Niestety jak w tytule , liczba INNYCH stanowczo przerosla dobry smak i logike.
Nie jestem wielkim fanem Tolkiena wiec przeklamania czy tworzenie nowej fabuly mi jakos nie przeszkadzaja - bo nie znam orginalu - ogolnie fabula jest dosc spojna wiec wg mnie pod tym wzgledem nie mam nic filmowi do zarzucenia.
Niestety 1 elf - czarny (w tle kilku innych tez) nawet ja wiem ze elfy nigdy nie byly kolorowe , ale ...... dla dobra sprawy moze byc
KRASNOLUDZICA - CZARNA?????????? tu to juz pojechali ostro - mimo ze aktorka naprawde dobrze sobie radzi z ta rola i tylko dlatego ja przelknalem - naprawde jest to swietna postac i bardzo dobrze zagrana
Niestety Hobbit jako murzyn juz mi sie nie sprawdza - co za duzo to niezdrowo
Szkoda bo serial jak pisalem wczesniej byl calkiem calkiem
W polowie 2 sezonu - po prostu dziekuje -
Zaczynam sie zastanawiac kiedy Eskimosi w jakims filmie okaza sie czarni
wszyscy wiemy kto za tym stał - jak zwykle tajniactwo, big farma, banksterka. chodziło jak zwykle o kasę, karierę, zastraszenie i zmniejszenie pogłowia. W 2021 r. znalazłam statystyki brytyjskie - chyba z okresu lipca - sierpnia - i z nich wyszło, że w mojej grupie wiekowej 40-50, ktorą podzielono na mężczyzn i kobiety - śmiertelność wynosi - siedzisz dobrze? 44 tysięczne procenta ! :D Czyli chodzi o takich którzy już i tak byli na wylocie. W tej samej statystyce było o tym, że dopiero od 75 (albo 80) lat smiertelność faktycznie jest wyższa bo pół procenta :D Czyli nadal malutko, nie na tyle aby siać taką histerię. A z kolei w tej samej statystyce (chyba z brytyjskiego odpowiednika NFZ) podali, że do 20 r. ż. smiertelnośc wynosi 0 ! To znaczy że szczepienia dla dzieci i młodzieży były zupelnie niepotrzebne. I najsmieszniejsze jest to, że w samym TVN podali nastepujące rzeczy : 1. 80% zakażen jest bezobjawowych. No to nie rozumiem po co ryzykować szczepienie? 2. wirus należy do grupy koronawirusów, czyli do grypowych wirusów. 3. skuteczność szprycy wpierw podawali na 95% w nastepnych miesiącach zjechali do 60%. 4. wpierw podawali że jest bezpieczna i przebadana, nastepnie - w przeciągu może roku - zmienili zdanie i podawali, że ma jakieś skutki uboczne. 5. wpierw szpryce miały byc zamrożone w -70 C w specjalniej chłodni, mineło kilka tygodni i okazało się że wystarczy -30C minelo jeszcze pare miesiecy i podawali że wystarczy zwykla lodówka :D 6. raz słuchałam wieczorem jakiejs rozmowy w TVN, w ktorej typ (jeden ze znanych prezenterów) czytał ulotkę i zadawał pytania na jej temat jakiejś polskiego pochodzenia doktorce pracującej za granicą. Typ się zaniepokoił, bo w ulotce napisano, że jest to niebezpieczne dla osób z alergiami. Zadał jej to pytanie, czy powinni zalecal lekarze komus z alergią to. I wiesz co ona na to? Powiedziała, że nawet jesli umrze 2 tysiace osób z alergią to i tak powinni to zalecać ! Myslałam że rzygnę jak to uslyszałam. Normalnie przyjmują w TV jakies osoby z zaburzeniami socjopatycznymi i nie reaguja ? Słuchałam uważnie tego co mówią w TVN, a nie skupiałam sie tylko na aspekcie emocjonalnym, zastraszania, siania paniki. Oddzielam te dwie rzeczy, dzieki temu mogę słuchać co naprawde mówią, a nie co chcą przekazac dzięki sianiu paniki. :)
Dlatego to byla bzdura . Kolega - ten co sie zaglebial w te statystyki mowil mniej wiecej to samo - zwykla grypa miala wieksza smiertelnosc niz covid .
