Powiem tylko jedno, wku..... mnie tym Torsteinem, na siłę jak widać chcieli się pozbyć tej postaci. Szkoda.
Mnie natomiast zastanawia, co stało się z Porunn, skoro Bjorn przy rozmowie z Ragnarem powiedział, że jej twarz cośtam. Może przeżyje oszpecona?
Na pewno Thorunn (tak, tak naprawdę brzmi jej imię :P) przeżyje, ale oszpecona właśnie.
Szkoda Torsteina, Ragnarowi ubywa przyjaciół (czy to znak, że na koniec sezonu skończy w dziurze z wężami króla Aelli?), ze 'starej gwardii' pozostał właściwie tylko Floki, choć też może być różnie, bo Ragnara okropnie ciągnie w stronę chrześcijaństwa, jestem praktycznie pewna, że na nie przejdzie i nie wydaje mi się, że Floki to zaakceptuje. Poza tym Ragnar od początku sezonu się stresuje, wścieka, miota, headbuttuje ludzi i nie wie, czego właściwie jeszcze chce od życia, to nie wróży nic dobrego dla tej postaci.
"Plowing, fertilizing and sowing seed are the very basis of life." - wyrywanie panienek - anglosaxon style :D Ten fragment po prostu mnie zmiażdżył. Nawiasem mówiąc, uwielbiam paring Lagertha/Ecbert, wprowadza trochę świeżości, do tego bardzo lubię obydwie te postaci, natomiast obawiam się, że w przyszłym odcinku coś się zepsuje, bo Ecbert się chyba nieco wystraszył tej przedramatyzowanej ofiary - zapewne jednak przegoni osadników i będzie chciał, żeby Lagertha i Athelstan z nim zostali, co oczywiście się nie stanie. Pewnie dlatego w trailerze ona mu pojeżdża, że myśli tylko o sobie. Cóż, mam nadzieję, że jednak będzie z tego coś dłuższego.
Rollo jako głos rozsądku, aż strach bierze normalnie, zaczynam się bać, że go ukatrupią :O
Athelstan mógłby w końcu 'przesiać' księżniczkę Judith, bo tak do siebie maślą oczy i gonią za sobą, że aż mi ich żal :D
Harbarda na tą chwilę nie ogarniam kompletnie, nie mam pomysłu co z niego będzie, mam tylko nadzieję, że nie odwalą jakiegoś mistycznego szitu, że to jakiś magik, bóg, czy coś w tym guście. Wściekłabym się strasznie, bo to zupełnie do tego serialu by nie pasowało.
*SPOILER* (nie taki aż duży)
Akurat "przesiewania" będzie w następnym odcinku sporo... Wygląda na to, że będzie tam zdecydowanie więcej tradycyjnej orgii miast tej "orgii przemocy". No cóż, jak widać, nie samą wojaczką człowiek żyje. Trzeba się także zająć "rolą anglosaxon style"...
P.S.
Twe życzenie z przedostatniego paragrafu zostanie spełnione.
Pozdrawiam fanów
a czy mnie tylko wzrok mylił czy Asloug przesiewać będzie ale nie z Ragnarem?
stoi nago i, delikatnie mówiąc, rzuca się w ramiona kogoś z krótkimi włosami i bródką. zbieżność takiej fryzury u Ragnara i wędrowca jest myląca, ale stawiałabym na tego drugiego - bo Ragnar daleko. chyba że znowu będzie o nim śnić ;)
Czy widziałaś trailer, wyświetlony po tym odcinku? Jest pokazany kochanek Aslaug :) W ogóle jest pokazane mnóstwo kochanek i kochanków :D
tak, właśnie o tym piszę, tylko nie rozpoznałam jej kochanka - w tym sęk. to ten wędrowiec?
