Miał być fajny serial z "niezmierzchowym" podejściem do wampirów. Wyszedł gniot. Pomysł fajny:
wampiry jako efekt wirusa czy tam pasożyta. Ale ta cała obecna propaganda pro żydowska irytuje. Otóż w serialu
pojawia się bohater, super-żyd, który jedyny widzi co się dzieje i tylko dzięki niemu można
uratować świat. Otóż byłoby to do przełknięcia ostatecznie, gdyby nie to, że w serialu w pewnych
scenach pojawia się informacja: Poland 1944 i pokazany jest obóz koncentracyjny bez żadnej
informacji, że jest to NIEMIECKI obóz koncentracyjny na ziemiach OKUPOWANEJ Polski. Masakra.
Większość niedouczonych Amerykanów będzie na 100% pewna, że to źli Polacy mordowali dobrych
Żydów, którzy ratują świat. Ja takiej propagandzie podziękuję i nie będę dalej tego oglądać.
Twoja wypowiedź ociekająca nienawiścią do żydów, świadczy o tym iż przypuszczenia "większości niedouczonych Amerykanów" nie będą zupełnie bezpodstawne
Niestety masz 100% racji powyzej juz mamy kolejny przyklad biednego umyslowo Prymitywnego Chama
Bronek podpisał nowelizację ustawy gdzie my Polacy od stycznia 2015 roku będziemy płacić 50 tysiacom żydów odszkodowanie za holokaust my naród Polski najbardziej pokrzywdzony przez dwa totalitaryzmy.
Przecież to od nas zaczął się holokaust wymordowaniem elit.
Otwierają muzeum żydów Polskich drwiąc sobie z narodu Polskiego Pierwsze miało być muzeum Polski niestety pokazali nam gdzie nasze Polskie miejsce w szeregu.Ale póki Polacy nie dostrzegą problemu tych żydowskich szkodników lepiej w tym kraju nie będzie nigdy. A z tym odszkodowaniem to już przegięcie na maksa i jakim prawem? trzeba to nagłośnić jakoś o antysemityzmie wszędzie trąbią bo żydek o to dba ale o antypolonizmie cisza.
Jak można mówić Polski czy Niemiecki żyd żyd jest żyd i nie ma nic wspólnego z danym narodem to żmijowe plemię i jak Polacy mogą mówić że żydostwo nie jest problemem właśnie jest to przez nich w Polsce jest źle.
Ludzie powinni się obudzić i zrobić z tym porządek bo póki co to służycie żydom a nie swojemu Państwu i sobie samym Polak nie ma interesu w tym żeby robić na żyda ale jak widać im to odpowiada. Żeby Polak w swoim kraju był tak traktowany może my nie żyjemy w swoim kraju?
Pokaz mi DOKLADNIE miejsce wktorym on w swojej wypowiedzi "ocieka nienawiscia do Zydow"?DOKLADNIE albo odszczekaj.
W serialu nie zauważyłem żadnej antypolskiej propagandy, ale nie dziwię się takim antysemickim prowokacjom jaką raczył poczynić autor tego tematu. To teraz takie modne... no i ta internetowa anonimowość - wprost raj dla hejterów.
Ludzie, co się z wami dzieje? Czy w ogóle rozumiecie takie słowa jak nienawiść czy ANTYSEMITYZM? Ile macie lat? 13? 15?
Mam 39 lat, ale pojęcie antysemityzmu czyli postawy wyrażającej uprzedzenie, niechęć, wrogość i dyskryminację Żydów oraz osób pochodzenia żydowskiego rozumiałem już będąc dzieckiem. Domyślam się, że podobne opinie jak tutaj masz o genialnym filmie Pokłosie i zgaduję, że za chwilę usłyszę znów coś o "antypolskiej propagandzie" i "super żydach:
Problem w tym, że mówienie o wiadomych obozach koncentracyjnych jako "polskich" lub danie ww. notki może podsunąć niezorientowanej (innymi słowy niedouczonej - spytaj się przysłowiowego Kowalskiego na temat jakiegoś szczegółu z, powiedzmy, amerykańskiej historii) osobie myśl: że to Polacy byli odpowiedzialni za obozy koncentracyjne. Postaw się na miejscu kogoś spoza Polski, kogoś kto nie zna najlepiej tutejszej historii. Jeśli dana osoba będzie przez dłuższy czas będzie słyszała o Polsce w tym kontekście, to po pewnym czasie to przekonanie zostanie utrwalone. Hualpa ma rację, doszło do błędu, osobiście nie nazwałbym tego żadną propagandą, raczej spartaczoną pracą podczas badania materiałów źródłowych, tudzież lenistwo osób odpowiedzialnych. Poza tym, nie widzę nic w wypowiedzi hualpy co by wskazywało na antysemityzm (dla mnie "super-żyd" brzmi jak stwierdzenie - jednostka wybitna, coś w deseń agentki Dunham z serialu Fringe).