TO pozostanie tajemnica - nie sadze zeby koncerny farmaceutyczne mialy taka sile przebicia - jeden kraj - ok ale nie caly swiat . To byl ktos znacznie wiekszy. Wiesz ile osob trzeba bylo "PRZEKONAC" przeciez nawet ten pajac z ONZ dal zgode , definicje pandemii zmienili. Koszty byly niebotyczne. Mnie tylko zaskoczyl ten brak zdrowego rozsadku wsrod ludzi - 2- 3 tygodnie ok ale pozniej wystarczylo popatrzec dookoła i juz cos nie grało. DO DZIS moj sasiad sie nie wita - nie podaje reki - BO WIESZ --COVID . INZYNIER !!!! Rece opadaja . Sama widzisz co sie dzieje z filmami - w kapitalizmie !!! film przynosi strate - wiadomo dlaczego - ale nadal nastepne trzymaja sie schematu. Normalnie to prezes po jednej wpadce by pogrozil palcem ale po dwoch zrobil raban i podziekowal a tutaj - nie - jedziemy dalej z tym samym koksem.poczytaj co chca zrobic z Harym Pottereem
nie sadze zeby koncerny farmaceutyczne mialy taka sile przebicia - jeden kraj - ok ale nie caly swiat Zrobili to razem, tajniaki, banksterka, i farma - farma to był tylko jeden ze wspolników IMO. korporacje od których rzady pokupowaly szpryce miały złote żniwa na giełdzie :) zagłębiłam sie nieco w temat tak pare lat temu i widziałam pare ciekawych filmików nagranych ukrytą kamerą - jak sie tam przy winku zwierzali tacy co to mogli dzieki tym kontraktom na eliksir balować na jachtach z panienkami i używkami :D a jeden elgiebet przy ukrytej kamerze i piwku wieczorkiem w ogródku piwnym wyznał że bardzo sie cieszy że wyeliminują troche białych heteryków :D a inny hinduskiego chyba pochodzenia koleś - może widziałeś tą scene byla słynna - coś tam wypaplał na randce w barze a jak sie połapał to tak sie wnerwił, że skakał po tym barze i rozbił swój laptop o ziemie :D a jedna laska co sobie joggingowała i ją dopadł facet z mikrofonem i zaczal zadawac niewygodne pytania, a ona byla jakas kierowniczką regionalną szpry-ciarzy na Nowy York czy gdzies tam, to ona jak zaczela biec, to on ją gonił, i biegła aż dopadła swoich drzwi, swojej kamienicy :D mówie ci komedia z tymi filmikami byla. najwiecej to dziennikarze potrafią wyciągnąć z elgiebetów na fingowanej randce - nie ważne czy gość jest z TV, NASA, FBI, CIA, czy z korporacji albo banku. O jeden z banku też niezle poplynął kiedyś w knajpie eleganckiej przy winku, ale sie śmiałam. To było coś o tym jak robią machloje zwiazane z wyprowadzaniem publicznej kasy. Chodzi o to, że dawniej do tajnych rzeczy nie wolno bylo zatrudniac elgiebetów, bo psycholodzy tam pracujacy wiedzieli że chłopaki nie potrafią tajemnicy dochować, gdy sie zdarza okazja by sie pochwalic na randce :D Ale teraz jest poprawnosć i trzeba zatrudniac każdego hehe :D
o nowym serialu z HP ogladałam. będzie inkluzywny :D a najgłupsze jest że w sumie po grzyba kręcic rimejk serialowy z HP, przecież jest tyle materiału żeby mogli zrobic spinoffa o czymś innym a nie o Trio. Ja bym wolala o założycielach Hogwartu albo o Huncwotach.
TO pozostanie tajemnica - przynajmniej to co ujawniła komisja senacka, która przesłuchiwała Fauciego nie jest tajemnicą. Jak Fauci, czyli kierownik ichniego NFZ wydal ponad 4 mln podatniczej kaski na budowę laboratorium w Wuhan tuż przed histerią :D
Wiadomo ze wykonawcami byli ci z farmaceutycznych molochów ale wg mnie ktos wyzej pociagal za sznurki . Poddal pomysl , podsunal mozliwosci , usuwal przeszkody itp. Wierzysz w to ze lekarze politycy urzedasy mogli sie porozumiec w tylu krajach naraz ??? Niemozliwe . Wystarczy popatrzec na kazdy sejm - w kazdym kraju zeby zobaczyc ze jednosci nie osiagną .Tym bardziej ze byly sankcje i grozby gospodarcze wobec tych ktorzy mieli watpliwosci. To co - Niemcy grozily Czechom ze jesli nie wprowadza kwarantanny to odetna im jakies dostawy ? .Wedlug mnie to o jeden poziom wyzej zapadaly decyzje. Wiem - to teoria spiskowa ale w czesc tych teorii wierze. Jak pewne rzeczy sie robi - Syndykat zbrodni - z lat 70 - obejrzyj sobie - naprawde warto. Co do lgbt - wiadomo od dawna ze maja zaburzona psychike - dlatego nigdy do wojska ich nie brali a jak wyszlo ze jest homoś to sie go delikatnie pozbywano. Teraz to sie zmienia wiec bedzie FAJNE wojsko. pamietasz tych brytyjskich komandosów ktorych zlapali mahometanie ? Jak sie wyrzekali przed kamera swojego kraju ? BOMBA !!! Elitarna jednostka !!! Ci co powinni gryzc , kopac i tluc do samego konca . Jaka kultura i wladza - takie wojsko. Za czasow Churchila to by ich sam po powrocie do kraju kazal roztrzelac .Teacher tez pewnie by takich wsadzila do konca swoich dni do Tower. Z drugiej strony - nie dziwie im sie - skoro politycy nie maja moralnosci to dlaczego zolnierz ma miec?
