Tamten temat ma już 1000 postów, więc założyłam nowy.
Dzisiaj Benia chyba w końcu zrozumiała, że nie potrzebnie tak latała za Keremem. Nie może pić, ale jednak pije. Może zapije się na śmierć?
Turcja jest trochę inna. Turcja jest laicka, przynajmniej teoretycznie. Według tego serialu Ahu i jej rodzina pochodzą z Keiseri. Chociaż to miasto ma obecnie milion mieszkańców.
Onur jaki zazdrosny. Szeherezadzie nie wolno nawet rozmawiać z kolegą z czasów studiów.
Ali Kemal, żałosny tchórz, zamiast zachować się jak facet i powiedzieć wszystkim w twarz, ze nie ożeni się z Ahu, woli uciec.
I mała Fuszun umarła. Szkoda.
Narobił bałaganu i zwiał standard ,a rodzice muszą świecić za niego oczami i tak pewnie wróci z podkulonym ogonem nie powinni go przyjmować z powrotem.
Chociaż w sumie, to do tego ślubu może dojść. Ali Kemal to postać, która jak najbardziej zasługuje na to, by wpakować się w bagno jakim jest małżeństwo z Ahu. Nie oglądałam odcinka do końca. Czy Kerem spotkał się z siostrą, lub ojcem?
Bo koniec końców wezmą ten ślub Ahu zaszantażuje ,że jak się nie pobiorą to coś sobie zrobi i nawet podejmie próbę samobójczą i Ali Kemal nie będzie miał wyjścia.
Nie Kerem się nie spotkał i jutro nie ma odcinka tylko w poniedziałek.
wezmą ślub już we wtorek... A głupia Szeha znów się obrazi jak się okaże , że onur ma dziecko
Onur już totalnie ześwirował. Odprawił z kwitkiem swojego niedoszłego wspólnika, by nie kontaktował się z Szeherezadą.
Ali Kemal wyprowadził się z domu i uciekł od obowiązków.
A idiotka Ahu się pocieła.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo znalazł nowego, który przystał na tak wyśrubowane warunki.
Nie dlatego, żę ma dziecko tylko dlatego, że porzucił kobietę w ciąży i nie interesował się jej losem.
A tak. Jutro okaże się, że Onur ma nieślubną córkę. Jak widać Onur to postać o podwójnej moralności.
Dalej nie rozumiem, przecież nic takiego nie miało miejsca, oskarżenie było fałszywe. Co to ma wspólnego z nieślubnym dzieckiem?
Chodzi o to, że w tamtej sytuacji Onur nie łapał, czemu Szeherezada tak łatwo w to uwierzyła. Tu jest tak samo. Traktował kobiety jak dziwki z powodu zdrady ojca a sam z tego co pisałaś, porzucił kobietę w ciąży
Traktował w ten sposób kobiety nie ze względu na zdradę ojca tylko na zdradę owej Nil, matki Nilufer. Zastał ją w łóżku z gachem parę dni przed ślubem.
aha to przepraszam, czytałam świat seriali i tam pisało, że ona się obraziła bo on ją okłamała to myslałam, że chodzi o zatajenie dziecka
W dzisiejszym odcinku przypomniała mi się historia o słowiku. Onur nie chce żeby Szeherezada pracowała, spotykała się z przyjaciółmi. Nie wiem co ma w takim razie robić? Siedzieć w domu i rodzić dzieci?
Atmosfera w domu Evryaoglu jak na pogrzebie. Wszyscy przygnębieni. Buket i Burdżun. Chyba tylko one mają w tej rodzinie odrobinę oleju w głowie i uważają, że ta cała farsa jest żałosna.
I dzisiaj też widać, do czego doprowadzili scenarzyści. Od emisji dzisiejszego odcinka minęły 2 godziny a jestem dopiero pierwszą, która go komentuje. Z fanfiction jest podobnie. Ale ja się uparłam i chcę obejrzeć do końca, tak z ciekawości.
ja już nie oglądam, chciałam zacząć o 12:30 odmienić los, ale jak zaczynam to mi się oczka zamykają i śpię aż do za głosem serca, już ponad tydzień nie oglądałam, bo wieczne co przełączę to widzę debila, albo obrażoną Szehę
na tv puls, odmienić los nowy odcinek o 13:30, powtórka o 12:30, a za głosem serca dwa nowe odcinki od 14:30 ale w przyszłym tyg się kończy i puszczą nowy oblicza miłości z tą co gra we włoskiej narzeczonej
nudy jak nie wiem, ja już nic nie oglądam poza tym za głosem serca, a najchętniej bym się położyła na popołudniową drzemkę póki dziecko też śpi
Debil po cichu chce dziecko wywieźć zanim normalnie przyprowadzić ją do domu, wyjaśnić wszystko żonie i zrobić testy na ojcostowo, jak się czuje to dziecko skoro nikt go nie chce....
Dokładnie. Szeherezada na początku pewnie by się wkurzyła, ale nie mogła by zarzucić Onurowi, że cokolwiek przed nią ukrywa. I ma przewagę. Mógł by się wykręcić, że Nil nic mu nie powiedziała o ciąży, czy coś w tym stylu. A tak znowu będzie wojna.
