PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Wykształceni psychologowie - Magda i Julka otwierają swój gabinet na filmwebie, ponieważ jest
za mało beznadziejnych tematów na forum ;)

ocenił(a) serial na 3
Kaoshi

Już odpowiadam:
Żyły przecinamy wzdłuż nie wszerz, jeżli na prawdę ma zadziałać ;p
Arszenik jest niezły
Tabletek nie dawaj, mają małą skuteczność.
Pojechać do Ameryki i kupić sobie broń - tam można

Czy potrzebujesz więcej porad? :)

KeThA

Co to za profilowe ja się pytam ?! o.O

ocenił(a) serial na 3
sylww52

Hotasek na profilówce - kto by nie chciał?! :D

KeThA

Po zobaczeniu tego zdjęcia chyba i ja potrzebuję porady psychologa XDD

ocenił(a) serial na 3
sylww52

Moja rada na dziś: ustaw sobie również jego zdjęcie na avka <3
Matko, ale ja dzisiaj szaleję z poradami ^^

KeThA

haha, prędzej umrę niż ustawię jego zdjęcie XDD

ocenił(a) serial na 3
sylww52

Ei, czy ty sugerujesz, że powinnam się zabić? ;> Tak btw. to zaraz dla poprawy nastrojów innych ludzi wrzucę zdjęcie moich przefarbowanych włosów. Pośmiejecie się ^^

ocenił(a) serial na 3
KeThA

Na mojego bloga wrzucę w sensie :D

KeThA

oo, masz bloga ? jestem nie poinformowana :D daj jakieś namiary ^^

ocenił(a) serial na 3
sylww52

violettas-life.blogspot.com :D
Nie ogarniasz chyba dziecinko, dawałam jak napisałam piosenkę o miłości Leómasa - gdzieś tam ona jest <3 Ludzie ją pokochali!

ocenił(a) serial na 6
KeThA

GdzIE MoRZna KUpiĆ ArSZeNIk?

ocenił(a) serial na 3
Kaoshi

Nie trzeba kupować. W jaskiniach w których kiedyś były wykopaliska ( w Polsce) w podziemnych strumieniach można wyłowić :)

ocenił(a) serial na 10
Kaoshi

Pamiętaj, żeby nie zrzucać jej z mostu, ani z dachu. Violetta może "latać bez skrzydeł"

MagdaJulka

Gdy nie ma rodziców w domu ja wychodzę na ogródek, przysypuje się ziemią i udaje, że jestem marchewką. Czy coś ze mną nie tak? Proszę o profesjonalną diagnozę psychologa.

ocenił(a) serial na 3
KUNOvonLICHTENSTEIN

Nie, to całkowicie normalne zachowanie w tym wieku. Nie masz czym się przejmować :) Z wiekiem powinno minąć... Możesz porozmawiać z rodzicami na ten temat, jeżeli cię to martwi, jednak możesz być spokojna, ponieważ 98% nastolatków tak robi :) Martwiłaby mnie tylko ta marchewka... Hm.. Normalnie udają buraki! Muszę poszukać czegoś na ten temat, proszę o kilka dnic czasu :)

KeThA

"jednak możesz być spokojna"
Spokojny* :)
tak na przyszłość :D

ocenił(a) serial na 3
KUNOvonLICHTENSTEIN

WYBACZ MI! Czy zdradzisz swe zacne imię?

KeThA

Mikołaj ;)

ocenił(a) serial na 3
KUNOvonLICHTENSTEIN

No mówiłam, że zacne :D Twoje profilowe to ty?

KeThA

Nie, to nie ja :P

ocenił(a) serial na 3
KUNOvonLICHTENSTEIN

A już myślałam :D

KeThA

Nie, no co Ty :P.
Jak się przyjrzysz to na ramieniu na flagę Ukrainy, a ja w 100% jestem z Polski :D

ocenił(a) serial na 3
KUNOvonLICHTENSTEIN

A ja się nie przyglądam:)
Jakbyś chciał wiedzieć to mój avek to też nie ja - tak dla jasności, bo mógłbyś się pomylić ^^

ocenił(a) serial na 10
KUNOvonLICHTENSTEIN

Nie masz się czym martwić. Dzięki temu szybciej urośniesz i będziesz zdrowy jak marchewka ;)

MagdaJulka

Również mam bardzo poważny problem czy mogę liczyć na pomoc? xd

ocenił(a) serial na 3
_Ariana

Oczywiście, teraz pełnię dyżur, później pojawi się Magda :) Jeżeli masz problem - napisz jaki chętnie ci pomogę!

KeThA

Otóż, jak twierdzą plotki (oczywiście nie wierze w nie), Marco i Fran się rozstaną. Dotyka to moją osobę wręcz dogłębnie. Problem polega na tym, że wiem, że reżyser nie jest takim idiotą i tego nie zrobi, ale niezwykle martwi mnie fakt, że są ludzie, którzy owe plotki rozsiewają. :c I co mi doradzisz? xdd

ocenił(a) serial na 3
_Ariana

Nie słuchaj tych ludzi. Miłość Marcesci przetrwa wszystko. Poza tym plotki głoszą, że to Federico miałby tę parę rozbić - jakoś nie sądzę, bo kiedy Viola mu powiedziała nie to się odczepił :) Dobry chłopak z niego jest!

A porada: Postaraj się wyciszyć swój umysł i skup się na wszystkich aspektach miłości tej dwójki. Zdasz sobie wtedy sprawę z tego, co ich łączy. I poznasz odpowiedzi na trapiące cię pytania.