No właśnie ;) Zdaje się, że następny odcinek będzie stał pod znakiem cielesnych uciech oraz męskich zwierzeń na temat kobiet ;)
A no jak widzialem Judith w tej lazni, jak w tym reczniku siedziala i Athlestan do niej podszedl to se pomyslalem, ze na jego miejscu to chyba bym ta szmate z niej zerwal i zgwalcil, tak mi sie spodobala. ;)
Może Athlestan w następnym odcinku ją przeleci to będziesz mógł sobie fapać :D
Thorunn vel. Porunn przeżyje zapewne, ślady na buźce zostaną ale i to się pewnie zagoi - pamiętacie jak Rollo kiedyś miał pokieraszowaną facjatę, a po latach parę blizn zostało raptem :)
swoją drogą przemiana Rollo w mądrego kolesia (pomijam nastawianie nóg wrogom po grzybkach), który ni słowem nie szemrze przeciwko bratu, bardzo mi się podoba
apropo kto gra tego Harbarda? wydaje mi się ze go gdzieś widziałem pewnie w jakimś filmie :D
Idealnie się z Tobą zgadzam co do większości wątków a szczególnie jeśli chodzi o Laghertę ;)
[MOŻLIWY SPOILER] Ragnar raczej jeszcze nie skończy w dziurze, musi przecież najechać na Francję co ciekawe była właśnie wzmianka o jej murach w odcinku.
[KONIEC SPOILER] ale kto wie co twórcy serialu dodadzą od siebie i zmienią.
Co do Harbarda myślę, że to może być jednak bóg albo jakieś medium. Wydaje mi się, że twórcy mogą posunąć się do tego stopnia, że obie wiary będą prawdziwe.
@ Svantevit
Zapomniało się dodać krótkiej myśli na temat Thorunn (chyba nie mam tutaj opcji edycji postu?)
Mnie ta postać bardzo nie "podeszła". Całe życie służąca, sprawiała wrażenie nieco niedowartościowanej/zakompleksionej. A następnie?
Wyzwolenie, 5 minut szkolenia i zaczęła rąbać Anglów niemalże jak Conan... xD
To chyba mówi co nieco o stanie wyszkolenia ówczesnych wojów.
Nie ukrywam, że tak jak polubiłem zmężniałego Bjorna, tak jego wybranka irytowała mnie jedynie do tej pory
No, nieważne... W każdym razie są duże szanse na to, że od tej pory ta postać stanie się ciekawsza dla widza.
no nie takie 5 minut szkolenia, w pewnym momencie nawet Laghetha ją trenowała ;)
Dlaczego szkoda? Mi się to podoba, że wprowadzili trochę realizmu. W tamtych czasach oberwać strzałą było bardzo łatwo, zwłaszcza pchając się ciągle do walki tak jak robią to wikingowie. Mnie z kolei bardzo ciekawi rana od włóczni, którą zgarnął Ragnar, pokazane zostało to w taki sposób, jakby jeszcze miało to wywrzeć jakiś wpływ w kolejnych odcinkach.
Głupota brata Kwintrith wręcz poraża. Wie że będzie atakowany i co robi? Rozbija obóz w kotlinie z której nie ma drogi ucieczki - brawo! Jeszcze przed obejrzeniem odcinka zastanawiałam się kto może zginąć, wyszło mi że to może być Porunn na początek. No i oberwała nieźle, ale raczej przeżyje.
Napisy już są.
Brat Kwintrith to w ogóle jakiś taki kompletnie nie samodzielny. W pierwszym odcinku prawie przepłynął na drugi brzeg rzeki aby wspomóc wuja :P Póki co nie interesuje mnie ta postać.
Dziwny był ten odcinek, nie ukrywam, że odpływałam myślami, było zwyczajnie nudno.
Do tego masa rzeczy mnie irytowała, jest tego tak dużo, że nie chce mi się nawet zacząć, ale tak ogólnie, to oprócz Rollo (nie wierzę, że to piszę, przecież go nie cierpię!) wkurzali i irytowali mnie dosłownie wszyscy.
