Z Archiwum X
powrót do forum 7 sezonu

... myślę, że trochę niedoceniony.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
kam001

Nie znam wszystkich komentarzy ale jesli jest tak jak piszesz to zdecydowanie niesłusznie, sezon ma wiele na prawde swietnych odcinkow , zaczyna sie swietnymi odcinkami sixth extinction i sixth extinction II, sympatyczny odcinek millenium , nie byl jakos szokujacy ale mial cos takiego poza badana sprawą , cos obok ze mi sie podobal :) no i oczywiscie Closure gdzie na koniec odcinka mialem lzy w oczach :( a zaraz po nim x-cop zrobiony na wzor reality show pokazujacych prace policji jak np. Cops , do tego ten odcinek o filmie gdzie niby pierwowzorami postaci byli Scully i Mulder, niezle jaja :) choc rozumiem ze niektórym takie przymrużenie oka moze sie nie podobac , w pierwszym momencie tez mnie zdezorientowal nieco ale pozniej sie zastanowilem, zadalem sobie pytanie od kiedy jestem taki drętwy i go zaakceptowalem :) choc moze faktycznie troche przesadzili z tymi odcinkami na luzie choc zalezy jak na to spojrzec ;) .... no i oczywiscie ostatni odcinek sezonu .... wiadomo dlaczego :(

Z TEGO CO JA SIĘ NACZYTAŁAM WYNIKA, ŻE SEZON JEST SŁABY CO WG MNIE JEST NIEPRAWDĄ I TAK JAK ZAUWAŻYŁEŚ (SŁUSZNIE ZRESZTĄ) ŻE MA WIELE BARDZO DOBRYCH ODCINKÓW :):) POZA TYMI CO WYMIENIŁEŚ DODAŁABYM REQUIEM, ORISON (GENIALNA KONTYNUACJA IRRESISIBLE Z 2 SEZONU), THE AMAZING MALEENI, FIRST PERSON SHOOTER.
NIE WIEM MOŻE JESTEM JAKAŚ ZAŚLEPIONA JAKO FAN I NIE DOSTRZEGAM TEGO, ŻE JEST SŁABY ????
A MOŻE WCALE NIE JEST :):)

AŻ SOBIE OBEJRZĘ :):)

użytkownik usunięty
kam001

a mi wlasnie te o sztuczkach cyrkowych , szesciu itp sie nie podobaly :D 6 i 8 :D ogolnie mam ze 3-4 takie odcinki ktore mi sie nie podobaly ale na 22 to nie jest duzo :D
ogolnie sezon byl bardzo dobry , dla niektorych na nim konczy sie Archiwum :D

hahaha a zobacz ;)

A zobaczyłam :):) Orison oglądałam ... no cudo:):) hahah
u czemu a Hambug z 2 sez Ci się podobał ???

No wiesz, mnie strasznie ciekawił wątek ciąży Scully więc ciesze się że pociągneli to dalej w 8 sezonie.
Dla mnie właśnie na 8 mogłoby się zakończyć :):)

użytkownik usunięty
kam001

tamten mi sie podobal :D w latach 70 albo 80 byl taki horror z motywem wlasnie przyrosnietego brata , ogladalem to jako dzieciak i sralem w gacie :D i ten odcinek z tamtym filmem mocno mi sie kojarzyl choc nie znam tytulu tamtego filmu

w jakim sensie ? czy bedzie miec w ogole dziecko , czy jakie to bedzie dziecko , czy ... ? :D

Wiesz co, z tym filmem to i mi się kojarz coś :):) ale nie wiem co :):)

Dokładnie tak: jakie to bedzie dziecko, jak potoczy się jej ciąża, czy to na pewno Muldera, czy utrzyma ciążę do końca itp.
No i w 8 sez wszystko zostało mi wyjaśnione :):)

użytkownik usunięty
kam001

Ja sie troche balem jak zobaczylem ze ten maly pokemon manipuluje zabawką ze to bedzie pierwszy z x-menow :D dobrzze ze to nie bylo rozwiniete bo by mi tu nie pasowalo , lubie uniwersum x-men ale nie w tym serialu :D

Oj tak X-men swoją drogą Archiwum swoją ...
Hmmm ... tak szczerze mówiąc szkoda, że była zmuszona go oddać :(:( buuu
Jakby zdecydowali się kręcić 3 część mogli by nawiązać do Williama :):) i kolonizacji oczywiście

No co manipulował bo był cudownym dzieckiem :):)

użytkownik usunięty
kam001

Takie seriale maja to do siebie , mowie takie ale mysle o Archiwum bo innych rownie dobrych nie znam :D ze mozna rozwijać w nieskonczonosc prawie i wciaz stawiac nowe pytania :) co by bylo za 10 albo 20 lat ? czy Scully i Mulder mogli by jeszcze wrocic do Archiwum ? kim by wtedy byl ich syn ? czy kosmici skolonizowali by ziemie? próbowali nadal? a moze juz inne intrygi by wtedy powstaly ? chetnie bym zobaczyl archiwum za ... powiedzmy 20 lat :) swiat na pewno bedzie juz inny niz dzisiaj, inne uklady sil, inne obawy , inna wiedza , moglby byc dobry pod warunkiem ze by dobrali aktorów.... dzisiaj biora do seriali takie plastiki i facetow co wygladaja jak manekiny z kwadratowa szczeka i dziwne dziewczyny , Scully i Mulder tacy nie byli i chyba dlatego tak sie przyjeli :)

Jakby było "Archiwum ..." za 20 lat to pod warunkiem że Muldera i Scully zagraliby Ci sami ludzie :):)
Już za bardzo przyzwyczaiłam sie do Davida i Gillian. Nie chce innych :)

użytkownik usunięty
kam001

1000% racji :)

No oczywiście, bo co to za Archiwum bez tych dwojga :):)

Haha ... aby wskrzesić temat zacznijmy od 1 sezonu :):)
hahaahaha

już mi wali na dekiel :/

użytkownik usunięty
kam001

to ta gorączka :D sobotniej nocy :P (prawie) oj , to bym musial siegnac do najglebszych pokladow pamieci ;)

No to siegaj ... :):) no wiesz temat nie ma konca ..

kam001

Siódmy sezon jest przede wszystkim nastawiony na humor i dystans wg mnie. moim zdecydowanym faworytem jest All Things, który akurat tej tezy nie potwierdza, ale generalnie siłą tej serii jest dowcip i dlatego dobrze ją wspominam. Swoją drogą jestem jedną z tych, dla których Archiwum kończy się właśnie tym sezonem ;)

latelamb

Ja spokojnie moge powiedziec ze Archiwum dla mnie sie konczy na 8 sezonie, zostal mi wyjsniony watek ciazy Scully a i przy okazji Mulder sie znalazl :):) ostatnia scena 8 sezonu idealna dla zakonczenia serii. :):) a wracajac do 7 sezonu to fakt nastawiony bardziej na komediowo, ale pod zadnym pozorem sezon na tym nie traci. Pozdrawiam