Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 181 tys. ocen
8,4 10 1 180663
6,9 17 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

5x18

ocenił(a) serial na 6

Ktoś zwrócił uwagę, że król Danów jest BUDDYSTĄ? Najpierw chciał zabić Hvitserka, potem darował mu życie słysząc Budda i nawet się do niego przyłączył. Spójrzcie na wizerunki Buddy, a zobaczycie identyczne kolczyki! Wikingowie takich nie nosili. To kolejny multikulti wątek po Chince z Ragnarem. ;)

Moje opinie:

1. Wątek Ubbe - przeżyje na 100% i jeszcze ich przekona do swoich racji. podejrzewam, że nie uderzą na Ivara tylko ci trzej królowie spoczną we wschodniej Anglii co jest w zasadzie po części z historią.

2. Wątek Bjorna - pokona Haralda i poprowadzi armię na Ivara. Choć Haralda nie zabije. Jakoś się dogadają np. Harald uzna, że nie ma sensu konkurować z Bjornem, który dzięki ojcu jest "legendą" i będzie czekał do 6 sezonu.

3. Wątek Hvitserka - razem z tym buddyjskim królem zaatakują Ivara i dostaną w tyłek. Nawet każdy widzi, że armia Ivara ma kolczugi ii wikińskie hełmy, a nie takie gołe łachy jak armia przeciwna. Podejrzewam, ze Ivar zreformował też inne aspekty np. fortyfikacje.

4. Wątek Ivara - w przeciwieństwie do reszty uważam, że jednak dziecko zostanie uratowane. Mogło mieć twarz podobną do jasnowidza (zwłaszcza bez oczu) i przez to Ivar bardzo się przeraził, że to kara za jego zabicie.

5. Wątek Flokiego - szczerze? mam go gdzieś i nie komentuję....

ocenił(a) serial na 9
Alex_Tyler

Trzeba mieć coś z psychą, żeby kopiować swój komentarz na temat utworzony u innego użytkownika a następnie wklejać jako nowy . Po co? żeby tylko ktoś skomentował? Bo tam nikt się nie odniósł? Już jest coś na temat odcinka 5x18 gdzie jest 20 odpowiedzi (w tym własna)- nieee trzeba założyć i skopiować wątek...

ocenił(a) serial na 6
Marcin_Maslosz

Trzeba mieć coś z głową żeby nie sprawdzić co i jak. Wyraźnie w tamtym temacie napisałem, ze ten temat był wczesniej niż komentarz tam. Po prostu nie widziałem tego tematu, bo były na górze najpopularniejsze tematy a nie najnowsze - nie przyzwyczaiłem się do tych zmian i sądziłem, ze jeszcze nie ma wątku o tym. Zresztą masz duże problemy z czytaniem - tam od razu napisałem, że wklejam ponownie do większego tematu, żeby było razem, a ten można nawet skasować. Masz jakiś problem czy go szukasz na siłę? Sprawdź sobie geniuszu godziny mojego posta tu i tam. Zresztą tam wszystko wyjasniałem, ale złośliwiec jedynie zaczepki szuka i wybiera sobie co chce czytac.