PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479106}

Wyspa Harpera

Harper's Island
2009
7,4 12 tys. ocen
7,4 10 1 11671
4,3 3 krytyków
Wyspa Harpera
powrót do forum serialu Wyspa Harpera

Dawno nie widziałam tak dobrego serialu. Każdy odcinek szokujący, juz nie wspomne o ostatnim. Nie pytajcie się wiec ludzie, czy warto ogladac, ja Wam mówie, ze tak:D
Cal i Chloe- moi ulubieni bohaterzy w historii serialów, jakby nie patrzeć.
Pozdrowienia dla fanów:)

blowingbubble

zagadzam sie! wyspa harpera to najlepszy serial jaki kiedykolwiek widzialam! za kazdym razem przez 30 min po odcinku nie moge dojsc do siebie xD niestety nie ogladalam go od poczatku tylko bodajze od 8 :( nie mam jak zobaczyc wczesniejszych i nastepnych (w tv ostatnio byl 10) bo nie dziala mi mv...nie moge sie doczekac wtorku! strasznie zaluje ze powstalo tylko 13 :(

pozdrawiam ;)

Alicja444

Ja nie mogąc sie postrzymac obejrzałam cztery ostatnie na youtube;p az nie wiem co ze soba zrobic, nigdy sie tak w serial zaden nie wciagnelam;/
w sobote premiera na axn jakiegos nowego, moze bedzie rownie dobry:)

blowingbubble

ja niestety nie mam kablowki... ale jesli bd jakis dobry to musisz mi o tym powiedziec moze cos wykombinuje xD faktycznie strasznie WH uzaleznia! ale wiesz co? mysle ze to czekanie tydzien bardziej nakreca i dzieki temu oglada sie go z jeszcze wieksza przyjemnoscia! juz sie nie moge doczekac co sie wydarzy w 11! poza tym powaznie gdy odc sie konczy ja mam wytrzeszcz otwarta buzia jestem w szoku i siedze tak przez jakis czas! zawsze musi sie on konczyc w takich sytuacjach ze az normanie czlowieka trafia! xD

pozdrawiam

blowingbubble

wlasnie! na yt nie ma zadnych odcinkow...jak ty to znalazlas? xD

Alicja444

http://www.youtube.com/results?search_query=harpers+island+episode+11&search_typ e=&aq=4&oq=harpers+island+

tutaj masz przykladowo 11 odcinek:) tylko ze to po ang, bez zadnych napisow.

Nie wiem czy dzisiaj bede ogladac ten nowy serial bo o tej godzinie w sobote zazwyczaj jestem poza domem;p przez to tez nie mam jak ogladac gotowych na wszystko;/ what the fuck, nawet nie wiem kiedy wciagnelam w swiat seriali;/;d

Alicja444

AAAA bym zapomnniała! 11 odcinek jest najlepszy, zobaczysz czemu:) nie chce zdradzac szczegółow:)

ocenił(a) serial na 8
blowingbubble

czyli Wy też tak macie, że te 40 min każdego odcinka leci tak strasznie szybko a tu by się chciało więcej? :) sama zaczęłam oglądać od 5 ale nie było opcji, musiałam nadrobić pozostałe ^^ koniec mi się nie podobał zbytnio niestety ale... a zresztą, jak obejrzycie to podyskutujemy, nie chcę wyjść na wredną i opowiadać co się stało :P
tak na marginesie- seans24.pl tam mozna ogladac WH! ;]
pozdrawiam

blowingbubble

oo rany dzis kojelny odc! juz nie moge sie doczekac! aha! wlasnie wczoraj wieczorem na programie universal zobaczylam serial trup jak ja. wciagnelo mnie tak samo jak wyspa harpera. fabula oczywiscie calkowicie inna. poszukaj sobie bo mozna sie troche posmiac xD ciagle wyjezdzaja z jakimis tekstami. ogolnie pomysl swietny! szkoda ze mam podstawowy pakiet upc i universal bd miala na ok 2 tygodnie:(

