PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179007
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

4x11 Promo

ocenił(a) serial na 9

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=kYpEjNCs304
Zapowiada się ciekawie :D

Andre4123

i to bardzo w porównaniu do tych flaków z olejem z początku sezonu, Bjorn z Rolo wtf???

ocenił(a) serial na 10
un_soleil

Ten widok mnie uradował :)
Może w końcu Rollo zmądrzeje he he.

ocenił(a) serial na 9
Spooky82

Osobiście, przemiana Rollo we frankisjiego księcia spodobała mi się. W końcu chłopak spełnił swoje marzenia :D

ocenił(a) serial na 10
Andre4123

Ale jak widać, czegoś mu jednak brakowało :)
Pewnie sposób ubierania, jedzenie sztućcami, zasady dworskie - to go męczyło.
Natury się nie oszuka :)

ocenił(a) serial na 7
Andre4123

zapowiada się dynamicznie. Ktoś się orientuje, kiedy premiera 4x11?

ocenił(a) serial na 10
krzys81

Wrzesien

ocenił(a) serial na 7
mateuszz27

podziękował

użytkownik usunięty
Andre4123

szkoda, że trzeba czekać do jesieni :/

ocenił(a) serial na 10

Patrz z innej strony :D 4 skończy sie prawdopodobnie gdzieś pod koniec grudnia. 5 sezon jak w banku masz gdzieś juz w lutym :)

użytkownik usunięty
mateuszz27

i takie optymistyczne podejście do tematu mi się podoba :) masz całkowitą rację, poza tym w czerwcu skończy się Gra o Tron, wakacje się jakoś przeboleje i znowu nadejdą czasy Wikingów :)

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie. Ja oprócz gry i Wikingow oglądam także serial pozostawieni , gomora (maj) Narcos sierpień także i w wakacje cos dla mnie sie znajdzie :)

użytkownik usunięty
mateuszz27

a gdzie oglądasz Narcos? przez Netflixa czy gdzieś indziej na necie? Nie ukrywam, że bardzo chciałabym obejrzeć ten serial, a na zalukaj go nie ma :(

ocenił(a) serial na 10

Ściągnąłem sobie cały serial z chomika, poza tym ogladalem go na cda :)

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Masz tam wszystkie odcinki w super jakości :)

użytkownik usunięty
mateuszz27

dziękować :)

Andre4123

Dziwne to jednym słowem. Rollo odziany w skórę walczy obok Bjorna. Pokonał ich, obronił Paryż i nagle się pogodzili i po wyglądzie Rollo można sądzić że jest pionkiem. Kto zrezygnowałby z jego pozycji, żeby wrócić do dawnego życia? Słychać coś w stylu "Part of my soul is still viking". widzimy go odzianego w skórę niczym jakiś berserker obok Bjorna. To brak logiki. Ragnar, Bjorn i reszta wręcz go znienawidzili. Po takim czymś nie jest łatwo wrócić jakby nigdy nic w szeregi. Sam Rollo był bardzo zadowolony z sytuacji - miał za żonę księżniczkę, był szanowany i poważany, jedną z ważniejszych osób w państwie. Po takiej zmianie niemozliwe, żeby zrzucił czyste ubrania i ubrał się w łachy. Każdy, nawet wikingowie dążyli do bogactwa, lepszego ubioru itp. Noszenie takiej skóry jak Rollo w trailerze nie było wówczas oznaką przynależności do wikingów tak jak dziś do jakiejś subkultury np. gangu motocyklowego, lecz o zamożności. Jedyne możliwe połączenie sił w takiej sytuacji to tylko czysto praktyczny sojusz np. Rollo walczy po stronie Ragnara przeciwko Egbertowi jak równy z równym jedynie dla osiągniecia wspólnych celów a nadal się nienawidzą. Nie kupię tego, że Rollo czuje się źle w swojej roli i przechodzi stopniową przemianę aż spotyka się z wikingami, pięknie się godzą, on ubiera łachy i przy boku Bjorna rabuje. Absurd.

P.S. Ivar w rydwanie w tych czasach i na dodatek bez woźnicy? wtf? Co za absurd.