Bez przesadyzmu, w końcu wiadomym jest fakt, że to Niemcy - naziści dokonali Holocaustu.
Nigdy nie spotkałam obcokrajowca, który by tego nie wiedział. Mieszkałam przez jakiś czas za granicą i o ile spotykałam osoby, których edukacja pozostawiała wiele do życzenia (np. pewna Angielka, która nie ogarniała faktu, że ja z Polski mogę przejść przez granicę do Czech, wiesz, PRZEJŚĆ, na nogach :D o tyle nawet ona wiedziała, że to Niemcy zabijali Żydów. Rozmowa wynikła z tego, kiedy próbowałam jej wytłumaczyć, gdzie mieszkam w Polsce, kiedy powiedziałam jej że mieszkam jakieś 2 godz. samochodem od Auschwitz - jedynego miejsca w Polsce, które skojarzyła (nie Warszawa, Kraków, Tatry, czy Bałtyk - nic :D ). No to skoro angielska ostra imprezowiczka wiedziała, co to jest Auschwitz, kto i kogo tam mordował, to nie histeryzujmy.
Poza tym naprawdę, nie ma co rozdzierać szat, jeżeli jakiś przygłup z kampera z z usańskiego zadupia nie skojarzy Eichorsta w niemieckim mundurze z Niemcem, tylko zasugeruje się Polską jako miejscem, skoro on nie będzie nawet potrafił wskazać na mapie stolicę jego kraju i będzie wierzył, że świat stworzył Bóg jakieś 6 tysięcy lat temu.
Polska dla niego to będzie pewnie miejsce gdzieś w Nebrasce :D
Byś się zdziwił jak wielu młodych NIEMCÓW jest przekonanych, że to NAZIŚCI mordowali żydów. U nich uczy się, że naziści wywołali II wojnę światową. Nie mówi się o tym, że to Niemcy. Już sam Obama mówił o polskich obozach więc autor tematu ma sporo racji, że niedouczone społeczeństwo nie będzie ogarniało tego faktu.
Ale ludziom nikt nie broni dowiadywać się samemu co i jak nie ma nic głupszego tylko chłonąć bezkrytycznie ten program nauczania w szkole. Należy zadać pytanie komu zależy na tym by młodym amerykanom w szkołach wpajać do głowy kłamstwa historyczne.
Naziści dokonali holocaustu, ale przy pomocy miedzy innymi Polaków. Tak twierdzi szef FBI, James B. Comey, w przemówieniu wygłoszonym 15 kwietnia 2015 w Muzeum Holocaustu w Waszyngtonie. Wg. mnie problem istnieje i trzeba z nim walczyć.
Antysemityzm.....albo holocaust to żydzi zrabowali dla siebie,,,mówiac holocaust kazdy mysli o zydach a to słowo ma znaczenie ogólne tak naprawde..ale coz propaganda zydowska działa a Polska jest sprzedawana kawałek po kawałku.......
hualpa nie myślisz trzeźwo, to, że jest napisane iż obóz był w Polsce wcale nie świadczy o antypolskości, czy kiedyś obozów koncentracyjnych w Polsce nie było? BYŁY. Wiem powinni napisać Niemiecki obóz koncentracyjny w Polsce, ale w serialu chodziło tylko o lokalizację. Mamy za co nienawidzić Żydów ale to nie powód by nie mogli być bohaterami książki czy serialu.
