Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 181 tys. ocen
8,4 10 1 180733
6,9 17 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Mam pewne pytanie dotyczące długości odcinków. Otóż na pewnej stronie z serialami online znalazłem wersję z lektorem, w której każdy z odcinków trwa 45 minut i kilkanaście sekund (średnio 13 do 15). Chciałbym zapytać, czy to jest pełna wersja, czy taka z której wycięto sceny seksu i przemocy.

ocenił(a) serial na 6
Nightwing_2

Hm. Obejrzałem dopiero dwa odcinki, a sceny seksu i nagości są praktycznie znikome nie to co w Grze o tron. Nie wiem czy w dalszych odcinkach jest ich więcej.

Nightwing_2

Wg HISTORY Polska, puszczane przez nich odcinki z lektorem są nieocenzurowane. Przynajmniej tak było w przypadku 1 serii. Wycinana była nagość i różne mniej znaczące dialogi itp.

Arg

A wycinane były z której wersji? Polskiej czy amerykańskiego History?

Sirielle

Wersja USA była cięta.

Arg

Ech, to szkoda - nie nagości, ale tych pomniejszych dialogów. Wybór pomiędzy lektorem z reklamami a cięciem treści. Ciekawe czy wersja na DVD też jest ocenzurowana.

ocenił(a) serial na 9
Sirielle

bedzie dla niektorych krajow. czekam wlasnie na oficjalnego bluraya bo sporo scen wycieli (np trojkat Aslaug, Ragnara i Lagerthy)

Nightwing_2

Całkiem naga żona Flokiego. Widzi ją mały Bjorn kiedy ta wychodzi z chaty. W innej wersji również z ściągniętej z ch**ikuj tej sceny nie ma. Teraz oglądam sezon 3 i nie wiem czy jest to wersja ocenzurowana czy nie bo nagości tu prawie nie ma wcale.
Jak ktoś widział jakieś "momenty" to niech poda kiedy to zweryfikuje.