PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=738306}

Tylko z tobą

Asla Vazgeçmem
2015 - 2016
7,8 2,7 tys. ocen
7,8 10 1 2732
Tylko z tobą
powrót do forum serialu Tylko z tobą

zamieszczam 11 juz post dla Elzy i Bogusi :D pozdrawiam :D...

Elza49

Napisałam Ferhata a miało być Namika ,ale wiedziałas ,ze to błąd. Ciekawe jak Ferhat zareaguje na ukrywanie prawdy przez Asli-ona też wie,że prawdziwym ojcem Ferhata jest Namik

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Ta prawda jest o wiele gorsza od prawdy o Gulsun. Dziewczyny im wróżą rozstanie. Asli w domu rodziców chyba, ale samochód Ferhata pod domem (zdjęcia z planu).
Ciężko mu zaakceptować że ukryła przed nim taką prawdę. Nawet pomogła dziecku Gulsun przyjść na świat. Asli wszystko potwierdziła,
Ferhat wściekły ale Gulsun broni i Abidin i Asli. Co zrobi Ferhat?

Elza49

Własnie co zrobi Ferhat,kocha ją i powinien jej wybaczyć,powiedział,że ją kocha kiedy zapytała co od niej chce.Asli takiej deklaracji nie złożyła choc opowiadając bajkę
synkowi Igita cos tam przemyciła.Milośc nie jest słodka i musi iśc w parze z innymi wartościami -prawdą, sprawiedliwością,wzajemnym poświęceniem ,ale tez z ograniczeniem wolności-w ich sytuacji tzn oni są z 2 różnych swiatow "białego i czarnego- jest trudno.Chociaż Ferhat to jednak porzadny gość w tym bagnie

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Oj tak bardzo porządny. Ja to uważam że Ferhat to postać tragiczna jak z dramatów antycznych. Popatrz jakie on ma życie, dla brata i rodziny poświęcił go Wujotacie. Boże, jak on się o tym dowie,ze Baniik to jego ojciec... Nie chcę myśleć

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Widziałaś 2 fragmenty 15 odcinka?

Elza49

Nie widziałam jeszcze,byłam trochę zajeta a jeszcze bolą mnie oczy mam od jakiegoś czasu laptop z większym ekranem,ale chyba to gorzej dla oczu i czasem przeglądam instagramy .

Ciekawa jestem jaka rolę pełni ojciec adwokatki ,zna chyba cała rodzinkę.
Elza myslę ,że Ferhat chyba dowie się kto to jest Namik

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Na pewno i tego się dowie. Azad jest jak wyrocznia. Ma wielki wpływ na Ferhata. Nie potrafię powiedzieć dziś czy to dobrze czy nie. To co mówi, jak dotąd jest pozytywne, ale.... Ktoś powiedział, że część zdania przed "ale" się nie liczy. Ha ha. Mam nadzieję, że Azad to postać pozytywna, ale nie wiem.

Elza49

Azad to postac pozytywna,ale /znów ale/ wokół sztab chłopaków z bronią? W tureckich filmach podobają mi się elementy -nie wiem jak je okreslić /np Ferfat w więzieniu spotyka takiego Azada.......potem przekazuje list ......./,chociaż to ,ze nie przeczytał listu też pokazuje ,że to porządny facet.
Dzisiaj przeczytałam,że Beren Saat zagra Madonnę w futrze wedlug powieści Sabahatina Alego z 1943 r.Ciekawe kto zagra młodego Turka Raifa.Nasz Ferhat tzn.Ibrahim mógłby to zagrać
Ciekawe ,że chcą produkować taki filmna podstawie książki buntownika .Tolgahan/nasz Y /tez marzył,żeby zagrac z Beren ale on jest za stary na taką rolę myslę,ale zapomniałam on nie może juz grac w filmach romantycznych.
Zapomniałam powiedziec,2 fragment nowego odcinka SBA ogladałam wczoraj ,ale już niedlugo wtorek i zobaczymy całość

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Ibo jest świetnym aktorem i Tolgahanowi daleko do niego. Beren Saat też jest świetną aktorką. Życzę im obojgu powodzenia, bo zasługują.
A SBA jest super produkcją, piękny scenariusz, mnóstwo zaskoczeń i wartka akcja. Nie można się doczekać kolejnego odcinka.