Wierzysz w to ze lekarze politycy urzedasy mogli sie porozumiec w tylu krajach naraz ??? Istnienie ponadnarodowych, niewybieralnych, niekonstytucyjnych, tajnych organizacji nie jest żadną teorią - jest Forum Davos, Grupa Bilderberg, Amerykanska Komisja Trójstronna, Komisja Stosunków Zagranicznych, Rada Atlantycka, Klub Rzymski, Bank Rozliczeń Finansowych. Jest tego od groma :) I dopóki te kartele bedą istnieć istnienie demokracji bedzie iluzją medialną :D
Poniewaz tych ukrytych organizacji jest wiele , zazwyczaj sie nie afiszuja , ich mozliwosci i kompetencje sa nieznane (zawsze to sa tylko domysly) wiec nawet nie probuje ich rozpoznawac i wymieniac - o Radzie Atlantyckiej nawet nie slyszalem . Co do demokracji - mam swoje zdanie - akurat teraz ono sie nie sprawdzilo - widac Demokraci to kompletni dyletanci ale to bylo widac juz podczas kampanii . Czyli rzadko ale demokracja wygrywa . Szkoda ze nie u nas
Poniewaz tych ukrytych organizacji jest wiele , zazwyczaj sie nie afiszuja , ich mozliwosci i kompetencje sa nieznane. niektore są tak bardzo tajne w sensie takim, że samo mówienie o ich istnieniu jest uznane za foliarstwo. jak Bohemian Grove. innych istnienie dowiedziono - jak Grupa Bilderberg istniejaca od lat 50tych. Ale dopiero niedawno gdzies miedzy 2014 a 2017 r. napisała o niej Gazeta Wyborcza. Innych istnienie jest całkiem jawne, jak Forum Davos, zalozone w latach 90tych przez potomka hitlerowskiego przemysłowca. Ok 2000 r. przy okazji ich zjazdów byly masowe protesty przeciwników tych zjazdów, one byly wtedy dosc szeroko omawiane i pokazywane w TV, i media wtedy nazywaly protestujacych anarchistami. W Davos co roku sie spotykają rządy na konferencjach z wielkimi biznesami - zaproszonych firm oficjalnie jest co roku po kilka setek, jest oficjalna lista zaproszonych. np. jest taka korporacja od technologii telekomunikacyjnych o swojskiej nazwie Palantir. I oni też tam jezdzili. Co, na szczeblu lokalnym i krajowym byłoby przedmiotem dochodzenia CBŚ albo innego organu antykorupcyjnego, że sie na obiadku spotyka główny przemysłowiec regionu z prokuratorem i wojewodą, tak juz na szczeblu globalnym nikt problemu nie widzi :D Organizacja jest jawna, ma nawet swój kanał na YT, gdzie pokazuja tą jawną czesc konferencji czyli te wypowiedzi dla prasy. Ale co tam sobie konferują w hotelu i okolicznych terenach hotelu to oczywiscie nie wiadomo. A komentarze pod filmami są wyłączone - patrząc na to co tam mówią nawet na tym jawnej dla prasy konferencji to sie nie dziwie, że je wylaczyli - pewnie sekcja komentarzy wyglada, jak zlewnia najgorszych bluzgów :D I sie nie dziwie. zastanawia mnie forum Davos - to znaczy czy jest przeciwnikiem interesu USA a stronnikiem Bricsów, czy też jest taką bardziej ekspozyturą interesu USA na Unię. :) Najważniejszą z tajnych - w sensie obrad, ale zupelnie jawnych okołorządowych organizacji jest IMO Amerykanska Komisja Trójstronna, która działa od lat 70tych założona przez Brzezinskiego i Kissingera. A trójstronna dlatego że tam sobie amerykanskie elity zapraszają elity europejskie i azjatyckie na naradę, zapewne albo o tym jak amerykanskie interesa załatwiac w europie i azji, albo jak wspolne interesa amerykanskiej, europejskiej i azjatyckiej elity zalatwiac ponad głowami plebsu :)
