PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6696
2,0 2 krytyków
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Mi niestety tak /; . Nowe odcinki dodają dopiero o 1:00 rano a nie rzadko że trzeba czekać jeszcze z pół godziny ,a za nim
się obejrzy? . A jakoś się trzeba do tej szkoły wyspać nie ? a ze szkoły wracam o 15:00 ale mam mi tak załatwia ze
powiedziała iż da ,mi trochę kasy i mam iść do restauracji kupić sobie jakiś porządny obiad i o 16:00 mam byc na
korkach z matmy które trwają dwie godziny ,wtorek tak samo tylko ze 2 godziny Ang , środa zmiana i 2 godzin matmy
,Czwartek 2 godziny Ang a w Piątek godzinę Matmy i Godzinę Ang . I potem za nim dojdę do domu i zrobię zakupy bo
mama zawszę mi każe to jestem w domu o 19:00 i mam będzie mi kazać zrobić zadania a ,potem będzie mi kazała się
uczyć ze wszystkich przedmiotów i mnie będzie pytać . i 10 :00 idę się umyć i potem jestem taka zmęczona ze od razu
się usypiam . i tylko w piątek mam taki luz że ,mogę sobie siedzieć do której chce ,i nie muszę się uczyć ale i tak zadania
muszę robić . to teraz jedynie mogę sobie w piątki oglądać odcinki z całego tygodnia . Smutno mi /;

majka5454

I ja oczywiście :D

KeThA

Wy wszyscy macie dobrze. U mnie tylko obowiązkowy angol i niemiec, a poza tym wielkie nic. Nul. Nothing. Ja chcę włoski, hiszpański, ruski, wszystko jedno! Rzygam już językiem Szekspira.

tears_in_heaven

Też chcę ruski i hiszpański i włoski. Najlepiej zamiast niemca i angola. Już angielski umiem wystarczająco ja dla mnie! A jalk musi być to chociaż dać 3 język, albo wyrzucić niemca - 3 raz będę się uczyła niemca od podstaw :/

KeThA

Chcę hiszpański i włoski, ruskiego się uczę od czwartej klasy xd

esteckiewicz1

Ja nie gawarju pa ruski - tyle mojego gadania ;P No i cyrylicę znam, umiem czytać po rusku w miarę dobrze ^^
To jak po hiszpańsku: Yo no hablo espanol :D
Niemiecku: Ich spreche kein Deutsch
Angielsku: I don't speak English

Właśnie tak się przedstawia moja znajomość języków obcych. Wgl. trudno mi się pisze, bo maluję paznokcie na czerwono, żeby mieć ładne na rozpoczęcie roku ^^ Sarra buntowniczka!

KeThA

Ja zamiast niemca mam włoski :D

zielona1218

Ooo! Ale ci dobrze! Długo się uczysz?

KeThA

Rok bo zaczęłam w pierwszej klasie i jeszcze będę miała dwa lata :)

zielona1218

Zazdroszczę... Czemu ja muszę mieć 9 lat niemca?! :O A jak skończę go w liceum to będzie już 12! (nadal nic nie umiem powiedzieć :P)

KeThA

9 lat? Uczyłaś się już niemca jak byłaś w pierwszej klasie podstawówki? O_o

zielona1218

No owszem :) Niestety... Mój pierwszy język. Angola zaczęłam od piątej, a mówię 100 razy lepiej, ogólnie znam 100 razy lepiej ;)

KeThA

Uczę się niemca od gimnazjum, a anglika od 1 klasy podstawówki, a z niemca mi idzie o wiele lepiej. Tak, wiem jestem jakimś chodzącym wyjątkiem:)

majka5454

No to mamy na odwrót :D

tears_in_heaven

W gimnazjum w mojej szkole (do którego idę za rok,ale nie wielka zmiania,bo i tak będę się uczyć w tym burdelu) jest tylko angol i niemiecki,a to nie jedyny minus,ale mam jeszcze 10 miesięcy żeby przekonać mamę do zmiany szkoły...

