PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=721998}

To moje życie!

O Hayat Benim
2014 - 2017
7,6 392  oceny
7,6 10 1 392
To moje życie!
powrót do forum serialu To moje życie!

Obie są zaje..te . Fajna jest Bahar , ale i podla Efsun budzi u mnie sympatie

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

No może być trudno:).

jagodajulia

Bylam rozczarowana tym ze tv plus przerwala emisje to moje życie. Przypadkiem natknęłam sie na Youtube na odc 84 turecki i od tego czasu zaczelam oglądać serial w języku tureckim. Fakt duzo nie rozumialam o czym mówią , ale mozna się bylo domyślić o co chodzi. Moimi ulubionymi bohaterami stali sie Efsun i Arda. Ktorych wczesniej nie lubilam, przestalam lubic Bahar a po 2 ostatnich odcinkach szczerze nie znoszę tej postaci.

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

Szofer przeżyl pewnie chwilwo , ale nerwow napsuje czarnym charakterom

DONEK_filmweb

Ja myślałam, że Sakine go zabiła, bo tak lamentowali... No to nieźle. ciekawe kiedy się dowiedzą, że on żyje, a Efsun ma już zwidy... Coś mi się wydaje, że ona wyląduje w psychiatryku, a nie w więzieniu, ale to się z czasem okaże, gdyż raz wygląda na silną, a innym razem na słabą. Ma takie wahania nastrojów...

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

W Turcji się tak stanem psychicznym nie przejmują więc prędzej w więzieniu.

Malgorzata_Grodzka

Nawet nie wiedziałam. Ja i tak najchętniej widziałabym ją właśnie w więzieniu.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Ja chyba też ale chwilami to mi jej szkoda w końcu sama szczęśliwa nie jest. Leci do kasy Atahanów popychana przez matkę jak ćma do świeczki

Malgorzata_Grodzka

A mi już jej nie jest szkoda. Czasem, gdy przejawiała "ludzkie" oblicze to zastanawiałam się nad jej postępowaniem, ale ostatecznie stwierdziłam, że ma to na co zasłużyła. Efsun jets tak samo winna jak Nuran, bo ona zgodziła się na ten plan, pieniądze przesłoniły jej wszystko. Nie ma skrupułów żyć nie swoim życiem, korzystać z nieswojego bogactwa. Parę odcinków temu była miła wobec Bahar tylko wtedy gdy zdała sb sprawę, że może ją stracić, albo gdy straci wszystko, bo szofer wygada prawdę. Jednak w ostatnim odcinku, gdy zobaczyła Atesa z Bahar znowu wróciła do uprzykrzania życia i nie wiem jak śmiała ją pouczać, robić wymówki, twierdzić, że Bahar się nie szanuje jak to przecież ona Efsun wskoczyła Atesowi do łóżka. Takie zachowanie skreśla wszystkie dobre odruchy Efsun wobec Bahar, a i tak było ich tyle, co kot napłakał.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

W sumie masz racje. Ale zawsze doszukuję się w złych ludziach cech pozytywnych no i dobrze na tym nie wychodzę

Malgorzata_Grodzka

Ja też często tak robię, ale już nie zawsze. Jak to kiedyś Ates powiedział nie można szukać na siłę dobra w człowieku, bo tylko samego siebie się oszukuje.

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

Ile odcinków puszczą

DONEK_filmweb

U nas z tego, co czytałam 60 odcinków, czyli pierwszy i drugi sezon, ale u nas ma to być 167 odcinków. Nie wiem jak oni podzielili te odcinki, że im tyle tego wyszło...

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

też się nad typ zastanawiam i wychodzi że z jednego dwa z ułamkiem a jakim to pytanie do tego co dzielił :). Mam nadzieje że resztę dokupią

Malgorzata_Grodzka

Niektóre odcinki są dłuższe, ale nie sądziłam, że uzbiera się tych odcinków, aż tyle. Ja tak samo. Niestety wyniki nie są zadowalające. Najlepsze było o 12:30, gdy trwały dwie godziny...

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

też mi się to bardziej podobało godz 14-16 to najbardziej martwy czas antenowy

ocenił(a) serial na 10
Malgorzata_Grodzka

mnie ratuje nagrywarka

Malgorzata_Grodzka

O tej godzinie połowa ludzi wraca z pracy, albo jeszcze pracuje.... Mi pomaga net, dobrze, że ktoś wrzuca.

