PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180405
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Prosze by zamieszczać tu wyłącznie opinie odnoścnie finału 3 sezonu lost.

ocenił(a) serial na 7
Davus

jest przecież na ten temat serial:) http://www.filmweb.pl/Six+Degrees+2006+o+filmie,Film,id=320842

ocenił(a) serial na 10
mychax

"na ten temat" czyli na jaki, OCB, WTF ? ;)

ocenił(a) serial na 7
Fanek_2

'na ten temat' czyli, że każdy zna się przez jakiś znajomych znajomych, chociaż osobiście się nie znają :) i o tym jest właśnie ten serial :D

ocenił(a) serial na 9
Davus

Bond - No rzeczywiście głupio to napisałam. W każdym razie miałam na myśli to co opisałeś. W przeciwieństwie do mnogości znaczeń ostatniego odcinka, to mi się wydaje jednak interesujące. Chyba w jakimś celu krzyżowali ich ścieżki...i to zdarzało się BARDZO często, jeśli już nie ich samych to jakiś krewnych czy partnerów. Na stronie ABC był nawet cały taki schemat rozpisany kto się przez kogo znał. Ale kiedy Locke spotkał ukochaną Sayida tego, szczerze mówiąc nie pamiętam.
W każdym razie - może masz rację, pewnie twórcy robią to ot tak, dla zabawy , żeby na wszelki wypadek mieć co rozwijać, a jak nie to zwalić to na przypadek. Chociaż wątek z ojcem Jacka rzeczywiście jest intrygujący.

Fanek - O marihuanie było w jednej z retrospekcji Locka, gdzie przyjęła go "nowa rodzina" jakiej nigdy (nikt) nie miał. Okazało się jednak, że nielegalnie hodują to i owo ;)

Libby zastrzelił Michael - jak możesz nie pamiętać takich rzeczy?!

ocenił(a) serial na 10
Imladris

Libby jeszcze wróci... coś mam przeczucie :)

ocenił(a) serial na 9
Evangeline_Lilly

Znalazłam coś takiego na jednej stronie na temat LOST.

"Flashforwardy sezonu czwartego będą właściwie "mini-sezonem w sezonie". Nie zostały jeszcze ustalone żadne szczegóły, ale wiadomo już na pewno, że w sezonie czwartym flashbacki w znaczącej części (ale nie w całości) zostaną wyparte przez flashforwardy.
Flashforwardy będą opowiadać kompletną historię, jednak będzie ona pokazana w sposób niechronologiczny, przedstawiona z różnych punktów widzenia (co prawdopodobnie obala tezę, że Jack i Kate są jedynymi rozbitkami, którzy przeżyli/wydostali się z Wyspy). Flashforwardy mają być kręcone w Los Angeles."

Myśle, że pomysł, by flashbacki na dobre zastąpić flashforwardami to bardzo dobry pomysł. Bo cóż można jeszcze w tych retrospekcjach wymyślać, a to co będzie później jest przecież bardzo intereujące. No i to dużo ciekawsze niż ciągnąć serial do 10 lat po ucieczce z wyspy.

Podoba mi się :)

ocenił(a) serial na 10
Imladris

Imladris dzieki za przypomnienie z Lockiem już pamietam hehe, z Libby troche mniej bo to musiało być dawno temu. thx anyway ;)

ocenił(a) serial na 7
Fanek_2

Pisałem to juz w innym temacie ale napisze jeszcze raz tu, a co się będe xD

Moim zdaniem to co widzieliśmy w ostatnich odcinkach będzie się mialo nijak do prawdziwych losów rozbitków po ew. wydostaniu się z wyspy...dlaczego? No bo przecież Lili albo Fox'owi może się przecież w kazdej chwili coś stać, tak, że nie bedą wstanie grać dalej, i co wtedy zrobią producenci?

