Czy tylko mnie boli fakt że do walki trza czekać aż do lutego? Miałem nadzieje że tak od połowy odcinka zacznie się jakaś akcja lecz niestety tak się nie stało, co prawda końcówka była spoko gdyż w komiksie tak samo wydostawali się z domu pokryci wnętrznościami i jeśli dobrze pamiętam to także przez młodego któremu się trochę poprzewracało w głowie zombiaki ich zaatakują. według mnie niepotrzebna byłą scena z tym jełopem z "W" na czole jakby nie mógł od razu zginąć bo Morgan tera nikogo nie potrafi zabić.Jestem też bardzo ciekaw czy Carl dostanie kulkę tak jak w komiksie.
Powinno być tak:
Wszyscy sie trzymają za ręce...Panika Sama...Zjadany Sam...Jessie nie chce puścić dłoni Sama, ani Ricka...
Rick w myśl o bezpieczeństwie swoim, Carla i Judith odcina rękę Jessie...Jessie też jest zjadana...
Ron widząc zajście strzela w Ricka, ale ten robi unik i kula trafia w oko Carla....
Rick lub Michonne pozbawia życia Rona...Furia Ricka.
A jak będzie to się okaże. Liczyłem, że tak skończy się 6x8, a tu kolejny słaby odcinek jako półfinał sezonu.
Po świetnym rozpoczęciu sezonu (pierwsze trzy odcinki) dalej mamy znów powrót słabego poziomu z 4 i 5 sezonu.
I na to samo zanosi się w drugiej połowie 6 sezonu. Ubicie Abrahama, a potem Glenna mam nadzieje, że będzie w 6 sezonie.
Dokładnie tak to przebiegało, również mam nadzieje że nie zapomną o zaprezentowana Negana i jego Luciilie jeśli dobrze pamiętam. Zastanawia mnie jak będzie wyglądać twarz Carla po oberwaniu chyba że pomyśleli że Carl owszem dostanie ale np w inne miejsce choć mam nadzieje że tak nie zrobią.
Zdjęcia do 6 sezonu zakończyły się już. Aktora odgrywającego postać Carla widziano z opaską na oku także to,
że straci oko i przeżyje czyli tak jak było w komiksie jest na 100% pewne. Reszta wymienionych rzeczy przeze mnie może być inaczej przeprowadzona (Sam, Jessie, Ron)
Nie wkurza cię, że serial miał potencjał na coś dużo lepszego,
a powstał zwykły średniak ?
Zauważ, że stacja AMC stoi za tak świetnym serialem jak Breaking Bad,
który jest wymieniany obok najlepszych seriali jakie kiedykolwiek powstały.
Zgadzam się, co prawda Breaking bad nie oglądałem ale co do serialu to mógłby być lepszy gdyby akcje były trochę bardziej podobne do akcji z komiksu, jak np Gubernator był kawałem skur....., widać po tym co zrobił z Michonne i oczywiście jak ona się na nim zemściła. Może AMC chce za bardzo dodać coś od siebie i potem wychodzą takie gorsze odcinki
Wielkim błędem było, że Darabont sprzedał prawa do marki, a oni go wywalili,
bo jego wizja była by serial był z rozmachem z dobrym budżetem.
Nakręcił pierwszy sezon, który był najlepszy, a w 2 sezonie miał zamiar umieścić akcje
zarówno na farmie jak i więzieniu. Ale wszystko szlag trafił. Pozbyli się jego.
A budżet bardzo mocno obniżyli, serial ugrzeczniony i jadą po najmniejszej linii oporu.
Szkoda, że stacja HBO nie nadzoruje tego projektu.
Oni inaczej robią seriale. Brak tabu, wielowątkowy rozbudowany scenariusz.
Dobre aktorstwo, dialogi. Bluzgi. Rozmach. Surowy realizm.
Najlepsze ich seriale moim zdaniem to te:
Oz 1997-2003 imdb 8,9 (najlepszy serial o więzieniu)
Sopranos 1999-2007 imdb 9.2 (najlepszy serial o mafii)
Sześć stóp pod ziemią 2001-2005 imdb 8.8
The wire 2002-2008 imdb 9.3 (kiedyś nawet 9.7) -(praca policji, getto)
Deadwood 2004-2006 imdb 8.8
Rzym 2005-2007 imdb 8.9 (kiedyś 9.2)
Gra o tron 2011-2018 imdb 9.5
Detektyw 2014-2015 imdb 9.2
Zwłaszcza The wire, Sopranos mocno się wybiły, bo one obok Twin Peaks i Breaking bad są najczęściej wymieniane jako najlepszy serial ever.
Moim zdaniem mimo wielkiej sympatii do Twin Peaks to jednak The wire jest
najlepszym serialem jaki kiedykolwiek zrobiła TV.
"Zauważ, że stacja AMC stoi za tak świetnym serialem jak Breaking Bad"
Nie stoi. Tylko go emitowała.
Nie wiem co tam było w komiksie, ale te zombie jakieś dziwne. Zależnie od dnia tygodnia nie widzą, nie słyszą, nie czują, albo przeciwnie czują, widzą, słyszą. Albo wszystko powyższe w przeróżnych konfiguracjach.