ale zeby deska klozetowa?! ;p

Alicja444

No zobacze zobacze. Ogladalam ten "orzebysk jutra" na axn i zapowiada sie niezle, fajny pomysl ogolnie.
zobaczcie sobie jeszcze "pamietniki wampirów", chyba ze jestescie antyfankami wszystkiego co zwiazane z wampirami, bo przez zmierzch troche sie narobilo;p
dzisiaj 11 odcinek? moj ulubiony. na utube ogladalam go dwa razy, fuck, juz sie nie doczekam jakie bede twoje wrazenia:D

blowingbubble

haha! juz sie boje! jesli przy wszystkich odcinkach jestem dalej zaczarowana 30 min po serialu to co dopiero teraz? gdy tylko mnie odetka napisze xD

blowingbubble

aha! co do wampirow nie ogladalam zadnych oprocz draculi xD mam kiepski komputer wiec nie mam mozliwosci obejrzenia jakiegokolwiek filmu...chyba skusze sie na ksiazke bo w kolko sie mowi o tym zmierzchu

Alicja444

Wiesz jak to,wszystko co robi sie popularne nagle staje sie kiczem, ja sama nie lubie lubic tego co wszyscy lubia;p ale przeczytalam wszystkie 4 czesci i naprawde, to dobra ksiazka:) no moze dwie ostatnie nie byly tak powalajace ale pierwsze dwie czesci przeczytalam w trzy dni. a film jak na ekranizacje, ktore zwykle sa beznadziejne( z wyjatkiem tych opartych na s. kingu) nie jest znowuz tak zly;p bez rewelacji, ale do przelkniecia.
jeszcze 25 minut do harpera, tez sobie obejrze:)

blowingbubble

ja tu zaraz swira dostane! to wszystko przez cb! w kolko gadalas ze 11 odcinek jest najlepszy i teraz wytrzymac nie moge! ;p

blowingbubble

wlasnie skonczylam ogladac W.H. nawet nie pytaj....

Alicja444

masakra co?:( moja ulubiona para:( ciekawe czy koniec calego serialu cie zaskoczy;d

blowingbubble

Mi Wyspa Harpera towarzyszy od pierwszego odcinka puszczonego na tvp1. Wciąga i to bardzo.
A wczoraj po 11 odcinku zrobiłam sobie takiego shita, że jestem na siebie wściekła!!! Luknęłam na youtuba - stwierdziłam, że muszę obejrzeć kolejny odcinek bo do następnego wtorku nie wytrzymam ;) I jakaś - za przeproszeniem pipa - nie napisała, że filmik który właśnie sobie otwieram to spoiler - tak więc w ciągu 5 sekund dowiedziałam się kto jest "pomocnikiem" mordercy i wyłączyłam filmik. W mordę...
Tak więc po takim newsie, nie obejrzałam już 12 i 13 ;)
Postanowiłam, że jednak poczekam na kolejne dwa wtorki... I na co mi to było...

blowingbubble

siedzialam jak wryta! tak strasznie ich lubialam! myslalam ze im sie uda przezyc! to nie fer! :( normalnie przy tym odcinku nie moglam sie pozbierac! do tej pory ciagle o tym mysle! boze! musze czekac tydzien! nie dam rady! :( a jak sie dowiedzialam ze wakefield zyje myslalm ze sie przekrece! i jak zwykle na koncu siedzialam z otwarta buzia! xD juz sie boje co bd dalej!

Alicja444

Uwierz mi, jeszcze się zdziwisz ;)
Ale nadal nie mogę się pogodzić z faktem dokonanym - taki czarny charakterek... kto by pomyślał ;)

Ana230

no wlasnie w 11 odc wychodzilo na to ze jimmy jest pomocnikiem! ale jak zwykle w tym serialu nigdy nic nie wiadomo xD no ale wole poczekac bo jakbym sie teraz dowiedziala nie byloby juz tak fajnie ;)

Alicja444

A ja wszystko wiem!:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D

blowingbubble

nie chwal sie! ja to przezywam a ty sie smiejesz xD

ocenił(a) serial na 10
blowingbubble

Po wtorkowym odcinku juz nie wytrzymalam i zobaczylam ostatnie 2 na necie ;d powiem tylko jedno TO JEST NAJLEPSZY SERIAL NA SWIECIE !!!! serial caly czas trzyma w napieciu a zokonczenie zaskakujace ;d nigdy bym nie pomyslama ze tak sie zakonczy ten serial ;D

aneta89o2

Serial, mimo kilku naiwnych treści podobał mi się. Skoro 11 odcinek kimś wstrząsnął, to w 12 jest jeszcze lepiej.