Elza49

Elza lubisz tego aktora co gra Cesura ,tvp tyt. Meandry uczuć
On grał też w Imperium miłości ,przeczytałam,że ten film nie spodobał się w Argentynie i po tygodniu zdjęli go z anteny,Dziwię się bo mi się podobał.

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Mam mieszane uczucia. Nie jestem Kivancem zachwycona. W Imperium podobał mi sie bardziej. Jako Cezur tylko czasem wygląda dobrze, ale niektórzy go kochają, to rzecz gustu.
Mnie sie podobają inne typy, ja nawet za Enginem (grzech Fatmagil) nie przepadałam. Ale Engin jest według mnie lepszym aktorem. Np Uwielbiałam go (nawet Tubę) w KPA. W tych Meandrach nie lubię tez Tuby. Oglądałam ten serial jak był w necie razem z grupą ale teraz patrzę tylko sporadycznie.
Nie oglądam tez powtórek Asla w TV , wolę powtórki SBA w necie. Po raz drugi czy trzeci czy n-ty oglądałam Asla ale już teraz jakoś mnie tak nie zachwyca. Bo to juz chyba zmęczenie materiału. Pamiętasz nasze rozbieranie na elementy pierwsze scen i dialogów w Asla? Teraz na grupie tak rozbieramy dialogi w SBA i muszę Ci powiedzieć, ze jednak pod tym względem scenarzysta SBA jest bardziej konsekwentny. Tu jest mnóstwo symboli , które mają znaczenie. Jest tajemnica legend a nawet ta książka, którą czyta Asli (1 odcinek "Książę nie pokochał księżniczki) jest symboliczne. Dziewczyny znalazły jej streszczenie- jest o takiej "uzależnionej" miłości jak przezywa Asli i o takim zamkniętym facecie jak Ferhat. Może to sugerować że Asli jak bohaterka ksiązki walczy o miłość Ferhata, który broni sie przed związkiem , chociaż kocha. Fajne dywagacje i zajmują mi czas. Poza tym tłumaczę odcinki SBA i piosenki więc tez zajmuje mi czas, jak wiesz

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

to jest naprawdę trudna ale piękna miłość. Ten gangser z pistoletem w ręku wydawać by sie mogło wyzuty z wszelkich uczuć potrafi byc tak delikatny dla ukochanej kobiety
https://youtu.be/FUMYAFnQqek

Elza49

Dobrze,że jest dzisiaj niedziela i mozna poleniuchować,fatalnie się czuję. Fajnie ,że napisałaś odnosnie Tuby,ja wprawdzie z koleżanką polemizowałam na temat Cesura i powiedziałam,że mi sie Tuba tu nie podoba,czyli nie jestem sama w tej ocenie.

Elza chodzi o ksiązkę ,którą czyta Asli w domu/Ferhat też ją ogląda kiedy przyjeżdza do jej domu po rzeczy?.Ja nawet nie zwróciłam uwagi -wiadomo nie znam języka ,a takie elementy jednak są ważne dla całego obrazu jak też słowa piosenek,fajnie ,że tłumaczysz.Znasz zakończenie tej miłośći księcia i księzniczki z książki? A może zakończenie pozostawia się czytelnikom tak jak w naszym ASLA wróżka nie dokończyła
swojej wrózby. Ja też nie oglądam powtórek w tvp ,bo są rano
ewentualnie popatrzę w necie ASLA to był mój pierwszy film turecki ,a pamiętasz co mówił Firat do brata Yigita na tej gali reklamy Kozanów-pierwszego razu się nie zapomina,Na poczatku scenariusz ASLA nie był zły ,potem popłynęły scenarzystki,ale teraz tak myślę,że tez jakies tam powody były ze strony naszego Tolka sama wiesz.Ibrahim z SBA z pewnością jest profesjonalistą.Tolek by nie zagrał takich scen jak w klipie ,który wstawiłas wyżej,kiedyś pisały dziewczyny ,że on ma jakiś problem,coś w tym jest.Niedawno oglądałam odcinki z 1 serii i teraz dopiero zwróciłam uwagę jak oni daleko od siebie położyli się/oprócz głow/Nur i Yigit a pościel była tak
uładzona jak pole startowe samolotów/scena ich 1 nocy/

