PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835082}

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022 -
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 42912
5,5 22 krytyków
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum serialu Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

Niestety jak w tytule , liczba INNYCH stanowczo przerosla dobry smak i logike.
Nie jestem wielkim fanem Tolkiena wiec przeklamania czy tworzenie nowej fabuly mi jakos nie przeszkadzaja - bo nie znam orginalu - ogolnie fabula jest dosc spojna wiec wg mnie pod tym wzgledem nie mam nic filmowi do zarzucenia.
Niestety 1 elf - czarny (w tle kilku innych tez) nawet ja wiem ze elfy nigdy nie byly kolorowe , ale ...... dla dobra sprawy moze byc
KRASNOLUDZICA - CZARNA?????????? tu to juz pojechali ostro - mimo ze aktorka naprawde dobrze sobie radzi z ta rola i tylko dlatego ja przelknalem - naprawde jest to swietna postac i bardzo dobrze zagrana
Niestety Hobbit jako murzyn juz mi sie nie sprawdza - co za duzo to niezdrowo
Szkoda bo serial jak pisalem wczesniej byl calkiem calkiem
W polowie 2 sezonu - po prostu dziekuje -

Zaczynam sie zastanawiac kiedy Eskimosi w jakims filmie okaza sie czarni

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

wszyscy wiemy kto za tym stał - jak zwykle tajniactwo, big farma, banksterka. chodziło jak zwykle o kasę, karierę, zastraszenie i zmniejszenie pogłowia. W 2021 r. znalazłam statystyki brytyjskie - chyba z okresu lipca - sierpnia - i z nich wyszło, że w mojej grupie wiekowej 40-50, ktorą podzielono na mężczyzn i kobiety - śmiertelność wynosi - siedzisz dobrze? 44 tysięczne procenta ! :D Czyli chodzi o takich którzy już i tak byli na wylocie. W tej samej statystyce było o tym, że dopiero od 75 (albo 80) lat smiertelność faktycznie jest wyższa bo pół procenta :D Czyli nadal malutko, nie na tyle aby siać taką histerię. A z kolei w tej samej statystyce (chyba z brytyjskiego odpowiednika NFZ) podali, że do 20 r. ż. smiertelnośc wynosi 0 ! To znaczy że szczepienia dla dzieci i młodzieży były zupelnie niepotrzebne. I najsmieszniejsze jest to, że w samym TVN podali nastepujące rzeczy : 1. 80% zakażen jest bezobjawowych. No to nie rozumiem po co ryzykować szczepienie? 2. wirus należy do grupy koronawirusów, czyli do grypowych wirusów. 3. skuteczność szprycy wpierw podawali na 95% w nastepnych miesiącach zjechali do 60%. 4. wpierw podawali że jest bezpieczna i przebadana, nastepnie - w przeciągu może roku - zmienili zdanie i podawali, że ma jakieś skutki uboczne. 5. wpierw szpryce miały byc zamrożone w -70 C w specjalniej chłodni, mineło kilka tygodni i okazało się że wystarczy -30C minelo jeszcze pare miesiecy i podawali że wystarczy zwykla lodówka :D 6. raz słuchałam wieczorem jakiejs rozmowy w TVN, w ktorej typ (jeden ze znanych prezenterów) czytał ulotkę i zadawał pytania na jej temat jakiejś polskiego pochodzenia doktorce pracującej za granicą. Typ się zaniepokoił, bo w ulotce napisano, że jest to niebezpieczne dla osób z alergiami. Zadał jej to pytanie, czy powinni zalecal lekarze komus z alergią to. I wiesz co ona na to? Powiedziała, że nawet jesli umrze 2 tysiace osób z alergią to i tak powinni to zalecać ! Myslałam że rzygnę jak to uslyszałam. Normalnie przyjmują w TV jakies osoby z zaburzeniami socjopatycznymi i nie reaguja ? Słuchałam uważnie tego co mówią w TVN, a nie skupiałam sie tylko na aspekcie emocjonalnym, zastraszania, siania paniki. Oddzielam te dwie rzeczy, dzieki temu mogę słuchać co naprawde mówią, a nie co chcą przekazac dzięki sianiu paniki. :)

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

Dlatego to byla bzdura . Kolega - ten co sie zaglebial w te statystyki mowil mniej wiecej to samo - zwykla grypa miala wieksza smiertelnosc niz covid .