kin1313

Dla mnie każdy odcienk jest tak samo dobry, a 11 jest moim ulubionym ze wzgledu na ta tragiczna scene z Calem i Chloe. Rzadko sie wzruszam, ale az mi sie smutno zrobilo;p I jeszcze ta piosenka w tle taka klimatyczna:)

ocenił(a) serial na 8
blowingbubble

Serial zajebisty! Szkoda tylko, że powstało 13 odcinków nie więcej. W prawdzie nie widziałem jeszcze dwóch ostatnich, ale jak na razie 11 odc. był najlepszy... szkoda tylko, że Cal i Chloe zginęli, byli moimi ulubionymi postaciami w tym serialu i ta piosenka cudowna idealnie dobrana do sceny!

szymon23

Całkowicie się z Tobą zgadzam, ta piosenka chyba juz zawsze będzie mi sie kojarzyć z ta scena:)

blowingbubble

jaka to byla piosenka? bylam w w szoku wiec na muzyke nawet nie zwracalam uwagi xD

ocenił(a) serial na 10
Alicja444

Civil Twilight - Letters from the sky

blowingbubble

NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!!!! ALE HENRY?! NIE! i ten tekst ,,czesc tato" ja sie tu zalamie albo na zawal zejde!!!!!

poza tym ogladalam tylko kawalek ;( dokladnie od tego jak starali sie z kims polaczyc przez to radio czy cos tam xD mozecie mi powiedziec co wydarzylo sie wczesniej?

Alicja444

nie pamiętam, więc Ci nie pomoge:(
Też byłam w szoku:) Ale wszyscy którzy na wcześniejszych forach czepiali się o nieprefesjonalizm i niemożność odgadnięcia kim jest zabójca z powodu pojawienia sie wakefilda i zepsucia calej zabawy musza miec teraz zonka:)

blowingbubble

hahaha napewno! zaczynam sie bac co wydarzy sie w ostatnim odcinku! ;p dalej nie moge uwierzyc ze henry jest synem wakefielda! jakm cudem?! czemu oni zabijaja?! ten serial mnie przerasta! ;D

Alicja444

ciekawa jestem co będą umitować zamiast Harpera. Ktoś wie? Pewnie jakiś polski shit <płacze>

ocenił(a) serial na 8
blowingbubble

Nooo pewnie tak, będzie kolejny nudny shit bez polotu.
Już niedługo ostatni odc. Harper's Island <szkodaaaa> tak chcę więcej...

blowingbubble

O MATKO! TO JUZ DZIS! ZA GODZINE! OSTATNI ODCINEK WYSPY HARPERA! ZWARIUJE TUTAJ!

blowingbubble

zabil tylko po to zeby byc z abby?! matko najlepszy odcinek z wszystkich! poryczalam sie rozwalilam podkladke xD(ze stresu) i dalej jestem w szoku! jezu co za....!i na koncu te nagrania jak im gratuluja....matko to jest &^%$%%^*&$%^$! jak sie uspokoje to napisze ;p

Alicja444

aha! za tydzien bd jakis serial ,,budzac zmarlych" zamiast W.H. juz sie boje O_o

ALE HENRY!!!!! SHIT!!!! O_O

ocenił(a) serial na 9
Alicja444

Nigdy nie widziałam tak fantastycznego serialu... dalej jestem pod wrażeniem zakończenia. A co do Henriego to się domyślałam już wcześniej, ale jak zabił w hotelu(?) tymi sekatorami, czy nożycami (nie wiem dokładnie co to było :P) to byłam pewna że to on, w końcu trzymał je ostatni w ręce :). A tekst "cześć tato" był cudowny :D, tak lekko powiedziany, jakby to było normalne dla niego :P
A co do wad to najbardziej wkurzyło mnie to, że w jednym odcinku (chyba 11) wszyscy strzelali do Wakefield'a a nikt nie mógł trafić..., myślałam, że spadnę z krzesła...
Aha i zdziwiła mnie jeszcze postawa J.D. wiedział kto go zranił i nic nie powiedział, a przed śmiercią miał tą okazję...

