PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547738}

Tysiąc i jedna noc

Binbir Gece
2006 - 2009
7,0 1,5 tys. ocen
7,0 10 1 1472
Tysiąc i jedna noc
powrót do forum serialu Tysiąc i jedna noc

Tamten temat ma już 1000 postów, więc założyłam nowy.

Dzisiaj Benia chyba w końcu zrozumiała, że nie potrzebnie tak latała za Keremem. Nie może pić, ale jednak pije. Może zapije się na śmierć?

ocenił(a) serial na 2
christinearron

Najbardziej Benie, ale też Burhana i Cansel,

ocenił(a) serial na 7
darjaa

Aha. A Kerema, Onura, Szeherezady i Jamana nie znosisz?

ocenił(a) serial na 2
christinearron

Nie , że nie znoszę ich,,, nie znoszę tylko ali kemala, ale tamci są albo wkurzający albo jałowi...

darjaa

Mi sie wydaje ze ali kemal jest lekko upośledzony zawsze jak są jakies dialogi to wyglada tak jakby nie wszystko do niego docieralo albo nie rozumial zawsze stoi z glupim wyrazem twarzy a pozniej albo nie zrobi tego o co go poproszono albo wszystko spieprzy nie radzi sobie z najnormalniejszymi problemami dnia codziennego nawet sprzedaz kurtki w sklepie go przerasta albo nie umie wydac raszty albo ukradnie lub odda za darmo w domu nic nie robi nawet dziecmi sie nie zajmuje a na koniec sie rozpłacze o ile ogarnie o co wszyscy sie go czepiają

ocenił(a) serial na 7
marta490

Upośledzeni są ludzie, którzy są chorzy. Ali Kemal to idiota i to chyba niereformowalny.

ocenił(a) serial na 2
christinearron

ale on rzeczywiście tak się zachowuje jak by był chory i upośledzony, może upadł podczas porodu...

ocenił(a) serial na 7
darjaa

Myślę, że Nadide, albo Burhan go upuścili i uderzył głową o podłogę :P

ocenił(a) serial na 2
marta490

masz rację!

darjaa

Za to Kerem swoje obgryza co skrzętnie stara się ukryć.

darjaa

Nie zauważyłam, muszę włączyć odcinek i się przyjrzeć :)

ocenił(a) serial na 7
SlodkaZmijka

Nie potrafię opisać już słowami, jak bardzo żałosny jest Ali Kemal. Najbardziej dobiła mnie scena w kuchni, jak skamlał do Ahu, żeby dała mu się przelecieć. A jeszcze lepsze było jak Nadide ich nakryła. I żal mi Jamana. Nie daje sobie rady w pojedynkę z niemowlakiem. Gdyby Burhan miał trochę oleju w głowie to pomógł by mu i ułatwił wychowanie Umuta. Przecież widzi, że Ali Kemal ma małego w nosie. Melek jest sama sobie winna. Jaka normalna dziewczyna zaprasza do swojego domu obcego faceta, którego poznała kilka minut wcześniej?

christinearron

Ali do Ahu przed łóżkowaniem: to będzie ahu, ahu i po strachu
Ahu do Ali Kemala po łóżkowaniu: świzdu, gwizdu i majątek pójdzie w pi*du :D

ocenił(a) serial na 7
SlodkaZmijka

A potem jeszcze powiedziała Nadide, że straciła z nim cnotę. Nie wierzę w to!

christinearron

Ta, chyba po raz setny! Może miała na myśli to, że pierwszy raz spała z aż takim debilem hahaha :P

ocenił(a) serial na 7
SlodkaZmijka

Ja na miejscu Burhana dogadała bym się z Jamanem. Dała kasę, załatwiła własne mieszkanie czy coś. W każdym razie jakoś pomogła mu, by było mu lżej zajmować się Umutem. Widać, że gość kocha małego a Ali Kemal nie. Zresztą widać jaką jest osobą. Córkami się słabo interesuje. Syn nic go nie obchodzi. I jeszcze Dżansel. Szybko zapomniał o kobiecie, która była ponoć miłością jego życia i chciał dla niej zostawić żonę.

christinearron

No właśnie, a Burhan chce oddać dziecko pod opiekę debilowi takiego, który nawet nie ogarnia stanowiska w rodzinnej firmie.

