PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 180 tys. ocen
8,4 10 1 179701
7,0 26 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

podejrzewam, że to sie bierze z okrojonego budżetu, ale smiesznosc budzi jak 30 wikingow w trzech łódkach podbija całe krolestwa

fabian_tubalny

oglądacie film... to nie pixrdolcie głupot.Emocje i wyobraznia dziala.A teraz mnie mozecie zjechc.Pozdrawiam

kalias1

rany ludzie naprawde nie dajcie sie az tak pociac za ten film. kazdy ma swoje zdanie, swoje opinie. ale dojrzala osoba rozmawia o tym w sposob dojrzaly. bez obrazania. ludzie czasami wyjdzicie na ulice, do ludzi znajdzcie dziewczyne, zalozcie rodzine, miejcie dziecko. pojdzicie na spacer. czy naprawde polak musi byc az tak glupi, ze nawet w tak glupie sprawie jak glupi film nie da sie bez obrazania i insynuacja. chyba sie wypisze, z tego filmwebu bo tu rzadzi IQ ponizej kartofla

ocenił(a) serial na 10
fabian_tubalny

Ktoś nie widział bitew w grze o tron...
Są wyjątki ale w 90 %
1. Ruszaja na Siebie dwie armie
2. Nagłe stop
3. Wygrana jednej ze stron

ocenił(a) serial na 10
fabian_tubalny

Jak przeczytałem te wypociny , to 70% wypowiadających się tutaj ,musi wrócić do szkoły by pozyskać wiedzę . A Ty człowieku wygląda na to , że jesteś idi...tą! 3 łodzie , to około 60 wojowników! Weź pod uwagę , że to byli wojownicy ! A teraz jeśli chodzi Tobie , czy też innym o ilość tych wojowników jaka atakowali , to odsyłam do historii o Polskiej Husarii!! Bo pewnie to też bzdura? Jak 300 rozwala kilka tysięcy. Lub jest wstanie rozgromić 20-30 razy większą armię? Rozumiem , że udało się raz , ale nie nascie lub dziesiąt!

Pzdr

ocenił(a) serial na 4
Daryl75

to odsyłam do historii o Polskiej Husarii!! Bo pewnie to też bzdura? Jak 300 rozwala kilka tysięcy.
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
książka "HUSARIA" - Jerzy Cichowski, Andrzej Szulczyński
strony 170-176 omawiające bitwę pod Kircholmem
roty hetmańskie Wincentego Wojny w sile 300 husarzy dostały zadanie "ZABAWIAĆ"
kilka tysięcy piechoty szwedzkiej, potem husarze Wojny zostali wsparci przez 300 rajtarów kurlandzkich
przysłanych przez lennika polskiego księcia Fryderyka Kettlera

mieli "zabawiać" piechotę, aby nie pojawiła się w innym miejscu bitwy,
gdy reszta wojsk polskich rozbijała rajtarów szwedzkich

ogólnie pod Kircholmem było 3500 wojsk litewskich/polskich
i ponad 11 tysięcy szwedzkich
na szczęście ani piechota, ani kawaleria szwedzka nie umiały wtedy walczyć z polską/litewską kawalerią...
(kawaleria w Europie Zachodniej walczyły wtedy tylko strzelając z pistoletów taktyką "karakolu")