Po pierwszym odcinku 2 sezonu, powiedziałem do dziewczyny, z którą razem oglądam serial, że zapowiada się na to, że uchodźców zabił w retortach Kaczyński. Bo lewacki bełkot o narodowcach, polskich faszystach, biednych uchodźcach, forum Narodowe Bieszczady i pokazanie marszów ala Marsz Niepodległości, do tego chyba zmierza. Nie da się już obejrzeć serialu, żeby "artystyczne", lewackie środowisko nie wciskało chamsko swojej wizji świata ludziom. A, że nie ma to nic wspólnego z prawdą? E tam, pokażemy Polaczkom jacy to z nich wstrętni rasiści, głosujący na PiS. Szkoda, bo sezon jest niezły, ale córeczka Holland i reszta towarzystwa nie wytrzyma chwili bez swojej żałosnej lemingowej wojenki. Żenada..
Mam podobne odczucia. Wygląda na to, że serial jest współfinansowany przez UPA i Sorosa. Inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć antypolskiego trendu w POLSKIEJ kinematografii ostatnich 10 lat. Nie wiem czemu i komu ma to służyć ale lewacki punkt widzenia stał się normą w produkcjach filmowych znad Wisły. W Watasze brakuje jeszcze księdza pedofila, kobiety w ciąży, której chłopak narodowiec nie pozwala na aborcję i jakiegoś wątku żydowskiego ( ze świecą szukać polskiego filmu bez motywu antysemityzmu). Polską specjalnością stało się opluwanie rodaków i pokazywanie światu (Wataha była pokazywana m.in. w brytyjskieh telewizji rok temu) jacy to podli i marni byliśmy i jesteśmy. Nic więc dziwnego, że Amerykąnscy Żydzi przylatujący do Polski wynajmują na miejscu ochroniarzy zanim udają się w Polskę. Po drugim sezonie Watahy przymajmiej Bieszczady będą mniej zaśmiecone bo nikt już tam nie odważy się pojechać.
Przeciwnie Bieszczady mają świetną reklamę. No może czarnoskóry Żyd tam się nie zapuści, ale dla większości takie klimaty to motywacja. Czekam na emisje serialu w Danii i Szwecji ;)
A to że Żydzi wynajmują ochronę to jakaś mega plota, chyba że przyjeżdżają odzyskiwać kamienice, to faktycznie ochrona im potrzebna. Wycieczki zorganizowane, gdzie są same dziadki i babki raczej nie mają ochrony. Aaa bo pewnie wszyscy pracują dla mosadu :D
Żadna plota, Amerykanie przyjeżdżający do Oświęcimia czasem zjawiają się z ochroną bo antypolska propagadna o "polskich obozach" zrobiła swoje w umysłach młodych Amerykanów pochodzenia żydowskiego. Komuś bardzo zależy żeby "polskie obozy" co jakiś czas pojawiały się w prasie, tv, internecie. To świadome działanie a nie pomyłki już od dawna trafiają na podatny grunt jaki są młode umysły. Dzisiejsze pokolenie nastoletnich smartfonowców nie będzie za kilka lat dociekać czyje były obozy.
Więc bardzo dobrze, że dziadkowie uczą wnuki czym jest patriotyzm i oddanie Narodowi. Spokojnie będą przypominać czyje były obozy.