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

A kto za tym stal

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

TO pozostanie tajemnica - nie sadze zeby koncerny farmaceutyczne mialy taka sile przebicia - jeden kraj - ok ale nie caly swiat . To byl ktos znacznie wiekszy. Wiesz ile osob trzeba bylo "PRZEKONAC" przeciez nawet ten pajac z ONZ dal zgode , definicje pandemii zmienili. Koszty byly niebotyczne. Mnie tylko zaskoczyl ten brak zdrowego rozsadku wsrod ludzi - 2- 3 tygodnie ok ale pozniej wystarczylo popatrzec dookoła i juz cos nie grało. DO DZIS moj sasiad sie nie wita - nie podaje reki - BO WIESZ --COVID . INZYNIER !!!! Rece opadaja . Sama widzisz co sie dzieje z filmami - w kapitalizmie !!! film przynosi strate - wiadomo dlaczego - ale nadal nastepne trzymaja sie schematu. Normalnie to prezes po jednej wpadce by pogrozil palcem ale po dwoch zrobil raban i podziekowal a tutaj - nie - jedziemy dalej z tym samym koksem.poczytaj co chca zrobic z Harym Pottereem

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

nie sadze zeby koncerny farmaceutyczne mialy taka sile przebicia - jeden kraj - ok ale nie caly swiat Zrobili to razem, tajniaki, banksterka, i farma - farma to był tylko jeden ze wspolników IMO. korporacje od których rzady pokupowaly szpryce miały złote żniwa na giełdzie :) zagłębiłam sie nieco w temat tak pare lat temu i widziałam pare ciekawych filmików nagranych ukrytą kamerą - jak sie tam przy winku zwierzali tacy co to mogli dzieki tym kontraktom na eliksir balować na jachtach z panienkami i używkami :D a jeden elgiebet przy ukrytej kamerze i piwku wieczorkiem w ogródku piwnym wyznał że bardzo sie cieszy że wyeliminują troche białych heteryków :D a inny hinduskiego chyba pochodzenia koleś - może widziałeś tą scene byla słynna - coś tam wypaplał na randce w barze a jak sie połapał to tak sie wnerwił, że skakał po tym barze i rozbił swój laptop o ziemie :D a jedna laska co sobie joggingowała i ją dopadł facet z mikrofonem i zaczal zadawac niewygodne pytania, a ona byla jakas kierowniczką regionalną szpry-ciarzy na Nowy York czy gdzies tam, to ona jak zaczela biec, to on ją gonił, i biegła aż dopadła swoich drzwi, swojej kamienicy :D mówie ci komedia z tymi filmikami byla. najwiecej to dziennikarze potrafią wyciągnąć z elgiebetów na fingowanej randce - nie ważne czy gość jest z TV, NASA, FBI, CIA, czy z korporacji albo banku. O jeden z banku też niezle poplynął kiedyś w knajpie eleganckiej przy winku, ale sie śmiałam. To było coś o tym jak robią machloje zwiazane z wyprowadzaniem publicznej kasy. Chodzi o to, że dawniej do tajnych rzeczy nie wolno bylo zatrudniac elgiebetów, bo psycholodzy tam pracujacy wiedzieli że chłopaki nie potrafią tajemnicy dochować, gdy sie zdarza okazja by sie pochwalic na randce :D Ale teraz jest poprawnosć i trzeba zatrudniac każdego hehe :D

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

o nowym serialu z HP ogladałam. będzie inkluzywny :D a najgłupsze jest że w sumie po grzyba kręcic rimejk serialowy z HP, przecież jest tyle materiału żeby mogli zrobic spinoffa o czymś innym a nie o Trio. Ja bym wolala o założycielach Hogwartu albo o Huncwotach.