ocenił(a) serial na 7
SlodkaZmijka

Taka jest niestety logika w wykonaniu tego serialu. To co scenarzyści zrobili z Binbir Gece ja osobiście mogę porównać do firmy, która zbudowała most do połowy a potem oddała go do normalnego użytku.

christinearron

Tej Ahu to po prostu nie znoszę, nie mogę patrzeć na to babsko! Ona na pewno nie była dziewicą i tylko opowiada takie głupoty naiwnej Nadide. Wkurzyło mnie to jak się śmiała, kiedy zabierali Burhana do szpitala, małpa, ona jest jeszcze gorsza od Fusun, która jednak czasami do swoich teściów potrafiła być życzliwa.

ocenił(a) serial na 2
SlodkaZmijka

Fusun z tą swoją zazdrością i zawiścią o wszystko była nawet pocieszna !

ocenił(a) serial na 7
SlodkaZmijka

Dzisiaj zrobiło mi się trochę przykro, przez to, że Jaman się poddał i postanowił oddać Umuta. Ali Kemal w życiu nie będzie dla niego tak dobrym ojcem, jak Jaman.

Co do Peride, to trochę zmieniłam zdanie. Traktuje jej akcje nieco łaskawiej w końcu mamy do czynienia z osobą chorą na depresję, która próbowała się zabić.

christinearron

We wczorajszym odcinku, szukali lekarstwa na biegunkę w pokoju Alego Kemala, a skoro ma coś takiego w pokoju, to by znaczyło, że często robi w gacie ze strachu przed ojcem hahaha :P

Nadide do Alego Kemala: Ahu straciła z Tobą cnotę, więc musisz się teraz z nią ożenić!
Ali Kemal: Cnotę? a to można tak po pierwszym razie?
:D

ocenił(a) serial na 7
SlodkaZmijka

Na prawdę tak powiedział!? Przegapiłam ten moment. Kerem w końcu się przełamał i pogodził z Seval. Jego siostra wydaje się być fajna, ale jego ojciec to jakiś totalny patałach. A co myślisz o tym, że Jaman się poddał? Niestety ale mały Umut trafi do "tatusia".

christinearron

hahaha nie, ja tak napisałam, ale znając go, to mógłby tak powiedzieć :D

No właśnie, to Jaman oddał już Umuta temu debilowi? Nie oglądałam dziejszego odcinka, kurcze on by był naprawdę dobrym ojcem! Ali Kemal jest wpisany w papierach jako ojciec?

ocenił(a) serial na 7
SlodkaZmijka

Jaman postanowił oddać Umuta, bo uznał, że sam nie poradzi sobie z jego wychowaniem. Jego ojciec zadzwonił do Nadide, ale nie mogą odebrać małego, bo Burhan miał zawał. Jaman jest wpisany w papierach jako ojciec Umuta. Zaraz po ślubie uznał go za własne dziecko.

christinearron

Ali Kemal nawet nie jest w stanie sam odebrać swojego syna, co za patologia. Skoro Jaman jest wpisany jako ojciec, to dziecko powinien zatrzymać.

ocenił(a) serial na 2
christinearron

ale zauważyłaś jak ojciec Keremajest do niego podobny?

ocenił(a) serial na 7
darjaa

Może to jest ojciec aktora, który gra Krema?

ocenił(a) serial na 2
SlodkaZmijka

albo z takim bogaczem !

ocenił(a) serial na 2
SlodkaZmijka

hahaha :)

darjaa

I wlasnie dzis jasemin zrobila to czym grozi bennu zeby utrzymac kerema tyle ze ona przedawkowala kokaine a bennu wziela leki i popila wódka , jedynie kerem powiedzial to o czym juz kiedys pisalam ze wiele osob zakochuje sie bez wzajemnosci , kerem w szeherezadzie , dzansel w alim kemalu ale zadne z nich nie szantazowalo ze albo bedziesz ze mna albo sie zabije, i teraz onur bedzie zyl z poczuciem winy ze mogl inaczej zareagowac albo nie zrywac znajomosci w tak brutalny sposob tak jak kerem ktory mowil ze kocha benie bo to chciala uslyszec a jak nie to sie upila i podpalila chate

ocenił(a) serial na 7
marta490

Właśnie. Takie szantaże emocjonalne są dla mnie żałosne. Nawet jeśli obiekt westchnień jest największą świnią, to zawsze będę patrzeć gorzej na tą która chce za wszelką cenę utrzymać gościa przy sobie, niż na "drania".