Z cyklu "nie znam się wiec się wypowiem". Mówiąc wprost, w d. byłeś i g. widziałeś. Każda wycieczka z izraela ma przydzielonych ochroniarzu "z urzędu", i nie jest to Polska ochrona tylko przyjeżdzają z nimi z izraela, mają również pozwolenie na broń na terenie naszego kraju i z tą bronią sobie spacerują. Mieszkałem długi czas w Warszawie przy muzeum żydów. Wycieczki były tam codziennie, po kilkanaście autokarów conajmniej. Bez problemu mozna było wyłapać którzy to ochroniarze tych wycieczek, bo stało ich po kilku po różnych sronach ulic i obserwowali. Ochrona jest raczej nie przed Polakami, bo z tej strony nikomu nic nie grozi, ale wiadomo że i w Polsce jest już trochę wyznawców tej religii którzy judaizmu nienawidzą, i bardziej przed nimi te wycieczki są chronione. Tak jest zresztą na całym świecie więc wyleczcie się w koncu z tych kompleksów że jesteśmy najgorszym narodem świata. Żadnych incydentów nie widziałem i nie słyszałem, bardziej zwróciłem uwagę na nieodpowiednie zachowanie młodziezy z izraela którzy chyba nie dorośli do powagi sytuacji i miejsca w jakim się znaleźli.
Ty, taką ochronę to ja też miałem na różnych eventach. W trochę droższym sklepie też chodzi osoba z bronią. Ale mi obstawa, no i że Żydzi ...
Wiesz, rozumiem, że to modne, ale nie obnoś się ze swoją orientacją. Masz chłopaka, ok. Jest czarnym Żydem, jeszcze lepiej. Lepicie sobie kuleczki, zabaweczki z kał - to twoja prywatna sprawa. Tylko umyj potem ręce i wiesz co jeszcze, bo strasznie od was zajeżdża w komunikacji publicznej.
Wiesz, że za homofobię lewactwo może Cię zlinczować i będzie to zgodne z europejskim prawem? Nikt palcem w bucie lewej nogi nie kiwnie żeby Ci pomóc. Tak w ogóle to chamstwo wyniosłeś z domu czy masz tak od urodzenia?
Ja kogoś proszę o pomoc? Są fajne filmy na YT jak ... linczują. Ale wiesz po kogo pogotowie przyjeżdża?
Chamstwo(??), to twoje zdanie. Dostosowuję się do rozmówcy. A, że ma obsesję na temat tego co mogłem gdzieś widzieć, to odpowiedziałem.
niestety ale mówią prawdę.W Kraku każda tak wycieczka ma ochronę,i ta ochrona co najciekawsze ma paszporty dyplomatyczne i są niby pracownikami ambasady.Głośno było kiedyś jak właśnie ochrona wycieczki bez pytania i zgody kogokolwiek na czas zwiedzania zamknęli sobie jedną z ulic na Kazimierzu.Policjanci interweniujący w tej sprawie zostali przez ochronę wycieczki pobici i mimo ,że twierdzono ,iż konsekwencje wobec tejże ochrony zostaną wyciągnięte to nie zostały bo się właśnie okazało że mają paszporty dyplomatyczne i są chronieni immunitetem jako pracownicy ambasady.Nie śledziłem czy wreszcie udało się coś z tym "fantem" zrobić ale to przecież głośne było Krakowie.I tak każda wycieczka ma taką ochronę i często a nawet bardzo często i nagminnie nadużywają naszej gościnności zachowują się jakby byli panami świata.Moja mama mieszka w kamienicy gdzie kiedyś ponoć mieli jakieś baraki i już kilka razy się zdarzyło ,że gdy wychodziła z klatki to prawie ją stratowali bo oni muszą wejść do zamkniętej kamienicy i zobaczyć a wiele razy ta ochrona nie pozwoliła jej wyjść lub wejść nim nie skończyli.Nie jestem rasistą ale naprawdę ludzie przestańcie im na wszystko pozwalać i na każdym kroku ulegać bo było w trakcie wojny wielu pokrzywdzonych,nie tylko oni.Zobaczcie jak specjalnie pod nich przebudowuję się Kraków w wielu miejscach jak np w Starym Podgórzu.10 metrów od przejścia podziemnego robi się zwężenia i przejście naziemne dla 'pieszych" ,tylko po to by nie musieli przejściem podziemnym chodzić po schodach.Wszyscy mieszkańcy wiedzą że to dla nich zrobiono.
