Jak wam się podobał? O ile rozwiązanie zagadki w pierwszym sezonie mnie rozczarowało, tak finał dwójki podniósł jeszcze dodatkowo moją ocenę za ten sezon, akcja trzymała w napięciu. Jak dla mnie scenę miłosną Alsu i Rebrowa to można by sobie spokojnie podarować bez uszczerbku dla fabuły, no ale nie będę narzekać. Fabuła dobrze wiąże wątki z obu sezonów. Końcówka ewidentnie wskazuje na kontynuację, co bardzo mnie cieszy, ale uważam, że trzeci sezon powinien być ostatni - ileż można odkrywać konspiracji w tym samym miejscu? W końcu się to nudne zrobi. W tym momencie zdecydowanie najlepszy polski serial, warto sprzedać go na zachód, bo muzyka (nie mylić z dźwiękiem), zdjęcia świetne, realizacja naprawdę na światowym poziomie. Jestem tylko ciekawa jak pociągną trójkę - teraz Dobosz będzie chować się po lasach? :D
odnośnie Pana uwagi,że mogli by go sprzedać na zachód to odpowiem, że II sezon Watahy miał premierę równocześnie w 19 krajach :) wystarczy zapytać googla o premiere europejską i można czytać ........ale czy któryś z tych krajów jest na zachód od nas?? nie wiem nie podali listy :) pozdrawiam
A jednak podali listę krajów :)
w Szwecji, Danii, Norwegii i Finlandii, w Hiszpanii . Natomiast w regionie Europy Środkowej produkcja trafi do Czech, Słowacji, Węgier, Rumunii, Bułgarii, Chorwacji, Serbii, Słowenii, Macedonii, Bośni i Hercegowiny, Czarnogóry, Mołdawii i Kosowa
W pierwszym zagadka rozwiązana została jedynie częściowo. Chociaż i tutaj zostało sporo niedopowiedzeń. Nie wiadomo do końca co Marta znalazła w sejfie. Można przypuszczać, że zginęła z rąk oficera ABW granego przez Grzegorza Damięckiego (to zakrwawione krzesło, łańcuchy itp. w piwnicy opuszczonego domu). Muszę obejrzeć jeszcze raz końcówkę, bo trochę mi umknął wątek ABW wmieszanego w tę sprawę. Mimo wszystko sezon 2 rewelacyjny :) Pierwszy też mi się podobał:)