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

TO pozostanie tajemnica - przynajmniej to co ujawniła komisja senacka, która przesłuchiwała Fauciego nie jest tajemnicą. Jak Fauci, czyli kierownik ichniego NFZ wydal ponad 4 mln podatniczej kaski na budowę laboratorium w Wuhan tuż przed histerią :D

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

Wiadomo ze wykonawcami byli ci z farmaceutycznych molochów ale wg mnie ktos wyzej pociagal za sznurki . Poddal pomysl , podsunal mozliwosci , usuwal przeszkody itp. Wierzysz w to ze lekarze politycy urzedasy mogli sie porozumiec w tylu krajach naraz ??? Niemozliwe . Wystarczy popatrzec na kazdy sejm - w kazdym kraju zeby zobaczyc ze jednosci nie osiagną .Tym bardziej ze byly sankcje i grozby gospodarcze wobec tych ktorzy mieli watpliwosci. To co - Niemcy grozily Czechom ze jesli nie wprowadza kwarantanny to odetna im jakies dostawy ? .Wedlug mnie to o jeden poziom wyzej zapadaly decyzje. Wiem - to teoria spiskowa ale w czesc tych teorii wierze. Jak pewne rzeczy sie robi - Syndykat zbrodni - z lat 70 - obejrzyj sobie - naprawde warto. Co do lgbt - wiadomo od dawna ze maja zaburzona psychike - dlatego nigdy do wojska ich nie brali a jak wyszlo ze jest homoś to sie go delikatnie pozbywano. Teraz to sie zmienia wiec bedzie FAJNE wojsko. pamietasz tych brytyjskich komandosów ktorych zlapali mahometanie ? Jak sie wyrzekali przed kamera swojego kraju ? BOMBA !!! Elitarna jednostka !!! Ci co powinni gryzc , kopac i tluc do samego konca . Jaka kultura i wladza - takie wojsko. Za czasow Churchila to by ich sam po powrocie do kraju kazal roztrzelac .Teacher tez pewnie by takich wsadzila do konca swoich dni do Tower. Z drugiej strony - nie dziwie im sie - skoro politycy nie maja moralnosci to dlaczego zolnierz ma miec?

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

Wierzysz w to ze lekarze politycy urzedasy mogli sie porozumiec w tylu krajach naraz ??? Istnienie ponadnarodowych, niewybieralnych, niekonstytucyjnych, tajnych organizacji nie jest żadną teorią - jest Forum Davos, Grupa Bilderberg, Amerykanska Komisja Trójstronna, Komisja Stosunków Zagranicznych, Rada Atlantycka, Klub Rzymski, Bank Rozliczeń Finansowych. Jest tego od groma :) I dopóki te kartele bedą istnieć istnienie demokracji bedzie iluzją medialną :D

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

Poniewaz tych ukrytych organizacji jest wiele , zazwyczaj sie nie afiszuja , ich mozliwosci i kompetencje sa nieznane (zawsze to sa tylko domysly) wiec nawet nie probuje ich rozpoznawac i wymieniac - o Radzie Atlantyckiej nawet nie slyszalem . Co do demokracji - mam swoje zdanie - akurat teraz ono sie nie sprawdzilo - widac Demokraci to kompletni dyletanci ale to bylo widac juz podczas kampanii . Czyli rzadko ale demokracja wygrywa . Szkoda ze nie u nas