A na zakończenie jeszcze pytanko:
Ile ludzi oni w końcu zabili bo nie mogę się doliczyć?

Kredka_91

zabili bodajze 20 ale nie jestem pewna ;D

Alicja444

Fajnie widzieć, że nie tylko mnie wkręcił serial. Nie czytałam forum, bo pełno osób pisze nieoznakowane spojlery, a nie chciałam sobie psuć rozrywki. Pozdrawiam fanów WH, też płakałam po 11 odcinku...

ocenił(a) serial na 9
_Blatta_

Ja naliczyłam 23 ale nie wiem czy to wszyscy ...

A płakać to ja nie płakałam :P

ocenił(a) serial na 10
Kredka_91

Spoiler.

J.D. nie powiedział, kto go zabił, bo za Abby stał Henry. Gdyby powiedział "Henry mnie zabił", to Henry musiałby, np.: porwać Abby, aby nikomu nie powiedziała. J.D. tak jakby uchronił Abby.
Zabili razem 25 osób na wyspie. Henry zabił jeszcze swojego przyszywanego ojca, a Wakefield zabił jeszcze trochę osób bez Henry'ego.

Splooshy

no tak ale chyba wliczylas do tego osoby ktore przezyly...

ocenił(a) serial na 10
Alicja444

Osoby zabite przez Henry'ego i Wakefielda to 25 ludzi. Nie wliczałam żywych.

ocenił(a) serial na 9
Splooshy

może wymienimy ich, ja się za to nie zabieram bo nie znam imion, jak już to mogę tylko ogólnie opisać :P

Kredka_91

haha jasne tylko ze nie ogladalam tego serialu od poczatku....czytalam ze na wyspie ich bylo 25 to minus henry i 4 ktora przezyla

Alicja444

Chcecie listę zabitych? Proszę bardzo.
SPOILERY
Zabici przez John'a Wakefield'a:
·Harris Antonini
·Deputy Joshua Aiken
·Randall Martin
·Christopher Cullen
·Sarah Mills
·Kate Seaver
·Peck
·Cody
·Ashley
·Marty Dunn
·Kelly Seaver
·Lucy Daramour
·Andrew Cullen
·Deputy Garrett
·Deputy Cole Harkin
·Sparky Mackle
·Beth Barrington
·Brent Cyr
·Officer Darryl Riggens
·Officer Tyra Coulter
·Maggie Krell
·Sheriff Charlie Mills
·Nikki Bolton
·Shane Pierce
·Deputy Patrick Lillis
·Cal Vandeusen
·Danny Brooks
Zabici przez Henry'ego Dunn'a:
· kilka osób w Seattle
· Frank Dunn
· Ben Wellington
· Reverend Fain
· Thomas Wellington
· Richard Allen
· Malcolm Ross
· J.D. Dunn
· Katherine Wellington
· Trish Wellington
· Christopher Sullivan
· John Wakefield

ocenił(a) serial na 9
kin1313

heh, dzięki :D Sam ją napisałeś czy skądś skopiowałeś? Bo nie kojarzę wszystkich osób.. :P Ktoś gdzieś podał jakąś stronkę ale nie mogę jej teraz znaleźć :/

ocenił(a) serial na 10
kin1313

Ale te osoby, które przedstawiono powyżej, to osoby zabite jeszcze w "Harper's Globe", a tutaj nam chodzi o "Harper's Island. Ale ogólnie tak to wygląda, jak przedstawiono.

Splooshy

co to harper's glob? to sie laczy jakos z wyspa harpera bo nie bardzo rozumiem..p

Alicja444

Kredka_91 --> dane o zabójstwach wziąłem z tej strony:
http://wiki.harpersglobe.com/index.php/Henry_Dunn
A co do "Harper's Island" i "Harper's Globe" to dwa różne seriale, których akcja dzieje się równolegle. Czyli te seriale się w pewien sposób łączą.