dzięsiąty odcinek czwartego sezonu zmienił cały serial.
Synowie Ragnara są dorośli. Bardzo zaintrygował mnie Ivar. Zastosowano szkła kontaktowe by podkreśli błękit jego oczu, jak u Ragnara.
Bjorn dowiedział się o synie Ragnara Magnusie, który jest w Anglii.
Ragnar po porażce w Paryżu opuścił wszystkich i wrócił po paru latach, znienawidzony przez synów i lud. Gdzie jest Lagertha? Czyżby umarła w Paryżu?
Nie mogę się doczekać przyszłych odcinków. Ivar Bezkostny był iście wielkim wojownikiem, mimo jego kalectwa.
Synowie Ragnara fajnie grają, przynajmniej Ivar i bodajże Ubbe, mają te tiki i spojrzenie Ragnara : D
Jak dla mnie jacyś mało charakterystyczni ci synowie jeżeli chodzi o wygląd,no oprócz Ivara oczywiście. Jak to jest z tym Magnusem? Do tej pory zastanawiam się czy to jakaś ściema czy faktycznie podczas sikania na ranę Ragnara przez księżniczkę doszło do czegoś? Widać,że coraz bardziej reżyser przygotowuje widzów do śmierci Ragnara. Ale dobrze zobaczyć go po tak długim czasie niezaćpanego xD Jak zwykle dużo pytań i trzeba sobie teraz znowu trochę poczekać...
Chyba po "sikaniu" przeszli do rzeczy o ile mnie pamięć nie myli ;p Ciekawi mnie co z Alfredem, synem Athelstana który też już będzie dorosły.
Poczekamy z 3 miechy, nie wiem kiedy dokładnie wychodzi 2 cześć sezonu. Ponoć latem.
Taka ciekawostka, facet który gra dorosłego Ubbe, jest starszy o 3 lata od aktora który gra Bjorna ;d
No właśnie nie pokazali żeby coś się działo,może to miało być takie ,,oczywiste niedopowiedzenie''.Bjorn nawet nie napomknął o śmierci swojej córki... a liczyłam na to. I ten warkocz z tyłu zerżnięty od Ragnara w pierwszym sezonie... trochę to zbędne. A co do syna Athelstana-ciekawe czy będzie taki uduchowiony jak ojciec i jakie będzie miał relacje z Egbertem :)
Halfdan umarł? Mam nadzieje że Halard i Halfdan powrócą nie mówiąc o Egbercie.
Racja, dopiero potem to zobaczyłem. Świetnie, będzie powrót wszystkich postaci :3
ivar bardzo dobrze zagrał jest git duża szansa że 2 część sezonu będzie dobra
Ivar to będzie główna postać w 5 sezonie i wtedy będzie grany przez Rhysa-Meyersa - takie jest moje zdanie. W odcinkach 11-20 4 sezonu zagra go ten młody Andersen ale między 4 a 5 sezonem będzie pewien przeskok czasowy i trzeba będzie go postarzyć. Obaj aktorzy są na tyle podobny, że o ile wcześniej zastanawiałem się kogo Rhys-Meyers zagra w 5 sezonie to tera chyba nie mam już wątpliwości. Poza tym Ivar to będzie w 5 sezonie główna postać więc nic dziwnego, że taki "gwiazdor" go zagra.