Jestem fanką Gry o tron, większość osób twierdzi, że Wikingowie są klimatem podobni, więc pomyślałam, ze zacznę oglądać. Niestety, obecnie mam drugie podejście do tego serialu (za pierwszym odpadłam po dwóch odcinkach) i teraz jestem po trzecim odcinku i jakoś mi się nie podoba. W ogóle nie czuję tego klimatu, i nawet mnie chyba nie ciekawi co będzie dalej. Więc doradźcie proszę co robić: oglądać dalej czy lepiej dać sobie spokój?
spoko, ja podchodziłam do tego 3 razy, za pierwszym i drugim obejrzałam 3 odcinki i były takie chu jowe że stwierdziłam że nic z tego nie będzie, za trzecim zaczęłam chyba od 4 odcinka, i jakoś poszło, potem już wciąga i robi się ciekawie, szczególnie jak Bjorn dorośnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla mnie też GOT jest lepsza. 2 sezon Vikings jest najlepszy.
Ja tak oceniam te seriale według poszczególnych sezonów
GOT 1 sezon - 10/10.....Vikings 1 sezon - 8/10
GOT 2 sezon - 9,5/10....Vikings 2 sezon - 9,5/10
GOT 3 sezon - 10/10.....Vikings 3 sezon - 8/10
GOT 4 sezon - 10/10.....Vikings 4 sezon - 5/10
GOT 5 sezon - 7,5/10
Przepraszam Cię, ale nie rozumiem tego pytania. Wszystko jest subiektywne (no może oprócz matematyki)... Sama chyba wiesz najlepiej czy coś lubisz czy nie, czy coś oglądać czy nie. To jakbyś nie lubiła czerwonego i pytała się ludzi czy włożyć czerwoną sukienkę bo koleżanka mówiła, że jej się podoba i jest podobna do twojej ulubionej czarnej sukienki.....
I kto Ci takich bzdur nagadał, że Gra o tron i Wikingowie to podobne klimaty? To jakbyś porównywała jednoczesną nawałnicę, sztorm, burzę śnieżną i skwar z burzą z piorunami. Grę o tron rewelacyjnie się ogląda, Wikingów się ogląda, taka różnica....
To chyba ja ciebie nie rozumiem. Milion osób zadaje takie pytania, bo nie jest czegoś pewnym. Dużo seriali ma słabe początki, a później się rozkręcają. :)
Nie umiem zliczyć ile czytałam dyskusji o podobieństwie Wikingów do GoT oraz Rodziny Borgiów, więc zakładam iż twój komentarz to zwykłe czepialstwo. Pozdrawiam! :)
To prawda, że pomóc wiele Ci nie możemy. Przecież do niczego nie zmusimy, od niczego nie odstraszymy. Jednak w mojej opinii Wikingowie są lepsi od GOT niemal pod każdym względem. Choć GOT również bardzo lubię.
Klimatem miejscami jest bardzo podobnie, ale tak ogólnie to różne seriale, o różnych cechach i celach. Nie ma tu smoków, a ilość magii jest śladowa. W Wikingach dużo więcej się dzieje, choć sezon 4 jest tutaj małym wyjątkiem. Postawiono na tempo akcji podobne do GOT, czyli 5 odcinków gadania o niczym, a później 1 odcinek z wartką akcją i kluczowymi wydarzeniami. Następnie 3 odcinki z dalszym knuciem, intrygami itp. Najlepszy sezon to zdecydowanie ten 2. Masa akcji, zaskoczeń i przepięknych scen.
Wszystko zależy od tego czego Ty oczekujesz od serialu. Na rankingi i oceny nie ma co zbytnio patrzeć, chociaż gdyby się tak przyjrzeć to w ostatnim czasie Wikingowie idą w górę w rankingu seriali na tej stronie. Jeszcze jakieś 2 miesiące temu serial był na 13 miejscu, dziś jest już na 8. Pozdrawiam.
Ja uważam, że opinie innych są pomocne, wiadomo każdy lubi co innego, ale warto się zasugerowac opinią innych (w moim odczuciu). Nie chodzi o zmuszanie, ludzie.Chodzi tylko o wasze zdanie na temat serialu, o to czy akcja dalej się jakoś rozkręca czy raczej nie. Tylko tyle. :) Również pozdrawiam ;)
i te milion osób/papug to Twoje wytłumaczenie? Oj daj spokój....Nie podoba się to nie oglądam, jeśli się waham oglądam jeszcze i decyduję, albo czytam opinie na forum i wtedy decyduję. Ale takie pytanie oglądać/nie oglądać jest sztuczne, zbędne i świadczy o lenistwie bo nie chce Ci się poczytać już napisanych opinii. Męczysz się, ale pytasz czy oglądać? hmmmm.....
Jedyne podobieństwo między tymi serialami to to, że aktorzy grają w kostiumach ze swojej epoki/świata. No chyba że to ten podobny klimat. A tak poza tym inna historia, inny klimat, akcja, bohaterowie, akcja itd. Tak jak napisałam wcześniej, Grę o tron rewelacyjnie się ogląda, Wikingów się ogląda...
Moim zdaniem warto. Pierwszy sezon jest jakiś nijaki, lekkko nudnawy a postacie średnio ciekawe. Ale od drugiego sezonu poziom serialu staje się coraz lepszy.
nie rozumiem - zaczęłaś oglądać od 1 odcinka 1 sezonu:
żona Ragnara powiedziała mu "nie śpij ze wszystkimi kobietami z Kattegat"
syn dostał "bransoletkę dorosłości" a Ragnar pokazał bratu debilny kompas słoneczny
http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055/discussion/Literatura,241352 6#post_14313354
czy też zaczęłaś oglądać od 1 odcinka 4 sezonu:
Gdy Ragnar był ciężko ranny syn Bjorn kazał "aresztować" Flokiego w wyniku tego "aresztowania" Floki był przykuty do PRĘGIERZA
http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055/discussion/Romans+Ragnara+i+ Athelstana+potwierdzony,2626288#post_14230910
a jak Ragnar nagle stał się całkowicie zdrowy - Bjorn postanowił spędzić ZIMĘ sam w lesie...
(pytam bo nie wiem)