PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179146
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

po obejrzeniu ostatniego odcinka.
Jak oni do diabła, po przegraniu tej jakże historycznej i realistycznej bitwy rzecznej, wrócili do domu? Znowu ciągnęli łodzie przez góry? Czy tym razem przepłynęli w końcu obok tych niezdobytych fortów wielkości kurnika?

Ależ ten sezon był słaby. Coraz gorzej jest i widać że scenarzyści nie za bardzo na to wszystko pomysł mają...

ocenił(a) serial na 9
Czuper1000

Rollo powiedział, "zostawcie ich, niech uciekają", widocznie nie delegował też wcześniej żadnych żołnierzy na te forty, skupiając całe siły na obronę miasta.
Ale kurcze, kocham ten serial a szczególnie postać wykreowaną przez Travisa i dlatego przykro mi oglądać ostatnie odcinki.
Wikingowie popłynęli na ten Paryż jak barany na rzeź, bez żadnego przygotowania. Za pierwszym razem ( w trzecim sezonie) byli lepiej przygotowani, mieli element zaskoczenia a i tak zdobyli Paryż tylko dzięki fortelowi Ragnara, co za drugim razem nie mogo już zadziałać.
Jakaś iskierka nadziei zapłonęła gdy Ragnar wpadł na pomysł przeniesienia łodzi lądem. Myślałem, że będą mieli element zaskoczenia, że Ragnar jeszcze coś wymyśli, że te platformy podczepione do łodzi na coś się przydadzą, niestety. A te wysięgniki na patformach? Na co to miało być? Jedna przydała się tylko do tego aby Flooki mógł sobie pokrzyczeć na Rollo.
A co z innymi łodziami, siłami wikingów? Przecież było ich tysiące, na pewno przzełamali by siły Rollo.
Nic mi się nie klei. Trzeba by wywołać Hirsta do tablicy, niech się przed nami spowiada :)

ocenił(a) serial na 8
rafalniemiec712

no szkoda, ale ostatnie kilka minut nasyciło mnie za całe 10 odcinków.