PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697374}

Wataha

2014 - 2020
8,1 112 tys. ocen
8,1 10 1 112302
7,1 26 krytyków
Wataha
powrót do forum serialu Wataha

gdy sugeruje Rebrowowi, że Ewa była "kretem"?

ukafek

Znaczy to, ze miała długie pazurki do kopania w ziemi, czarne futerko (co akurat by się zgadzało) i była ślepa ;)

ocenił(a) serial na 6
wombat_5

Potwierdzam! Dotarłem do scenariusza , w którym jest to wyraźnie zaznaczone.

ocenił(a) serial na 9
ukafek

Jak ktoś idzie na kupę to się mówi, że idzie wypuścić kreta.

ocenił(a) serial na 9
ukafek

Było to wyjaśnione w filmie, chodzi o to że pracowała po drugiej stronie pod przykrywką

ocenił(a) serial na 7
roman_zabawa

no tak, to widziałem choćby na początku pierwszego odcinka jak udawała jedną z nielegalnych imigrantek

Ale sugestię pani prokurator odczytałem jakby coś w stylu, że Ewa była gdzieś głębiej zakamuflowanym szpiegiem czy to po stronie przemytników czy jakiegoś wywiadu...

ukafek

Grzywa powiedział: "Co Ewa? Miałeś wylecieć w powietrze z innymi. Uratowała Cię" Nie zauważyłeś, że Ewa była w zmowie z przemytnikami broni? Była kretem w oddziale.

ocenił(a) serial na 7
wombat_5

no tak;) ja pytałem jeszcze zanim obejrzałem ostatni bodajże odcinek, gdzie to Grzywa mówi. A wtedy jedynie sugerowała to Dobosz...

ukafek

Kret? Robiła podkopy. Była szpiegiem, człowiekiem do zadań specjalnych w straży granicznej, a dla kogo z zewnątrz Watahy szpiegowała i czyje polecenia wykonywała do końca nie wiem, tego Roberta?

ocenił(a) serial na 7
look7

no właśnie to nie do końca zostało powiedziane... jakby scenarzyści pozostawili sprawę niedopowiedzianą na kolejne sezony...

ocenił(a) serial na 7
ukafek

Jak niepowiedziane? Przeciez Grzywa wszystko Rebrowowi powiedzial, m.in ze Ewka go ocalila, czyli tez w tym interesie siedziala.

ocenił(a) serial na 7
przekorna

no to może i powiedział ale ja nie o tym pisałem.
pytanie dotyczyło tego "a dla kogo z zewnątrz Watahy szpiegowała i czyje polecenia wykonywała" a tego Grzywa nie powiedział, jedynie bełkotał, że jacyś "oni" go/ich zabiją

ocenił(a) serial na 7
ukafek

Grzywa wysadzil Watahe na polecenie Kordy. Ewka byla jego zaufanym, niezawodnym oficerem, przezyla planowany zamach, cholera, dla kogo mogla pracowac?

ocenił(a) serial na 7
przekorna

no Korda jednak nie jest wierzchołkiem góry lodowej, z resztą po rozmowie z Dobosz wysłał smsa że go znalazła...
a poza tym to raczej Ewa nie miała zginąć w wybuchu który sama spowodowała

ocenił(a) serial na 7
ukafek

zgadzam sie co do Kordy, tyle, ze to bez znaczenia. Znal Grzywe i Ewke, pewnie sam ich zwerbowal i dla mniego pracowali.
Tylko nie wiem jak do stwierdzenia: " raczej Ewa nie miała zginąć w wybuchu który sama spowodowała" ma sie pytanie "co oznacza stwierdzenie, że Ewa była "kretem"?"

ocenił(a) serial na 7
przekorna

stwierdzenie " raczej Ewa nie miała zginąć w wybuchu który sama spowodowała" było do "przezyla planowany zamach"

a pytanie "co oznacza stwierdzenie, że Ewa była "kretem"" było na samym początku i nie wiem jakim sposobem to połączyłaś;)

i właśnie to że Korda nie jest w tym układzie najważniejszy ma kluczowe znaczenie, przynajmniej w temacie "kto za tym wszystkim stoi". Bo nie chodzi jedynie o to że Grzywa i Witynska dla niego pracowali, ale tez o to dla kogo on pracował... jaśniej nie potrafię

ocenił(a) serial na 7
ukafek

no przyznam, ze sie nie zorientowalam, iz pytaniem zasadniczym jest tu "kto za tym wszystkim stoi", bo watek dotyczy Ewki i pytanie o kreta jest zasadne tylko w przypadku, kiedy nie wiemy o tym wszystkim co wyjasnia Rebrowowi Grzywa. A mowi, ze to on a nie Ewka wysadzil Watahe, ze bron przemycaja byli wojskowi, z kim do spolki mozemy sie tylko domyslac. I osobiscie wole takie mgliste zakonczenie niz lopatologicznie wszystko wylozone jak w serialach amerykanskich.

ocenił(a) serial na 7
przekorna

tak to już jest że następna linijka często odnosi się do tej poprzedzającej a końcowa niekoniecznie ma wiele wspólnego z początkową, no ale zdarza się

no zgadzam się w tej kwestii - i tak właśnie było - pytanie o kreta postawiłem w związku z tym co sugerowała Dobosz bodajże Rebrowowi, i gdy nie znałem jeszcze wyjaśnień Grzywaczewskiego

owszem, mówi że to on wysadził watahe, choć choć jak dla mnie to ona zrobiła to na jego polecenie, no ale to ciężko rozstrzygnąć

i nikt nie kwestionuje zakończenia, z resztą to kwestia gustu

ocenił(a) serial na 7
ukafek

Amen, bracie.

ocenił(a) serial na 7
przekorna

shalom