A jeżeli tak zależy ci na opinii amerykanów to albo się powieś, albo zapomnij tym bardziej, że wiele z nich myśli iż Polska to rosyjski Okręg a Australia to wielka mistyfikacja. Halupa nigdy nie rozdrabniaj się gdy piszesz o wieku łatwo teraz zauważyć, że ty nie masz wiele więcej niż piszesz.
Współczuję wam wypranych mózgów. I tego, że nie rozumiecie znaczenia słów. Daleko mi do antysemityzmu (przeczytajcie definicje ras semickich) czy jakiejkolwiek nienawiści do narodów czy nacji. Nie ma złych i dobrych narodów są tylko źli i dobrzy ludzie. Zacznijcie w końcu samodzielnie myśleć i wysuwać wnioski a nie klapki na oczy i atak. Każda wypowiedź gdzie pada słowo Żyd a obok nie ma słowa kocham odbierane jest jako antysemityzm. To jakaś kompletna paranoja. Cyrk.
Cóż, jak dla mnie cyrkiem są Twoje wypowiedzi - i to cyrkiem smutnym, bo nie jestem pewien, czy jesteś trollem, czy naprawdę nie widzisz, jaką krecią robotę wykonujesz.
Zwracasz uwagę na skądinąd często słuszny problem błędów w precyzyjnym przekazywaniu informacji historycznych - i jednocześnie usilnie starasz się skompromitować sprawę, o którą walczysz, rzucając oskarżenia z kosmosu o "antypolską propagandę". Wysuwasz przypuszczenie, że pojedyncze słowo "Poland" wmówi komuś, jakoby to Polacy byli odpowiedzialni za zbrodnię - mimo, że w serialu notorycznie wspominany jest Hitler, czy niemieckie pochodzenie popleczników Mistrza.
Oburzasz się o rzekomą "prożydowską propagandę", nie zauważając, że to nie żadna propaganda, tylko logiczny wynik konstrukcji fabularnej serialu. Dziadek-Żyd nie jest żadnym wszystkowiedzącym nadczłowiekiem - jego wiedza wynika po prostu z tego, co przeżył w młodości. Cała idea serialu opiera się o "wampiry-nazistów", działające od czasu Holocaustu. Twoim zdaniem fakt, że jakiś Żyd przeżył obóz koncentracyjny i zapamiętał to, co się tam wydarzyło - jest propagandą prożydowską?
Gratuluję, zestawiasz obok siebie rzekomą propagandę antypolską z prożydowską, wyzywasz wszystkich współdyskutantów od "wypranych mózgów", niezdolnych do samodzielnego myślenia, w końcu z powodu kilku nieznaczących napisów stwierdzasz, że bojkotujesz cały serial. A można było po prostu na spokojnie stwierdzić, że może dla poprawienia zgodności z historycznymi faktami twórcy mogli owe pojedyncze zdania zamienić na "obóz koncentracyjny na terenie Polski" zamiast "polski obóz koncentracyjny". Niestety, gdy potem gdzieś w obcojęzycznych mediach pojawiają się podobne nieścisłości, mało kto traktuje prośby o sprostowania poważnie - właśnie przez takich pieniaczy. Jeśli ktoś tu wykonuje antypolską robotę - to właśnie Ty.
Dziwi mnie jakaś taka nieracjonalna nienawiść, spowodowana jedynie skrajnym nacjonalizmem. Nie ważne czy ktoś jest Żydem, Cyganem, Rosjaninem, Niemcem czy Polakiem. Liczy się jedynie to jakim jest człowiekiem.
Mi raczej chodzi o elity, lobbystów i banksterów. Chociaż tak czy siak większość żydów, szaraczków, uważa się za naród wybrany, a resztę świata (gojów) za zwierzęta o ludzkich twarzach. Nie tylko Polacy ich nienawidzą. Od zawsze każdy ich wypędzał ze swoich ziem np. Rzymianie, ciekawe dlaczego...
Z tym co napisałeś w drugim zdaniu się rzecz jasna zgadzam.
Elity lobbystów są nie tylko wśród narodu żydowskiego. A narodem wybranym, według pisma świętego, na którym opiera się między innymi wyznanie katolickie, uczynił ich Bug. Każde wyznanie ma swojego bzika, również Judaizm z którego wywodzi się chrześcijaństwo. Wyznawcy Judaizmu wierzą, że narodem wybranym są żydzi a na przykład polscy Katolicy wierzą, że Bogurodzica była królową Polski pomimo iż w czasach w których żyła to na ziemiach na których znajduje się obecnie państwo Polskie, żyły jedynie dzikie plemiona które z drewnianymi dzidami polowały na tury a o chrześcijaństwie usłyszeli dopiero prawie za 1000 lat.