Ja oglądam na necie powtórki swoich ulubionych seriali, bo w tv generalnie też nie ma nic ciekawego. :p
wolałabym już powtórki jakiś starych telenoweli, ale na poziomie a nie taki szajs, kto o tym decyduje co leci w tv....
dokładnie, pamiętam, że zaczęłam oglądać ten amerykański serial zemsta, ale co miesiąc był puszczany później;/
Na AXN oglądałam taki niezły francuski kryminał. Ale odcinki leciały oo 21 a powtórki o 2 w nocy więc miałam tak samo.
w gazecie z programem pisze, że w pon Onur zbierze się na odwagę i wyzna Szeherezadzie prawdę, a już w środą Szeha dowie się o jego kłamstwie nie nadążam za tymi opisami...
Ja też. Pisałam o tym, już kilka razy, ale uważam, że Turcy zepsuli na prawdę świetny serial. Im dalej od pierwszego odcinka, tym gorzej.
Ahu i jej matka żądzą się jak by dom Burhana był ich własnością. Kerem jakoś już nie ślini się, na widok Szeherezady. A Ali Kemal, tradycyjnie, no comment.
To prawda niedługo i ten serial się skończy też oglądam za głosem serca ale już niedługo koniec. Z tego co piszecie nie będzie co oglądać ta co gra włoszkę niedługo będzie we wszystkich stacjach co za dużo to niezdrowo.
Polsat wykupił dwie brazylijskie telki, nie wiem jak wy ale ja z chęcią obejrzałabym to: http://www.filmweb.pl/serial/Lo+imperdonable-2015-737689.
Ze staroci najchętniej Manuelę to miało klimat serio miałam wtedy jakieś 6 lat a Colmenares ze szpecącą twarzą robiła wrażenie i ta muzyczka.
Ahu i tej jej mamusi najchętniej przytrzasnęłabym patelnią w łeb są sto razy gorsze od Fusun swoją drogą ucichł jej wątek i tego malarza.
Chciałabym żeby po tym serialu puścili Karadayi ewentualnie po Wspaniałym stuleciu.
nie znaleziono strony
ja nie mogę znieść brazylijskiego akcentu
a kiedy zamierzają puścić?
ja bym chciała by puls puścił drugą serię kontraktu
Wklejam jeszcze raz:
http://www.filmweb.pl/serial/Lo+imperdonable-2015-737689
gra tam kilka postaci z Za głosem serca.
Nie wiem kiedy Polsat zamierza je puścić też za brazylijskimi nie przepadam. Niedługo Tysiąc i jedna noc i WS się skończą więc tak jak poprzednio pisałam liczę na Karadayi gra tam Berguzar serial jest o tyle ciekawy bo z elementami kryminalnymi. Tureckie seriale podobno robią furorę na całym świecie i nie ukrywam, że są ciekawe.
Co do kontraktu do raczej Puls a na razie się nie zapowiada teraz leci jakiś nowy a po ZGS znów coś puszczą może późną wiosną.
to nie jest brazylijska, tylko meksykańska, bo grają tam bohaterowie z ZGS, a Karadayi na FB tłumaczą widziałaś?
Ta telenowela jest meksykańska.
A co do Fusun to podobno wyśle tego malarza na tamten świat.
I poziom serialu przekłada się na zainteresowanie. Mało osób teraz go komentuje. To samo z moim fanfiction o tym serialu na filmwebie. Nie wiem nawet, czy jest sens pisać je dalej....Ale twórcy sami przyczynili się do spadku poziomu tego serialu.
Podobno Sanchez z Contreras stworzyli niezły duet Ivana kojarzę jak grał psychola w Burzy i przemytnika w Królowej Południa (notabene leci teraz na Polonii 1 świetny serial a jak się tam prezentował tylko szkoda że skończył jak skończył), co do Fusun to wiem tylko strasznie to wszystko jakieś rozwleczone w czasie.
To prawda kiedyś osób więcej tu pisało szczególnie na początku ale różnie bywa nie zawsze ma się na wszystko czas.
Prawda jest też taka, że scenarzyści niestety sknocili ten serial, a zapowiadał się na bardzo dobry. Wszystko zaczęło się od tego, że Szeherezada, pokochała Onura....
Na początku zapowiadał się dobrze i nawet pomysł był niezły tylko moim zdaniem inaczej by było gdyby tym złym był Kerem.
Masz fajny avek z flagą Turcji :)
To było by dobre! Kerem mógł by być też taki, jak w moim fanfiction. Albo mogli by zrobić tak, że po nocy z Onurem Szeherezada zakochała się w Keremie a wredny Onur na spółkę ze stukniętą Benią chcą ich rozdzielić. A tak wyszło jakieś nie wiadomo co. Onur potraktował Szeherezadę, jak prostytutkę a ona, nie dość, że go pokochała, to jeszcze planowała z nim wspólną przyszłość. To totalne science-fiction.
A za avek dzięki. Wcześniej miałam z flagą komunistycznej Jugosławii. Ale pomyślałam, że turecka będzie lepsza. Lubię ten kraj :)
Tak ale możemy sobie tylko gdybać co by było, masz rację Turcja fajny kraj na mnie wrażenie robi jeszcze Dubaj oczywiście zaznaczam, że w żadnym z nich nie byłam.
Mam nadzieję, że po Onurze dadzą coś ciekawego i fajnego.
oni jak dzieci się kłócą i mnie to wkurza, a ten Onur, cały czas ją z czymś okłamuje
on ją okłamuje, bo się jej boi :-) W normalnym związku byłoby tak, że od razu poszedłby do żony i opowiedział jaki ma problem. A w tym przypadku wie, że jak Szeh sie dowie, to walnie focha i odciąga rozmowę w czasie, co działa jeszcze na jego niekorzyść, bo wiadomo, że żona się w końcu dowie....