A kto w krk na to pozwala? Skoro wszyscy wiedzą i nikt nic nie robi to nie próbuj ośmieszać reszty Kraju. Patrz na swój "ogródek", ja na swój. U mnie nie przyjeżdżają z ochroną, a latem wielu spotkać można z US, Rosji, potem nawet oglądam ich filmiki na YT. Jeśli są wycieczki zorganizowane i ochrona robi co chce, to przykre... Nagłaśniajcie sprawę, skoro tego tacy pewni jesteście. Bo na razie coś gdzieś było, ale nie wiadomo jak się skończyło, kumpel widział, sąsiadka słyszała. Trelemorele :)
http://www .tur-info .pl/p/ ak_id,21009,,izrael,ochroniarze,izraelscy_ochroniarze,krakow,kazimierz,mike_urba niak,atak.html
i kolejne tylko usuń spacje
https:// noisms.wordpress .com/2007/03/10/ zydowscy-bandyci-na-ulicach-krakowa/
a można znaleźć tego wiele sam wiele razy byłe świadkiem podobnych zachowań a nie że sąsiad czy sąsiadka powiedzieli.Nie twierdzę ,że wszędzie się tak zachowują ale w KRK tak.Wystarczy popytać tych co mieszkają przy placu Getta w KRK i okolicach
Mieszkałem trochę w krk, bardziej odczuwałem hamgoli i czarnych niż jakieś Żydów. Ok! Pierwszy raz kiedyś w sukiennicach widziałem zaćpanego ćpuna ze strzykawką z igłą w żyle, to teraz mam na to miasto zrzucać że "tam się ćpa"?? Generalizujecie. Czytam, czytałem gazety, mam TV, kilku znajomych w kilku miastach i nie słyszałem o tym.
Dwa to nie pytam. Ale jest trzy też, bo gdyby tak było to ktoś nawet jako news dnia to powiedział. Żyjemy w Państwie kierowanym przez Żydów czy to się podoba czy nie. Ale gdyby faktycznie "dyplomaci" pobili policję Polską to byłoby głośno na cały kraj.
Powtórzę, Ok! Jeśli takie zdarzenia są to trzeba to nagłaśniać, są od tego odpowiednie narzędzia, a nie tylko, że sobie popiszemy. Jak o "matce madzi"... czy innej otaczającej nas patologii. Ludzie na to patrzą, ale lament jak dojdzie do tragedii. To faktycznie polaczkowo się zrobiło z tej pięknej POLSKI. Jak to mówi klasyk. Gra się jak przeciwnik pozwala. To jedno z moich ulubionych haseł. Więc albo po cichu daje jeden z drugim robić co się komu podoba, albo jakiś sprzeciw. To nawet jak to niby badania potwierdzają czarnoskórzy o niskim ilorazie inteligencji potrafią o swoje prawa walczyć. A my Polacy zapomnieliśmy.
Pisząc o religii, której wyznawcy nienawidzą judaizmu masz na myśli islam? Muzułmanie znani są przecież z przyjaźni judeoislamskiej oraz wielokrotnie na ulicach europejskich stolic dawali wyraz swojej miłości do chrześcijan rozjeżdżając ich ciężarówkami. Widziałeś ochronę i ciągle nie wiesz po co Żydom ochrona w Polsce? Boją się jechać do Polski bez ochrony bo mają przykre doświadczenia z Polakami? Znasz jakieś konkretne przykłady gdzie turystom pochodzenia żydowskiego była potrzebna ochrona w Polsce? Ciekawe czy Żydzi zwiedzający niemieckie obozy śmierci w Niemczech i Austrii też potrzebują tam ochrony? Forum dotyczy filmów więc nie miejsce tutaj żeby przechwalać się kto gdzie był i co widział.
kompletnie nie mam pojecia o co ci chodzi. Jeżeli umiesz czytac ze zrozumieniem to pewnie zrozumiałes że napisałem że w Polsce nie potrzeba nikimu zadna ochrona bo nie ma się czego obawiac, a że oni przyjezdzają z ochroną, która czesto zachowuje się skandalicznie wobec np zwykłych przechodniów to już inna sprawa. Może jesteś ze wsi (ja tez jestem) albo z miast zachodnich gdzie żydowskich wycieczek nie ma. Ja naoglądalem się tych wycieczek w Lublinie i Warszawie i mówie co widziałem.