Na szczęście we współczesnym świecie, jest coraz mniej religijnych fanatyków, (również w narodzie żydowskim jak i polskim) którzy opierają swoje poglądy na głupotach jakie wciśnie im kapłan w ich świątyni.
Tylko że oprócz lokacji "Polska 1944" nie ma nigdzie więcej mowy o Polakach rządzących tych obozem i mordujących ich więźniów. Jest mowa o TRZECIEJ RZESZY! Nawet jeden z głównych złych, który był dowódcą tego obozu, jest NIEMCEM!
"bez żadnej informacji, że jest to NIEMIECKI obóz koncentracyjny na ziemiach OKUPOWANEJ Polski."
ślepy i głuchy jesteś? Facet się nazywa jak Niemiec, ma niemiecki mundur, padają słówka niemieckie, jest DOSŁOWNIE pokazany Holocaust, czyli są wagony, baraki, pasiaki, tatuowanie numerów na przedramionach, okradanie więźniów, jest mowa o Trzeciej Rzeszy i o spodziewanym ataku wojsk radzieckich, Żyd nie jest Polakiem i jedyna wzmianka o Polsce to lokalizacja obozu i jedno zdanie padające gdzieś w tle.
Super-Żyd? Koleś, który ledwo się trzyma na nogach? Burkliwy staruszek na lekach? Jak już ktoś tam jest super, to Super-Latino, albo Super-WampiroSWAT, a tak naprawdę najbardziej super postacią jest Super-Germanin.
Ten serial jest bardzo prościutki i głupawy, ale widzę, że i tak za trudny dla niektórych. Wyśmiewasz się z Amerykanów, a sam nie grzeszysz inteligencją. Trzeba być wyjątkowym geniuszem, żeby do tego badziewnego serialiku dorobić antysemicką i nacjonalistyczną ideologię. Z twojej wypowiedzi zieje nienawiść i pogarda dla obcokrajowców i polskie kompleksy, bo ach, co też sobie Amerykanie o nas pomyślą :D
http://parezja.pl/usa-beda-uczyc-ze-polacy-byli-odpowiedzialni-za-holocaust/
Polecam się trochę doinformować a nie szczekać i obrażać.
Jednoznacznie. Żeby nikt nie musiał snuć domysłów czy Polacy współpracowali z Niemcami czy nie. Bo przecież skoro obozy są w Polsce to na pewno za przyzwoleniem Polaków. Powinna być informacja jakakolwiek, że my nie mieliśmy z tym nic wspólnego. Nie rozumiem tych wszystkich ludzi atakujacych i plujących na tych co bronią polskiej racji, prawdy i jednoznaczności, zwłaszcza w dobie gdzie próbuje się nas wmanewrować w rzeczy, które nie były naszym udziałem. Nic nie mam do Żydów jako ludzi. Z dwiema osobami jestem w dość bliskich relacjach, jednak na lobby żydowskie trzeba uważać, bo bardzo nam Polakom szkodzi.
Gdybyś naprawdę znał historię II wojny światowej wiedziałbyś, że Polacy wcale nie byli tacy święci. Faktycznie Żydzi czasem bali się uciekać z gett bo byliśmy zdolni ich wyłapać i zaprowadzić z powrotem do getta czy po prostu zabić- były takie i inne przypadki. W serialu stosunek do Polski jest obojętny, ściślej brak jakiegokolwiek stosunku bo użycie Polski jako lokalizacji nie jest negatywne. Trzeba być naprawdę debilem w ciemię bitym aby nie znać kilku podstawowych faktów na temat IIWŚ albo po obejrzeniu serialu stworzyć sobie opinię o Polakach wysnuwając ją tylko na podstawie lokalizacji. Na opinii debili nikomu nie powinno zależeć a jeżeli nadal to w Ciebie godzi godzi napisz do reżysera.