Mia18889

Całkiem możliwe, że szkoła przeszkodzi ;c i nie martwcie się ja jestem na profilu 'Hotelarz' mam 2 godziny angielskiego, 2 godziny angielskiego zawodowego i 2 godziny niemieckiego ( dla mnie mogliby wywalić ten język ze szkoły, nie lubię go i bardzo ciężko mi się go uczy). Może będę na miesiąc jechać na praktyki do Hiszpanii to będę musiała chodzić jeszcze na hiszpański ale te lekcje będą też w soboty i ferie więc nie tak kolorowo :P Ale i tak fajnie, bo żeby jechać trzeba się nauczyć na poziomie A1. W sumie już zaczęłam sama się uczyć ale samemu to wolno idzie:P . I zazdroszczę tym co mają lekcje do 14-15 ja mam do 16- 16.50 tylko w środę będę mieć gdzieć do 12-13 bo mam praktyki zamiast szkoły :P

Magdaa95

Wyyjazd do Hiszpani, ale super :D Chociaż wolałabym do Argentyny ^^

Mia18889

Ja jakoś dam radę ;) Na razie puki lekcje są takie luźne to będę oglądać skrótami codziennie. A potem jak trzeba się już będzie uczyć to będę nadrabiać w weekendy. W przeciwieństwie do niektórych nie jestem taka, zapracowana ale trochę zajęć mam xD

Mia18889

Co wy wszyscy takie pracusie? :o
Moim jedynym zadaniem do tego roku było zdobycie czerwonego paseczka i w wolnej chwili zrobienie pracy domowej (wolnej chwili czyt. przerwa). Na zajęcia dodatkowe nie chodziłam i dzięki za to - moja koleżank choddzi od kilku lat do jednej dobrej szkoły z angolem,a rozumie zaledwie kilka słówek, więc ja tego nie potrzebuję.
Od tego roku mam chodzić dwa razy w tygodniu na hiszpana (wcześnij uczyłam się z pewnej dobrej strony internetowej), angielski i od drugiego semestru jeśli w końcu na święta dostanę keyboard to na naukę gry. Miałam chodzić na tenis, ale po pierwsze za dużo zajęć jak na jeden raz, po drugie i tak jestem już za stara na tenisa.
Oglądanie Violetty w niczym mi nie orzeszkodzi, ponieważ i tak od zawsze siedziałam w nocy, a nawet nie mogę usbąć za wcześnie, takie niewyspanie to potrzebna rzecz, tym bardziej, że jutro na pierwszej lekcji nowy nauczyiel to trzeba pokazać się z dobrej strony. :P
Kocham moje życie <3 Jak wy wytrzymujecie z tyloma zajęciami?

MagdaJulka

A powiedziałabyś co to za strona? Zaczęłabym się uczyć hiszpańskiego bo zawsze chciałam, ale nie wiem czy jest sens jak rok szkolny się zaczął xd

esteckiewicz1

Jprdl, jakie Julka głupoty piszę na forum. Ludzie, nie słuchajcie jej. Uczcie się, ile uczycie. Nauka to potęgi klucz. Z 6ka.pl
Można tam się uczyć kilku języków, ale oczywiście za opłatą.

MagdaJulka

A ok, dzięki za info xd

esteckiewicz1

Są tam trzy lekcje (cz. 1 i 2, włoskiego są chyba nawet 3 cz.) próbne, na nich mało uczy (w porównaniu z dalszymi lekcjami, które mają 2-3 duże strony zapełnione), ale z tych za darmo można nauczyć się między innymi jak się przedstawiać, witać o różnych porach dnia, jak i żegnać w różnych sytuacjach, inaczej się przedstawić, jak teraz patrzę to widzę, że na trzeciej lekcji są odmiany ser, chyba z pięć zawodów (później jest więcej) itd. Na dalszych lekcjach jest dużo więcej tego jak już pisałam. I co najlepsze - przeglądałam wiele stron z nauką hiszpańskiego, a tylko tu widziałam możliwość odtworzenia. :D
Teraz patrzę to zrobiłam tutaj reklamę. o:

MagdaJulka

E tam, ale to reklama w słusznej sprawie, by poszerzać czyjeś wiadomości i umiejętności językowe xd na sto procent skorzystam!

esteckiewicz1

busuu tez jest fajna strona ale com. ;D Można sobie pogadać z ludźmi uczącymi się innych języków z zagranicy ^^