Nie zauważyłem, że odpisujesz na posta wmbco, sorry. Pisałem o wycieczkach w Oświęcimiu bo tylko te widziałem. Nawet Amerykanie boją się Polaków bo taką propagandę sieje lewacwo po całym świecie. Wataha jest tu przykładem.
No właśnie kilka postów niżej w tym temacie w odpowiedzi wysłałem dokładnie to samo.Mieszkam w Krk i każda wycieczka młodzieży z Izraela ma ochronę i może nie każda ale 70%z nich zachowuje się jakby byli królami świata i to nie ich trzeba chronić a mieszkańców przed nimi się powinno
Brawo za tę wypowiedź. Zgadzam się z tym antypolskim motywem i mnie to denerwuje. Weźmy taką "Idę", teraz "Watahę" i inne. Powinno być w serialach więcej o Polakach w pozytywnym znaczeniu i o patriotyzmie. Który inny kraj na świecie pokazuje swoich rodaków w tak niekorzystnym świetle ?
Jak Polską będą rządzić Polacy to i kino będzie inne. Dwa to amerykanie, żydzi etc się potrafią z siebie wzajemnie śmiać, tylko Polacy szukają dziury w całym. Jak "goldbloom" robi film o swoich, wyśmiewa ich to dzieje się tragedia w państwie Izrael? Czy w US dochodzi do protestów?
Sporo oglądam filmów i tv brytyjskiej ale póki co nie wspomnieli o tym, że to ich narodowy bohater lord Kitchener był pierwszym, który zapoczątkował pomysł obozów koncentracyjnych. Brytyjczycy nie mają pojęcia ile ofiar kosztował kolonializm brytyjski. W każdym kraju są nacjonaliści, homofobi i antysemici ale tylko Polacy w co drugim polskim filmie i serialu muszą pokazać, że to właśnie my jesteśmy najgorsi. Nie wiem ilu obcokrajowców ginie z rąk polskich nacjonalistów w Polsce ale w UK samych Polaków jest mordowanych na tle rasowym przynajmniej kilku. Angielska skrajnie nacjonalistyczna organizacja EDL (English Defence League) robi legalne pochody na tle rasistowskim i nikomu nie przyjdzie do głowy żeby robić o tym wątek serialu. W ten sposób tworzy się zakompleksionych Polaków i obarcza ich winą za wszelkie zło tego świata. Co gorsza, niektórzy Polalcy nie widzą w tym nic złego. W Polsce nazwanie Żyda Żydem już jest uznawane za antysemityzm. Nię sądzę, żeby przedstawianie rodaków w jak najgorszym świetle i opluwanie ich można nazwać "śmianiem się z siebie".Komu jest do śmiechu kiedy widzi martwych ludzi zamordowanych przez nacjonalistów? To nazywasz sztuką śmiania się z wad narodowych?
"Który inny kraj na świecie pokazuje swoich rodaków w tak niekorzystnym świetle?"
Chyba Ci umknął taki "drobiazg" jak USA...
Rzeczywiście - na 100 filmów gloryfikujących armię USA, czy w ogóle cały kraj, powstanie jeden, który jedzie po nich. Proporcje odwrotne niż w naszym kraju. Kiepskie porównanie...
Tylko, że kręci się ich tyle, że nawet w stosunku 100:1 trudno przegapić te negatywne. Ja ich widziałem już sporo i nie tylko o armii.
Chyba, że ktoś lubi retorykę: "Wszędzie super, tylko u nas wszystko do d..y" i wtedy serwuje takie wygodne fantazmaty, że w Polsce "proporcje odwrotne".
Albo, że rasizmu tu nie ma.
