Ten serial jest o pewnym kolesiu, który pomimo licznych przeciwności losu, za wszelką cenę stara się napisać i wydać autorski przewodnik po Bieszczadach. Przeszkodzić mu w tym chce między innymi gigantyczna korporacja mająca monopol i zarabiająca miliardy złotych rocznie na przewodnikach po Bieszczadach. Szykuje się walka o pieniądze, sławę, honor ... i życie.
Monopol na przewodniki? Miliardy na przewodnikach? Powiedz że żartujesz bo jeśli naprawdę taka jest fabuła to dla mnie mega naciągane i idiotyczne po prostu.
Poczytałem trochę o tym i to rzeczywiście jest gigantyczny biznes. Straszne przychody, aż dziwne że tak wielkie w takiej branży. Podobno sytuacja jest z gościem co wynalazł sztuczne skrzela, już dobre kilka lat temu. Genialna sprawa, jak by nie patrzeć. Nie zaczął masowej produkcji bo pewna korporacja (sorry, ale nazwa wypadła mi z głowy) zbijająca niewyobrażalną fortunę na butlach tlenowych rzucała mu cały czas kłody pod nogi, w postaci oskarżeń o malwersacje podatkowe, antyreklamy etc. Podobno mu nawet grozili, ale to nie wiem czy prawda. W każdym razie gość odpuścił i o jego wynalazku jak nie było słychać tak nadal nie słychać. Ciężko te informacje znaleźć na necie, tym bardziej na "polskich" googlach. Ewentualnie pod hasłami angielskimi (albo japońskimi, bo wynalazca był japończykiem).
Ty tak na serio ?? chyba coś ci się pomyliło serial opowiada o celnikach którzy łapią przemytników którzy chcą przejść przez tak zwaną zieloną granicę. Dokładnie to między Polską a Ukrainą + wychodzi na tym sporo przekrętów itp: (korupcja itp:) , nim napiszesz równie bez sensowne brednie zapoznaj się czym tak naprawdę jest ten serial. Bo pierwszy twój post bardziej ośmiesza serial niż stawia go w prawdziwym świetle. A widać że w drugim poście dopiero zapoznałeś się mniej więcej czym ma być serial, więc pierwszy post napisałeś na przysłowiową "pałę"
Jakby Ci to wyjaśnić drogi kolego.... Aha, już wiem, napisze tak: To był żart, joke, jajca !!! Trochę sobie potrollowałem bo akurat miałem dobry humor. Nie wierzę po prostu że ktoś mógł uwierzyć w te totalne brednie które nawypisywałem w pierwszym poście (bez urazy davlfc1893). Przecież od razu było widać że to podpucha, na dodatek wyjątkowo mało wiarygodna.
W drugim poście rozbawiony odpowiedzią założyciela tematu pociągnąłem tę farsę dalej, z tego samego powodu. Dla jaj !!!
Jak dla kogokolwiek to mogło nie być oczywiste ?:D Jakim cudem ktoś w ogóle wziął moją wypowiedź na poważnie ? Wyjaśnisz mi to MaXXi ? :P Masakra.... wyciągnijcie kijki z tyłków, rozluźnijcie się, bo takie "napięte żyłki w mózgu" szkodzą na zdrowie....
PS: Ciekawe czy gdybym napisał że ten serial to luźna wariacja na temat wojny secesyjnej w realiach Polski przyszłości z XXIII wieku z wojną galaktyczną z cylonami w tle to też byście to tak na poważnie wzięli....
no przecie jaja sobie robi, też się uśmiałem, straż graniczna i ta scena z Lichotą co Wojewódzki pokazał to jakby coś o nielegalnym przekraczaniu polskiej granicy? byłoby ciekawie :)