Kerem uratował dzisiaj tyłek ojcu...Ale myślę, że on zrobił to raczej ze względu na siostrę. Wydaje się całkiem fajna.

ocenił(a) serial na 2
christinearron

Napiszcie mi co dzisiaj było, bo oglądałam odmienić los i opuściłam Szehe

ocenił(a) serial na 7
darjaa

Jasemin umarła. Przedawkowała narkotyki. Kerem spłacił komornikowi długi ojca.

christinearron

Jeszcze Burak jest szantażowany przez tą kobietę z którą spędził noc w Nowym Jorku.

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Mamusia się jednak ciągle chce żeby Kerem bronił braciszka.

HotChocolate90

Ona jest podobna do Nadide ta też ciągle broni synalka.
A tak w ogóle to czegoś nie zrozumiałam dzisiaj jak Burhan mówił ,że Ahu może podać Alego Kemala do sądu w sensie ,że on ją zgwałcił?

Kinomaniaczka_95

Tak, biedny Ali Kemal, Fusun go zdradziła, a Ahu uwiodła, a on jedynie rozdawał kobietom przyjemność i użyczał im swojej spermy, no taki dobry chłopak!

HotChocolate90

Czyli ten ślub z Ahu, to był jednak Burhana pomysł, ajajaj nawet nie wie jakiego sobie wrzoda na tyłek funduje. Nie popieram zachowania Nadide, bo nie dość, że rozdziela dziewczynki z matką, to jeszcze na siłę sprowadza do domu małego Umuta. No i kto się tym dzieckiem zajmie? Jedynie ona i służące, no bo przecież nie Ali Kemal. Ten debil nie umie się zająć nawet swoimi córkami, a co dopiero synem. Nie mogłam patrzeć na to, jak się popłakał, gdy Burhan mu powiedział, że będzie się musiał z Ahu ożenić. Nie wiedziałam, że w Turcji można wytoczyć komuś za takie coś proces. Dziewczynki chcą mieszkać z matką, tymczasem Nadide przyłazi i oznajmia im, że teraz będą musiały "matkować" braciszkowi. Jak już Ali Kemal ożeni się z Ahu, to wszyscy domownicy powinni ją gnoić tak, żeby odechciało jej się rumakowania, ale pewnie będzie odwrotnie i to ona będzie ich wodzić za nos. Ahu kojarzy mi się z modliszką, nie mogę patrzeć na jej gębę.

Szeherezada jakoś mało się przejęła samobójstwem Jasemin.

Zachowanie Buraka, to jest jakaś kpina! Sam nic nie umie załatwić i jeszcze ma pretensje do Kerema, że się "nie postarał". Burak powinien sam załatwiać swoje sprawy, nie dość, że wysługuje się Keremem, to jeszcze jest na niego oburzony! Śmieszne.

ocenił(a) serial na 6
SlodkaZmijka

Zapomniałam hasła do konta e-mail i tego na filmweb i musiałam założyć nowe. Także konto christinearron, jest już nie aktualne.

A co do serialu:

* Faktycznie Burak to niewdzięczny gnojek. Ja na miejscu Kerema powiedziała bym NIE. Niech Burak sam po sobie sprząta i rozwiązuje swoje problemy. Niech w końcu wydorośleje i zacznie się zachowywać jak mężczyzna.

* Zachowanie i Nadide i Burhana to porażka. Jak oni mogą w ogóle myśleć, żeby oddać Umuta temu baranowi? Najlepsza była wnuczka, chyba Buket, wkurzyła się i chciała uciec z domu.

* Onur ma wyrzuty sumienia, bo Jasemin się zaćpała. Ciekawe czemu tak wielkich wyrzutów sumienia nie miał przy Szeherezadzie i ich pierwszej nocy.