KeThA

Jakoś kiedyś korzystałam z interpals.net by szkolić angola i ruskiego, a nauka na tej stronie polega na tym, że ludzie znający dany język uczą innych tego języka. Jakoś nie wiem czemu ostatnio nie wchodzę... może trzeba poszukać jakiegoś Hiszpana by się uczyć xd Pamiętam że kiedyś uczyłam pewną Finkę polskiego a ona próbowała mnie uczyć fińskiego, ale nie wyszło niestety xd

Mia18889

Mi nie będzie przeszkadzać,bo mam taki plan dnia:
Budzę się
Szkoła
Obiad w szkole
Praca domowa
Violetta (lub czas wolny,zależy jak mam lekcję)
Nauka przedmiotów
Komputer
Kolacja
Spanie

Mia18889

Ja nie mam aż tak zajętego dnia, ze szkoły wracam przed czwartą i jem obiad, patrząc na Violettę. Później lekcje, komputer, obowiązki domowe, spacer z psem i w sumie tyle. Kiedyś miałam jeszcze korepetycje z angielskiego, ale nic nie pomogły. Wszystkiego uczę się sama.

tears_in_heaven

To dziwne, ale nigdy w życiu nie byłam na korepetycjach. Jakoś nigdy nie potrzebowałam. Współczuję tym co mają wypchane całe dni na jakieś zajęcia ;)

majka5454

Ja tesz nie miałam nigdy korepetyci. Ale pszydałyby siem hyba z jenzyka polskiego

majka5454

mi by się korepetycje ale z polskiego przydały, bo mam taką nauczycielkę, że mam 2 albo 3 a z angielskich i niemca 5

majka5454

Też nigdy nie miałam korepetycji. Moje koleżanki zawsze biegały na jakąś matematykę czy polski, a ja po prostu robiłam notatki z lekcji :)

MagdaJulka

u nas jakiś nauczyciel skomentował, że kiedyś jak ktoś chodził na korki to był znak, że jest ułomem, a teraz jak ktoś nie chodzi to szok :D

KeThA

Ja chodziłam tylko dlatego, że mój brat chodził i mieliśmy się oboje przygotować do egzaminu gimnazjalnego. I co? Angielski poszedł mi najgorzej ze wszystkich przedmiotów, na 70%.

tears_in_heaven

Tears jakaś ty mądra:) Ja najgorzej przyrodnicze 57% :)

tears_in_heaven

rozszerzenie, czy podstawa? Mi najgorzej poszły przyrodnicze - 75 ... I 79 z histy, 88 z polaka, 93 z matmy, 85 z rozszerzonego ang i 98 z podst :D Tak się pochwalę wynikami lenia, czyli swoimi :D

KeThA

Łał to bardzo dobrze. Ja miałam średnią 5.3 w gimnazjum i gorzej testy od ciebie;)

majka5454

jaaa miałam 4.58 :D Ale wiesz... Mi zazwyczaj testy idą lepiej niż w szkole ^^
Wgl. to też jestem dumna z moich wyników :D W miarę... poza tą cholerną historią, którą miałam wyuczoną i jak pisaliśmy próbny to było 92, a tym dowalili, że szok...

KeThA

Podstawa, leniowi Tears się nie chciało rozszerzenia pisać ;D Też miałam 93 z matmy, 94 z polskiego, coś koło 78 z przyrody, z historii też tak jakoś koło tego, nie pamiętam ile dokładnie.

KeThA

Tak! Nie jestem ułomem! Pochwal mnie swojemu nauczycielowi :)

MagdaJulka

Cobym to jeszcze ja pamiętoła, cóż to za psor był.

KeThA

Masz problem, i tak masz mnie pochwalić :)

MagdaJulka

dobrze, pochwalę profilaktycznie przed wszystkimi :D

KeThA

Ma się rozumieć. Dzisiaj czeka nas wielki, wielki, wielki dzień!

Mia18889

ja mam podwójnie ciężko bo oprócz zwykłej szkoły uczę się też w muzycznej ..

WerWeroNika

a ja mogę przyjść na ślub . Tylko ,najlepiej żeby był w sobotę .

Mia18889

To chyba nie do Weroniki :D Oczywście, że możesz! Zapraszam! ;D Rugguś też!