Bogusia2311

Elza oglądałam ostatni odcinek SBA z tłumaczeniem ros.bardzo mi się podobał,reiting tez podskoczył nawet chyba na 2 czy 3 miejsce .Miałaś rację ten scenariusz jest niesamowity,a dialogi,,,
Ferhat powiedział Asli,że na lotnisko nie zawoził jej tylko swoje życie "
Do którego odcinka przetłumaczyłas na j. polski?

Bogusia2311

Mam newsa od Aminki naszej ,chyba szykuje jakiś nowy projekt
tylko czy to reklama czy coś innego.Zdjecie na instag. z jakąs dyrektor Biura castingowego .Aminie w jaśniejszych włosach tez ładnie.Chciałabym ,żeby coś zagrała,jak oglądam zdjęcia na instagramie i sa obok Hande ,ktora wedlug mnie nie pokazuje zadnych emocji to nie rozumiem jak tam wybiera się aktorów

Bogusia2311

Elza ,moje gratulacje wybrałaś najlepszy serial do tlumaczenia.
Nie wiem,czy dobrze zrozumiałam ?po rosyjsku inf.oczywiście/
podają reiting z poprzedniego tygodnia wszystkich filmów i SBA jest na 1 miejscu

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

SBA i Jbrahim i Birce zdobbyli statuetkę Kristal Ekran. To było w zeszły poniedziałek. Chyba gala ma być jutro. Nie wiem, czy jesteś na jakiejś grupie fb. Ja tłumaczę na Tureckie Ask Dizi Fandom pl. Teraz jest już przez nas przetłumaczony i oddany do wklejenia napisów 15 odc. Wejdź do naszej grupy i będziesz miała super po polsku
https://youtu.be/oBfDrxPQwAQ

Elza49

DZIĘKI za klip ,Co to jest Kristal Ekran kto decyduje fani czy ktos inny?

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Fani ale tez bylo głosowanie . To jakas tajemnicza uroczystosc. Podobno nowa. Mamy tylko wyniki a żadnych zdjęć. Ale wyniki sa jednoznaczne.
Namawiam cie na naszą grupe. Warto.

Elza49

Juz pózno ale a propos grupy weszłam na tureckie seriale tak jak mi podałaś juz wczesniej i się zrejestrowałam ,ale bez odzewu
nie wiem czy to ta grupa ,ja nie udzielam się na Faceboku jakoś za dużo jest wszystkiego,wiesz mam malo czasu np tutaj na filmvebie było fajnie mozna było wszystko przeczytać i ogarnąć
Wczesniej jak wpisywała SBA ......to od razu miałam odcinki
a teraz nie wiem co się stalo,chyba już nie wrzucają na you tuba

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Nie. Tylko na cda. Jak bede na kompie dam ci linka. Bedziesz mogla sie zarejestrować. Jesli jestes na fb to nie ma problemu.

