PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179260
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

czy ktoś zauważył że jego oczy zmieniają kolor ? jest to celowy zabieg ? jak tak to jaki on ma cel ?
:D zaciekawiło mnie to bardzo !

2
tentypkaszan

Ragnar ma być potomkiem Odyna, więc pewnie zmieniające kolor oczy mają pokazać jego więź z bogami (czy coś takiego).

tentypkaszan

ja zauważyłam:) raz szare, raz zielone, raz błękitne...może faktycznie ma to związek z jego "boskością" a może to taki myczek by zaciekawić widzów.

tentypkaszan

Także zauważyłem! Z początku myślałem, że to błędy z wideo :D I wydawało mi się, że w którymś odcinku były one nawet fioletowe, choć przez moment.

tentypkaszan

Moim zdaniem to żaden z wymienionych przez was powodów (aczkolwiek mogę sie mylić :P) porostu aktor ma takie oczy, wprawdzie niewiem jak mocno zmienia mu sie ten kolor oczu bo sam nie zwróciłem na to uwagi, ale swoją opinie iż to aktor ma takie oczy wynoszę z tego że z moimi dzieje sie coś podobnego, moje oczy są takie zielonkawe gdy patrze pod słońce ta barwa jeszcze przybiera na sile, w południe gdy słońce jeszcze nie jest tak intensywne i ogólnie mało słoneczne dni są takie szarawe, a jeszcze kiedy indziej robią sie niebieskie.

harnas2007

Wniosek prosty - również jesteś synem Odyna.

Sthurmhowy

Taaa, było by zajebiście :D

harnas2007

Czy ja wiem ... Chyba nie łatwo być synem Boga ;)). Ta zmiana koloru jest na tyle wyraźna, że to nie może być przypadek.

harnas2007

Mam tak samo jak ty oczy błękitno- zielone. Też mam różny kolor, zależy on od światła. Na każdym zdjęciu inny kolor :). W ciągu dnia jaskrawy,a wieczorem intensywny. Na wieczornych zdjęciach z sylwestra wyglądam jakbym była wampirem.

tentypkaszan

Ja w jednym z odcinków miałem wrażenie, że jego oczy z zielonych na niebieskie zmieniły się pod wpływem światła, więc więcej już o tym nie myślałem.

tentypkaszan

Ja bardziej obstawiam, ze jest to związane z podejmowanymi przez niego decyzjami. Kiedy planował coś co zmieni jego (i nie tylko) życie. Te oczy zmieniały mu się i robił wyraźniejsze w tym samym czasie kiedy pojawiał się kruk. Czasem były jakby wyrazem jego emocji - wściekły, szczęśliwy, albo jak coś knuł i planował. Ot, takie moje spostrzeżenia.

tentypkaszan

Użytkownicy wyżej dobrze mówią. Ragnar jest synem samego Odyna, archetypem bohatera w staronordyckich sagach. Te oczy nawiązują do tego, że co prawda Odyn fizycznie miał jedno oko, ale jego drugie oko, to psychiczne, widziało wszystko, posiadało zdolność jasnowidzenia.