PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697374}

Wataha

2014 - 2020
8,1 112 tys. ocen
8,1 10 1 112318
7,1 26 krytyków
Wataha
powrót do forum serialu Wataha
ocenił(a) serial na 6
Hubert__

nachalnie go pokazują,że jest umoczony i żeby nie było tak łatwo moim typem jest ten przyjaciel Rebowa Łuczak

ocenił(a) serial na 7
karolina_1357

Racja, Łuczak pewnie ma coś z tym wspólnego. Swoją drogą genialnie ucharakteryzowany Marian Dziędziel w roli Szeptuna.

ocenił(a) serial na 7
Hubert__

Natalia (Popławska) też wg mnie mogła mieć z tym coś wspólnego.

ocenił(a) serial na 8
Hubert__

Czego nie wymyślą i tak będzie naciągane...

Hubert__

Moim zdaniem Grzywa zabił zarówno Kosowskiego i Ewę.

ocenił(a) serial na 7
JohnFrusciante_1988

Zgadzam się, że zabił Kosowskiego. Zabójca tuż przed morderstwem zaczepia go wypowiadając jego nazwisko- moim zdaniem to na jakieś 80% głos Grzywy. Czy zabił Ewę? Kiedy Rebrow znajduje jej ciało w w tym wąwozie, Grzywa wygląda na naprawdę zaskoczonego. Możliwe, że udawał, ale czy takie rozwiązanie nie byłoby zbyt proste? Dobra, niby ustalono, że oboje zabito z tego samego rodzaju broni, ale skoro w SG wszyscy noszą taką broń, to wcale nie jest powiedziane, że za zabójstwem Ewy i Kosowskiego stoi ta sama osoba.

ghost_in_your_house

balistyka pokazała, że pocisk z Kosowskiego i z Ewy ma tę samą rysę, nie każda broń ma taką samą, inne wcale nie mają, więc zabito ich z jednej i tej samej broni.

JohnFrusciante_1988

Grzywa raczej ma ją chronić, a nie zabijać - sms w drugim odcinku.

kaeres

właśnie, * raczej *, nie mamy pojęcia czy właściwie to odbieramy. ja obstawiam, że to on. powstaje coraz więcej znaków zapytania niż odpowiedzi. cóż, czekamy na kolejny odcinek.

kaeres

Możesz przypomnieć treść smsa?

ocenił(a) serial na 8
Hubert__

A ja osobiście myślę, że reżyser chcę abyśmy myśleli, że to Grzywa po czym się okaże, że on nie ma z tym nic wspólnego. Co najwyżej na własną rękę chce się czegoś dowiedzieć. Natomiast Łuczak w tym pewnie siedzi i nie tylko on. Chciałbym aby Grzywa w tym nie siedział.

Jak interpretujecie SMS'a z ostatniej sceny? Każdy dostałe tego samego czy jednak nie?

Zgrebol

Oczywiście, że każdy dostaje tego samego sms. Scena pokazuje ile osób i na jakim szczeblu jest w to zamieszana.

kaeres

Tylko po co ktoś, kto stoi bardzo wysoko w hierarchii (facet z GROMu, kreowany na twardziela, zawodowca) miałby wysyłać SMSa do Grzywy. Chociaż ktoś inny mógł mu przesłać tego SMSa w dalszej kolejności. Ale, ale... właściciel tartaku i facet w wannie reagują mniej lub bardziej emocjonalnie po przeczytaniu SMSa. Grzywa zaś spojrzał na śpiącą żonę, ugryzł jabłko i tyle - zero emocji. Jego mowa ciała wskazuje na to, że SMS jest związany z żoną, wg mnie to SMS od kochanka.

ocenił(a) serial na 9
venom_8_5

też bym obstawiał, że każdy dostał innego smsa. A gość w wannie to chyba generał z SG.

Zgrebol

Grzywa moim zdaniem znowu przechwytuje sms od kochanka jego żony, w końcu już wcześniej pokazano jak bierze jej telefon po tym gdy przyszedł sms i go kasuje.
reszta pewnie dostała właściwego, ale Grzywę pokazali pewnie dla zmyłki, jeśli już to właśnie Łuczak za tym stoi, ukrywał ją u siebie a gdy Rebrow zaczął węszyć bo zrozumiał że ona żyje to możliwe że się jej pozbył.
wiadomo że załatwił ją ktoś kogo znała a Łuczaka na bank znała, w końcu w jego leśniczówce siedziała.

ocenił(a) serial na 8
maksymilian_3

No jak to mówi ten gościu z GROMu, że ją zabił by albo ktoś cholernie dobrze przeszkolony, albo ktoś komu ufała. Łuczakowi pewnie ufała a on ją wystawił. Ciekawe tylko czemu?

ocenił(a) serial na 7
maksymilian_3

Jeśli już podejrzewamy Łuczaka: ciekawe jeszcze jest to, że Łuczak przypadkiem (albo wcale nie przypadkiem) znajduje w leśniczówce kolczyk Ewy, jednak nie bardzo rozumiem jaki miałby cel w tym, żeby pokazać go Rebrowowi. Wiedział, że zacznie szukać Ewy i go do niej doprowadzi? Przecież równie dobrze mógłby wytropić ją po cichu sam. Chyba że naprawdę było to przypadkowe znalezisko, które dało mu do zrozumienia, że Ewa żyje i należy ją zlikwidować.

ghost_in_your_house

pamiętać trzeba że Łuczak lubi wypić, wtedy już miał nieźle w czubie więc przypadkiem po niego sięgnął i go pokazał.
ale jednak z drugiej strony patrząc to Łuczak może wiedzieć kto i co zrobił, jednak był blisko z przemytnikami, chociaż pewnie nie zabił bo jakby coś to by nie sprowadzał Rebrowa do leśniczówki na libację.
póki co to conajmniej kilka osób wydaje się być podejrzanych.

ocenił(a) serial na 7
Hubert__

A może jednak Rebrow udaje niewiniątko??

ocenił(a) serial na 9
Hubert__

a ten sms w odcinku 4 "znalazła mnie" ? Grzywa jak sądzę też go dostał (chyba, że to był telefon żony ;)... )

asiulka2703

moim zdaniem telefon żony, Grzywa lubi dobierać się do jej telefonu ;)

użytkownik usunięty
maksymilian_3

zwłaszcza że żona budzi się w momencie sygnału sms - czyli wychodziłoby że jej telefon.

ocenił(a) serial na 6
asiulka2703

Żona ma czerwony telefon. To był telefon Grzywy.

Hubert__

Myślę, że nie

ocenił(a) serial na 7
madziadem

No tak, w sumie cały sens serialu żeby Rebrow rozwikłał tę zagadkę.

Hubert__

Dokładnie.

Osobiście po każdym odcinku mam inne domysły i odczucia.
Wydaje mi się, że Ewa chciała chronić Rebrowa, bo go kochała. A była uwikłana w wiele spraw jak widać w fabule po 4 odcinku, w końcu tak daleko to zaszło, że nie mogła już z nim być, za dużo wiedziała, jedynym wyjściem chyba było ocalenie go z wybuchu, wysłała go do auta przecież. A może to on miał tam zginąć, bo za dużo węszył, za dużo miał informacji o machlojkach tam.

Po złej stronie stoi Łuczak moim zdaniem, jakoś tak ten gość pachnie tajemnicą.