Elza49

Bardzo się cieszę,że dasz mi linka ,z polskim tłumaczeniem mozna skupić sie na obrazie i grze naszej wspaniałej pary.
Pewnie wiesz,producent/ten sam co tzt/ ogłosił koniec serialu
Tolka i Hande,wprawdzie mało jest komentarzy ,ale wszystkie mówią,że to dobra decyzja/mówię o ros. fanach/

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Ja nie oglądałam Perły.. Wiesz co pisałyśmy, to Yigit tylko z inną partnerką. Ale nawet te "oglądaczki" piszą, że już czas, bo sie robi jak w Asla, gdy doszła Fekret. Tam podobno ten Tolek to ma każdą partnerkę..ha ha
A co do linka do Tureckie Ask Dizi Fandom PL, to jak wejdziesz na swojego fb to ją sobie w lupce znajdź. Pod obrazkiem jest możliwość dołączenia. Kliknij w to, potem odpowiedz na dwa pytania i wyślij. Mam nadzieję, że Ci sie uda. Nie jestem adminką i sama nie mogę Cię dodać. Szukaj tylko na FB, bo inaczej to Ci się głupoty pootwierają.
Daj znać, czy się udało

ocenił(a) serial na 9
Elza49

cześć wszystkim co u was słychać ???u mnie jak nie chorubska to jestem zaganiana że nogi w tylek chca mi wejść:/

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Cześć Maju, miło Cię tu widzieć. Z grupy na filmwebie zostałyśmy tylko my. Nikt tu nawet nie zagląda, a szkoda, bo monosylaby coś powspominać. Ja teraz zakręcona jestem na Czarno-białej miłości tak dokładnie, że nie mam ochoty ani czasu na nic innego. Serial tłumaczę , więc czas zapełniony mam od poniedziałkowego life do środy na tłumaczeniu, a potem korekty , a potem oglądanie z napisami . Szkoda ze nie zaczęłaś oglądać, jest to naprawdę super serial a dylematy Ferhata wobec dylematów Yigita, to morz do kałuży. Świetnie poprowadzona fanuła, brak głupot, sylwetki głębokie psychologiczne, trudna miłość, mafia i porachunki. Oj, mogłabyś zaczą. Jest już 15 odcinków po polsku, a w poniedziałek life po turecku. Pamiętasz nasze lify Asla?
A Tobie Maju życzę zdrowia dużo, dużo i dla Kacperka też

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Bogusiu spróbuj ten link

https://www.facebook.com/groups/1868518250061111/?ref=bookmarks

Elza49

Dzięki Elza,dopiero co wróciłam,jak się ogarnę to jeszcze dzisiaj
napiszę do grupy.
Maju piszesz ,że jestes zapracowana ,ale pooglądaj serial SBA
co tlumaczy Elza ,nie będziesz żałowała
Ja wczoraj spróbowałam coś ogladać z Beren Saat,ale nie byłam az tak zachwycona,zadnego filmu z nią nie widziałam wczesniej

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Co oglądałaś z Beren? Ona geala w Fatmgul i w Infiniti . Innych projektow nie widzialam

Elza49

Ja nie widziałam Fatmagul ,a teraz to znalazłam w necie Zemstę"
Myslę,że to remaik jakiś amer..,lub innych bo na you tube sporo
było, ale ten film z Beren to oglądałąm na facebooku zemsty

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Mn ie się w zemście bardzo podobała

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Powiem ci ze ostatnio sobie kupiłam 11 z 12 tomów książki z cyklu " dom nocy"i mnie tak.wciagnelo że w ciągu 4dni 4tomy przeczytalam i 5tom w trakcie czytania jestem..I czytam.dniami i wieczorami że.ciezko mi się oderwać od tej ksiazki

ocenił(a) serial na 9
maja9128

Beren saat grała też we wspaniałym stuleciu

maja9128

No to widziałyście sporo filmów z Beren ,w którym najbardziej Wam się podobałą?