A jak to nie zadziała to napij się mleka - nie rozwiąże twojego problemu, ale jest dobre :)

KeThA

Och dzięki Ci o wspaniała! xdd Zastanawiałaś się może nad karierą psychologa tak na stałe? xdd

ocenił(a) serial na 3
_Ariana

Tak, teraz w sumie myślę, że byłabym genialna w tej roli :) Masz rację, czas skupić się na karierze ;p
Nie ma za co zacna niewiasto! To ma praca ;)

MagdaJulka

Mam straszny problem.Od dłuższego czasu szaleję za Germangie,lecz,kiedy myślę o ich sytuacji z drugiego sezonu-słabo mi się robi.Próbuję o tym nie myśleć,ale nie potrafię.Czasem nawet przez nich płaczę.Pomocy!

ocenił(a) serial na 10
Crazy12

Nie martw się, to zupełnie normalna sprawa, gdyż pani psycholog ma podobną reakcje jak słucha rozmowy Marcesci z 40 odcinku o tym, że ona musi wrócić do Włoszech.
Sposób na to jest prosty - płacz ile wlezie, aż się odwodnisz to wtedy zemdlejesz i będzie na chwilę spokój ;)

MagdaJulka

Dzięki wielkie :D Nawet nie muszę się martwić o ewentualne zagrożenie życia,gdyż moja mama jest pielęgniarką,jeśli zaś odwodnię się na śmierć- Angie4ever ma zająć mojego bloga.

ocenił(a) serial na 3
Crazy12

O, widzę, że nasza psycholog się tobą zajęła :) Była pierwsza - słuchaj jej rad! :)

ocenił(a) serial na 10
Crazy12

Nie martw się, Tomas czuwa, nie odwodnisz się na śmierć ;)

MagdaJulka

Niech Tomas będzie z tobą.
Mam kolejny problem,za każym razem,gdy słucham Hoy Somos Mas,strasznie się smutam.Chyba tym,że uświadamiam sobie,że wszystko ma swój koniec,a ja nie chcę niektórych końców!

ocenił(a) serial na 10
Crazy12

To normalne, gdyż ta piosenkę to piosenka wyrażająca żałobę po tym, że Tomasa nie ma w serialu. Każdy prawie na niej płacze - 0,2 % naszego społeczeństwa co jest wyczynem.
Proponuję Ci usiąść, wziąźć wielki lody, łyżkę i zajadać się nimi słuchając tej piosenki, przy okazji dobrze by było mieć przy sobie chusteczki.
Pozdrawiam Cię i życzę dobrego Tomasa.
Na koniec....
W imę Tomasa, i Tomasa, i Tomasa świętego. Tomas.

MagdaJulka

Dziękuję za profesionalne rady.Szczerze,oni to mają niezłe te żałoby ;)

Ale nurtuje mnie jeszcze coś innego.Czytam Kroniki Archeo,taką książkę.Chciałabym już mieć 7 część,którą wydano niedawno.To smuci mnie wielce,a na dodatek Tomas nie może mnie pocieszyć.. T-T

ocenił(a) serial na 10
Crazy12

Uśmiechnij się, na pewno niedługo przetłumaczą ją na język polski, a tymczasem pocieszaj się uśmiechem Tomasa.
Przy okazji możesz przeczytać je od nowa, jeżeli nie wytrzymasz bez czytania ich, a jeśli to Ci nie pomoże to....
Pij mleko, będziesz wielki

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Mleko radą na wszystko widzę, Magdaleno :) Powinnyśmy założyć własną stronę z poradami psychologicznymi ;p

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Tak, powinnyśmy, a na nagłówek dajmy Tomasa, by ie bali się nam zwierzać i mówili szczerze. Tomas czyni cuda.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Ja proponuję po jednej stronie Tomaska, a po drugiej mleko!

MagdaJulka

Tle,że ta książka jest po polsku...

ocenił(a) serial na 3
Crazy12

Pójdź do empika i ją przeczytaj tam, a za jakiś czas uzbierasz kasę i sobie kupisz :D

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Witam. Mam dziwną manię, zawijam się w koc i udaję naleśnika gdy jestem sama w domu. ostatnio gdy tak się bawiłam weszła moja mama do pokoju i od tamtej pory patrzy na mnie jak na chorą psychicznie osobę. Co zrobić? ;(

ocenił(a) serial na 3
Leonetta4ever

Porozmawiaj z naleśnikami, które uprzednio musisz zrobić. Oto przepis:
-mąka (z pół kilo), cukier (z pół szklanki), olej (ze dwie łyżki), szklanka wody, pół szklanki mleka, jajko
Smażyć dopóki się nie zetnie i odwrócić na drugą stronę.

Okay, masz gotowe naleśniki. To twoi nowi przyjaciele - pobratymcy :) Na pewno znajdzie się wśród nich jakiś naleśnikowy psycholog, który doradzi ci lepiej niż zwykły ludzki. Powodzenia! :)

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Próbowałam, nie dało rady.
I Wy się macie za psychologów? ;<

ocenił(a) serial na 3
Leonetta4ever

A to przepraszam. Widocznie nie jesteś na etapie "naleśnik-przyjaciel" który jest ostatnim etapem "naleśnikophilusa", czyli choroby objawiającej się zawijaniem w koc.
Powiedz mi, czy nastąpiły u ciebie objawy typu: udawanie skierczenia patelni? Przewracanie się na drugi bok, żeby się nie przypalić?
Leczenie zależy od tego, czy miałąś te objawy :)

ocenił(a) serial na 10
KeThA

nie, nie miałam takich objaw. to dziwne przecież....

ocenił(a) serial na 10
Leonetta4ever

Kochana. Zamiast zwijać się w koc codziennie zwijaj dywan po 5 razy dziennie przez następne 40 lat życia. Gwarantuje, po tej terapii będziesz szczęśliwa. :)