The Walking Dead: Sezon 10 The Walking Dead sezon 10, odcinek 20
odcinek The Walking Dead (2010-2022)

The Walking Dead | Drzazga

Splinter 40m
6,3 857  ocen
6,3 10 1 857
The Walking Dead
powrót do forum s10e20

Ciężko jest mi ten odcinek jakkolwiek ocenić bo z jednej strony całkiem dobrze się oglądało, popchało historię nieco do przodu (minimalnie ale jednak) ale miał tyle głupot logicznych że miejscami żal było patrzeć. Przykłady? dziura w wagonie, naprawdę załatali dziurę, jedną w dodatku lichą deską, i do tego wpychają do wagonów ludzi no po prostu bezpieczeństwo na 100%. Drugi przykład to jak latynoska chciała przejść pod siatką i... zahaczało jej o karabin. Tutaj moje pytanie brzmi: czy ona k**** nie mogła przerzucić karabinu na drugą stronę a później na luzie się zmieścić? Kolejny kuriozalny moment: latynoska związała gościowi ręce i co? przecież mógł do cholery wstać i wyjść bo wyglądało na to że wagon był otwarty a gdyby nawet nie to przecież mógł wyjść przez tę dziurę, pomijając fakt że mógł po prostu zawołać innych, z kolei bez sensu również jest dlaczego ona go zostawiła, poszła se pobiegać, karabin przeszkadzał jej w przejściu i wróciła...itd, itd. Takich głupot jest oczywiście duuużo więcej a gdybym miał to wszystko pisać to tekst mimo, że jest długi to byłby jeszcze ze 2 razy dłuższy. Podsumowując uważam że odcinek nie był zbyt dobry bo nawet samo przedstawienie wspólnoty było przeciętne tzn. zrobili je z perspektywy bohaterki, która dopiero co się pojawiła i każdy ma ją w dupie, wiem że to dodatkowe odcinki i musieli zachować reżim itd ale czy naprawdę twórcy oglądając odcinek nie zjażyli się, że jest tyle błędów? Odcinek oceniłbym na takie max 6/10 bo mimo wszystko przyjemnie się oglądało, co jest chyba najważniejsze :)

Możecie również podzielić się swoimi opiniami, jeżeli ktoś wgl ten serial jeszcze ogląda :)

ocenił(a) serial na 10
matiq9

Tej dziury tam tak naprawdę nie było, to się działo w jej głowie. A księżniczka pełni dużą role w komiksie i każdy kto czytał komiks na pewno ją zna i czekał na nią

CaptainPhilip123

No i co? Warto był na nią czekać? Nie czytałem komiksu ale dla mnie w serialu ona jest całkowicie zbędna.

ocenił(a) serial na 9
CaptainPhilip123

komiks to jedno a serial to drugie. Osią wspólną jest historia i bohaterowie. Nie czytałem ale jako wielki fan serialu śledzę porównania komiks vs serial (który na potrzeby tv jest mniej brutalny a wątki pozmieniane) . Dla dobra serialu należy go zakończyć.

ocenił(a) serial na 9
matiq9

Cały odcinek był tylko wyobrażeniem tej Księżniczki, więc nic tutaj nie miało sensu. Historia nic nie ruszyła do przodu. Te ostatnie odcinki są po prostu tragiczne i trzeba przewijać, żeby nie zasnąć

ocenił(a) serial na 10
speedcube

nie wiem o co wam chodzi mi tam się ogląda przyjemnie każdy odcinek

speedcube

No to nawet nie oglądaj 21 odcinka 10 sezonu. Kiedy 2 poprzednie były jeszcze do obejrzenia i całkiem nieźle przedstawiały nowych i już poznanych bohaterów (Gabriel, Aaron i Princess) tak w nowym odcinku zobaczysz jak Carol gotuje zupę i goni za szczurem, a Daryl naprawia motocykl. Powodzenia, ja ledwo przebrnąłem i byłem zażenowany poziomem tego odcinka.

ocenił(a) serial na 7
Taio

Właśnie jestem po seansie i w połowie się zastanawiałem dokąd to wszystko zmierza. Z reguły taka sielanka i chill zostają w TWD gwałtownie przerwane jakimś nagłym zwrotem akcji... A tu nic. W sensie nie mam nic przeciwko klimatycznemu odcinkowi będącego odskocznią od bardziej intensywnego odcinka...ale przecież poprzedni był tak rozwleczony, że ten tylko pogłębił moje znużenie. W poprzednich sezonach, choć oglądało mi się je całkiem dobrze, męczyły mnie te pompatyczne przemówienia i niepotrzebna implementacja slow-mo, co sztucznie wydłużało akcję. Wracając do 21 odcinka to spodziewałem się, że jak były zombie-żołnierze to pojawią się też Ci paramilitarni goście, którzy złapią Daryla w pułapkę..ale nic z tych rzeczy. Z kolei z Carol spodziewałem się, że ona autentycznie znajdzie coś albo kogoś za ścianą, którą rozwalała. Jakiś ala sekret, który zmrozi nam krew w żyłach. No ale też nic. Czuję, że naprawdę czas kończyć ten serial albo zaprezentować z grubej rury nowe community, które wydają się ciekawe, ale wciąż nic się nie dzieje w związku z nimi,