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

W fatmagul dobrze grała rolę ofiary gwałtu zbiorowego..We wspaniałym stuleciu też świetnie zagrała jedna z kochanek rola a w innym nie ogladalam.mnie się w obu podobała to zależy od roli

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Mnie sie ona po prostu podoba. W zemście wyglądała bardzo ładnie. W Fatmagul była ofiarą, więc przez część filmu tak wyglądała. Ale dzięki temu, że grała dobrze.
Ostatnio właśnie oglądałam Zemstę _ Infiniti w tv na AXn white
A dla Ciebie i na zachętę dla Mai zwiastun 17 odc SBA. Weszłaś na grupę?
https://youtu.be/8EWBrX7AjQc

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Dzięki :)..zjadlyscie już pączki :)..ja dostałam dzisiaj 3h rano :) za pączkami.i opłacało się:)

ocenił(a) serial na 9
maja9128

No ja tez już po paczkach. Tradycji musi srac sie zadosc

ocenił(a) serial na 9
Elza49

Ja się objadlam paczkami

maja9128

Jestem b. zmęczona tak jak pisała Maja nogi w tyłek............
Tylko 2 paczki zjadłam wczoraj,chyba złapałam grypę glowa mi pęka i mam katar.Dzieki za inform. o Beren Saat

Elza49

Elza nie miałam czasu wejść na grupę,dzisiaj nie będe juz nic oglądać,na pewno jutro,rzuciłam okiem na instagramy
Elza zwiastun 17 SBA pogodzi nasza parę?a co z dzieckiem to Asli i Ferhata -tak szybko?A moze to Namika ?

Bogusia2311

Witaj ja myślę że to dziecko siostry Ferhata. Zwiastun jest bardzo pomyślny dla naszej pary. Ale boję się że część z tego może się okazać snem albo marzeniem. W tych zwiastunach już tak jest co wygląda na tragedię aż tak straszne nie jest i na odwrót. No cóż okaże się w poniedziałek... jestem strasznie ciekawa co scenarzyści wymyślili. Może wiecie ile odcinków będzie miał ten serial?

ocenił(a) serial na 9
nicca_02

to noworodek, dziecko Gulsun jest starsze. Pewnie Asli gdzieś poród odebrała.
Odcinki, o których wiemy, to 26. Tyle podobno sprzedali . Ale ostatnio pojawiła się info o 2 sezonie. Kręcą na bieżąco, więc tak naprawdę niewiele wiadomo. Nie wiem, czy to sny, temat rozmów wskazuje na jawę. Trudno, żeby sobie we śnie takie rozmowy prowadzili. Ale tak naprawdę to dowiemy się w poniedziałek. Zwiastun to minuta z 2,30 h odcinka. Może będzie ślub, a na pewno przygotowania w pełni. Oby nic go nie zakłóciło. W nocnym lesie czai się Cuneyt, zwany u nas Coyotem. Ma obok dzielnego wąsaczo-brodacza. Może coś szykuje? Brak 2 zwiastuna i zaciekawia i pozwala się domyślać , że nowy reżyser nie chce zbyt odkryć swojego pierwszego odcinka. Zobaczymy, w którym kierunku pójdzie seria po zmianach.

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Namikowa Idil dawno pozbyła się dziecka, jeszcze wtedy, gdy Namik wygonił ją ze szpitala, gdy Ferhat walczył o życie. Jest już na naszej grupie odcinek 16 z polskimi napisami. Dołącz to pooglądasz
Życzę zdrówka

Elza49

Elza,Idil pozbyła sie dziecka /wiesz ja to przegapiłam/ a w ostatnim odcinku zrobiła piekne show ,ze straciła dziecko przez mamę Ferhata. Dzisiaj właśnie pooglądałam ostatni odcinek ,przez 4 dni nie mogłam nic oglądać,załatwiłam sobie laptop,przez ta chorobę .Jak ja lubię takie metafizyczne tematy
jak Asli i Ferhat sa pod ochroną niewidzialnej wróżki/stary znajomy Yeter/.Pewnie on przysłał kwiatek Namikowi z podsłuchem i wysłał swoich ludzi do domku Asli i Ferhata.