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

mam zagwostkię . W pewnych momentach na ekranie pokazują zamazane rzeczy .np . kieliszki z winem czerwonym , gdy torturowano tego szofera również zamazywano mu krwawiącą twarz. Może ktoś wie o co w tej sprawie biega , czy kolor czerwony tam jest zakazany

DONEK_filmweb

Też miałam i najpierw sądziłam, że to ze względów religijnych, ale później kolega podesłał mi coś takiego i stwierdził, że to raczej o to chodzi (aczkolwiek to też w jakiś sposób wg mnie podchodzi pod względy religijne). https://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_laws_of_Turkey

Ani alkoholu, ani ran/krwi nie pokazują tylko zamazują.

ocenił(a) serial na 10
DONEK_filmweb

W Turcji nie można pokazywać-promować picia alkoholu do określonej godziny chyba 20 tej/ale dokładnie nie wiem/

Malgorzata_Grodzka

Kiraz Mevsimi, O hayat benim lecą z tego co wiem o 20, albo 20:15 ;)

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

z tym zamazywaniem to im słabo wychodzi, zresztą znaczki na czerwonym samochodzie Atesa też były zamazane. Jak raki pili to chyba nie było zamazywane

Malgorzata_Grodzka

Zamazują też reklamy, a czasem nawet napisy na koszulkach. A kiedy pili raki?

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Ojciec Bahar chodził do knajpy Z małych kieliszków pili - z koloru to raki bo wódki u nich raczej w takich spelunach nie piją.

Malgorzata_Grodzka

Dzisiaj Ilyas był w tym barze i pił zapewne alkohol, bo butelka jak i kieliszki były zamazane. A raki to raczej anyżowa wódka, jeżeli się nie mylę.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

raki to wódka anyżowa destylowana ze świeżych winogron, rodzynek, fig turcy taką produkuja ma mętny wygląd tzw. lwie mleko

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

zamazanie nie likwiduje problemu tylko jeszcze bardziej intryguje , na moim przykladzie.Skutek odwrotny

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

lektor mówi " BOŻE , BÓG" gdy ja slyszę " o allahu" . Niejako falszuje i wprowadza w bląd.

DONEK_filmweb

Nie pierwszy i nie jedyny raz. Ale w jakiś sposób pozwala zrozumieć, że wzywają "Boga".

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

nasz BÓG a ich BÓG to jeden stworzyciel świata , ale kazdy myśli że jego jest większy . I Z tego te wojny

DONEK_filmweb

Ale to wg katolickiej religii, może chrześcijańskiej, bo wg muzułmanów ich "Bóg" jest jedynym "Bogiem", więc muszą wszystkich nawrócić.

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

JA chce tylko wierne tlumaczenie

ocenił(a) serial na 10
DONEK_filmweb

Uwielbiam jak turcy to mówią Allach Allach

ocenił(a) serial na 8
Malgorzata_Grodzka

ladnie brzmi

ocenił(a) serial na 8
Malgorzata_Grodzka

naturalnie im to wychodzi , w Polsce wiara w boga to wielka hipokryzja

ocenił(a) serial na 10
DONEK_filmweb

Tam też. Nie ma nic gorszego jak fundamentalizm religijny

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

Wzruszylem się i lza mi poleciala , jak wspaniale wyobrażają sobie przyszlość ATES I BAHAR , bylo dziecko nawet zdjęcie ślubne w dali.Ale do tego daleko i nie wiadomo czy happy end będzie pokazany u nas

ocenił(a) serial na 10
DONEK_filmweb

Będzie lepiej w 30 odcinku

ocenił(a) serial na 8
Malgorzata_Grodzka

czyli u nas w którym?

DONEK_filmweb

Teraz jest około 27 odcinek.

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

czyli pod koniec następnego tygodnia

DONEK_filmweb

Pewnie tak, zależy jak podzielą te odcinki.

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

ATES pod koniec odcinka przywraca wiarę w sprawiedliwość ,mam nadzieję że ta udawana ciąża się jutro skończy . Niezla z tej EFSUN manipulatorka , już dawno przerosla swoja matkę a dopiero rozpoczyna " karierę"

DONEK_filmweb

Podoba mi się postawa Atesa. Natomiast Bahar stwierdziła, że Efsun nie kłamałaby w tak poważnej sprawie jak ciąża...

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

EFSUN ,nie klamala by w tej sprawie , a za za 10 20 .... odcinkow w innych sprawach . Ile ku...a ci scenarzyści mogą oblaskawiać efsun i dawać BAHAR kolejne cierpienia , KAŻDY CZLOWIEK MA SWOJE GRANICE

użytkownik usunięty
jagodajulia

Bahar jest bardzo naiwna i w dalszym ciągu wierzy Efsun. Po tylu numerach siostry . Aż nie chce się w to wierzyć.
.

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

Jak dla mnie aktor grający Atesa idealnie by pasowal na nowego BONDA

ocenił(a) serial na 10
DONEK_filmweb

no nawet masz racje

ocenił(a) serial na 8
DONEK_filmweb

Czy ja coś przegapilem ? Z jakiej racji Efsun jest w ciąży i zkim

DONEK_filmweb

Efsun jest " w ciąży" z Atesem. Oczywiście tylko udaje.