I Lagherta uczy się angielskiego tak szybko, że uczciwy człowiek może tylko pozazdrościć ;D
Natomiast to co mnie najbardziej rozeźliło, to SPOILER NASTĘPNY ODCINEK jeżeli się nie mylę, z serialu zrobi się Moda na Kattegat i Beverly Wessex. Wszyscy ze wszystkimi zaczną się dupcyć jakby to było kuźwa najważniejsze. Oczywiście z tego będą DRAMY i inne PŁACZE i sceny ZAZDROŚCI, chyba się porzygam. Tym samym nowe znaczenie zyskuje hasło z trailera sezonu "czyje to dziecko", co w tym momencie będzie bolączką chyba każdego chłopa w Vikings. Paryż do zdobycia, Anglia do opanowania, a tu się będą bawić w takie Trudne Sprawy. Pliiiiiz.
No i co z tą księżniczką, kibicowałam jej w jej misji roznoszenia jej gwałcicieli na mieczach i teraz ona się obłapia z jednym z nich? Nie kumam tego.
nie no, z wcześniejszych informacji wynikało, że ten najmłodszy brat księżniczki jej nie wykorzystywał. mówiła na prawo i lewo że dręczył ją jej wuj i starszy brat, a z młodszym bardzo się kochali. i dlatego chciała, aby go ocalić.
Przecież to nie Burgred ją gwałcił - ona miała DWÓCH braci. Gwałcił ją wuj i brat numer dwa - ten, którego otruła 'za kulisami' w sezonie drugim, zanim przyjechała do Wessex. Ciućmok Budzio jej nigdy nie zrobił krzywdy.
@nomiko @Mauretania
ooo, w takim razie przepraszam, nie wiem czemu cały czas byłam przekonana, że był tylko jeden brat :)
Dzięki za informację!
Nekst tajm on wajkingz... cztery seksy w jednym odcinku, to będzie rekord. Tytuł powinien brzmieć "Sex in the Wessex", albo coś takiego.
http://youtu.be/F8QuMH5in6s
hahahaha, cały ten trailer jest zrobiony jak jakieś wspomnienie z sobotniej imprezy ;) niezły przeskok po dwóch odcinkach kręcących się wokół pola - rolnego i bitwy ;)
W końcu nie tylko samą pracą na polu i mordobiciem człowiek żył w tamtych czasach ;)
Podejrzewam, że Ragnar/Kwentrith i Lagertha/Ecbert jednak nie zostaną skonsumowane, no ale nadal jest tego sporo. Eeee tam, jeżeli to taki jednorazowy natłok to ja nie mam nic przeciwko, niechaj sieją (¬‿¬)
Lagertha i Ecbert już to zrobili ^^
http://voices-in-the-breezes.tumblr.com/post/112916694969/vikings-3-03-extended- bath-scene
O borze szumiący, dziękuję <3 Dlaczego poucinali tą scenę? Whyyy? No, to jeśli skonsumowali to ja jestem zadowolona :D
Trailer do następnego odcinka wygląda dla mnie bardziej jak żart a nie następny odcinek Wikingów.. :D kiedys w Breaking Bad był taki odcinek w których Walter i Jessie ganiali muchę po laboratorium. Jakiś taki zapychacz. Mam wrażenie że ten odcinek tez będzie takim zapychaczem.
no ale w sumie dlaczego fakt, że oddają się przyziemnym uciechom miałby byc zapychaczem? pokonali wuja i brata księżniczki, pokonali armię młodszego brata, chwilowo jeszcze nie mają żadnej bitwy przed sobą. przyjemności fizyczne były dla wikingów czymś mega naturalnym, i - jak napisał ktoś wcześniej - przyszedł czzs żeby nieco odreagować wojakowanie ;)
to nawet nie chodzi o przyjemności fizyczne ale o samą formę spoilera : ) muzyka, rozmowa Ecberta z Ragnarem i tak dalej : )
P.S Przyjemności fizyczne są do dziś dla Skandynawów czymś mega naturalnym :D