Tylko jak obejrzysz 100 filmów chwalących dany kraj i jeden, czy nawet 10, które go krytykują, to mimo wszystko w głowie ci zostanie pozytywny wizerunek państwa. A jak u nas się tłoczy do głów ciągle jaka to Polska jest szara, rasistowska, antysemicka itd., no to taki mało ogarnięty i podatny na manipulacje człowiek zaczyna w to wierzyć i nieważne, że ogląda ciągle wymyślone historię przez zlewaczałe (sorry, ale to po prostu prawda) środowisko filmowe.
Przede wszystkim ile masz tych filmów "tłoczących do głowy", ze Polska jest "be", podaj dowód na proporcje odwrotne, niż w Hollywood (tzn. 1:100).
I nie udawaj, że zjawisko w Polsce nie istnieje, bo w każdym środowisku znajdziesz na to dowód. Wystarczy wejść na dowolne forum, gdzie poruszany jest temat, a z postów wylewa się "żydostwo", "lewactwo", "muslimy", etc.
I to się nie zaczęło razem z zamachami z ostatnich kilku lat.
Bo ktoś nazwie Żyda Żydem, lewaka lewakiem, a muslima muslimem, to masz rasizm, faszyzm, antysemityzm itd. Jak dla mnie to stwierdzenie faktu. Póki co, w przeciwieństwie do Zachodniej Europy, jeszcze mamy tu sporo wolności słowa i możemy pisać co się myśli, choć widzę, że jak każdy lewak, najchętniej byś zabronił się odzywać ludziom o odmiennych poglądach. Nie ma bardziej faszystowskiej grupy obecnie niż lewactwo.
Trochę szkoda, że jeszcze z 5 razy nie zatytułowałeś mnie "lewakiem" (a pośrednio jak widzę także faszystą...) - sensu byłoby w tym tyle samo, ale wzmocniłbyś swój przekaz i lżej byłoby ci zasnąć.
Linda odmawiając Pasikowskiemu zagrania w "Pokłosiu": "Władku, zanim Amerykanie zrobili „Pluton” o tym, że przegrali wojnę w Wietnamie, zrobili pięćset pięćdziesiąt filmów o tym, że byli niezwyciężeni, że wygrywali, byli bohaterscy, natomiast my robimy pierwszy film o naszych relacjach z Żydami i on od razu jest o tym, że ich mordujemy." Teraz rozumiesz, czy narysować?
Z 50 filmów (polskich) to przed "Pokłosiem" poruszało temat stosunków polsko-żydowskich, więc tu się z BL nie zgadzam, podobnie jak z tymi ponoć "pięćdziesięcioma filmami przed <Plutonem>", które miały gloryfikować interwencję w Wietnamie.
A nawet, gdyby ich tyle było, to musiałyby być marne i niewiarygodne, biorąc pod uwagę antywojenne protesty w USA w tamtych czasach.
Zaś Ty może faktycznie rysuj. Może to Ci lepiej pójdzie.
Oczyma wyobraźni widzę Watahę produkcji TVP. U Pana Boga za piecem i Ranczo może i były śmieszne, ale z Watahy zrobiliby porażkę przynajmniej dekady.
W TV p będzie serial podobny z tymże z braćmi M :) taka wersja Watahy Ale w innym świetle ;d ciekawe który z braci będzie chował się w górach i kto będzie przeciwnikiem ;d
Wataha w TVP polegałaby na tym że ksiądz by załatwiał sprawę za pograniczników bo ci to w większości idioci, jeden opasły z niezbyt dużym rozumem, inny rudy, gdzieś tam cwany siwy komendant ale i tak najmądrzejszy jest kapelan pograniczników...
Niektórzy to się doszukują dziury w całym, ciągle coś się nie podoba, skrytykuj "Historię Roja" za słabą grę aktorską, montaż czy scenariusz itd to jest się nazwany lewakiem, skrytykuj "Smoleńsk" to dzieje się podobnie. Ciągle tylko doszukiwanie się lewactwa u tzw prawaków.
