PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697374}

Wataha

2014 - 2020
8,1 112 tys. ocen
8,1 10 1 112302
7,1 26 krytyków
Wataha
powrót do forum serialu Wataha

Myślę, że gra aktorów oparta jest o wskaźnik wypalenia papierosów. Czynie ma czasami sponsora filmu produkującego ten
syf? Czasami to żenada - wdychanie i wydychanie dymu papierosowego ... o czym to świadczy? Film mógłby być dobry, ale
nie popieram palenia i reżyser, też nie powinien propagować nałogów.
Z poważaniem EK

ocenił(a) serial na 8
edward1957

Myślę że sponsor nie ma raczej nic do powiedzenia... A jeśli nawet to dodatkowy fundusz się przydał. Kolejny ciekawy polski serial pod wieloma względami na to zasługuje a jeżeli chodzi o papierosy to raczej sposób radzenia sobie z mega stresem na który narażeni są bohaterowie (generalnie cały czas) i polska rzeczywistość... Myślę że ustawa antynikotynowa nie obejmuje reżysera i udziału w scenariuszu i nikt nie ma wpływu na decyzję o paleniu czy też nie w serialu jak SAM reżyser ;)

lukaszlesnik

Może się i zgadzam z Tobą, ale popatrz ilu odbiorców tego serialu zacznie palić, bo będzie uważało, że to najlepszy sposób radzenia sobie ze stresem? A ilu wykończy rak? Autor powinien przed emisją nadać komunikat, że palenie ... itd ... jak na paczkach papierosów. Serial jeśli chodzi o tematykę jest OK - może i tak jest tam w Bieszczadach, ale jednak - szeptun nie palił.
Pozdrawiam
EK

ocenił(a) serial na 8
edward1957

Równie dobrze autor powinien nadać komunikat że w serialu stosowane jest niecenzuralne słownictwo, sceny przemocy, zabijania itp... Generalnie film powinien być emitowany dla widzów pełnoletnich i o tej sprawie powinien informować również odpowiedni komunikat. A wracając do palenia papierosów, nie sądze że po emisji serialu większe grono widzów (nie tylko nieletnich) zacznie palić. Wystarczy wybrać się na spacer po mieście lub parku albo na zakupy i wrócić nawdychany oparami i dymem z papierosów lub innych świństw lub zostać biernym palaczem. Zresztą kto będzie chciał to i tak będzie palił, tak samo jak pił alkohol, brał dragi czy stosował inne nałogi i raczej żaden film czy serial nie będzie miał większego wpływu na decyzję widza.... Tak podsumowując, i ku przestrodze, wystarczy sobie obejrzeć czasami jeden z dobrych filmów które lepiej wpływają na podjęcie decyzji co do nałogu niż niejedna z kampani ANTY-nałogowej.... Polecam REQUIEM DLA SNU.

ocenił(a) serial na 10
lukaszlesnik

Już po pierwszych odcinkach zastanawiałem się czy film nie powstał na zlecenie rządu, aby podreperować wpływy idące z akcyzy papierosowej. Podobno bardzo mocno spadł dochód państwa idący z tego tytułu.

ocenił(a) serial na 9
edward1957

Nie przesadzaj, a mordowanie funkcjonariuszy Straży Granicznej Cię nie wnerwia? Mordowanie jest dużo gorsze od palenia!

ocenił(a) serial na 9
edward1957

ubawiłem się po pachy głupotą twoich postów

Abraxus

ja też ... ale najfajniejsze w tym serialu to są jednak plenery. Wędrowałem w Bieszczadach w 1976 r. Pieszo, kilkanaście kilometrów dziennie. Zjeżdżałem na dupie ze stoków i jadłem makaron z margaryną i dżemem, bo do najbliższego sklepu było 12 km. A jak poszedłem po chleb w piątek, to już go nie było i trzeba było czekać do poniedziałku. To był dopiero stres. Jednak niestety nie poddałem mu się i nie zacząłem palić papierosów. Chciałbym, aby każdy takie coś przeżył. A ty jak to zrobisz, to dopiero będzie ubaw po pachy ... Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
edward1957

czy ty masz jakąś demencję starczą? najpierw przeżywasz, że niby ludzie zaczną palić ... bo w filmie palą. Co jest oczywiście wierutną bzdurą a teraz mi piszesz o tym co robiłeś w bieszczadach. Jedno z drugim w ogóle nie ma związku. Jak już się przechwalamy kto co zrobił to ja pojechałem z plecakiem na krym pociągiem 2600km, 30 godzin. Na miejscu zwiedziłem wszystko. Przeszedłem w 40 stopniowym upale karadah z połową butelki wody. Przeżyłem picie wódki z rosjaninem i przejście nocą przez sewastopol, więc?

Abraxus

tylko podziwiać :-)

ocenił(a) serial na 9
edward1957

nie podlizuj się:)