PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644013}

Ukryta miłość

Un Refugio para el amor
2012
6,9 1,3 tys. ocen
6,9 10 1 1322
Ukryta miłość
powrót do forum serialu Ukryta miłość

I co myslicie? Jakie rokowania dla tej telenoweli? ;)

ocenił(a) serial na 10
Samarrita

No nie źle się zaczęło ale wiedziałem że tak będzie. A tą operacją to masz całkowitą rację ja nie wiem jakim trzeba być deb lub ito żeby tak robić.

Zbuntowany_RBD

i tak on nie bedzie chodził

użytkownik usunięty
Samarrita

Myślę ,że będzie fajna

nawet spoko ; D zakazane uczucie mnie nie urzekło może tym razem będzie inaczej

Samarrita

Ja postanowiłam włączyć na entradę, bo bardzo lubię tę piosenkę, ale jakoś zaczęłam oglądać i nie jest tak źle. Coch było mało, więc dałam radę ;P

ocenił(a) serial na 6
Samarrita

To dopiero pierwsze odcinki wiadome więc ,że jeszcze sie nie wciągnęłam ale znam chyba 5-6 aktorów .
Całkiem fajna obsada.Wkurza mnie jednak to ,że jak zwykle to dziewczyna jest biedna a jej wybranek bogaty.
Śmierć ojca głównej bohaterki mogła być pokazana troche inaczej.Pożegnanie ze zmarłym ,wybieranie trumny .. za bardzo szczegółowo.
Wystarczyło pokazać jak umiera a potem jak już czuwają bez tych wszystkich szczegółów .Mam nadzieje,że następne odcinki będą lepsze.Dzisiaj średnio.

pati1109

Chcieli tym pokazać że są bardzo biedni i że nie stać ich na trumnę

Samarrita

Mnie nie zachęcił początek, ale tak zwykle jest z nowymi telkami u mnie, choć potem oglądam. Dobrze, że od początku są odcinki normalne, a nie jakieś cofanie do przeszłości.
Wiem już, że matka Gali będzie mnie wkurzać.
Co do samej głównej pary to jakoś mi razem nie pasują, ale może się przekonam.
Drażni mnie ten schemat bogacz i biedaczka, ale niestety telenowele często tak mają.

ocenił(a) serial na 6
cocco03

Mnie póki co wkurza ta jedna ze służących ,taki trans ..i ta obłąkana kobieta .
A ojciec głównej bohaterki to podobny do tego faceta z reklamy marsa ,,Synu umówisz mnie z dziką stokrotką ?'' coś takiego :P

pati1109

Ta służąca jest przerażająca.
Hahahaha :D to się uśmiałam. Ta reklama była zawalista.
A ta szalona indianka? Myślałam, ze padnę ;)

cocco03

Tak, ta służąco to jest przerażająca. Najpierw jak ją zobaczyła, to stwierdziła, że to kobieta, a jak przemówiła to się poważnie zastanowiłam, czy ja dobrze widziałam.

jagodajulia

Intrygująca postać :D

cocco03

a patrcio i tak nie ebdzie chdzoił

cocco03

Schemat bogacz i biedna, to typowa telka rosa ;)
W telce były bardzo ładne krajobrazy.
A matka Gali "Julie", to Deborah z EL :) Tu gra taką idiotkę.

jagodajulia

I to jaką idiotkę ;) widzę ją w trzeciej telce i ta jej rola mnie najbardziej irytuje.

No tak to typowy schemat, ale w LQNPA Ana przynajmniej nie była służącą.

ocenił(a) serial na 6
cocco03

Fajnie było w ,,Kiedy sie zakocham'' bo główna bohaterka nie była biedna.
A tak w ogóle cieszę sie ,że w ,,Ukrytej miłości'' gra Jessica Coch i ta co grała Alfonsine w ,,Kiedy sie zakocham'' :)
A mamę Gali to kojarzę z roli Octavii w serialu ,,Osaczona'' :)

pati1109

Ja lubię Jessicę, tylko ona tak potrafi zagrać zazdrosną, mściwą kobietę. W ogóle jest dobrą aktorką. Ja tez się cieszę, ze gra Alfonsina, lubiłam ją w CME. Oj tej telki to nic nie zastąpi, a Renata była jedyna w swoim rodzaju. Chciało się być nią ;)

Frances też gra w "Evie Lunie".

ocenił(a) serial na 6
cocco03

No właśnie oglądałam ,,Evę Lune'' ale jakoś znudzil mi sie ten serial dość szybko.
Oglądałam go razem z ,,Zakazanym uczuciem'' i jakoś zdecydowałam się oglądać tylko LQNPA.
Nie widziałam tam Frances.

pati1109

Bo Frances pojawia się dopiero później. Ona jest matką Evy i Alicii.

pati1109

A bo ona się pojawiła stosunkowo późno. Gra matke Evy i Alicii. Nawet fajna rola, taka neutralna. A ja jakos ciągnęłam obie telki.:)

ocenił(a) serial na 6
cocco03

a tak wgl serio tylko mnie i mojej mamie ten staruszek z serialu przypomina tego z reklamy marsa ? :D

pati1109

Jest podobny, bo ma taką urodę indiańską ;)
"To dobry dzień, żeby umrzeć mój synu" :D super reklama, szkoda, ze zmienili na tę z klasztorem.

cocco03

LQNPA wg mnie to nie była telka rosa ;)

Ja raczej URPEA tylko w tym tygodniu będę oglądać o ile wcześniej mnie nie zirytuje..

jagodajulia

Ja się tak nie znam na typach telenowel, w każdym bądź razie Ana była biedna, ale nie była służącą. Zawsze to lepiej.