ocenił(a) serial na 7
aron13

Ja zinterpretowalem ten odcinek tak, ze to co sie dzialo na wyspie bylo wyjatkowo flashbackiem Jacka, który już zostal uwolniony i popadl w alkoholizm itd. Bardzo mi sie podobalo jak w ostatnich scenach powiedzial Kate, ze wsiada do samolotu do Tokio czy do Singapuru, pije tam drinka i wraca z powrotem. Dziwi mnie tylko co za wygnieciona kartke dal Kate. Z reszta Kate powiedziala ze musi wracac do meza. Ja mysle ze tym meżem jest nikt inny jak Sawyer. Pozatym w ostatnim odcinku wybili bardzo duzo postaci. aronie13 powiem Ci tylko, ze Fox i Lilly maja podpisane kontrakty z J.J Abramsem na na jeszcze pare sezonów i mysle ze nie moga sobie od tak zrezygnowac. CO sadzicie o Naomi? Skad ona sie wziela? Czekajmy na 4 sezon. Tylko ze w tej przerwie wejdzie kolejna czesc Prison Shita i fanek Łendforta Milera...

Klinar

Aronowi chodzilo chyba o to, ze np. Liily czy Fox moga zachorowac, wpasc pod samochod etc.

Happily_ever_after

Wiem, ze teraz nie bedzie na temat, ale jakie seriale polecicie do poogladania w przerwie Losta??

ocenił(a) serial na 7
Happily_ever_after

jeśli jeszcze nie zacząłeś oglądać to polecam 'heroesów' zarąbisty serial :D... poza tym słyszałam i zaczęłam ściągać 'dextera' też podobnież niezły serial. na oku mam jeszcze (czyli w planach do ściągania;P) 'dirt' z couretney cox, 'trewke' i 'friday night lights'(tego widziałam tylko pierwszy odcinek, bardzo specyficzne zdjęcia, było widać w nim potencjał na dobry serial:))
ps. można wspomnieć jeszcze o 'gotowych' czy 'grey's anatomy' ale nie wiem czy wszystkim tu obecnym mogą one przypaść do gustu :P

ocenił(a) serial na 7
Happily_ever_after

No dokładnie, przecież wiadomo, że ci aktorzy mogą zginąć, wypadki chodza po ludziach w końcu...

aron13

wszystkie oprocz 'friday night lights' ogladam, ale dzieki za odpowiedz

ocenił(a) serial na 7
Happily_ever_after

no to mogę jeszcze zaproponować 'big love', czyli trzy na jednego (teraz na hbo), ale bardzo możliwe, że już oglądasz ;P

Klinar

Nigdzie nie powiedziała, że wraca do kogoś a tym bardziej do męża.
Nie zapomnij, że Kate jest poszukiwana przez prawo więc może chodziło jej o kuratora, który miałby się zastanawiać, gdzie akurat jest Kate.

aron13

Witam. Czytam tutaj co chwile opinie o Wolcie. Jego zagadki i tajemnice. Że niby dal znaki Lockowi jakieś. Tylko jakie? Przeciez Wolta wogole nie ma w 3 sezonie(chyba) a juz napewno w odcinkach finalowych...Czy moglby mi ktos to wyjasnić?? Bo nie kapuje ;/

ocenił(a) serial na 7
zenon_sy

ależ oczywiście... walt jak najbardziej pojawia się w finałowym odcinku. ukazuje się lockowi i nie pozwala mu, żeby ten się zabił. albo niedokładnie oglądałeś albo po prostu go nie poznałeś, bo chłopak trochę wyrósł ;P

aron13

Witam. Czytam tutaj co chwile opinie o Wolcie. Jego zagadki i tajemnice. Że niby dal znaki Lockowi jakieś. Tylko jakie? Przeciez Wolta wogole nie ma w 3 sezonie(chyba) a juz napewno w odcinkach finalowych...Czy moglby mi ktos to wyjasnić?? Bo nie kapuje ;/

ocenił(a) serial na 9
zenon_sy

rochę mnie to dziwi,że wszyscy obstawiają, że Kate jest Sawyerem w tych flashforwardach, i mnie to zastanawia dlaczegho nie bedzie z Jackiem. Przecież w finałowym odcinku Jack mówi, że ją kocha, a ona nic, z jej wcześniejszych zachowań można wywniąskować, że ma podobne uczucie w stosunku do Jacka. To co stoi im na przeszkodzie? Urażona ambicja Kate, czy może Julliet?

ocenił(a) serial na 10
mate21

Miałem sen. W tym śnie Kate wróciła do domu i rozmawiała z Sawyerem który był w okularach. Siedziała na niebieskiej kanapie i sprawiali wrażenie jakby wiedzieli coś czego nie wie Jack i nie wiedzieli czy mu powiedzieć.

