Warszawianka
powrót do forum 1 sezonu

Zawsze jak wchodzę zobaczyć ocenę polskiej produkcji na filmwebie i widzę liczbę gwiazdek, wiem, że muszę dodać sobie w głowie min. 1,5 oceny. Czemu rodzime seriale czy filmy tak miażdżymy? Ten serial jest naprawdę zajebisty. Fajne kadry, żarty sytuacyjne, rozkminy. Nie wiem, może to kwestia wieku, tego, że mam ponad trzydzieche i trochę już znam życie. Ale tak, takie sytuacje się zdarzają, szczególnie w Warszawie, w której zulczyk mieszka. I w której chlał i pewnie nie jedno widział. Dla mnie bomba. Ocena po 4 odcinkach btw i lecę dalej.

FancyFace

bo są o wiele gorsze od produkcji nieskażonych komuną krajów, w tym ukochanego USA którego produkcje znamy na pamięć, które nas wychowały jako swoich widzów i zawsze oczekujemy czegoś dobrego.
Polskie produkcje jak i muzyka przesączone są smutkiem, udręką, zimnym seksem pełnym westchnień i plasków, patologią… odechciewa się żyć po prostu. A może tylko ja tak mam ?

ocenił(a) serial na 7
tuttifrutti

Właśnie te polskie seriale przesączone smutkiem, udręką, zimnym seksem pełnym westchnień oraz patologią tworzą taki unikatowy klimat, który naprawdę fajnie się ogląda. Oczywiście moim zdaniem.

tuxikk

I plasków.

ocenił(a) serial na 6
FancyFace

Prawdę mówiąc uwielbiam Borysa Szyca za jego aktorstwo ale scenariusz tego serialu jest naiwny, sam sporo w życiu przeszedłem i wiem jak łatwo można znaleźć się na dnie ale tutaj bohater wprost prosi się o kłopoty. Żyjąc w Polsce nie można być aż tak naiwny zwłaszcza chcąc być bohaterem dobrego serialu.