Nie wiem czy ktoś zauważył, ale przez to, ze w obsadzie głównej na górze są podane od dawna niezyjące lub nieistotne postacie to zaburza ocenianie ról. Przykładowo widnieje tam Siggy, Horik, czy młody Bjorn, których role skończyły sie na 2. sezonie. Przez to nie ma oceny ważnych postaci takich jak EGBERT, czy starszy Bjorn. Do tego synowie Ragnara. Oni co prawda są świżym nabytkiem, jednak warto ich oceniać. Jednak nie wyobrażam sobie, że w ocenach ról widnieje taki Horik, a jednej z nalepiej zagrancyh postaci czyli Egberta nie ma... Prawdopdobnie byłby z Ragnarem i Ivarem w czołówce postaci.
Rzeczywiście można byłoby przesunąć do góry Egberta, Bjorna czy też jego braci. Jedynie Siggy mogliby zostawić (mam do niej sentyment). Egbert ma obecnie ledwie 845 ocen, a średnia 8.8, co plasuje go na 5 miejscu w całej obsadzie. Jestem przekonany, że gdyby jego postać była bardziej widoczna do oceniania, miałby tych ocen o wiele więcej. Ivar ocen ma 253 i średnią aż 9.3. Jest niedaleko za Ragnarem i Flokim. Wiadomo, że takie rzeczy to detale, ale w tym wypadku wyjątkowo irytujące.
Tak w ogóle to dlaczego w miejscu „ocena aktorów serialu”, gdzie są te miniaturki nie ma odpowiedniej kolejności? Po Ragnarze i Flokim powinien być Ivar, dalej Egbert, Bjorn itd. A tu nigdy nie aktualizują.