdb to nie wyrocznia, sam po pierwszym sezonie dałem 8 ale z kolejnymi sezonami coraz większe rozczarowania, nie ukrywam że zdarzają się czasem w sezonie mocne odcinki ale to zasługa dobrej reżyserii bo scenariusz kuleje z dnia na dzień.

ocenił(a) serial na 6
Ybor

Ale pokazuje imdb jak kto ocenia dany film/serial w każdej grupie wiekowej. Filmweb to przy tym śmietnisko głosów.

ocenił(a) serial na 6
returner

Ale i tak jestem zdziwiony, że TWD ma ocenę imdb 8.6.
Zawyżona jest bez wątpienia.

ocenił(a) serial na 9
Ybor

Mnie akurat wydaje się, że z Ricków zrobili grupę badassów którzy nie boją się nikogo i niczego kto stanie na ich drodze- wybijają w pień całą hordę zombie która weszła do Alexandrii, wycinają w pień coraz to kolejne oddziały Neganów, na zewnątrz wychodzą w podkoszulkach i krótkich spodenkach- i przez cały ten czas nikt ważny nie ginie XD

ocenił(a) serial na 6
Fass_

Zombie od kiedy odszedł Darabont nie są dużym zagrożeniem.

Wizja Darabonta była inna. Zobacz co zombie potrafią w 1 sezonie.
Jego plan na 2 sezon, był taki by umieścić w niej akcje z farmy oraz więzienia.
Do tego zrobić epicką retrospekcję z upadku Atlanty z wojskiem.
Budżet miał być znacznie podniesiony. Miało być dynamicznie bez zapychaczy.
AMC się nie zgodziło, a Darabont niepotrzebnie sprzedał im prawa do serii.
Stąd mamy mały budżet, zapychacze, jest nudno, a zombie są tylko tłem.

Z drugiej strony miałbyś np: 5 sezonowy ciekawszy serial z wyższym poziomem.
A tak będziesz miał 12 sezonowy nudnawy serial. A wszystko rozchodzi się o pieniądze.
Lepiej jakby ten serial robiło HBO. Byłyby bluzgi, nie byłoby tabu. Darabont by robił po swojemu.