* Ciekawe czy Kerem w końcu powie Sezen kim na prawdę jest?

ocenił(a) serial na 6
HotChocolate90

Dzisiaj był jeden z najbardziej przygnębiających momentów w tym serialu. Jaman oddał Umuta. Możecie się śmiać, ale normalnie aż prawie się popłakałam. Było widać, jak Alemu Kemalowi zależy na Umucie. Nawet nie chciało mu się pofatygować by odebrać syna. Burhan i Nadide razem z dziewczynkami pojechali po wnuka. Postawa Burhana i Nadide też była dla mnie kiepska. Nadide, nawet nie podziękowała Jamanowi, że zajął się jej wnukiem. Szczerze to brakuje mi w serialu postaci szczerej do bólu, która stanęła by przed Burhanem i Nadide i wygarnęła im, co sądzi na temat ich zachowania wobec Jamana i Umuta.

Burak wziął się do pracy i wysłał Melek selfie z kaskiem na głowie....WOW co za wyczyn!

HotChocolate90

To prawda ja też się wzruszyłam po pierwsze jak Kaan żegnał z Yszyn czytałam dalsze streszczenia i tak mi szkoda tej małej :(
I również szkoda mi Jamana najpierw stracił ukochaną ,a teraz syna. Mnie się wydaje ,że zaraz po oddaniu Umuta zamknął się w pokoju i nie chciał nikogo widzieć ,a Burhan zachował się w porządku mówiąc ojcu Jamana ,że mogą ich odwiedzać.
Rozwalił mnie Ali Kemal pytając się czy może zobaczyć synka ten koleś jest taki żałosny ....
Szeherezada i Onur wzięli ślub ,a nawet tego nie pokazali tylko słowa w tle i już następna scena jak są w nowym domu.

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Tak to faktycznie jest dziwne. W końcu są parą głównych bohaterów. W meksykańskich, nawet jak główni się rozchodzili to też pokazywali ich pierwszy ślub.

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Ali Kemal w końcu przyznał się, że jest idiotą. Jego tekst, ze taki głupek jak on popełnia mnóstwo błędów był bezcenny. :)

Rodzinka Ahu jest okropna. Zwłaszcza matka. Ale widać, jakie życie czeka małego Umuta....przynajmniej na razie. Nowa teściowa Alego, chce by po ślubie wyprowadził się z Ahu wysłał dziewczynki do Fusun a dla Umuta wynajął opiekunkę i odwiedzał dzieci od czasu do czasu.

Burhan i Nadide wciąż nie zdają sobie sprawy z tego jaką krzywdę zrobili wnukowi. Od kiedy Umut jest z nimi, Ali Kemal zajmował się nim tylko raz.

Jaman wyjeżdża i pewnie już się nie pojawi w serialu. Szkoda, bo polubiłam tę postać.

HotChocolate90

Bo jedynie co Ali Kemal potrafi to użalać się nad sobą zamiast wziąć sprawy w swoje ręce. Zresztą on wie ,że rodzice i tak posprzątają po nim cały ten bałagan.
Słusznie zauważyła Nadide ,że kto się zajmie po ich śmierci dziećmi jak Ali Kemal sam wymaga opieki.
Burhan by go już dawno wyrzucił z domu ,ale nie robi tego ze względu na dziewczynki i Nadide.

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Czy Onur i Szehe wzięli ślub?

ocenił(a) serial na 6
Cherry21

Tak, ale tego nie pokazali.

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Na prawdę Nadide miała takie rozmyślania? Przegapiłam to niestety.

HotChocolate90

Wujek Achu był dzisiaj najlepszy :D Gdy chciał wywlec Achu z domu Burchana, to mu kibicowałam i mówiłam do ekranu: Dalej, dalej! Dawaj! :D Szkoda, że nie wywlekł jej stamtąd za kudły, tak jak obiecywał :P

ocenił(a) serial na 6
SlodkaZmijka

Z tego co wiem, to niedługo Burhan i Nandide niedługo przekonają się, do czego prowadzi ich "mądrość". Każdy widzi, że ślub Alego z Ahu to poroniony pomysł, ale oni upierają się przy swoim.

HotChocolate90

Oni mówili, że robią to, ponieważ ona może ich podać do sądu, ale jakby udowodniła to, że akurat z Alim Kemalem straciła cnotę? Poza tym można w ogóle kogoś pozwać za coś takiego? Tak sobie dzisiaj oglądałam tę całą jatkę w domu Burhana i mówię: Ach ta Turcja...no i do czego prowadzą te ich obyczaje i tradycja...przecież dla nas to jest nienormalne, żeby wujek znęcał się nad siostrzenicą tylko dlatego, że z kimś się przespała.