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

Poniewaz tych ukrytych organizacji jest wiele , zazwyczaj sie nie afiszuja , ich mozliwosci i kompetencje sa nieznane. niektore są tak bardzo tajne w sensie takim, że samo mówienie o ich istnieniu jest uznane za foliarstwo. jak Bohemian Grove. innych istnienie dowiedziono - jak Grupa Bilderberg istniejaca od lat 50tych. Ale dopiero niedawno gdzies miedzy 2014 a 2017 r. napisała o niej Gazeta Wyborcza. Innych istnienie jest całkiem jawne, jak Forum Davos, zalozone w latach 90tych przez potomka hitlerowskiego przemysłowca. Ok 2000 r. przy okazji ich zjazdów byly masowe protesty przeciwników tych zjazdów, one byly wtedy dosc szeroko omawiane i pokazywane w TV, i media wtedy nazywaly protestujacych anarchistami. W Davos co roku sie spotykają rządy na konferencjach z wielkimi biznesami - zaproszonych firm oficjalnie jest co roku po kilka setek, jest oficjalna lista zaproszonych. np. jest taka korporacja od technologii telekomunikacyjnych o swojskiej nazwie Palantir. I oni też tam jezdzili. Co, na szczeblu lokalnym i krajowym byłoby przedmiotem dochodzenia CBŚ albo innego organu antykorupcyjnego, że sie na obiadku spotyka główny przemysłowiec regionu z prokuratorem i wojewodą, tak juz na szczeblu globalnym nikt problemu nie widzi :D Organizacja jest jawna, ma nawet swój kanał na YT, gdzie pokazuja tą jawną czesc konferencji czyli te wypowiedzi dla prasy. Ale co tam sobie konferują w hotelu i okolicznych terenach hotelu to oczywiscie nie wiadomo. A komentarze pod filmami są wyłączone - patrząc na to co tam mówią nawet na tym jawnej dla prasy konferencji to sie nie dziwie, że je wylaczyli - pewnie sekcja komentarzy wyglada, jak zlewnia najgorszych bluzgów :D I sie nie dziwie. zastanawia mnie forum Davos - to znaczy czy jest przeciwnikiem interesu USA a stronnikiem Bricsów, czy też jest taką bardziej ekspozyturą interesu USA na Unię. :) Najważniejszą z tajnych - w sensie obrad, ale zupelnie jawnych okołorządowych organizacji jest IMO Amerykanska Komisja Trójstronna, która działa od lat 70tych założona przez Brzezinskiego i Kissingera. A trójstronna dlatego że tam sobie amerykanskie elity zapraszają elity europejskie i azjatyckie na naradę, zapewne albo o tym jak amerykanskie interesa załatwiac w europie i azji, albo jak wspolne interesa amerykanskiej, europejskiej i azjatyckiej elity zalatwiac ponad głowami plebsu :)

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

Pisalem o tych Atlantyckich bo o nich nie slyszalem , Davos kazdy zna - tzn slyszal a czym sie zajmuja? tzn - jakie maja plany te dalekosiezne tego nie wie nikt oprocz nich samych . Pozostali podobnie. Mnie to niewiele obchodzi z bardzo prostej przyczyny - skoro nie ma wiarygodnych zrodel , tylko plotki i domysly to i wnioski beda bledne. Wiele spraw jest ukrytych - umowy , zaleznosci -ZADLUZENIA !!! . Wiec postepowanie w pewnych sprawach dla osoby ktora nie zna calosci moze wydawac sie calkowiecie nielogiczne - a ono ma swoje uzasadnienie. Pamietasz katastrofe Kurska ? 4 lata pozniej powstal film na Yt - amatorski ktory naswietlal przynajmniej czesc sprawy .Mlodzi zapaleni chlopacy - 20-30 lat zadali sobie trud szukania nawet zdjec satelitarnych , i analizy pozniejszych dzialan USA wobec Rosji . Wtedy zdalem sobie sprawe ze to co dociera do nas - szaraczków - to wierzcholek gory lodowej i to mocno przemielony propagandowo w zaleznosci od potrzeb, i olalem sledzenie swiata. Owszem wiem kto jest prezydentem . premierem , zgrubsza co sie dzieje na swiecie ale w szczegoly nie wchodze. Nie mam na to wplywu wiec co mam sie podniecac? na doradce prezydenta mnie nie wezma wiec nie musze sie interesowac.