Ja na razie oglądam, ale nie wiem czy będę do końca.

cocco03

Ja ostatnio czytałam taki artykuł o rodzajach telek i tak mi się zapamiętało :)

jagodajulia

O musze nadrobic zaległości, bo potem nie kumam o co chodzi ;)

ocenił(a) serial na 6
cocco03

Co to jest telka rosa ?

pati1109

Bogacz zakochuje się w biednej. Telka kończy sie ich slubem, a rodzina wczesniej nie zgadza sie by byli razem.

ocenił(a) serial na 6
pati1109

o już wiem ,poczytałam sobie ;]

jagodajulia

To wychodzi na to, że LQNPA całkowicie odbiega od norm. A CME?

ocenił(a) serial na 6
cocco03

LQNPA nie odbiega od norm , poczytalam opis i sie zgadza wszystko to typowa telka rosa.
Biedna i bogaty i dzieci które dopiero gdy dorosną dowiadują sie kim naprawdę byli ich rodzice a na końcu oczywiście ślub.

pati1109

Masz rację, ale miało trochę kryminalnej domieszki tak jak większość oraz to, że nie od początku to była miłość odwzajemniona, zmyliła mnie ta służąca. ;)
A CME?

cocco03

Wg mnie CME to nie telka rosa. Renata, tak jak napisałaś nie była biedna i nie była służącą.

jagodajulia

CME jest unikatowe i nie podlega schematom :)

cocco03

Tak :) Chociaż gdyby nie ciąża Mariny byłoby jeszcze lepsze..

jagodajulia

To namieszało, ale końcem końców i tak się dobrze skończyło, nawet było mi jej szkoda. Ale śmierć chyba była najlepszym rozwiązaniem.

cocco03

Powinna nie być w ciąży z Jero i związać się z tym.. yyyy.. jeju, zapomniałam imienia. Chyba Antek, ten, co chciał być z Reginą.

jagodajulia

Z tym starym poławiaczem byków??? O nieeeee za ładna była dla niego.

cocco03

Sí!!!:) Później jak on zarósł i został duchownym nawet go polubiłam :) i razem fajnie wyglądali :P

jagodajulia

Tak wtedy był ok, odpokutował za knucie z Finą.
Wkurzał mnie jak nagabywał Reginę, ale potem to anioł się z niego zrobił, pozbył się majątku i w ogóle. Ładnie się opiekował Mariną kiedy musiała leżeć.

cocco03

Tak, bardzo się zmienił.

użytkownik usunięty
cocco03

Niestety nie oglądałam CME bo nie miałam czasu ,ale może jak ją powtórzą to obejrzę .

ocenił(a) serial na 5
cocco03

Moj Grzech tez odbiega od normy telenowel.

dropsik417

Właściwie to teraz telki mają pomieszane charaktery. W MP był duch Gabina, trochę telka rosa, bo bogaczka zakochała się w biedaku, trochę też kryminalna.

ocenił(a) serial na 5
cocco03

Pewnie masz racje, ale wyjatkowo wyrozniala sie od tych wszystkich watkow sprzataczek, pielegniarek, ktore jak sie okazuje sa dziecmi bogatycch, wplywowych ludzi. No i mozliwe, ze nie ogladalam uwaznie, ale nie domyslilam sie dlaczego matka tak nienawidzi swojej corki. A wiekszosc telenoweli jest bardzo przewidywalna. Mimo wszystko uwielbiam je ogladac :)

ocenił(a) serial na 6
jagodajulia

No tak CME to chyba nie telka rosa bo nie ma tam schematu biedna i bogacz.
Z drugiej strony mamy tam schemat dzieci/rodziców odnalezionych po latach.

pati1109

LQNPA też nie jest typową telka rosą. Choć na pewno ma więcej jej cech niż CME.

pati1109

Tak, ale telka rosa musi wg mnie spełniać wszystkie elementy i bogacz-biedna służąca i sprzeciw rodziców i zaginionych rodziców..itp

ocenił(a) serial na 6
jagodajulia

Może i tak.

jagodajulia

Chyba nie, bo wtedy musiałoby być ich mnóstwo rodzajów. Ogólny schemat jest zaczerpnięty, a reszta pewnie może odbiegać od normy.

Chociaż ja się nie znam, ale tak mi sie wydaje.