Pisalem o tych Atlantyckich bo o nich nie slyszalem , Davos kazdy zna - tzn slyszal a czym sie zajmuja? tzn - jakie maja plany te dalekosiezne tego nie wie nikt oprocz nich samych . Pozostali podobnie. Mnie to niewiele obchodzi z bardzo prostej przyczyny - skoro nie ma wiarygodnych zrodel , tylko plotki i domysly to i wnioski beda bledne. Wiele spraw jest ukrytych - umowy , zaleznosci -ZADLUZENIA !!! . Wiec postepowanie w pewnych sprawach dla osoby ktora nie zna calosci moze wydawac sie calkowiecie nielogiczne - a ono ma swoje uzasadnienie. Pamietasz katastrofe Kurska ? 4 lata pozniej powstal film na Yt - amatorski ktory naswietlal przynajmniej czesc sprawy .Mlodzi zapaleni chlopacy - 20-30 lat zadali sobie trud szukania nawet zdjec satelitarnych , i analizy pozniejszych dzialan USA wobec Rosji . Wtedy zdalem sobie sprawe ze to co dociera do nas - szaraczków - to wierzcholek gory lodowej i to mocno przemielony propagandowo w zaleznosci od potrzeb, i olalem sledzenie swiata. Owszem wiem kto jest prezydentem . premierem , zgrubsza co sie dzieje na swiecie ale w szczegoly nie wchodze. Nie mam na to wplywu wiec co mam sie podniecac? na doradce prezydenta mnie nie wezma wiec nie musze sie interesowac.
jakie maja plany te dalekosiezne tego nie wie nikt oprocz nich samych co do Davos to czesc ich planów widac na ich kanale YT. a czesc w wywiadach powiedział sam kierownik Klaus Schwab. A na razie mam zabawe ze słuchania w mediach, jak się żurnaliści i partie przeflancowują na lizanie butów typowi, którego pare dni temu mogli sobie uznawac za wcielenie Adolfa i mix ze Stalinem :D
tez to wlasnie ogladam , te miny po ogloszeniu wyników - po prostu BOMBA , ale sporo poznikalo - nie moge znalezc Tvn sprzed kilku dni - tylko dzien po . A nasz premier ??
tez to wlasnie ogladam , te miny po ogloszeniu wyników - po prostu BOMBA Rechotałam z tego, jak w przeciągu paru dni przeflancowuja sie na wiernopoddanczość, i to zarowno jedni jak i drudzy - rząd i opozycja :D A te cyrki jakie odwalał PIS to już w ogóle niesmaczne byly, jakby to byl nasz prezydent :D no w pewnym sensie jest oczywiscie, a Dudy, Budy, Kuzmiuki, Kowale, Siemioniuki i inne Ukry w naszzej polityce z POPISu to tylko wymienne słupy :D które skaczą, gdy wuj Sam każe :D
Z jednej strony to nasz PAN - (sami tego chcielismy) ale masz racje te wiwaty i radosc Pis to troche niesmaczne - zadowolenie owszem (radosc ale w cichosci ducha) a nie takie pianie , ale co chciec skoro jakas poslanka W SEJMIE podczas obrad oficjalnie pokazala f u ck drugiej stronie to co chciec - poziom uliczników to i zachowanie uliczników. PRL to szczyt elegancji i smaku w porownaniu z tymi. Widzialas te volte PREMIERA - podczas wywiadu ?
Widzialas te volte PREMIERA - podczas wywiadu ?