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

jakie maja plany te dalekosiezne tego nie wie nikt oprocz nich samych co do Davos to czesc ich planów widac na ich kanale YT. a czesc w wywiadach powiedział sam kierownik Klaus Schwab. A na razie mam zabawe ze słuchania w mediach, jak się żurnaliści i partie przeflancowują na lizanie butów typowi, którego pare dni temu mogli sobie uznawac za wcielenie Adolfa i mix ze Stalinem :D

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

tez to wlasnie ogladam , te miny po ogloszeniu wyników - po prostu BOMBA , ale sporo poznikalo - nie moge znalezc Tvn sprzed kilku dni - tylko dzien po . A nasz premier ??

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

tez to wlasnie ogladam , te miny po ogloszeniu wyników - po prostu BOMBA Rechotałam z tego, jak w przeciągu paru dni przeflancowuja sie na wiernopoddanczość, i to zarowno jedni jak i drudzy - rząd i opozycja :D A te cyrki jakie odwalał PIS to już w ogóle niesmaczne byly, jakby to byl nasz prezydent :D no w pewnym sensie jest oczywiscie, a Dudy, Budy, Kuzmiuki, Kowale, Siemioniuki i inne Ukry w naszzej polityce z POPISu to tylko wymienne słupy :D które skaczą, gdy wuj Sam każe :D

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

Z jednej strony to nasz PAN - (sami tego chcielismy) ale masz racje te wiwaty i radosc Pis to troche niesmaczne - zadowolenie owszem (radosc ale w cichosci ducha) a nie takie pianie , ale co chciec skoro jakas poslanka W SEJMIE podczas obrad oficjalnie pokazala f u ck drugiej stronie to co chciec - poziom uliczników to i zachowanie uliczników. PRL to szczyt elegancji i smaku w porownaniu z tymi. Widzialas te volte PREMIERA - podczas wywiadu ?

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

Widzialas te volte PREMIERA - podczas wywiadu ?

Chodzi o to co, jakoś na wiosnę ub.r. mówił na jakims wiecu wyborczym? Jak powiedział, że jest niepodważalne, że trampek się znosił z jakimś ruskim agentem, bo amerykanskie słuzby to wykryły. Akurat przed i w trakcie tamtej kadencji Trumpa wyskakiwało mi w powiadomieniach na YT sporo tych filmików komentujących śledztwo w tej sprawie. Nie pamietam szczegółów ale moje wrażenie jest takie, że przynajmniej czesc z rzeczy została przez przeciwników politycznych nakręcona na Trumpa wtedy, to z tymi panienkami i ruskimi agentami. Chociaż pewnie tramp robił coś co umozliwiło im nakręcenie tego na niego. W, każdym razie w ubiegłorocznej wypowiedzi z wiecu Tusk IMO wybrał sobie to co mu z tej całej "russiagate" afery pasowało do akuratnie narracji wyborczej, wybrał to co było na początku, a pominął pozniejsze wątpliwości, różne urzedowe pisma, zeznania i całe wyświetlenie sprawy, że w dużej mierze to bylo nakręcone przez przeciwnków trumpa. Widziałam ten kawałek wiecu Tuska, a zaraz potem widziałam ten wywiad, gdzie twierdził że nie powiedział tego co powiedział o Trumpie :D A potem - wczoraj - widziałam, jak Kosiniak powiedział coś jeszcze zabawniejszego, jak go spytali o tą wypowiedz Tuska. Powiedział, cos w stylu, że "co innego można mówić, jak sie jest opozycją a co innego, jak sie jest w rządzie" :D Ci ludzie, albo kompletnie mają wywalone na reputacje swoją bo wiedzą, że ich sponsorzy - od górnych poziomów piramidy wladzy - ochronią, albo mając kompletnie wywalone na swoją reputacje mówią takie rzeczy jawnie wyborcom, nawet sie nie kryją jakby chcieli powiedzieć i co mi zrobisz, i tak na mnie zagłosujesz, bo jestes tak sfanatyzowany, zindoktrynowany, że nie jestes już w stanie mnie skrytykować, bo jak skrytykujesz to powiemy żeś z przeciwnej partii fanem, albo są takimi idiotami, że nie rozumieją co powiedzieli, ale w to wątpie :)

