Ruby. Ciekawe z której wersji Ruby Wilson zaczerpną w tej serii. W ogóle serial zdaje się dość luźno nawiązywać do uniwersum. Nie wiem, czy jest powiązany z innymi serialami DC jak Arrow, Legends, Supergirl, Flash, choć stylistyka podobna to chyba inne uniwersum. Na plus sceny walk, muzyka, ogólny pomysł na serial.
Tak, na szczęście jest to inne uniwersum. Seriale stacji CW ssą niemiłosiernie i mam nadzieję, ze seriale DCU nie zniżą się nigdy to ich poziomu.
Z Arrowerse jest dość nie równy poziom, ale to wszystko takie seriale do 4paka na wesolo. Titans okazuje się już bardziej klimatyczny, mroczny i brutalniejszy. Drugi sezon Titans też zapowiada się dobrze chociaż rozwiązanie wątku Trigona było dość szybkie i mało przekonujące to od drugiego odcinka już jest dobrze. Podoba mi się casting, dialogi nie są wymuszone a całość ma na tyle humoru by nie przytłaczać. Jest ok.
Aktorzy są duzo lepsi w DCU, efekty też, kostiumy, reżyseria. Moim zdaniem DCU pod każdym względem przewyższa Arrowerse. Weźmy chociażby takiego "Swamp Thinga" (RIP), jak dla mnie to był jeden z lepszych seriali ostatnich lat mimo, że miał tylko jeden sezon. Niesamowity klimat i bardzo dobra gra aktorska. Ja mam nadzieję, ze ten poziom nigdy nie spadnie.