Chodzi o to co, jakoś na wiosnę ub.r. mówił na jakims wiecu wyborczym? Jak powiedział, że jest niepodważalne, że trampek się znosił z jakimś ruskim agentem, bo amerykanskie słuzby to wykryły. Akurat przed i w trakcie tamtej kadencji Trumpa wyskakiwało mi w powiadomieniach na YT sporo tych filmików komentujących śledztwo w tej sprawie. Nie pamietam szczegółów ale moje wrażenie jest takie, że przynajmniej czesc z rzeczy została przez przeciwników politycznych nakręcona na Trumpa wtedy, to z tymi panienkami i ruskimi agentami. Chociaż pewnie tramp robił coś co umozliwiło im nakręcenie tego na niego. W, każdym razie w ubiegłorocznej wypowiedzi z wiecu Tusk IMO wybrał sobie to co mu z tej całej "russiagate" afery pasowało do akuratnie narracji wyborczej, wybrał to co było na początku, a pominął pozniejsze wątpliwości, różne urzedowe pisma, zeznania i całe wyświetlenie sprawy, że w dużej mierze to bylo nakręcone przez przeciwnków trumpa. Widziałam ten kawałek wiecu Tuska, a zaraz potem widziałam ten wywiad, gdzie twierdził że nie powiedział tego co powiedział o Trumpie :D A potem - wczoraj - widziałam, jak Kosiniak powiedział coś jeszcze zabawniejszego, jak go spytali o tą wypowiedz Tuska. Powiedział, cos w stylu, że "co innego można mówić, jak sie jest opozycją a co innego, jak sie jest w rządzie" :D Ci ludzie, albo kompletnie mają wywalone na reputacje swoją bo wiedzą, że ich sponsorzy - od górnych poziomów piramidy wladzy - ochronią, albo mając kompletnie wywalone na swoją reputacje mówią takie rzeczy jawnie wyborcom, nawet sie nie kryją jakby chcieli powiedzieć i co mi zrobisz, i tak na mnie zagłosujesz, bo jestes tak sfanatyzowany, zindoktrynowany, że nie jestes już w stanie mnie skrytykować, bo jak skrytykujesz to powiemy żeś z przeciwnej partii fanem, albo są takimi idiotami, że nie rozumieją co powiedzieli, ale w to wątpie :)
No nie stety - to Twoje podsumwanie jest prawdziwe - chociaz mamy zywy dowód ze mozna sie postawic i wygrac . Przyznam ze nie wierzylem ze wygra - tzn wiedzialem ze powinien miec wiekszosc ale spodziewalem sie takich matactw jak ostatnim razem i ze go jakos uwalą . No Sku ... nom nie udalo sie. Szkoda ze u nas nie mozna czegos takiego zrobic. Z tą volta dobrze zrozumialas , ja dzisaij przegladalem te wczesniejsze piania na Trumpa - jaki to faszysta, wariat itd - ale sporo POZNIKAŁO ???!!!! wypowiedzi dziennikarzy tych sprzed 2- 3 tygodni - jakos MAŁO -- PEWNIE INTERNET SIE ZEPSUŁ !!! Ale ale - zeby nie bylo za dobrze straszenie znow sie zaczelo - te gdybania co zrobi Trump z nami !!! Strach sie bac !
Pisalem o tych Atlantyckich bo o nich nie slyszalem też bym o nich nie usłyszała, gdyby nie jakis filmik na YT o jakimś naszym ministrze z poprzedniego rządu chyba, który wpierw był, że tak powiem zapalonym likwidatorem górnictwa węgla, a nastepnie zniknął z prasy na jakiś czas. I potem sie odnalazł, jako doradca czy też pracownik wlasnie Rady Atlantyckiej okazało sie, że jezdził do nich. Z tego co rozumiem to wyglada mi, że owa rada to po prostu lobbing zbrojeniówki zakumplowany z NATO :)
lubie Gerarda Butlera :) zwłaszcza po "Beowulfie", i "Kaznodziei z karabinem" - fajne filmy, wiec chetnie zobaczę.
Kaznodzieje z karabinem pamietam - film ok ale koncepcja troche dziwna - cos mi tam nie gralo Boewulfa nie ogladalem , jak lubisz Buttlera to na pewno Attyla , Linia czasu , jeszcze jakas komedie calkiem niezla mial po drodze , w ogole gosc jest fajny , ja go polubilem po Attyli (koncowka historycznie jest nieprawdziwa - to co przedstawili to legenda ) ladny jest tez Wysoka fala - tez warto
IMO "Beowulf" z Butlerem produkcja islandzko-kanadyjska jest najlepszą wersją z 5, jakie ogladałam adaptacji tego. Najbardziej debilna jest z Ch. Lambertem w stylu post-apo jak Mad Max. "13 wojownik" z Banderasem - całkiem fajna klimatyczna fantasy luźno oparty o wątki poematu. A raczej pewnie ksiazka "the Eaters of the Dead" byla oparta o wątki poematu. Bo 13 wojownik to adaptacja tej ksiazki. Jest też "Beowulf" Zemekisa, ale ta grafika CGI mi przeszkadza, wyszło sztucznie. Tam grali aktorzy w tym A. Hopkins, ale chcieli zrobic to jako komputerową animację wiec aktorów wstawili do animacji CGI i nie podoba mi sie efekt, zwlaszcza ruchy postaci są nienaturalne. Sama historia ok, chociaż najpewniej zostala uproszczona pod amerykanską publikę :)