Przez takich prymitywow jak ty Ludzie maja o nas taka a nie inna opinie .Wystarczy przeczytac zaledwie dwa twoje "inteligetne" posty w tym topiku zeby sie zastanowic czy oni nie maja racji .Przedzej skusil bym sie ze ty jestes wlasnie prowokatorem anty Polskiej propagandy niz ktokolwiek inny .Takie jednostki jak Ty wlasnie robia najwiecej szkody.
Nikt normalny nie wyrabia sobie o Polakach zdania na podstawie sposobu postępowania kilku obywateli danego kraju.
Wpisy tego osobnik Obrazliwe i Chamskie nadal sa widoczne w tym topiku !! Dlaczego Moderator nic z tym nie robi???
co to jedna produkcja gdzie nie porusza się dogłębnie faktu że obozy w Polsce nie są obozami Polskimi, gdyby to był serial historyczny no to owszem, ale nie fantastyka. Główny bohater żyd, e niech sobie i będzie ten żydek (do kompletu na na topie powinien być pedziem :) chociaż nie powiem może bym się czepiał gdyby to było tajne stowarzyszenie żydów w synagodze :)
- oglądać oglądałem i 2 sezon też obejrzę w końcu nie ma wielu seriali które mi podpasywały :)
Tak czy inaczej obozy w Polsce dla masy ludzi kojarzą się z polskimi obozami, w końcu historię piszą zwycięscy ciesz się że to jeszcze Niemcy napadli na Polskę, a nie odwrotnie. Jednak może i Niemcy dostali pod dup... ale tak czy inaczej to mają najlepiej w europie,bo to tylko Niemiec potrafi z przegranego zrobić się zwycięzcą :)
Dobra wracam do WHO w końcu zwykły RIP w kolorze :)
Żydem nie jestem, ale gdybym był, to bardzo ucieszyłbym się, gdybym przeczytał że łaskawie i w ostateczności jesteś w stanie zaakceptować iż przedstawiciele tej nacji są przedstawiani pozytywnie.
Jeśli w podpisach jest: Lotnisko Kennedy'ego, 17 lipca 09:20 pm., to znaczy że akcja ma miejsce na onym lotnisku, o wskazanej porze. Jeśli w ten sam sposób jest podana informacja: Little Tightasshole, SC, 31 grudnia 11:45 am, to znaczy że akcja ma miejsce w takiej właśnie miejscowości, znajdującej się w południowej Karolinie, o takiej, a nie innej godzinie. Więc jeśli jest podpis Poland 1944 to jest to tylko wskazanie miejsca akcji, a nie przynależności politycznej, organizacyjnej czy jakiekolwiek innej pokazanego tam miejsca. Więc chyba mniej się zbłaźnili twórcy serialu umieszczając akcję w obozie koncentracyjnym, a obóz w Polsce, niż ci, którzy twierdzą że jest to jakaś anty – jakaś – tam propaganda.
Nie, nie - facet ma rację. Powinno być napisane:
"Głównie Anglosaskie Lotnisko Kennedy'ego, 17 lipca 09:20 pm, na okupowanej przez imigrantów z Europy ziemi Indian". Myślę, że nie zawadzi dopisać, że Indianie nie uczestniczyli w żadnym mordzie na Żydach oraz może jakaś krótka notka encyklopedyczna? Wszak telewizja musi mieć walory edukacyjne i być odpowiedzialna za stan wiedzy młodzieży.
Na początku X-menów, kiedy poznajemy dzieciństwo Magneto też jest napis Polska 1944, też jest obóz, są więźniowie w pasiakach, są tatuaże. Czy ktoś słyszał kiedykolwiek, że to Polacy uczynili go takim, jaki jest? Czy SPOILER X-MEN Michael Fassbender w roli Magneto w późniejszym filmie (w którym też jest Polska 1944) jeździ po świecie i zabija Polaków za swoje krzywdy? :)
Ludzie, przecież to jest oczywisty troll. Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie weźmie tego na poważnie. Cały czas jest mowa o Trzeciej Rzeszy, antagonistą jest nazista, widzę to ja, widzicie to wy, ale spieracie się z jakimś trollem. Co, mieli w serialu o wampirach (!) notkę historyczną dołączyć? :D
Rok szkolny się zaczął to hualpa pójdzie do gimnazjum i nie będzie więcej trollował. :)