Zadzwoń do Saula: Sezon 6 Zadzwoń do Saula sezon 6, odcinek 13
odcinek Zadzwoń do Saula (2015-2022)

Zadzwoń do Saula | Saul Gone

1h 10m
9,2 1,5 tys. ocen
9,2 10 1 1502
Zadzwoń do Saula
powrót do forum s6e13

Oglądając finał z początku byłem absolutnie zachwycony, pierwsze 40 minut mnie zmiażdżyło. Potem jednak twórcy poszli na łatwiznę i postanowili na sam koniec dać odkupienie Saulowi, wcale mnie to nie przekonało i mam wrażenie, że scena na sali sądowej była zbyt hollywoodzka, jego przemiana była nagła i nierealistyczna. Oglądaliśmy 6 sezonów upadku moralnego człowieka, wyzbycia się jego sumienia, by wszystko się odwróciło w czasie dwóch scen? Vince obiecywał lepszy finał od Breaking Bad, a tak naprawdę powtórzył ostatni odcinek tamtego serialu. No i ta scena w autobusie, aż przeszły ciarki wstydu. Bałem się, że kierowca też zacznie krzyczeć Better Call Saul.

Mimo wszystko był to przyzwoity odcinek jako całość, naprawdę mocne były sceny z Mikiem, Walterem i Marie. Serial ogólnie wart obejrzenia, pomimo niedosytu na koniec.

użytkownik usunięty
Alamar

również się zgadzam

Alamar

Myślę, że trzeba być misiem o bardzo małym rozumku, by jakiekolwiek więzienie potraktować jako oczyszczenie dla Saula. Po prostu to kolejny etap dla niego i życie wśród swoich tym razem w zamknięciu. Nic tym wyrokiem nie stracił, ponieważ możliwość krętactw stracił już wcześniej, gdy stał się zbyt rozpoznawalny. Dla niektórych nowe życie jako Gene byłoby drugą szansą, ale dla Saula było już wyrokiem, bo nie mógł oszukiwać na dłuższą metę, co było sensem jego życia. Życia śliskiego Jimmiego.

ocenił(a) serial na 8
joker1111111111

Też się mocno rozczarowałem tym cukierkowym zakończeniem. Kompletny nonsens.

użytkownik usunięty
zatracony

dokładnie

ocenił(a) serial na 7
joker1111111111

Wydaje mi się, że przemiana się zaczęła gdy dowiedział się, że Kim puściła parę, wtedy odezwał się w nim Jimmy i próbował ją za wszelką cenę ochronić, chociażby swoim kosztem.