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

No fakt, z odcinka na odcinek ten serial urasta w moich oczach do dzieła tak wspaniałego, że jeśli go nie zepsują, to nazwę go wybitnym. Kocham ten Ferhatowski styl, te jego zmagania z samym sobą, Tak jak powiedziała Asli, on nie lubi siebie. Przymuszony do takiego życia, starał sie je znosić zamknięty w skorupie obojętności. Pojawienie się Asli rozbijało tę skorupę każdego dnia, odkryło jego bolące serce, stąd gniew i próba pozbycia się tej miłości. Ale nie dał rady. Świadomość jej odejścia, wyzwoliła w nim nadludzką silę walki o miłość, najpierw krzykiem, potem zatroskaniem, a wreszcie tym prawie zawstydzeniem, że nie wie jak i od czego zacząć, żeby ona zrozumiała ogrom tragedii, jaka w nim się zapiekła przez te lata nieobecności "wśród żywych". Piękny serrial, dla ludzi z wyobraźnią. Psychologiczna analiza bohaterów, i tych "złych" i tych z pozoru "dobrych", pobudki jakie nimi kierują i zmiany jakie w nich zachodzą.
Ja jestem zauroczona tym serialem, grą wszystkich grających tam aktorów, bez względu na ilość scen i szereg, w którym dano im sie pokazać. Sietny scenariusz, moim zdaniem na światowym poziomie, świetnie wyreżyserowany, choć na tym miejscu mamy przecież zmiany. Każdemu polecam i każdego namawiam.

Elza49

Przejrzałam trochę zdjęć aktorów zSBA,Ferfat tzn Ibrahim miał albo ma dzisiaj urodziny i jest zdjęcie z zoną i serialową żoną czyli Asli i torcik ze świeczką przed nimi,wszyscy sa zadowoleni.
Zona Ibrahima zachowuje się normalnie, kobieta z klasą choć mogłaby być zazdrosna o Asli bo to piekna aktorka.
A przy okazji /pewnie Cię to nie interesuje/ale ze względu na pamięc naszych emocji z ASLA zobacz na instagramie naszego
Tolka co napisał .Chodzi o pierwsze zdanie tego komentarza przy ostatnm zdjęcu.

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Nie wiem gdzie to znaleźć . Co napisał bo to tajemniczo zabrzmiało

Elza49

Na oficial instagram Tolka,NIC TAJEMNICZEGO
Napisał -moja piękna elegancka ,o pięknej duszy ,NIEWINNA
zona .........itd.To jest post do zdjęcia ślubnego-ostatnie
Byłam ciekawa czy tez tak przetłumaczyłaś

ocenił(a) serial na 9
Bogusia2311

Tak, czytałam. Myślałam,że o coś innego chodziło. Nie wiem jak on tam z tą swoją żoneczką, niech ma jak najlepiej. Na tych ostatnich zdjęciach to on ma jakaś taką "nalaną" twarz, jak spuchniętą, może przytył, nie wiem, ale nie wygląda fajnie.
A faktycznie żona Ibrahima bardzo wyluzowana i uśmiechnięta, ale tez popatrz,, że on ja niemal cały czas obejmuje i trzyma blisko. Cieszy mnie, że tak jest, bo ważne, żeby facet-aktor grał takie sceny , jak on gra, i żeby żona wiedziała, że to film, a my żebyśmy się czuły jak zaczarowane, zapominając że to film.
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fp%2FBfKn4bQFJhg %2F&h=ATPZ9wgv8rP_GrMvGyK7kdXHZF5VfileFJgHFx79DwI5vzHFRZqQ4WwYtrppbcwn7Be852yMs- EFLQ6lPBrZW-A75qg_5IA_wL1otFQQreDHCTFgw2fQUEOZpAKda9Kd8n0ajoYq_hipvBHklECl2SFcoD FhOhl-5O0LLU-6PE8mTa7X6RhPu0Wkr4SBdiVoqjM

https://youtu.be/5_P2KRZdDds

Elza49

W ostatnim odcinku duzo ich było/tzn Asli i Ferhata/i takie sceny
w saunie ,nie wiem czy to była sauna ,ale fajne były sceny.
Elza dobrze to ujęłaś czujemy się jak zaczarowane,zapominając ,że to film