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

No nie stety - to Twoje podsumwanie jest prawdziwe - chociaz mamy zywy dowód ze mozna sie postawic i wygrac . Przyznam ze nie wierzylem ze wygra - tzn wiedzialem ze powinien miec wiekszosc ale spodziewalem sie takich matactw jak ostatnim razem i ze go jakos uwalą . No Sku ... nom nie udalo sie. Szkoda ze u nas nie mozna czegos takiego zrobic. Z tą volta dobrze zrozumialas , ja dzisaij przegladalem te wczesniejsze piania na Trumpa - jaki to faszysta, wariat itd - ale sporo POZNIKAŁO ???!!!! wypowiedzi dziennikarzy tych sprzed 2- 3 tygodni - jakos MAŁO -- PEWNIE INTERNET SIE ZEPSUŁ !!! Ale ale - zeby nie bylo za dobrze straszenie znow sie zaczelo - te gdybania co zrobi Trump z nami !!! Strach sie bac !

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

https://www.youtube.com/watch?v=SbAyopqs4fc

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

Pisalem o tych Atlantyckich bo o nich nie slyszalem też bym o nich nie usłyszała, gdyby nie jakis filmik na YT o jakimś naszym ministrze z poprzedniego rządu chyba, który wpierw był, że tak powiem zapalonym likwidatorem górnictwa węgla, a nastepnie zniknął z prasy na jakiś czas. I potem sie odnalazł, jako doradca czy też pracownik wlasnie Rady Atlantyckiej okazało sie, że jezdził do nich. Z tego co rozumiem to wyglada mi, że owa rada to po prostu lobbing zbrojeniówki zakumplowany z NATO :)

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

https://www.filmweb.pl/film/Frankie-2004-108933 bardzo ładny - NORMALNY !!!!!

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

lubie Gerarda Butlera :) zwłaszcza po "Beowulfie", i "Kaznodziei z karabinem" - fajne filmy, wiec chetnie zobaczę.

ocenił(a) serial na 2
tallis1___

Kaznodzieje z karabinem pamietam - film ok ale koncepcja troche dziwna - cos mi tam nie gralo Boewulfa nie ogladalem , jak lubisz Buttlera to na pewno Attyla , Linia czasu , jeszcze jakas komedie calkiem niezla mial po drodze , w ogole gosc jest fajny , ja go polubilem po Attyli (koncowka historycznie jest nieprawdziwa - to co przedstawili to legenda ) ladny jest tez Wysoka fala - tez warto

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

linia czasu też widziałam, całkiem fajna bajka :)

ocenił(a) serial na 3
Mslaw_Mslaw

IMO "Beowulf" z Butlerem produkcja islandzko-kanadyjska jest najlepszą wersją z 5, jakie ogladałam adaptacji tego. Najbardziej debilna jest z Ch. Lambertem w stylu post-apo jak Mad Max. "13 wojownik" z Banderasem - całkiem fajna klimatyczna fantasy luźno oparty o wątki poematu. A raczej pewnie ksiazka "the Eaters of the Dead" byla oparta o wątki poematu. Bo 13 wojownik to adaptacja tej ksiazki. Jest też "Beowulf" Zemekisa, ale ta grafika CGI mi przeszkadza, wyszło sztucznie. Tam grali aktorzy w tym A. Hopkins, ale chcieli zrobic to jako komputerową animację wiec aktorów wstawili do animacji CGI i nie podoba mi sie efekt, zwlaszcza ruchy postaci są nienaturalne. Sama historia ok, chociaż najpewniej zostala uproszczona pod amerykanską publikę :)