A przecież tutaj nikt nie powiedział że wszyscy narodowcy są tacy, nie wszyscy Polacy są rasistami, no ale jak z kibicami, powiedz że część z nich to troglodyci demolujący stadiony dla zabawy to już ich zdaniem obraża się wszystkich kibiców i jest się lewakiem...
Już chciałem się zgodzić, kiedy nagle - "nie wszyscy Polacy są rasistami"... no tak, zaledwie 1 na 4 nie jest łysy i nie chce wymordować wszystkich o innym kolorze skóry albo wyznania. Tak to mniej więcej brzmi. Może zgrabniej byłoby napisać prawdę, czyli że wśród Polaków też czasem zdarzają się rasiści, a nie żadne "nie wszyscy"?
Zgadzam się w stu procentach z tą opinią, już od pierwszego odcinka śmierdziało lewacką propagandą. Na drugim zakonczyłem ten serial. Kto to w ogóle reżyseruje? Wiadomo nie jestem za islamem, ale tu w Polsce nikt nie morduje kobiet i dzieci, kim by nie byli i skąd by nie byli, nikt nie bije biednych muzułmanów. Ten obraz Polaka przedstawiony w tym drugim sezonie jest obrzydliwy, zyjący tylko w chorej, zakompleksionej wyobraźni scenarzysty czy rezysera.
Powiedz to studentom Erasmusa z Torunia których kilkoro zostało pobitych w Toruniu w zeszłym roku, głośna sprawa, pobicia w centrum miasta przy masie świadków, faktycznie nikt nikogo nie bije.
A dzisiejszy odcinek pokazał że prawak to stan umysłu, wielu wrzeszczało o propagandzie, pokazywaniu Polaków od złej strony a tu co się okazało? Gość z ABW sam to zorganizował aby oczernić narodowców którzy mimo że nie zrobili tego to nie widzieli niczego złego w podpisaniu się pod tym.
Niektórzy po prostu nie odróżniają rzeczywistości od fikcji serialowej i dla nich prawdą jest pewnie to że pewna panna wjechała w kartony i nie żyje, a jej duch się pojawia w innych produkcjach.
Gdyby Kaczynski mogl to by tych arabow wykatrupil. Takze mysle ze jemu ten serial by sie podobal:):)
Co to niby ma znaczyć. Że oglądasz ten serial w USA ? I co stamtąd lepiej widać ? Chyba statuę wolności.
gdzie indziej zyje sie lepiej tylko tyle. Przynajmniej w wieku 35 lat mam wlasny dom i dobra prace . niestey ojczyzna mi tego nie dala, a szkoda.
Ja obserwują sytuację z Warszawy i moim zdaniem pieprzysz głupoty. Stąd lepiej widać, zapewniam... a na serio to mam nadzieję, że trollujesz tylko, bo tak głupim nie można być.
A ja obserwuję sytuację z Podkarpacia i jeszcze nie było tu zabójstwa na tle rasistowskim, żadni narodowcy nie prześladują imigrantów z Ukrainy czy Wschodu. Co więcej, to Ukraińcy dają mieszkańcom Przemyśla do zrozumienia że są u siebie bo Przemyśl jest podobno ich. Niech pani wielka reżyserka córcia słynnej lewackiej mamusi zrobi serial o Ukraińcach chadzających w czarno czerwonych koszulach po ulicach Przemyśla. Albo o tym jak Polacy ratowali Żydów poświęcając życie swoich bliskich i swoje. Oczywiście tego nie pokażą w lewackim serialu bo za to Soros nie płaci.
W jaki sposób Ukraińcy dają Polakom do zrozumienia, że Przemyśl jest ich? Jedyny sposób, w jaki widać Ukraińców na wschodzie przy granicy to handel. Od czasu do czasu jeszcze jakieś imprezy organizowane przez związki Ukraińców, o których głośno się robi tylko dlatego, że naszym narodowcom się nie podobają.