P.S Zauważyliście, że Ben'a zwerbował ten sam człowiek który zwerbował Juliet? Wydaje mi się, że ona bardzo duże znaczenie w całym serialu, ale więcej o nim dowiemy się w następnych sezonach.

P.S 2 Kiedy Juliet się budzi na łodzi podwodnej ten zapomniałem jak sie on nazywa, ale mówi do niej, że przez jakiś czas będzie miała chrypkę i, że ostatni etap zawsze jest najtrudniejszy. Trochę mi się to kojarzy z Matrixem:P

kosa480

Zenon to jak Ty ogladales te finalowe odcinki, ze Wolta nie zauwazyles??

użytkownik usunięty
Happily_ever_after

W całym sezonie trzecim nie podobało mi się to że nie było ani jednego odcinka z Michaelem oraz Waltem , ciekawy byłem co z nimi , twórcy mogli na rozładowanie akcji wstawić właśnie ich wyprawę a tak przez 23 odcinki ich nie ma , znaczy się jest tylko Walt i tylko raz przez 2 minuty (?) zresztą zabijanie postaci które zrosły się z serialem uważam za zły pomysł , już bardziej Hurley wydaje się być blokadą dla tego serialu ale scenarzyści trzymają go bo chłopak ma problem z kilkoma cyframi i ma tajemnicę więc nie dziwię się trzemu go trzymają no a Charlie faktycznie wyczerpały się jego flashbacki i się nie rozwijał zbytnio , wciąż Desmond musiał ratować go z opresji i ciekawe co Desmond będzie robił w sezonie 4 , może tym razem będzie się uganiać za Sayidem ? Mówiąć : Miałęm wizję scenarzyści chcą Cię uśmiercić , spadnie na Ciebie kokos , uważaj na palmy :) Według mnie finał sezonu 3 miał za dużo przemocy a za mało tajemnic , krew leje się gęsto , Mikael robi tu za postać rodem z komiksu , zabili go i uciekł , normalnie śmiech na sali tak samo z tym niebieskim busem , pytanie : skad on mają paliwo ? Może niedżwiedzie mają stację benzynową na wyspie ? Finał dosyć chaotyczny i krwisty bez większych tajemnic dlatego według mnie jest średni (6/10).

ocenił(a) serial na 9
aron13

mnie sie final podobal.
tez mnie zaskoczylo ze nie mamy do czynienia z flashbackami, a jak zobaczylem Kate wylaniajaca sie z cienia to moje mysli poszly w zupelnie nie ta strone co powinny (w pierwszej mysli sobie ubzduralem ze oni sie wczesniej znali i z jakis powodow na wyspie nie przyznali sie do tego, co bylo oczywiscie nonsensem poniewaz w 1 odc. 1 sezonu ona go szyla i sie nawzajem sobie przedstawili) anyway tutaj bardzo duzy PLUS dla producentow i scenarzystow za pomyslowosc.
Kolejna sprawa to ta trumna kto w niej mogl byc? z zachowania Jacka w tym domu pogrzebowym wywnioskowalem ze osoba w niej sie znajdujaca byla swojego czasu dla niego wazna ale... no wlasnie ALE tez nie koniecznie, na pytanie -przyjaciel czy rodzina, Jacek opdowiada - ani to, ani to wiec kto? kto byl w jego zyciu na tyle wazny aby jechac do domu pogrzebowego, w charakterystyczny sposob dotykac trumne a zarazem na kogo mogl byc tak pogniewany zeby poprostu odwrocic sie na piecie i odejsc, zreszta widac ze targaja nim sprzeczne uczucia. moim zdaniem mogla to byc juliet, kazy mogl to byc poniewaz producenci bardzo sprytnie zostawili sobie takie otwarte drzwi na 4 sezon bo nie wiadomo co sie dzialo po telefonie z wyspy na ten statek a moglo sie od tamtej pory duuzo wydarzyc, kolejny plus dla ekipy.